A nije samo ovdje, neog na manje vise svim temama ovog foruma. Zive ljudi u nekom svijetu fantazije. A stvarno steta, nekad si ovdje mogao svasta interesantno procitati. Lose vodjenje forumske politike je dovelo, da jedna grupa istih likova, sprovode nekakve glupe politike i vode nepostojece bitke.mamonelafo je napisao/la: ↑20 sep 2020, 12:47Još jedan potpis od A do Ž danas. Bravo!samoposmatram je napisao/la: ↑20 sep 2020, 12:30VIdim nakon jos jednog poraza na Grbavici dize se revolucija. Teska vremena su pred FK Zeljeznicar. Alternativa ovoj trenutnoj strukturi i sastavu vidim u trecem priguzu jedine politicke opcije.
Ono sto me najvise zabrinjava, je ovaj forum. Citanjem postova ovdje covjek malo sta pametno moze procitati u vezi fudbala kao igre i igraca kao pojave na terenu. Toliki broj navijaca koji prate klub, a nijedan koji analizira igru. Nijedan koji je sposoban analizirati protivnika. Sve se svodi na to da Zeljo pobjedi, ako izgubi mjenjaj politiku, daj investitora.
Sve ovo na kraju dovodi do toga, da ce sve vise obicne raje dizati ruke od Zelje, jer nije do igre, vec do politike i para. A to fudbal nije.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
Daj Bože samo da se nakon ovog poraza sezona ne raspadne,Sarajevo ako danas pobijedi već je plus 5,i ulaze u derbi vjerovatno s tom prednošću,i ne do Bog derbi izgubit onda +8,neka nam je Bog na pomoći...
Tebe sam smatrao malo ozbiljnijim drug. Od citavog posta si izvukao iz konteksta jedan dio i nadovezao se, a ja se satrao objasnjavajuci kako smo to i prije prolazili, cak i gore. Pa Man City prosle sezone nije mogai dobiti Palace-a, Newcatlea, Shaktar, Atalantu... Svi ti klubovi su za City, ne Krupa i Mladost, nego Saobracajac. Jel i oni nisu dobili platu ili su igrali za kladionicu? Nije nemoguce ali nije ni prvi ni zadnji put a vi zaboravljate da nije Odovic na klupi nego Amar. Jos jedna stvar, sta je to Makabi pokazao protiv nas? Sarajevo egal sa Celticom, Zrinjski izbacuje Utrecht, i jedni i drugi bi izbacili Makabi...LjoZee je napisao/la: ↑20 sep 2020, 12:58Mozda zato sto smo igracki bolji od Mladosti i Krupe, a tamo smo igrali kod njih. Nije Smak svijeta izgubiti kao gost kos Haife, ali jeste kod kuce od Krupe i Mladosti. Nismo mi od Borca ili Zrinjskog izgubili pa da kazes egal ekipe, jbg. Pobijediti Borac, Velez, Siroki i Radnik, Slobodu kao gost, a kuci od ovih ja ne znam da li je to moguce bez nekog drugog faktora. Hajd i da smo jednu od tih zijanili samo pa da kazes nisi imao srece, dobar bunker itd., ali dvije sumnjam da moze biti slucajno.
Slazem se ja nije smak svijeta sto smo izgubili (iako sa finansijske strane jeste), ali nije smak svijeta ni Krupa. Znas sta je problem? Evo zapamti ovaj moj post, spasi ga negdje. Narednih sigurno 5, a ako cu se malo opustiti reci cu i preko 10-15 godina ce se ovo vrtiti u krug. Tjeramo upravu, dolaze novi, svrsavamo na njih, poneki poraz je okej, pocinju rovarenja protiv te uprave, jedni napadaju drugi brane, sve je vise nervoze i teorija zavjere, ni jedan poraz nije okej, tjeramo upravu...
-
- Kontakt:
Tokom citave utakmice se osjetila ova nervoza u igracima. Pogledaj Blazevica kad je prosao igraca. Znaci nigdje nikoga kod njega. Umjesto da stane na nju. On u trku salje loptu u sesnaesterac. Takodjer kod precke, ko duh stoji sam. Da je smirenosti mogao je zabiti sa plasiranjem lopte.
Ovdje nepomaze Amar. Sve je u glavama igraca. Ali kad sebi zacrtas da m0ras pobjediti, sanse su puno vece da ces se usrati od straha.
Procitao sam ja cijeli post, ali izvukao sam ovaj dio zbog Maccabija i omjera snage, mjesta odigravanja itd. Drugo je u gostima izgubiti od boljeg, a drugo kuci od slabijeg.balkanika je napisao/la: ↑20 sep 2020, 13:33Tebe sam smatrao malo ozbiljnijim drug. Od citavog posta si izvukao iz konteksta jedan dio i nadovezao se, a ja se satrao objasnjavajuci kako smo to i prije prolazili, cak i gore. Pa Man City prosle sezone nije mogai dobiti Palace-a, Newcatlea, Shaktar, Atalantu... Svi ti klubovi su za City, ne Krupa i Mladost, nego Saobracajac. Jel i oni nisu dobili platu ili su igrali za kladionicu? Nije nemoguce ali nije ni prvi ni zadnji put a vi zaboravljate da nije Odovic na klupi nego Amar. Jos jedna stvar, sta je to Makabi pokazao protiv nas? Sarajevo egal sa Celticom, Zrinjski izbacuje Utrecht, i jedni i drugi bi izbacili Makabi...
Slazem se ja nije smak svijeta sto smo izgubili (iako sa finansijske strane jeste), ali nije smak svijeta ni Krupa. Znas sta je problem? Evo zapamti ovaj moj post, spasi ga negdje. Narednih sigurno 5, a ako cu se malo opustiti reci cu i preko 10-15 godina ce se ovo vrtiti u krug. Tjeramo upravu, dolaze novi, svrsavamo na njih, poneki poraz je okej, pocinju rovarenja protiv te uprave, jedni napadaju drugi brane, sve je vise nervoze i teorija zavjere, ni jedan poraz nije okej, tjeramo upravu...
Ovo za Upravu pisalo se i prosle sedmice nakon Sirokog. Nije sad bas ovaj poraz kljucan za nezadovoljstvo. Ovaj poraz je samo jos jedan znak da nema vremena za cekanje sto se bilo kakvih promjena tice.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
A kolo prije pobjede Siroki, tad su bili zadovoljni. Kakve vi gluposti pisete majko milaSudoHusika je napisao/la: ↑20 sep 2020, 13:01Ne mogu da vjerujem da se ovdje priča o nekoj taktici i nespijevanju probijanja bunkera.
Igrači su nezadovoljni jer nisu adekvatno plaćeni. Nemoj me yebat' da ne možeš da zabijes 1 go MDK i Krupi...
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Jel prešlo ono govedo Milik u Romu, yebo ga otac poljski.
mao ne dao allah nikom vise

Ukoliko bi Roma svog najboljeg kapitena Staroj dami prodala za iznos od 17 miliona eura, Željezničaru bi pripalo 3.25 %, odnosno nešto više od 550.000 eura.

Završeno bi ovo bilo vec, da onaj međed De Laurentis (predsjednik Napolija) ne pravi problem oko transfera Milika.
Robsi i Deno neka vas 
Postujte tudja misljenja o nekoj osobi, situaciji kako god.

Postujte tudja misljenja o nekoj osobi, situaciji kako god.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
@balkanika
Željo odavno ima problem pritiska i uplitanja navijača u svaki mogući segment klub. Niti je dobro kada si totalno transparentan, niti kada se radi pod velom tajne. Oba modela imaju svoje prednosti i mane. Prvi jer se svaka sitnica analizira do sitnih detalja i što hiljade ljudi imaju svoj stav gdje greške nastaju kada se pokušava udovoljiti svima, a drugi jer iz nedostatka informaciju nastaju dezinformacije što opet one hiljade ljudi tjera da donose zaključke na nepotpunim ili netačnim podacima.
Zato je jedna od stvari za koju se zalažem u budućnosti, neka vrsta upravljačkog paketa za članove kluba ali ne u ovom sadašnjem modelu članstva već nešto kao što postoji u nekim Njemačkim klubovima ili Barsi npr, kupovina glasa. Time bi se spriječilo da se 'neaktivni navijači' upliću u rad samog kluba, klub bi bio zaštićen do neke mjere glasovima aktivnih članova koji su kupili svoje pravo da odlučuju i samim tim pomogli klubu po više osnova. Još bi dodao, u zavisnosti od broja takvih članova, ta grupa bi imala posebnu težinu.
Ukratko, tu grupu navijača vidim kao jednog člana upravnog odbora. Npr donosi se odluka o recimo dizanju kredita iz tog i tog razloga, njima se to pitanje postavlja u referndumskom obliku, da ili ne, naravno uz obrazloženje za ili protiv. To se može raditi na zvaničnoj stranici kluba.
Takođe ukoliko nastavimo postojati u ovom obliku, nešto slično ćemo morati uraditi. Trenutno članstvo je nedovoljno, za cvaju si ništa bukvalno. Tek osjećaj pripadnosti i moralna obaveza. Da napomenem, aktivni sam član.
Za kraj, moramo mijenjati trenutni oblik članstva u skupštini. Dizanje ruke jednom ili dva puta godišnje je nedovoljno, uz svo dužno poštovanje svima koji tamo sjede i mnoge od njih za koje znam da jesu uz klub godinama i da jesu doprinosili. Ako je npr za gornji model 'kupovine glasa' cijena recimo 100 km, stolica u skupštini treba biti 1000. A ne ovako kao sada, eto ja navijam, Željovac sam, dolazim na utakmice, predložila me raja i izabrala. I ja sam, i svi smo više manje.
Ovo su samo moja razmišljanja i vizija za koju smatram da imamo kapacitet.
Željo odavno ima problem pritiska i uplitanja navijača u svaki mogući segment klub. Niti je dobro kada si totalno transparentan, niti kada se radi pod velom tajne. Oba modela imaju svoje prednosti i mane. Prvi jer se svaka sitnica analizira do sitnih detalja i što hiljade ljudi imaju svoj stav gdje greške nastaju kada se pokušava udovoljiti svima, a drugi jer iz nedostatka informaciju nastaju dezinformacije što opet one hiljade ljudi tjera da donose zaključke na nepotpunim ili netačnim podacima.
Zato je jedna od stvari za koju se zalažem u budućnosti, neka vrsta upravljačkog paketa za članove kluba ali ne u ovom sadašnjem modelu članstva već nešto kao što postoji u nekim Njemačkim klubovima ili Barsi npr, kupovina glasa. Time bi se spriječilo da se 'neaktivni navijači' upliću u rad samog kluba, klub bi bio zaštićen do neke mjere glasovima aktivnih članova koji su kupili svoje pravo da odlučuju i samim tim pomogli klubu po više osnova. Još bi dodao, u zavisnosti od broja takvih članova, ta grupa bi imala posebnu težinu.
Ukratko, tu grupu navijača vidim kao jednog člana upravnog odbora. Npr donosi se odluka o recimo dizanju kredita iz tog i tog razloga, njima se to pitanje postavlja u referndumskom obliku, da ili ne, naravno uz obrazloženje za ili protiv. To se može raditi na zvaničnoj stranici kluba.
Takođe ukoliko nastavimo postojati u ovom obliku, nešto slično ćemo morati uraditi. Trenutno članstvo je nedovoljno, za cvaju si ništa bukvalno. Tek osjećaj pripadnosti i moralna obaveza. Da napomenem, aktivni sam član.
Za kraj, moramo mijenjati trenutni oblik članstva u skupštini. Dizanje ruke jednom ili dva puta godišnje je nedovoljno, uz svo dužno poštovanje svima koji tamo sjede i mnoge od njih za koje znam da jesu uz klub godinama i da jesu doprinosili. Ako je npr za gornji model 'kupovine glasa' cijena recimo 100 km, stolica u skupštini treba biti 1000. A ne ovako kao sada, eto ja navijam, Željovac sam, dolazim na utakmice, predložila me raja i izabrala. I ja sam, i svi smo više manje.
Ovo su samo moja razmišljanja i vizija za koju smatram da imamo kapacitet.
Željezničar za život cijeli!
Hajmo makar konama pokusati sjebati titulu na derbiju, kad se mi vec ne mozemo boriti za nju. Sa polovnom ekipom pun gas!
- SoulEclipsee
- Kontakt:
Ovo su sve stvari o kojim se trebalo razmišljati pred ovu sezonu. Sramotno je da smo u sezonu koja završava u godini u kojoj slavimo 100 godina kluba ušli ovako nespremni. Da je sastav ovako jadno sklepan.
Po meni prvo ponuditi opciju svim Željovcima koji su imućniji opciju da budu u nekoj vrsti investitorske skupštine. Ići im na noge, razgovarati, moliti, naguziti se ako treba. U isto vrijeme raspustiti ovu trenutnu od koje samo imamo trošak zakupa prostora dva puta godišnje i hrane i pića koju u ta dva puta pojedu i popiju.
Ukoliko odaziv za ovo ne bude dovoljan, priznati sebi da nas nema u tolikom broju da ga nikome ne damo, izaći na tržište, ponuditi našu imovinu i tražiti vlasnika 1/1.
Sve mimo ovoga navedenog nas vodi ka sudbini Čelika. To je tako koliko god vam surovo zvučalo!
Po meni prvo ponuditi opciju svim Željovcima koji su imućniji opciju da budu u nekoj vrsti investitorske skupštine. Ići im na noge, razgovarati, moliti, naguziti se ako treba. U isto vrijeme raspustiti ovu trenutnu od koje samo imamo trošak zakupa prostora dva puta godišnje i hrane i pića koju u ta dva puta pojedu i popiju.
Ukoliko odaziv za ovo ne bude dovoljan, priznati sebi da nas nema u tolikom broju da ga nikome ne damo, izaći na tržište, ponuditi našu imovinu i tražiti vlasnika 1/1.
Sve mimo ovoga navedenog nas vodi ka sudbini Čelika. To je tako koliko god vam surovo zvučalo!
A buraz sta i da ih pobijedimo? Kad cemo izgubiti od Olimpika u ligi i od Gornje Maoče u kupu.SoulEclipsee je napisao/la: ↑20 sep 2020, 14:50Ko kaze da ne mozemo,ima jos da se igra jaro moj...aBd pobijedit cemo kone.
Komotno ovo mozemo poceti postavljati:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.