Postao/la belosevic28 » 20 sep 2020, 01:55
Imamo i pobjednika veceri, dame i gospodo, detektovan je problem zeljeznicara:
Vracaj stari teren
Ja znam da sam lud i boli me briga sta drugi misle, da sam sujevjeran, sta god. Ja vec godinama pisem, ali mi na Grbavici gubimo otkako se Sanja, Dunav pustaju.
Hajde rekoh nece je pustati dok nema navijaca jer pjesma nema veze sa Zeljom. Hvala Bogu krenuce nas.
Jok...
Dunav i Sanja su bitniji od samog Zelje i svih Zeljinih pjesama. Pa nema niko vise i ljepsih pjesama od Zelje,a mi drugo poluvrijeme pocinjemo sa ovom prokletom pjesmom.
Ko ne zna, ali Alisa grupa je imala nacionalistickih pjesama prije rata (zna se ko je zapalio stadion i ubijao po Grbavici, da se ne pravimo ludi). Ne da nam Bog I tacka. Primi ces gol iz jedne prilike, a ti pogadjaj precke I napadaj.
Ova pjesma konkretno je o ubijenoj prostitutki koja je bacena u Dunav i original naslov je bio Dunavom lesevi plove.
Mi pjevamo da Dunavom lesevi plove, da li se bar jedan zove Zeljo.
Bolesno
To je otprilike kao kad bi u Beogradu na Zvezdinom stadionu pjevao Dino Merlin, ili jos gore,jer Dinine pjesme nemaju tu tematiku.
Hoce, malo sutra. Ljudi cijene sebe i svoje.
Osobno na svojoj kozi sam svasta prosao od srbijanskog agresora i meni je bolesno pustati prekodrinske pjesme, I davati im prednost pored toliko Zeljinih. Pretpostavljam da mnogi od vas niste prosli kroz svasta u ratu, drago mi je zbog vas, ali ja jesam i mene boli, kao sto je i mnogo nasih na Grbavici u toku rata.
Cesto prigovaramo pitarima da prisvajaju pjesmu Sarajevo ljubavi moja, a sta mi radimo.
Pjevamo o tamo nekoj rijeci i tamo nekoj zeni.
Pjesmu od grupe koja je pjevala - Nece Fata Sina Bajazita
Hoce Fata Obilic junaka
Pjesma se pocela intenzivnije pjevati od Ferencvarosa, pa racunajte.
E sad opletite
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''