FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 19 sep 2020, 23:27

feniksptica je napisao/la:
19 sep 2020, 18:46
ajdohordas je napisao/la:
19 sep 2020, 18:30
19 sep 2020, 18:20
Sirok roster i kvalitetan roster su malo razliciti pojmovi . Mi naprimerj nemamo uopste kvalitetan roster kad je u pitanju napad i ofanzivni vezni. Ako izostanu glavne karike iz prvih 11 najebali smo ko zuti.
Pa kako bolan, na svakoj poziciji možeš kvaitetno izrotirat osim možda na bekovima koji su malo deficitarni
Koga ces stavit mjesto Rahmana. Zinedina koji je grohno..Susica koji ne moze cijelu nit moze bit borben za te pozicije ( previse je da cekamo hoce l on il nece podvalit jedan pas za cijelu utakmicu ) a sto se tice napada i prvi i sdrugi napadac ispod ocekivanja. Mozes improvizovat s napadacem da krilo das tu al to je improvizacija, ne sirok i kvalitetan roster. Barem smo se svi slozili posle Krstea na zadnjem veznom da nam to vise ne treba
Ne treba ni jedan ni drugi, taman da se Salčin proba na desetci a što da ne i Zinedin, mora mu se nekad dati šansa, na kraju krajeva i Sušić može izdržat pola sata.
Što se tiče napada imas i Mersu i Hareta a to može odigrat i Krste a i Tatara možemo probat. Nemoguće je da od njih 4 svaki ima loš dan. Ako se Tatar pomakne na napadača opet i na krilu imaš rješenja bruku. Pomakneš Oremuša na beka u vezi imaš rješenja u vidu Andreja, Pejovića, Sušića, Miličevića, Adukora, itd itd.
Gurneš Miličevića u vezu, a na štoperu imaš Šerbečiča i Dupovca koji igra u top formi.
Može se brate izrotirat sve to, teško je očekivat da nam svih 25-26 igrača na platnom spisku budu u top formi, ali da nam mogu pomoći i da ima kvalitete to svakako.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 sep 2020, 23:37

19 sep 2020, 23:14
Neku noc poslije Mladosti sam ponovio a evo i večeras ću. Mnogi su ovdje svršavali na njih nakon prva 3-4 kola, čak su i ljubomorni bili na njihovu igru sklad i harmoniju a Amawa dizali u zvijezde. Nadam se da je iste te ljude i večeras bar malo stid.
Igrali su bolje u tih 5 kola mi smo bili loši. Sad je došlo na svoje oni padaju mi rastemo. Ne treba generalno donositi zakljucke tek je pocetak al objektivno smo koplje ispred u svemu.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 sep 2020, 23:38

keno83 je napisao/la:
19 sep 2020, 22:09
Samo jedna stvar. Uz manja ili veća odstupanja, da nije Tana i Nama isti bi bili, zato svaki dan, zahvala svakome ko je i sa promil bilo čega učestvovao u dovođenju tih ljudi u klub.
u BIH nema čovjeka da od sportskog kolektiva može napravit bilo kakav rezultat. Jednostavno smo jadni za sport i neku dobru priču.
Pogledaj ti sastav kod nas, pa ovaj sad tim je za klasu bolji i skuplji od prošlogodišnjeg. Onaj prošlogodišnji od onog godinu prije. Samo ovako nastavit, za našu zemlju sigurno ćemo biti nedodirljivi, a kroz par godina, uz dodatna ulaganja, imat ćemo o čemu popričati i u Evropi.

NAM TAN 🤩😍🤩

Bilo bi to za nas grozna situacija. Vjerovatno bi zavrsili u Federalnoj, a oni bi crpili pare ne od opstine N.Sarajevo nego cijelog kantona.
Bilo bi ono "Mi smo jedini velikan u kantonu". Znam da ce me mnogi napasti, ali nama derbi i Zeljo trebaju. Sad ce zagraktati mnogi "dBd se ugasili".
Trebaju nam , ali uvijek "korak iza nas", sjetim se onog od Hordi"Ma gdje bili,uvijek korak ispred vas".
Mi trebamo samo sebe gledati:Akademija(vrhunska)+ bas dobra pojacanja(ne kvantitet, nego kvalitet)= jednako dugogodisnji sampioni.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 sep 2020, 23:42

bordobijeli je napisao/la:
19 sep 2020, 23:37
Neku noc poslije Mladosti sam ponovio a evo i večeras ću. Mnogi su ovdje svršavali na njih nakon prva 3-4 kola, čak su i ljubomorni bili na njihovu igru sklad i harmoniju a Amawa dizali u zvijezde. Nadam se da je iste te ljude i večeras bar malo stid.
Igrali su bolje u tih 5 kola mi smo bili loši. Sad je došlo na svoje oni padaju mi rastemo. Ne treba generalno donositi zakljucke tek je pocetak al objektivno smo koplje ispred u svemu.

Htjeo sam ti poslije njihove Listice cestitati kako si ih predvidio kao ozbiljne konkurente, no hB sacekah :urnebes:
Sto neko rece mozda i kladara radi. Sta je njihova prava slika ko zna. Mozda Amaw ?

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 sep 2020, 23:43

Buraz moj, ja te razumijem, to treba reći ovima koji su svršavali na njih nakon tri kola.
Naš najveći konkurent za titulu ove sezone smo mi sami sebi. Ako iskoristimo 65% našeg potencijala, titula ne bi smjela doći u pitanje.
Samo lagano od utakmice do utakmice sa maximalnom ozbiljnošću..

BICA
Kontakt:

Post Postao/la BICA » 19 sep 2020, 23:46

Moj buraz bil ti igro bez plate??

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 19 sep 2020, 23:46

Samozdravlje
U svojem komentaru nisi obrazložio zašto oni nama trebaju?

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 sep 2020, 23:52

Moram nešto da prokomentarišem.
Gledam ovu neku urugvajsku ligu, treba mi neki par na kladionici, njihova treceplasirana ekipa prvenstva. Dragi Bože ja stadiona šta je ovo. Ono na Otoci je Nou Camp za ovo kod njih. Ne mogu da vjerujem da jedna tako uredjena fudbalska nacija ima ovako loše stadione.... Katastrofa....
A kvaliteta same utakmice je u rangu današnjeg obračuna Radnika i Olimpica.
Možda bi trebalo pokušat izvući kakvog napadača tamo kod njih, bar pokušat...

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 19 sep 2020, 23:52

Mora se sta i zaraditi od tri boda nemas nista specijalno 😁

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 sep 2020, 23:54

Pitaristok je napisao/la:
19 sep 2020, 23:46
Samozdravlje

Evo. Da li bi koga po gradu i u raji zezao da su ti Borac,Lazni i sl. konkurenti.
Ima li sladje pobjede od one na Zelji. ima li sladjeg slavlja od onog pred VV, a komsa nigdje. Mozda i ne bi isli pred VV da nema Zelje. Ne znam da li sam uspjeo objasniti. Evo jos jedne stvari, ima li ljepse pjesme od SEVDALINKE " Plavo ok plakalo je .., meni nema". Eto o sam mislio. :thumbup:

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 20 sep 2020, 00:02

Samozdravlje je napisao/la:
19 sep 2020, 23:54
Samozdravlje

Evo. Da li bi koga po gradu i u raji zezao da su ti Borac,Lazni i sl. konkurenti.
Ima li sladje pobjede od one na Zelji. ima li sladjeg slavlja od onog pred VV, a komsa nigdje. Mozda i ne bi isli pred VV da nema Zelje. Ne znam da li sam uspjeo objasniti. Evo jos jedne stvari, ima li ljepse pjesme od SEVDALINKE " Plavo ok plakalo je .., meni nema". Eto o sam mislio. :thumbup:
100%, da ih nema, bas bi bilo rupa.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 sep 2020, 00:05

19 sep 2020, 18:46
19 sep 2020, 18:30
19 sep 2020, 18:20
Sirok roster i kvalitetan roster su malo razliciti pojmovi . Mi naprimerj nemamo uopste kvalitetan roster kad je u pitanju napad i ofanzivni vezni. Ako izostanu glavne karike iz prvih 11 najebali smo ko zuti.
Pa kako bolan, na svakoj poziciji možeš kvaitetno izrotirat osim možda na bekovima koji su malo deficitarni
Koga ces stavit mjesto Rahmana. Zinedina koji je grohno..Susica koji ne moze cijelu nit moze bit borben za te pozicije ( previse je da cekamo hoce l on il nece podvalit jedan pas za cijelu utakmicu ) a sto se tice napada i prvi i sdrugi napadac ispod ocekivanja. Mozes improvizovat s napadacem da krilo das tu al to je improvizacija, ne sirok i kvalitetan roster. Barem smo se svi slozili posle Krstea na zadnjem veznom da nam to vise ne treba
Mozda nije vrijeme i mjesto sad pametovati, ali TSS,Velki,Zinedin i dr van takmicarske forme, neko za to je odgovoran. No ide nam i ne treba traziti dlaku u jajetu.
Eto im prilike sutra da dokazu da je pad forme proslost. Kako ce Marinovic postaviti ekipu ne znam, ali bi ovi trebali konacno nesto vratiti igrom.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 20 sep 2020, 00:05

Samozdravlje je napisao/la:
19 sep 2020, 23:54
Samozdravlje

Dobro, u pravu si da je partner za natjecanje, kako na terenu tako i van njega, ali vise bit volio da ih nema pa da cijeli grad zivi bordo, vise para za nas,.vise pristalica za nas, vise svega za nas.
Al opet, koga onda zajebavat, od koga primat podje.bavanja kad izgubis, jbg, tacno ne bih mogao odluciti...

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 20 sep 2020, 00:08

Tatar igra takoder amf

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 sep 2020, 00:15

20 sep 2020, 00:05

Dobro, u pravu si da je partner za natjecanje, kako na terenu tako i van njega, ali vise bit volio da ih nema pa da cijeli grad zivi bordo, vise para za nas,.vise pristalica za nas, vise svega za nas.
Al opet, koga onda zajebavat, od koga primat podje.bavanja kad izgubis, jbg, tacno ne bih mogao odluciti...

:urnebes: Mislim da smo sad raspolozeni upravo radi komsija. Mi prvi oni drugi, nista ljepse. Ljepse je to nego da ih nema ?
Nema komsijama napretka sa Amarom, a tesko ce oni da ga se rijese. Necemo vise ubit ce nas "navijaci". Pozz :bow:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 sep 2020, 00:26

Ma neka umre, ko ga hebe :kafa:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 sep 2020, 00:28

Bio sam uvjeren u pobjedu danas no previse smo zayebavali kone. Kao po obicaju znalo bi se nam vratiti nazad.

Ali za nadati se, da ce momci danas odnijeti puni plijen. Da sam sa Vinkom izveo bi najjaci sastav. U drugom oko 55-60min izbaciti vani glavne igrace pa taman gubili ili jos uvijek izjednaceno bilo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 20 sep 2020, 00:47

ElCartel11 je napisao/la:
20 sep 2020, 00:28
Bio sam uvjeren u pobjedu danas no previse smo zayebavali kone. Kao po obicaju znalo bi se nam vratiti nazad.

Ali za nadati se, da ce momci danas odnijeti puni plijen. Da sam sa Vinkom izveo bi najjaci sastav. U drugom oko 55-60min izbaciti vani glavne igrace pa taman gubili ili jos uvijek izjednaceno bilo.
Samo nek se u četvrtak ne vrati.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 20 sep 2020, 00:53

Ista kvota na nas i za sutra i za cetvrtak. Ako kiksamo sutra, onda neka u cetvrtak bude utakmica bez srkleta i sigurna pobjeda. Sutrasnjom pobjedom bi pokazali karakter, odvojili se na tabeli i napravili odlicnu uvertiru pred evropu.
NEMA NAZAD

123ado
Kontakt:

Post Postao/la 123ado » 20 sep 2020, 00:53

u tih pet kola mi bili losi????????? kako?????????
Molim vas ne lupajte. Mi i oni nismo ni za poredjenje. Kada sam pisao Amarov ho-ruk ce trajat vrlo kratko, a mi imamo igru koju gradimo od golmana. Tada su mi ljudi pisali da sam Vinko i svasta nesto jos. Ljudi ebo njih, mi i oni vise nismo ni blizu i necemo biti jos dugo.(ovo nije oholost) Ali je istina da mi odstranjujemo beka Hodzica koji bi njih pojacao. Istina je da mi znamo igrati protiv bunkera i dokaz imamo u rezultatima. istina je da smo pokradeni u 2. za ligu prvaka kao Talijani ili Celsi, istina je da nemamo poraz.Nista nase nije za poredjenje . Od starta je nase igra sjajnja. Sutra me rezultat toliko i ne brine koliko da nam svi ostanu zdravi za Crnogorce. Smatrajte me budalom, briga me. Prodjemo li crnogorce( a nadam se da hocemo i mislim da bi trebali) Zelim da se nadam LE, imam prava. BORDO POZDRAV

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: keli, N3R3D, rimljanin90 i 56 gostiju.