Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

HordasOdMalena
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la HordasOdMalena » 19 sep 2020, 12:12

Bbake je napisao/la:
19 sep 2020, 12:01
Brz oporavak Kovačeviću, da se što prije zdrav vrati na teren. Sine krkaj c vitamin, kupus, limun, uzmi ponekad po kašičicu meda i probiotike obavezno da očuvaš crijevnu floru. :salut:
Plavac, ako je tvoj klub lagao za zaražene, ne znači da svi lažu. :damn:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 sep 2020, 12:14

Dakle zaklucili smo:
Duga imaju oko 5 milki samo za porez.
Duguju plate nekoliko mjeseci.
Plate ce biti kad bude dzekin transfer.
Sta fali ako malo kasne.
Mene slagao trener iz omladinskog pogona da od januara nista dobio nije sem po nekad stoju za gorivo.
Dzakin transfer ce svakako se placati u ratama tako da mozda dobijete nesto malo sad a mozda i nista do prve rate. Porezna je vec "legla" na racun i nema teorije da ista dobijete dok porezna ne uzme svoje.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 sep 2020, 12:16

farrys je napisao/la:
19 sep 2020, 11:56
feniksptica je napisao/la:
19 sep 2020, 11:50
Ma ja nisu bauk, radi ti 4 mjeseca dzaba stari pa vidi je l bauk il nije..
Pa dobit ce Ibrakovicu, nekad treba sacekati prihode, kao npr. pare od Dzekinog transfera, kao npr. pare od UEFE za Evropa ligu... itd
Klub mora imati stalni priliv sredstava. Ti trebas covjeku dat niegovo. Sta da Dzeko nije otiso i da nije bilo evrope.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 19 sep 2020, 12:16

Pantelija je napisao/la:
19 sep 2020, 12:14
Dakle zaklucili smo:
Sta fali ako malo kasne.
Mene slagao trener iz omladinskog pogona da od januara nista dobio nije sem po nekad stoju za gorivo.
Dzakin transfer ce svakako se placati u ratama tako da mozda dobijete nesto malo sad a mozda i nista do prve rate. Porezna je vec "legla" na racun i nema teorije da ista dobijete dok porezna ne uzme svoje.
Mozes komotno dodati i 250 hiljada eura od UEFE za Evropa ligu. Legle pare od Sipovica i Krpica racunaj i to. Nisu sve troskovi junace, ima i prihoda tu ;)

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 19 sep 2020, 12:19

19 sep 2020, 12:16
farrys je napisao/la:
19 sep 2020, 11:56
19 sep 2020, 11:50
Ma ja nisu bauk, radi ti 4 mjeseca dzaba stari pa vidi je l bauk il nije..
Pa dobit ce Ibrakovicu, nekad treba sacekati prihode, kao npr. pare od Dzekinog transfera, kao npr. pare od UEFE za Evropa ligu... itd
Klub mora imati stalni priliv sredstava. Ti trebas covjeku dat niegovo. Sta da Dzeko nije otiso i da nije bilo evrope.
Pa "Da nije ovog, da nije onog", bukvalno od tih stvari većina klubova i živi. Kad već ne žeimo investitore, koje druge vrste prihoda ti očekuješ u Želji? Koji su mogući? Naravno da se baziramo na transfere naših igrača, naših bivših igrača i izlaske u Evropu. Pogotovo sada kad nema ni navijača. Koji ti izvor prihoda ostaje? Ne kontam tvoju poentu.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 sep 2020, 12:30

farrys je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Dakle zaklucili smo:
Sta fali ako malo kasne.
Mozes komotno dodati i 250 hiljada eura od UEFE za Evropa ligu. Legle pare od Sipovica i Krpica racunaj i to. Nisu sve troskovi junace, ima i prihoda tu ;)
Tacno.
A vidi ovo. Koliko ste od tih para dali za npr dvije ili cak tri plate jan feb mart. Nema teorije da mjesecno 50 uposlenika kosta klub manje od 120 000 maraka. Sa porezom. To je minimum minimuma. Evo recimo stilic ne igra ispod 8000 amar 8000 to je 16 000 ta dva covjeka. Plus porez to je 24 000 minimum. Pa gdje su jos sigurno solidno placena bar jos 3 igraca kao zec kojem nije ispod 5000 itd. Pa onda ovi ostali igraci. Al eto neka je 120 000 za plate mjesecno. To je pasa moj 360 000 maraka za tri mjeseca. Dva leta u izrael, porezna legla na 380 000 koliko sam skontao, imate dvije firme koje isto tako potrazivanja su dobila jedna je iz bl na oko 100 000 a ovi iz zenice za odrzavanje ne znam koliko.

Da se ne lazemo jedno veliko gov.no ste pojeli tjeranjem misimovica. Klub vam je apsolutno cist bio dok je on tu bio a izgradio je istok i pokrio ga i teren i sve. Istok je on sreeio da se pokrije ne ovi. Do danas bi vam jug vec bio u radovima i vjrrovatno otvaranje za 100 godina. Uzimali ste igrace koje smo mi htjeli tipa zahirovica i stevanovica. Slali ponudu za duljevica a sad koldzo izadje i prica da je spasio vas bankrota sa 200 000 maraka. Razmislja se o prodaji pomocnog itd.

Igraci vam mahalaju da je uzas situacija itd. Sve ovo ste dozvolili da bi amar o dosao u klub. Doveo upravu i evo sta ste dobili. Jbg.
Npr kod nas isto je bilo turbulencija ali se zna ko je ko. Nije se do ovoga doslo tek tako. Mi uplacujemo za plate duplo vise poreza od vas. Duplo. U vrijeme misimovica smo bili tu negdje. Mi danas nudimo igracima po 15 -20-25 milja maraka, a nekada ste nam stevanovica ski uli tako sto ste rekli koliko ti daje sarajevo mi cemo 30% vise . a sad ste u takvim **** zbog ega i naplate imaginarnog duga amara osima da ce bas bas biti tesko se izvuci.
Zasto je klub povukao 5 prijava protiv nesavjesnog trosenja novca i pravljenja stetnih ugovora po klub? Povucene odmah po smjeni senada misimovica.

Ps. Pa pitaj senada m kako se prave stalni prihodi koje ste imali. Imao covjek more i more privatnika sponzora, imao veze sa vlastima i nema s kim nije. Nikad se nije desilo da vam fali. A sad cekate ne bi li dzeko se prodao u 34. Godini.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 sep 2020, 12:33

Hajdeee je napisao/la:
19 sep 2020, 11:22
Jbt hvale se sto mogu upaliti reflektore. :? Indirektno dokaz stanja u kojem su.
Koja raskos, finansijska dominacija, hedonizam klasicni. Jos se hvave sto kasne samo 3 - 4 plate.

Veliki si zeljkane, veliki.
Krupa, Radnik, zeljkan, Mladost

To je taj nivo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 19 sep 2020, 12:35

Korona milicevic i kovacevic ****

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 19 sep 2020, 12:38

Vanadij je napisao/la:
19 sep 2020, 12:35
Korona milicevic i kovacevic ****
A šta je bilo prije corone? Je li tad povreda bila povreda ili nešto drugo?
Znači sad ne postoji mogućnost da se igrač povrijedi, čim ga nema odmah je corona :damn:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 sep 2020, 12:39

Pantelija je napisao/la:
19 sep 2020, 12:30
Da se ne lazemo jedno veliko gov.no ste pojeli tjeranjem misimovica. Klub vam je apsolutno cist bio dok je on tu bio a izgradio je istok i pokrio ga i teren i sve. Istok je on sreeio da se pokrije ne ovi. Do danas bi vam jug vec bio u radovima i vjrrovatno otvaranje za 100 godina. Uzimali ste igrace koje smo mi htjeli tipa zahirovica i stevanovica. Slali ponudu za duljevica a sad koldzo izadje i prica da je spasio vas bankrota sa 200 000 maraka. Razmislja se o prodaji pomocnog itd.

Igraci vam mahalaju da je uzas situacija itd. Sve ovo ste dozvolili da bi amar o dosao u klub. Doveo upravu i evo sta ste dobili. Jbg.
Npr kod nas isto je bilo turbulencija ali se zna ko je ko. Nije se do ovoga doslo tek tako. Mi uplacujemo za plate duplo vise poreza od vas. Duplo. U vrijeme misimovica smo bili tu negdje.
Kako je bio cist, a ostavio dugove za plate zbog cega se i napravio onaj niz od 5 poraza i jos neke dugove? Plus suspendovao Blagojevica i Bogicevica pa syebo odnose jos vise. Nista on bolji nije od ove Uprave samo ovi sute, a on nije silazio sa portala stvarajuci takvu sliku da je on Tito. Isti klinac je to sve.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 sep 2020, 12:41

Denchi je napisao/la:
19 sep 2020, 12:33
Hajdeee je napisao/la:
Jbt hvale se sto mogu upaliti reflektore. :? Indirektno dokaz stanja u kojem su.
Koja raskos, finansijska dominacija, hedonizam klasicni. Jos se hvave sto kasne samo 3 - 4 plate.

To je taj nivo
mladost velika obarska, fk zeljeznicar, sloga gornje crnjelevo
NEMA NAZAD

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 19 sep 2020, 12:43

holyman je napisao/la:
19 sep 2020, 12:41
Denchi je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:

To je taj nivo
Butmirspor i fk kobiljača

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 sep 2020, 12:44

LjoZee je napisao/la:
19 sep 2020, 12:39
Pantelija je napisao/la:

Npr kod nas isto je bilo turbulencija ali se zna ko je ko. Nije se do ovoga doslo tek tako. Mi uplacujemo za plate duplo vise poreza od vas. Duplo. U vrijeme misimovica smo bili tu negdje.
Kako je bio cist, a ostavio dugove za plate zbog cega se i napravio onaj niz od 5 poraza i jos neke dugove? Plus suspendovao Blagojevica i Bogicevica pa syebo odnose jos vise. Nista on bolji nije od ove Uprave samo ovi sute, a on nije silazio sa portala stvarajuci takvu sliku da je on Tito. Isti klinac je to sve.
Daj ba pa ne mislis da je 5 poraza nastalo zbog toga 😂😂😂 pa budale znaju da je to maslo ovih sto su dosli u dogovoru sa nekim igracima. Uz neke veze sa sudijama. Al eto vjeruj ti da jr bilo do toga. Ja smatram da je misimovic eadio iapravno itekako to ove porezne pokazuju. Lik je gradio klub koji ce imati stadion i prostorije i prihode. Znam da je imao vec donatore za jug i zapad i da bi sve to bilo gotovo iduce godine august za 100 godina kluba. Finansijski ste bili rame uz rame sa nama i dvije titule ste izgubili na glup nacin. A sad?
Finsijski nisi u top 3.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 19 sep 2020, 12:46

Vanadij je napisao/la:
19 sep 2020, 12:43
holyman je napisao/la:
Denchi je napisao/la:

To je taj nivo
Joj jest lijepo biti navijač finansijski stabilnog kluba, kluba koji je trenutno lider domaćeg prvenstva, i kluba koji evo drugu godinu zaredom igra 3. pretkolo EL :bih:
Ljepota :ljepota:
SAMO SARAJ'VO

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 19 sep 2020, 12:47

Pantelija je napisao/la:
farrys je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Dakle zaklucili smo:
Sta fali ako malo kasne.
Tacno.
A vidi ovo. Koliko ste od tih para dali za npr dvije ili cak tri plate jan feb mart. Nema teorije da mjesecno 50 uposlenika kosta klub manje od 120 000 maraka. Sa porezom. To je minimum minimuma. Evo recimo stilic ne igra ispod 8000 amar 8000 to je 16 000 ta dva covjeka. Plus porez to je 24 000 minimum. Pa gdje su jos sigurno solidno placena bar jos 3 igraca kao zec kojem nije ispod 5000 itd. Pa onda ovi ostali igraci. Al eto neka je 120 000 za plate mjesecno. To je pasa moj 360 000 maraka za tri mjeseca. Dva leta u izrael, porezna legla na 380 000 koliko sam skontao, imate dvije firme koje isto tako potrazivanja su dobila jedna je iz bl na oko 100 000 a ovi iz zenice za odrzavanje ne znam koliko.

Npr kod nas isto je bilo turbulencija ali se zna ko je ko. Nije se do ovoga doslo tek tako. Mi uplacujemo za plate duplo vise poreza od vas. Duplo. U vrijeme misimovica smo bili tu negdje. Mi danas nudimo igracima po 15 -20-25 milja maraka, a nekada ste nam stevanovica ski uli tako sto ste rekli koliko ti daje sarajevo mi cemo 30% vise . a sad ste u takvim **** zbog ega i naplate imaginarnog duga amara osima da ce bas bas biti tesko se izvuci.
Zasto je klub povukao 5 prijava protiv nesavjesnog trosenja novca i pravljenja stetnih ugovora po klub? Povucene odmah po smjeni senada misimovica.

Ps. Pa pitaj senada m kako se prave stalni prihodi koje ste imali. Imao covjek more i more privatnika sponzora, imao veze sa vlastima i nema s kim nije. Nikad se nije desilo da vam fali. A sad cekate ne bi li dzeko se prodao u 34. Godini.
Sve je to tacno, ali moras biti svjestan onoga sto je zatekao Misimovic pri svome dolasku (7 miliona budzeta) i onoga sto su zatekli trenutni. Nije Misimovic napravio 7 miliona tadasnjeg budzeta nego su se neke stvari poklopile u i oko kluba (transfer Hadziahmetovica, transfer Bajica, dio fine love za Gojaka, 150 hiljada eura za Memiju, trece pretkolo EL sa Standardom, negdje prije Misimovica mislim da su i Dzekine pare od transfera u Romu legle) i ti hoces sve zasluge Misimovicu pripisati. Ima tu i do okolnosti koje su ga zadesile "Po dobrom". Ja cijenim i njega i Amara, iako se oni ne cijene bas. Kad bi njih dvojica se podnosili i bili zajedno u klubu, Miske u ulozi predsjednika, a Amar u ulozi trenera, bi bila idealna kombinacija. Sad sta je tu je, sto bi Husref rekao, bilo je i gorih situacija za Zelju pa se prevazislo, i sada ce.

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 19 sep 2020, 12:50

Zundo je napisao/la:
19 sep 2020, 12:46
Vanadij je napisao/la:
holyman je napisao/la:

Joj jest lijepo biti navijač finansijski stabilnog kluba, kluba koji je trenutno lider domaćeg prvenstva, i kluba koji evo drugu godinu zaredom igra 3. pretkolo EL :bih:
Misliš biti berac rize od Nama vjetnamca

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 sep 2020, 12:52

Pantelija je napisao/la:
19 sep 2020, 12:44
Daj ba pa ne mislis da je 5 poraza nastalo zbog toga 😂😂😂 pa budale znaju da je to maslo ovih sto su dosli u dogovoru sa nekim igracima. Uz neke veze sa sudijama. Al eto vjeruj ti da jr bilo do toga. Ja smatram da je misimovic eadio iapravno itekako to ove porezne pokazuju. Lik je gradio klub koji ce imati stadion i prostorije i prihode. Znam da je imao vec donatore za jug i zapad i da bi sve to bilo gotovo iduce godine august za 100 godina kluba. Finansijski ste bili rame uz rame sa nama i dvije titule ste izgubili na glup nacin. A sad?
Finsijski nisi u top 3.
Naravno da mislim jer su ti igraci organizovali strajk pa im direktor rekao da ako oni nece imaju juniori koji ce igrati i od tada krecu te turbulencije, nizovi i ostalo. Bilo je u Upravi dosta ljudi koji su zasluzniji sa neke stvari od Misimovica, ali nisu se isticali nikad ko on. Ljudi kao Badzak zasluzuju postovanje. Ovo ostalo je sve isti klinac bio Dzubur ili Misimovic.

Ove sezone naravno da nismo ni u top 3 po financijama jer nemamo prihoda ni od publike ni od sponzora znacajnijih zbog ovog virusa.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 19 sep 2020, 12:54

Vanadij je napisao/la:
19 sep 2020, 12:50
Zundo je napisao/la:
Vanadij je napisao/la:

Ahhahaha, dobar ti argument nema šta.
Joj kad se sjetim jeste se radovali kuvajtskim milionima. Usput zaboravih reći, uz ono gore lijepo je znati i pravopis.
SAMO SARAJ'VO

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 sep 2020, 12:55

Nije bilo gorih. Vjeruj mi. Nemam zelju da pisem u detalje ali previse pravnih lica ceka svaki mjesec otvorenih usta. Bas previse. Upravo zbog poslovanja "bit ce evropa, bit ce dzeko".
I vidi, nije misimovic docekao nikakvih 7 miliona. Ima o tome i clanaka sa ss.ba i ostalih portala kada se o tome pisalo.
Uz to, kad su ovi dosli docekali su novi teren istok izgradjen i natkriven, dočekali su ekipu koja je sezonu prije u zadnjem kolu izgubila titulu.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 sep 2020, 12:56

Vanadij je napisao/la:
19 sep 2020, 12:50
Zundo je napisao/la:
Vanadij je napisao/la:

mene stid, de izbriši se :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
NEMA NAZAD

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.