Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
23%
3) 15 ili više
42
45%

Ukupno glasova: 94

effe_sa
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la effe_sa » 18 sep 2020, 22:35

Chapman1886 je napisao/la:
18 sep 2020, 22:25

to što je bayern jak ko zemlja i svijet za sebe ne mijenja činjenicu da je ostalih 17 obična kanta i sparing partneri
Još jedno je smeće bilo i u polufinalu LP. Zamisli 2 kluba iz smećarske lige, zamisli kakvi su ostali.

Hajd teško vrijeme ovo, ima još sparine, pa čovjek zaboravi i poleti nešto napisati, a ne razmisli. Nisi prvi.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 18 sep 2020, 22:47

igrala ga je i roma
Samo Sloboda | COYG

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 sep 2020, 22:56

18 sep 2020, 22:47
igrala ga je i roma
Igrala ga je tada, jer ga je tada i zaslužila igrati. Nisam ja taj koji je osporavao drugi tim ili neku drugu ligu... ;)

A ja sam govorio, ko što je valjda jasno bilo, o protekloj sezoni... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 sep 2020, 22:57

Pobjedi Zvezda Liverpool pa to ne znaci da je srpska liga dobra ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 sep 2020, 23:08

delinjo je napisao/la:
18 sep 2020, 22:57
E jbg poređenje ti je skroz loše..... :D :D Što jest, jest... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 sep 2020, 23:13

Arsenal zna kako je Schalkeu 🤣

Ponizis Tottenham, Arsenal, Chelsi,Barselonu i dodje neko tele i palamudi o Bundesligu. Kakvi su onda klubovi iz Premiershita kad ima Bayern rastura velikane ko beba zvecku.

Neko zaboravlja kako se Leipzig obracunao sa Tottenhamom.

Liverpool i puna vreca govana!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 sep 2020, 23:24

effe_sa je napisao/la:
18 sep 2020, 23:08
delinjo je napisao/la:
18 sep 2020, 22:57
E jbg poređenje ti je skroz loše..... :D :D Što jest, jest... :)
Ma dobro ne mislim ja da je bukvalno **** Bundesliga nego da fali timova ko sto je Bajern jbg :mrgreen:

Evo vidi oni se nisu oznojili protiv ovog Salkea i najgore sto da su htjeli zabiti 20 toliko bi i zabili :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 sep 2020, 23:30

Uz to kako namignu bilo kojem igracu iz njemacke taj dodje. :S u italiji npr nijetako jer imas klubova koji ne daju igracima u drrugi klub. Imas svega

U englesskoj isto tako nema kluba kkji moze uzeti koga hoce.
U spaniji postoje 2 pa i 3 kluba koja su tu negdje. Samo u njemackoj bajer je bas ono vladar i pisa po ostalima :D
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 sep 2020, 23:33

HSV English ✔

@HSV_English

We were getting hammered by Bayern before it was cool, just saying... 😬 #FCBS04
:urnebes: :urnebes:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 sep 2020, 23:40

Pantelija je napisao/la:
18 sep 2020, 23:30
Uz to kako namignu bilo kojem igracu iz njemacke taj dodje. :S u italiji npr nijetako jer imas klubova koji ne daju igracima u drrugi klub. Imas svega

U englesskoj isto tako nema kluba kkji moze uzeti koga hoce.
U spaniji postoje 2 pa i 3 kluba koja su tu negdje. Samo u njemackoj bajer je bas ono vladar i pisa po ostalima :D
U drugim ligama je zanimljivo, a Liverpool uzme titulu sa 30 bodova razlike. Bayern je premocan za sve nabrojane lige, nemoj misliti da ne bi ovako pisali po engleskim klubovima kad pisaju po njima u Ligi prvaka svaki put kad se sretnu.

Ko je to uzeo titulu pored Juventusa, PSG, Reala i Barse?
Bezveze se otvara rasprava, trenutno u svim ligama petice dominiraju isti klubovi.

To sto najbolji klub igra u Bundesligi i sto je za tri, cetiri gola jaci od svih drugih u Evropi, jbg zao mi je momci.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 18 sep 2020, 23:56, ukupno mijenjano 3 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 sep 2020, 23:40

delinjo je napisao/la:
18 sep 2020, 23:24

Ma dobro ne mislim ja da je bukvalno **** Bundesliga nego da fali timova ko sto je Bajern jbg :mrgreen:

Evo vidi oni se nisu oznojili protiv ovog Salkea i najgore sto da su htjeli zabiti 20 toliko bi i zabili :mrgreen:
Schalke je večeras ušao u mašinu i stradao je. Npr. oni su imali prvu priliku na utakmici, da su pogodili ne bi baš potop doživjeli. Schalke i pored toga što mnogi i koji vole i prate BuLi misle da će se boriti za opstanak ja ipak mislim da će oni negdje u sredini tabele završiti, jer u kakvoj su finansijskoj krizi, opet imaju solidan tim. Ali taj tim je za klasu slabiji od BVB-a i Leipziga, pa i od Gladbacha i Leverkusena, šta onda očekivati? A Bayern mjesecima igra ovaj turbo fudbal i ovo kolega Franck Ribery je naveo primjere, nije to samo Barca bila to je bilo preko Tottenhama i drugih ekipa koje su totalno nemoćne bile.
A u fudbalu se generalno stvorio veliki jaz, par ekipa dominiraju a možda samo pojedine druge tu se malo umiješaju, a ona treća grupa ne može ništa. U 3 od pet liga petice dominira zadnjih godina jedna ekipa, a u dvije imaš opet situaciju da eventualno dvije se ipak odvajaju od ostalih. U Engleskoj sve to nekako ko izgleda drugačije, jer svi imaju bruku para, tačnije imaju bogate vlasnike, pa manje se razmišlja kako se troši. Ali kada pogledaš tu su opet Liverpool i City bili dosta ispred ostalih. S tim da ManU i Chelsea imaju potencijale sada da to dostignu i rade na nekim ozbiljnijim konceptima i dovode određene igrače koji bi ih opet mogli podići.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 sep 2020, 23:52

effe_sa je napisao/la:
18 sep 2020, 23:40
delinjo je napisao/la:
18 sep 2020, 23:24

Schalke je večeras ušao u mašinu i stradao je. Npr. oni su imali prvu priliku na utakmici, da su pogodili ne bi baš potop doživjeli. Schalke i pored toga što mnogi i koji vole i prate BuLi misle da će se boriti za opstanak ja ipak mislim da će oni negdje u sredini tabele završiti, jer u kakvoj su finansijskoj krizi, opet imaju solidan tim. Ali taj tim je za klasu slabiji od BVB-a i Leipziga, pa i od Gladbacha i Leverkusena, šta onda očekivati? A Bayern mjesecima igra ovaj turbo fudbal i ovo kolega Franck Ribery je naveo primjere, nije to samo Barca bila to je bilo preko Tottenhama i drugih ekipa koje su totalno nemoćne bile.
A u fudbalu se generalno stvorio veliki jaz, par ekipa dominiraju a možda samo pojedine druge tu se malo umiješaju, a ona treća grupa ne može ništa. U 3 od pet liga petice dominira zadnjih godina jedna ekipa, a u dvije imaš opet situaciju da eventualno dvije se ipak odvajaju od ostalih. U Engleskoj sve to nekako ko izgleda drugačije, jer svi imaju bruku para, tačnije imaju bogate vlasnike, pa manje se razmišlja kako se troši. Ali kada pogledaš tu su opet Liverpool i City bili dosta ispred ostalih. S tim da ManU i Chelsea imaju potencijale sada da to dostignu i rade na nekim ozbiljnijim konceptima i dovode određene igrače koji bi ih opet mogli podići.
Volim diskutovati sa ovako normalnim ljudima kao sto si ti :thumbup: :thumbup:

Vidi Bajernu ocajnicki trebaju jake utakmice u prvenstvu,da ih imaju misljenja sam da bi imali bar jos 2 ,3 klempe,oni prekucaju 90 % lige sa pola snage,takva je i francuska liga ista i da nije ove korone sumnjam i da bi Pariz zalutao u finale i Lyon u polufinale ..jednostavno bili su svjeziji od ostalih i dosli su tu gdje jesu ...Ja volim Njemacki fudbal nacin na koji se igra sve vise napadacki samo mislim da fali Bajernu neki klub koji iole moze biti konkuretan i zadrzati im ozbiljnost tokom cijele sezone.Sto se tice Salkea mislim da oni ispadaju i to bez problema ,prosle sezone ih spasila prva polusezona mislim da poslije korone nikoga nisu dobili a zadrzali su cak i trenera od prosle sezone pa ti vidi :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 18 sep 2020, 23:54

Nur der FCB

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 18 sep 2020, 23:57

Aki187 je napisao/la:
18 sep 2020, 23:54
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Protivnici su znaci poceli da slave i velike poraze od Bayerna. :oops: :oops:
@igrajlopte 🐦

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 sep 2020, 00:25

delinjo je napisao/la:
18 sep 2020, 23:52

Nismo džaba Željovci.... :D
delinjo je napisao/la:
Vidi Bajernu ocajnicki trebaju jake utakmice u prvenstvu,da ih imaju misljenja sam da bi imali bar jos 2 ,3 klempe,oni prekucaju 90 % lige sa pola snage,takva je i francuska liga ista i da nije ove korone sumnjam i da bi Pariz zalutao u finale i Lyon u polufinale ..jednostavno bili su svjeziji od ostalih i dosli su tu gdje jesu ...Ja volim Njemacki fudbal nacin na koji se igra sve vise napadacki samo mislim da fali Bajernu neki klub koji iole moze biti konkuretan i zadrzati im ozbiljnost tokom cijele sezone.Sto se tice Salkea mislim da oni ispadaju i to bez problema ,prosle sezone ih spasila prva polusezona mislim da poslije korone nikoga nisu dobili a zadrzali su cak i trenera od prosle sezone pa ti vidi :D
Vidi i pored ove dominacije, nije baš da Bayern nema jakih utakmica. Ako bi se površno gledalo, to ne bi možda neko shvatio.
Npr. prošle sezone je Bayern 2x remizirao s RB Leipzigom i to su obje bile jako dobre taktičke utakmice, gdje pogotovo u drugoj su obje ekipe se uspjele dobro neutralisati.
Hajd protiv Dortmunda je druga utakmica bila tvrda, u prvoj je Dortmund razbijen.
I ovo što kažeš nisu se oznojili kako treba večeras....Ma nije to baš tako, jer ova trka je bila skoro pa jednako ubitačna kao na onom završnom turniru od prije dvadesetak dana...Znači pod Flickom se pogotovo opet stvorila ta jedna mašina, koja pored tog dobro tehničkog dijela, fizički dominira. I problem za konkurenciju u BuLi je što se ovi naši još nisu zasitili.... :) Isto tako, nešto baš napisah malo prije na temi Dortmunda, i Dortmundu, a i RB-u bar za sad je veći problem što se duže zadrže u Evropi, jer ipak nemaju tu širinu ko Bayern. Mislim na primjer da bi Leipzig puno bolje držao korak u BuLI prošle sezone da onako daleko nisu otišli u LP.
A nakon onih titula BVB-a iz 2011 i 2012. se desio presudni impuls za Bayern i od tada se brutalno dominira ligom, a osvojeno su i dvije LP. Ekipa je jednostavno dobro pojačana, neke se kockice dodatno posložile i odmaklo se konkurenciji.

I neki parametri mogu zavaravati. U 2000-tim, prvo desetljeće znači ovog stoljeća, nakon što je Bayern uzeto LP 2001. godine imao si i određene promjene prvaka, uzbudljivija prvenstva u tom dijelu, ali je BuLI do 2010. bila tako loša u evropskim takmičenjima, da i Bayern nije mogao dalje od četvrtfinala. 2013. kada je bilo njemačko finale i kada su i Bayern i Bvb odigrali brutalnu sezonu u LP, razlika u prvenstvu je bila dvadesetak bodova u korist Bayern, dobro BVB je prije toga dvije godine osvojio prvenstvo ali u Evropi bio loš.
Tako da ti se liga može posmatrati iz različitih perspektiva.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 19 sep 2020, 01:00

Ljudi su poderali LP bez poraza, ne znam o cemu se raspravlja. Nabili koga su stigli i neko sad nesto prica o ligi.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 19 sep 2020, 06:35

effe_sa je napisao/la:
18 sep 2020, 22:35

to što je bayern jak ko zemlja i svijet za sebe ne mijenja činjenicu da je ostalih 17 obična kanta i sparing partneri
Još jedno je smeće bilo i u polufinalu LP. Zamisli 2 kluba iz smećarske lige, zamisli kakvi su ostali.

Hajd teško vrijeme ovo, ima još sparine, pa čovjek zaboravi i poleti nešto napisati, a ne razmisli. Nisi prvi.... ;)
Pa igrali su i PSG i Lyon u polufinalu pa se pate u Ligue 1. Tuga u sta se Bundesliga pretvorila. Bili su na putu da preteknu Spance, a sada su i iza Talijana i Francuza.

Mada mislim da je veci problem od manjka kvaliteta to sto mnogi timovi vec unaprijed upisu poraz od Bayerna.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 19 sep 2020, 15:14

Justin je napisao/la:
19 sep 2020, 06:35
effe_sa je napisao/la:
18 sep 2020, 22:35

Pa igrali su i PSG i Lyon u polufinalu pa se pate u Ligue 1. Tuga u sta se Bundesliga pretvorila. Bili su na putu da preteknu Spance, a sada su i iza Talijana i Francuza.

Mada mislim da je veci problem od manjka kvaliteta to sto mnogi timovi vec unaprijed upisu poraz od Bayerna.
Definitivno nisu iza Talijana i Francuza, o čemu bolan pričaš? :crazy:
Pa samo pogledaj LP polufinale, EL relativno okej kampanja, Gladbach nesretno ispao u posljednjim minutama, Wolfsburg se posvetio borbi za EL u Bundesligi, prije toga tik pred koronu Dortmund prokocka prolaz protiv budućeg finaliste, vidjelo se i u LP da Flick nije bez razloga vezao ovih 25-30 mečeva bez poraza, jednostavno je njihovo vrijeme, možda prestane iduće sedmice, za mjesec, tri, šest ali će prestati.

Cijele sezone Dortmund i Bayern bili u 4 boda, pred sami kraj se Dortmund demoralisao pa su se Mainz i Hoffenheim iživjeli jer su im trebali bodovi, ali bodovno ni 2019/20, a pogotovo 2018/19 nisu bile daleko.

Dobije i City Southampton 6-1 i Burnley 5-0 dva puta kao EL kandidate, Watford 8-0 pa niko ne kaže EPL smeće, a imali su najgoru ili drugu najgoru sezonu u Europi od svih 5 liga.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 sep 2020, 15:21

Danas prva prava poslastica duel dvije Borussije, utakmica sa dosta taktičkih finesa i najvjerovatnije dosta ofanzivnog fudbala. Trebalo bi biti jako zanimljivo i dobro za gledanje.

Od 15:30 ima zanimljivih duela, možda najzanimljiviji susret Werdera i Herthe i da se vidi da li Werder ulazi bolje u ovu sezonu i da li će bolje iscrpiti svoje potencijale, jer imaju solidnu ekipu. Hertha je pod pritiskom nakon ispadanja iz kupa i danas će se vidjeti koliko je ekipa za sada daleko i na kojem je nivou na samo početku nove sezone.

Interesantno će biti vidjeti i kako će se ove sezone prezentovati drugi berlinski klub Union. Njih je prošle sezone odlikovala velika borbenost, a sada su dobili dva značajna pojačanja : Knoche i Kruse. Pogotovo mi je zanimljivo da su oni baš Krusea namamili u svoje redove, jer on definitivno još uvijek ima kvalitet da igra i u jačem bundesligašu. Ionako već imaju u svojim redovima Gentnera, koji je isto jedno od prominentnih imena, tako da vrlo moguće da oni i ove sezone budu stabilni.

Vidjet ćemo kako će u novu sezonu ući Eintracht Frankfurt, koji je u duelu s Arminijom veliki favorit. Ipak je tim iz Bielefelda jedan od većih kandidata za ispadanje.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 19 sep 2020, 15:39

effe_sa je napisao/la:
19 sep 2020, 00:25
delinjo je napisao/la:

Nismo džaba Željovci.... :D
delinjo je napisao/la:
Vidi i pored ove dominacije, nije baš da Bayern nema jakih utakmica. Ako bi se površno gledalo, to ne bi možda neko shvatio.
Npr. prošle sezone je Bayern 2x remizirao s RB Leipzigom i to su obje bile jako dobre taktičke utakmice, gdje pogotovo u drugoj su obje ekipe se uspjele dobro neutralisati.
Hajd protiv Dortmunda je druga utakmica bila tvrda, u prvoj je Dortmund razbijen.
I ovo što kažeš nisu se oznojili kako treba večeras....Ma nije to baš tako, jer ova trka je bila skoro pa jednako ubitačna kao na onom završnom turniru od prije dvadesetak dana...Znači pod Flickom se pogotovo opet stvorila ta jedna mašina, koja pored tog dobro tehničkog dijela, fizički dominira. I problem za konkurenciju u BuLi je što se ovi naši još nisu zasitili.... :) Isto tako, nešto baš napisah malo prije na temi Dortmunda, i Dortmundu, a i RB-u bar za sad je veći problem što se duže zadrže u Evropi, jer ipak nemaju tu širinu ko Bayern. Mislim na primjer da bi Leipzig puno bolje držao korak u BuLI prošle sezone da onako daleko nisu otišli u LP.
A nakon onih titula BVB-a iz 2011 i 2012. se desio presudni impuls za Bayern i od tada se brutalno dominira ligom, a osvojeno su i dvije LP. Ekipa je jednostavno dobro pojačana, neke se kockice dodatno posložile i odmaklo se konkurenciji.

I neki parametri mogu zavaravati. U 2000-tim, prvo desetljeće znači ovog stoljeća, nakon što je Bayern uzeto LP 2001. godine imao si i određene promjene prvaka, uzbudljivija prvenstva u tom dijelu, ali je BuLI do 2010. bila tako loša u evropskim takmičenjima, da i Bayern nije mogao dalje od četvrtfinala. 2013. kada je bilo njemačko finale i kada su i Bayern i Bvb odigrali brutalnu sezonu u LP, razlika u prvenstvu je bila dvadesetak bodova u korist Bayern, dobro BVB je prije toga dvije godine osvojio prvenstvo ali u Evropi bio loš.
Tako da ti se liga može posmatrati iz različitih perspektiva.
Ne trudi se više objašnjavat i dokazivati, tema je toksična više

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.