FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Aki187
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Aki187 » 18 sep 2020, 14:33

:salut: gospodsko ponašanje i oproštaj, hvala mu na svemu.
Nedostajat će na terenu.
Nur der FCB

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 sep 2020, 14:34

sljivo je napisao/la:
18 sep 2020, 14:31
Od danas navijam za Liverpool. Ista boja dresa, isto titula u LP, svabo trener. Neće niko ni primjetiti da sam konvertovo, a ovdje će jedva dočekati. :mrgreen:
A toliko su pljuvali po Alcantari.

Bayern nije imao bolju šesticu u historiji.

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 18 sep 2020, 14:37

Gospodin bio i ostao, hvala mu na svemu.
Nek mu je sa srecom i da osvoji sto vise trofeja sa liverpoolom :salut:
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 sep 2020, 14:37

sljivo je napisao/la:
Od danas navijam za Liverpool. Ista boja dresa, isto titula u LP, svabo trener. Neće niko ni primjetiti da sam konvertovo, a ovdje će jedva dočekati. :mrgreen:
Kasno se prebacujes, haman im prajm prosao :mrgreen:

Gdje @schickeria, vise slavi ovo nego klempu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 sep 2020, 14:41

Da li je talentom moguće je, ali nije sve ispunio da bi bio legenda, i to ne njegovom krivicom, prije svega zbog povreda pa onda turbulentnih razdoblja gdje smo u 7 godina promijenili 6 trenera. Propustio je oko 100 utakmica koje nisu mali broj. Više će biti zapamćen time da je maksimalno korektno i srčano odradio sve što je trebao i uradio ono što smo svi i očekivali da uradi.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 18 sep 2020, 15:27

Rajaz je napisao/la:
18 sep 2020, 14:34
sljivo je napisao/la:

Novi #6, do kraja karijere ako posluži zdravlje najbolja u historiji kluba :kafa:

slika
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 sep 2020, 15:38

sljivo je napisao/la:
18 sep 2020, 14:41
Da li je talentom moguće je, ali nije sve ispunio da bi bio legenda, i to ne njegovom krivicom, prije svega zbog povreda pa onda turbulentnih razdoblja gdje smo u 7 godina promijenili 6 trenera. Propustio je oko 100 utakmica koje nisu mali broj. Više će biti zapamćen time da je maksimalno korektno i srčano odradio sve što je trebao i uradio ono što smo svi i očekivali da uradi.
Eo recimo Schweinsteiger u 13 godina karijere u Bayernu,

8 Bundesliga
1 Liga prvaka
7 DFB Pokala
1 DFB Ligapokal
1 DFL Superkup

Ukupno 18

Thiago u 7 godina:

7 Bundesliga
1 Liga prvaka
4 DFB Pokala
3 DFL Superkupa
1 Svjetsko klupsko prvenstvo

Ukupno 16

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 sep 2020, 15:42

Vrijeme kad je Schweini igrao i Thiago se ne moze porediti, klub u potpuno drugacijem stanju i ciljevima.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 sep 2020, 15:42

dirkules je napisao/la:
18 sep 2020, 15:27
Rajaz je napisao/la:
18 sep 2020, 14:34
sljivo je napisao/la:

Novi #6, do kraja karijere ako posluži zdravlje najbolja u historiji kluba :kafa:
slika
Hvala Guardiola

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 18 sep 2020, 15:46

da nije bilo oni povreda na pocetku karijere u Bayernu bio bi najbolji vezni na svijetu, ali opet liverpool ce imati najboljeg veznog igraca u ligi :kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 sep 2020, 15:47

harden je napisao/la:
18 sep 2020, 15:42
Vrijeme kad je Schweini igrao i Thiago se ne moze porediti, klub u potpuno drugacijem stanju i ciljevima.
Jasno,

čisto prikaz karijere kroz trofeje jednog i drugog.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 18 sep 2020, 15:47

Ne poredi Bastija kojeg je Van Gaal prebacio na tu poziciju kada je došao '09, dakle šest sezona odigrao. Prime Basti je bolji i stabilniji igrač od Thiaga uz dužno poštovanje. Sa Bastijem je klub igrao tri finala LP, svjetski šampion, najbolji veznjak tadašnjeg Elfa.
Da, hvala Pepu na Kimmichu, "školovao" ga je i hvala mu na tome.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 sep 2020, 15:58

Ma šta hvala? Imala je i ubleha Kimmicha u timu pa ga je sramotio na štoperskoj poziciji :lol:. Šta je on uradio s Kimmichom sem eto da ga je doveo u Bayern, a i to je jako upitno? Schweinsteiger je najbolji veznjak kojeg je Bayern ikada imao i niko se trenutno ne može porediti sa njim. Vidjet ćemo u budućnosti, možda ga Kimmich i pretekne.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 sep 2020, 16:03

Rajaz je napisao/la:
18 sep 2020, 15:38
Eo recimo Schweinsteiger u 13 godina karijere u Bayernu,

8 Bundesliga
1 Liga prvaka
7 DFB Pokala
1 DFB Ligapokal
1 DFL Superkup

Ukupno 18

Thiago u 7 godina:

7 Bundesliga
1 Liga prvaka
4 DFB Pokala
3 DFL Superkupa
1 Svjetsko klupsko prvenstvo

Ukupno 16
Da se razumijemo, ako ćemo ga spominjati u kontekstu legende kluba, broj titula i brojevi meni ne znače ništa. Totti je legenda Rome, Gerrard je Liverpoola a osvojili su qrc. Za status legende, uz kvalitet, dodatno moraš imati karizmu, status vođe, generalno izgrađen kult oko igrača. Ovo drugo i treće Thiago nema, a ovo zadnje ne može imati jer nije lokalac. Švajni ili recimo Lahm su veće legende. Mogao je to naravno sve nadoknaditi svojim talentom ali nije iz upravo gore navedenih razloga. Jednostavno nije imao sreće. T. Muller je već legenda Bayerna ali ne kvalitetom ili karizmom već izgrađenim, na ovaj ili onaj način, kultom oko njega. Thiago je nešto drugo, on je neki vrh što neki stranac, pogovoto sa južnih krajeva, može napraviti u Bayernu. I Thiago je imao nesreću što nije mogao ispisati novu historiju kluba, kao neki drugi igrači u svijetu, kao Drogba u Čelziju, jer je Bajern to već imao i nedavno je prije njega klub ulazio nekoliko puta u historiju. Nije mogao biti mesija pa da stekne status legende.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 sep 2020, 16:11

Bundesliga je napisao/la:
18 sep 2020, 15:58
Ma šta hvala? Imala je i ubleha Kimmicha u timu pa ga je sramotio na štoperskoj poziciji :lol:. Šta je on uradio s Kimmichom sem eto da ga je doveo u Bayern, a i to je jako upitno? Schweinsteiger je najbolji veznjak kojeg je Bayern ikada imao i niko se trenutno ne može porediti sa njim. Vidjet ćemo u budućnosti, možda ga Kimmich i pretekne.
Guardiola je i napravio univerzalca od njega, sam Kimmich kaze da je najvise naucio o pozicioniranju kod njega. Sjeti se da je stopera igrao jer nije bilo zdravih stopera.

I dosao je na zahtjev Pepa, a Bayern ga je samo pratio ranije.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 18 sep 2020, 16:18

Thiago nije, niti će ikada biti ta prva liga medju veznjacima. Kad to kažem mislim na konstantnost, kvalitet na najvećem nivou, liderstvo i co. Pa, u tom kontextu ga je grehota porediti sa Bastianom.

Govoreći da je on naša najbolja šestica u historiji @Makaš se ponovo bruka. Spominjujući pri tome i Gvardiolu, iznoseći neke statistike, očito je klasična provokacija. Malo je navratio 'vam kod nas, jer je leoreyu očito pauza za sendvič i sok.

Alcantara se fino oprostio, kako i dolikuje. Boravak u Njemačkoj mu je očito godio i sa te moralne i civilizacijske strane. Kako to rade klasični latinosi, vidimo na primjeru Messija i školarca Suareza.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 sep 2020, 16:25

Da odmah nešto razjasnimo, Thomas Muller je kvalitetom i karizmom legenda Bayerna.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 sep 2020, 16:26

harden je napisao/la:
18 sep 2020, 16:11
Sjeti se da je stopera igrao jer nije bilo zdravih stopera.
Nije, Benatia sjedio na klupi kad smo primili 2 gola od Juventusa a direktni krivac bio Kimmich. Evo ti pa pogledaj.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 sep 2020, 16:38

Bundesliga je napisao/la:
18 sep 2020, 16:26
harden je napisao/la:
18 sep 2020, 16:11
Sjeti se da je stopera igrao jer nije bilo zdravih stopera.
Nije, Benatia sjedio na klupi kad smo primili 2 gola od Juventusa a direktni krivac bio Kimmich. Evo ti pa pogledaj.
Lik je tad imao nekoliko treninga prije Juventusa, vratio se treniranju mozda sedmicu prije ove utakmice nakon povrede preko mjesec dana, ne sjecam se koja, provjeri na transfermarkt injury history.

Benatia’s out, then it’s Boateng. Five days later Javi Martínez joins the list of Bayern’s walking
wounded and then it’s Holger Badstuber’s turn.
Guardiola’s 2016 kicks off with all his central defenders missing and it looks like he’s going to
have to improvise. Again. His response is immediate, ‘We’ll use Kimmich at centre half.’
Pep instructs Domènec Torrent to give the orange bib to Joshua Kimmich, who will now have to
change sides.
...
Pep has had his men practise ten different ways to use the 3+2 structure to bring the ball out. This is
a key part of the coach’s strategy because, for him, the construction of the entire game depends on the
way it starts from the back
...
The training match includes two halves of twelve minutes each and Pep doesn’t leave Kimmich’s
side for a second. The youngster’s struggling to cope with Müller and Coman’s attacks and the scene
reminds onlookers of the efforts of another Bayern player, Javi Martínez back in 2013.
Pep’s even shouting the same instructions, ‘Hold the line Josh, hold that line. Stay in line with the
other two Josh, don’t drop off, push up, push up tight . . . On the move Josh KEEP the line!’
As each team fights for supremacy (a Robben goal gives the Oranges victory in the end), Pep only
has eyes for Kimmich. ‘Push on up to the striker Josh . . . Not like that Josh, not there . . . Look at
Badstu, LOOK at Badstu and where he is!’
Badstuber sets the defensive line and Kimmich is often disorientated about where he should be.
He’s trying to follow the instructions being bellowed at him as he fends off Müller and Coman who
are confusing the hell out of him as they dance around. He’s still getting used to his new role and
looks like he’s missing the guiding presence of Lahm on the other side of him. Still, Pep and his staff
are satisfied with the experiment.
‘I reckon he’ll get it after about four days’ practice,’ comments Domènec Torrent who then calls a
controversial offside which Müller protests vehemently. ‘Look at how well he’s getting the ball out,’
says Carles Planchart. ‘The boy’s got talent. He’ll definitely pick it up,’ agrees Lorenzo Buenaventura.
‘He’s certainly got guts,’ adds Manel Estiarte.
Procitaj makar zadnji pasus ako imas vremena, od podvucenog.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 sep 2020, 16:42

Ovu šesticu Kimmicha uzimam na sljedećoj plati, davaj to ovamo :ljepota: :ljepota: :ljepota:

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.