FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

PravacPlavo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la PravacPlavo » 18 sep 2020, 12:01

Ja. Ime i prezime i nisu važni. S rođenjem sam dobio u amanet tri stvari. Život, pol i ljubav prema Plavoj boji. Prema Želji. Život živim, donekle uspješno, uglavnom preživljava se, tako da to ide. Ne brijem noge ne cupam obrve, ne koristim šminku, filtere, takav sam kakav sam, muško. I to ide. A ovo najvažnije za kraj što me određuje. Tu sam tvrd, ponosan, tu sam idealist, tu sam ponajviše definisao vlastito postojanje. Ideal Željo. Onako pomalo sivo područje. Podosta stvari koje ne mogu kontrolisati. Uprave, igrači, nemam uticaja ali znam šta je moje. Podrška, vjera, ljubav. Uvijek u svim vremenima. To je moj dug za do kraja života. Ta priča će da ide svuda i kroz lijepe i ružne dane, ali se zna gdje sam ja. Uvijek uz Želju. I nikada ruzna riječ, nemam obraza, previše je lijepog. Pogolema historija koju nam nisu osigurali ljudi koji su u svemu tražili greške,. Već oni što su odvagali u sebi najviše što se može u tom trenutku u svom vremenu. Možda nekada bude moja riječ važnija, možda budem u upravi, neko, nešto. Do tada najviše što mogu je podrška. I tako će i biti, dok je Želje, dok je mene. 99 godina a sve si mlađi i jači. 1921💙

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 18 sep 2020, 12:01

MrkiMedo je napisao/la:
18 sep 2020, 11:53
Pa dobro, sutra je utakmica tako da je ovo bilo za ocekivati

Standardna dva dana pred utakmicu. Malo pitari, malo botovi, malo lobotomci. Bubreg bi dali većina njih za još jedan kiks.
Željezničar za život cijeli!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 18 sep 2020, 12:01

MrkiMedo je napisao/la:
18 sep 2020, 11:53
Pa dobro, sutra je utakmica tako da je ovo bilo za ocekivati
Možda i nije loše, do sad smo pred svaku imali dušmanske ulete, osim pred Mladost. Znamo kako je svaka od tih utakmica završila.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 18 sep 2020, 12:08

Ova ekipa Zelje me podsjeca na onu kada smo imali u sastavu Stilica, Pelaka, Jahica. Tada smo imali daleko najjacu ekipu u drzavi a zavrsili smo 5. ili 6. Tada smo Slaviju dobili 1:5 u gostima a to je bila misaona imenica za bilo koga drugog. Tako ce i ove godine biti, bicemo 2. ili 3. jer uprava ne moze da isprati igracki kadar koji imamo.

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 18 sep 2020, 12:13

Ma kakvo drugo treće mjesto, ne bulazni. Sedmo osmo, samo da ne ispadnemo.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 sep 2020, 12:18

Dobrodošao @bbake nazad. Falio si. Čim ti dođeš rasplamsa se diskusija. Fali nam još irfoni i 2, nepravedno osuđena, brata.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 sep 2020, 12:18

Semper je napisao/la:
18 sep 2020, 12:08
Ova ekipa Zelje me podsjeca na onu kada smo imali u sastavu Stilica, Pelaka, Jahica. Tada smo imali daleko najjacu ekipu u drzavi a zavrsili smo 5. ili 6. Tada smo Slaviju dobili 1:5 u gostima a to je bila misaona imenica za bilo koga drugog. Tako ce i ove godine biti, bicemo 2. ili 3. jer uprava ne moze da isprati igracki kadar koji imamo.
Financijski ne mogu i to je potencijalni problem. Moze se desiti "Mladost" kad tad opet ako se to ne popravi, a imamo i primjer negativnijeg niza kad te stvari stekaju. Momci i dobro guraju i igraju s obzirom na sve.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 18 sep 2020, 12:23

LjoZee je napisao/la:
18 sep 2020, 11:49
lijevapolutka je napisao/la:
18 sep 2020, 11:46
slika
Zna li ko šta o ovome otpisu dugova?
Malo ti mutna slika :D
e bolje nemam :D . uglavnom na sjednici parlamenta 30.09.2020. godine pod tačkom 4.Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, predlagači: klubovi zastupnika SDA, HDZ BiH-HNS, DF i SBB – hitni postupak,
moSa ljoŽe

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 18 sep 2020, 12:32

SudoHusika je napisao/la:
18 sep 2020, 12:18
Dobrodošao @bbake nazad. Falio si. Čim ti dođeš rasplamsa se diskusija. Fali nam još irfoni i 2, nepravedno osuđena, brata.
Nije se diskusija rasplamsala, sve je ovo standardno. Red uprave, red investitora, pojačanja, 'kako drugi', plakanja, kukanja, galame i psovki, a eventualno tu i tamo neko napiše pokoju o ekipi koja je uprkos svemu trenutno druga sa utakmicom manje i gol razlikom deset datih uz dva primljena. Naravno slučajno, pa ne misli valjda neko da je to plod kvalitete i rada. Pa jel...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 sep 2020, 12:32

Hajde sacekat cemo onda taj 30.9. da vidimo o cemu je rijec :D

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 sep 2020, 12:39

Bbake je napisao/la:
18 sep 2020, 12:32
SudoHusika je napisao/la:
18 sep 2020, 12:18
Nije se diskusija rasplamsala, sve je ovo standardno. Red uprave, red investitora, pojačanja, 'kako drugi', plakanja, kukanja, galame i psovki, a eventualno tu i tamo neko napiše pokoju o ekipi koja je uprkos svemu trenutno druga sa utakmicom manje i gol razlikom deset datih uz dva primljena. Naravno slučajno, pa ne misli valjda neko da je to plod kvalitete i rada. Pa jel...
Jedina utakmica prije koje se nije malerisalo je MDK. :rol:

Ma uvjeren sam da 90% raje ovdje piše i iskazuje zabrinutost samo iz najbolje namjere. Jbg i ja se prvi sikiram. Kada vidis Filipovića kako 3 asistencije ubilježi u Evropi a znaš da klub nije namakao dovoljno da ga plati. I onda se nasekiraš kada vidiš kakvo ti krilo imaš. Zgovno se, folira, nećka se još i smrada okolo. Moraš i ti priznati da ova struktura jedbostavno mora jače, bolje i više. Premalo su uradili iako u obzir uzmeš okolnosti.

Što se tiče ekipe, suvišno je bilo šta reći. Imaš napadača hejbet, odbrana odlično popunjena, veza isto. Imas 3 malca koja obećavaju. Amar instalirao romb, zadao zadaću ponovo. Fkt tu nemaš šta prigovoriti - možda samo to desno krilo i golman. Ali jednostavno, jako je teško bilo ovu ekipu sastaviti sa novcem kojim raspolažemo.

Meni pravo smeta što je bilo samo 600 uplata jučer.. Eto kao nije pravi momenat. Uzmeš športske u gostima sa ekipom nakljukanom lijekovima... Jako sam razočaran. Jedna pišljiva karta znači. Jedna po jedna... ali džaba govoriti.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 18 sep 2020, 12:41

Zeljo jednostavno mora uzeti titulu ove godine.. Sarajevo i Zrinjski zahvaljujuci novim pravilima UEFA i svojim koeficijentima su napravili temelj da ako oni u iduci 3 godine ne uspiju uci u jednu od dvije grupne faze trebaju se komotno ugasiti. A mi? Ha.. cemo da vidimo..
@igrajlopte 🐦

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 18 sep 2020, 12:46

Kako 'moramo uzeti titulu' ako se raspadamo? Kojom magijom?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 18 sep 2020, 12:50

Bbake je napisao/la:
18 sep 2020, 12:46
slika
:mrgreen:
@igrajlopte 🐦

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 sep 2020, 12:50

Najgore je pričati o tituli u septembru. Ali najgore. Dobiješ strašan pritisak gdje svi navijači traže titulu, a odigralo se 20% prvenstva. Smiješno. Kao da nismo imali priliku svjedočiti krahovima posliie najavljivanja titule u augustu.

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 18 sep 2020, 12:52

ReX je napisao/la:
18 sep 2020, 12:50
Bbake je napisao/la:
18 sep 2020, 12:46
slika
:mrgreen:

Pa onda usput neka bude i jug i zapad i Gs i kamp.

Just do it. Normala.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 18 sep 2020, 12:58

E pa vidi nesto. Obecanja su bila, sportski segment i nastavak rekonstrukcije Grbavice? Jelde.. Ha ya. Tako da, mislim da nije bezobrazno od navijaca Zeljeznicara da ocekuje sve to sto si rekao. Jer zato su i dosli valjda? To su nam obecali, to smo slusali x puta. Sad trebaju da ispostuju svoje obecavanja. Mislim da je to jedino fer. Ako ja grijesim onda okej hajde, ali mislim da su to sasvim obicna ocekivanja navijaca/simpatizera Zelje jer nam je to obecano? :)
@igrajlopte 🐦

Nemir14
Kontakt:

Post Postao/la Nemir14 » 18 sep 2020, 13:05

Stvarno više ne razumijem ovu kuknjavu. Upravni odbor je tu da donosi pare ili iz svog džepa ili preko sponzora. Sad će biti priča sramota 2 ili 3 hiljade karti kupljeno, a to što smo kupili prije Mladosti više od 8 hiljada to ništa. Da bi došao do maske moraš 3 put otići i vratiti se, jer nestanu, pa 4. put uzmeš, majice skoro sve otišle prije ove nove ture i onda kao nismo mi pravi navijači. Klub u krizi zbog korone, ali obični ljudi mogu kupovati stalno nove stvari i učestvovati u akcijama.

Ljudi u Klubu ne trebaju tražiti izgovore, nego raditi maksimalno, a oni koji ih brane tako što napadaju navijače su botovi kao i oni što jedva čekaju da seru na svaku lošu stvar koja se desi.

I još jedna stvar, ako ima dugovanja, ako ima problema, ne treba ih po forumu poturati, ali u Klubu su trebali razmišljati o tome da je bolje redovnije plaćati svoje obaveze nego nakupljati i onda doći u nezgodnu situaciju.

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 18 sep 2020, 13:09

ReX je napisao/la:
18 sep 2020, 12:58
E pa vidi nesto. Obecanja su bila, sportski segment i nastavak rekonstrukcije Grbavice? Jelde.. Ha ya. Tako da, mislim da nije bezobrazno od navijaca Zeljeznicara da ocekuje sve to sto si rekao. Jer zato su i dosli valjda? To su nam obecali, to smo slusali x puta. Sad trebaju da ispostuju svoje obecavanja. Mislim da je to jedino fer. Ako ja grijesim onda okej hajde, ali mislim da su to sasvim obicna ocekivanja navijaca/simpatizera Zelje jer nam je to obecano? :)

Da, sasvim realna obećanja, sasvim normalne okolnosti. Just do it.

Obećali ste.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 sep 2020, 13:11

Nemir14 je napisao/la:
18 sep 2020, 13:05
Stvarno više ne razumijem ovu kuknjavu. Upravni odbor je tu da donosi pare ili iz svog džepa ili preko sponzora. Sad će biti priča sramota 2 ili 3 hiljade karti kupljeno, a to što smo kupili prije Mladosti više od 8 hiljada to ništa. Da bi došao do maske moraš 3 put otići i vratiti se, jer nestanu, pa 4. put uzmeš, majice skoro sve otišle prije ove nove ture i onda kao nismo mi pravi navijači. Klub u krizi zbog korone, ali obični ljudi mogu kupovati stalno nove stvari i učestvovati u akcijama.

Ljudi u Klubu ne trebaju tražiti izgovore, nego raditi maksimalno, a oni koji ih brane tako što napadaju navijače su botovi kao i oni što jedva čekaju da seru na svaku lošu stvar koja se desi.

I još jedna stvar, ako ima dugovanja, ako ima problema, ne treba ih po forumu poturati, ali u Klubu su trebali razmišljati o tome da je bolje redovnije plaćati svoje obaveze nego nakupljati i onda doći u nezgodnu situaciju.
:thumbup:

Navijaci su okvirno u obje akcije oko 45k skupili za ulaznice plus konstantna kupovina u Fan Shopu, produzenje clanske. Ne mogu navijaci sve, a Dzubur u javnost samo da izlazi sa "teska situacija". Tad se pojavi da to istakne i onda muk do sljedeceg puta sa slicnom izjavom. Nama korona jeste stvorila problem, ali stvorila je 3x veci jer se nije radilo dugo, dugo kako treba pa te stigle sad posljedice toga. Nije to samo djelo ove Uprave. Od pocetka sezone 2018. pa ovamo stanje je uvijek lose jer se ne radi kako treba. Mijenjali se ljudi, a niko ne radi kako treba. Svako iza sebe ostavi poneki dug bio to za plate ili nesto skroz drugo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bvsic, itatabisine, MostarReds22, NeSamSafetee i 50 gostiju.