Moj James? A tvoj Kawhi?NEZALAGANJE je napisao/la: ↑16 sep 2020, 22:20@Clutch Nemam ni ja problem nastaviti gledati kosarku ( to i cinim), uzivati u istoj, imati cak i simpatije prema nekom timu, ali ne postajem bandwagoner nekog tima ili igraca, kad moja ekipa ispadne ili nije tu.Ti to cinis, prijatelju. Kad nije PHI tu, imas Jamesa i gdje god on igra. Tvoje pravo i izbor.
U pogledu te neke "nervoze" od sinoc, svoje sam rekao. I dalje stojim iza svog misljenja i tacno znam sto se desilo ovo sta se desilo, a i najavio sam utakmicu prije.Kawhi popusti cesto pod teretom ako je on ekskluzivna napadacka opcija plus 1. defanzivna opcija plus je 1. put u karijeri igrao ovaj neki sistem gdje je on inicijator svega u napadu.On nije taj kalibar i to je pogresno koristenje njegovog talenta.On je 2 way zvijer koju treba postaviti da bude egzekutor,a ne praviti od njega nekog all around igraca.
Ne, to nikako nije opravdavanje njegove uzasne partije sinoc i cinjenice da jedan od najefikasnijih igraca u ligi izgleda onako ocajno, ali je isto tako nepobitna cinjenica da je covjek nosio LAC citav PO! Ponekad bi tu uskocio neko od igraca koji su TREBALI BITI KONSTANTNO TU! Jel George doveden da bude 2. zvijezda? Jeste! Jel igrao kao 2. zvijezda? Apsolutno nije? Jesu li Williams i Harrell trebali dominirati protivnickim klupama kad Kawhi i George odmaraju? Jesu! Jesu li to radili? Ni pod razno!
Koliko su lose izgledali svi ostali, to se i vidjelo na rezultatima.Cim bi Kawhi imao iole slabiju tekmu, ekipa je gubila.S druge strane, tvoj James je imao 2 partije od 15p i obje su LAL dobili! Kako? Pa AD je to korigovao kao pravi superstar pored njega. Ovog niko nije korigovao 13 tekmi i bukvalno je izgorio ko sibica.

Pisao, pišem o Jamesu i pisat ću, nikakvo novopečeno navijanje tu ne postoji. A ti to tumači kako god želiš.
Mani me te priče o Leonardu i kako ga se koristi. Uzmi iz top 10 NBA igrača kojeg god hoćeš, svaki da ima idealno okruženje za sebe, bi mogao predvoditi tim do titule. Ali nema takve situacije, nego se snalazi i predvodi. A njegova je opet najbolja u ligi! Niko nije imao bolji supporting cast i ekipnu širinu. Istina nisu imali kvalitetnog incijatora, o tome sam pisao odmah nakon što su oformili roster, ali je normalno da ćeš mu onda dati još više lopte u ruke. U suštini, imao je kompletnu slobodu u igri. To što je on tu flopnuo te Clippersi nikada nisu pronašli svoj ekipni ritam i hemiju, dobrim dijelom zahvaljujući njegovim razigravačkim nedostacima, je druga stvar.
A jednu dobru je i George rekao poslije utakmice, dosad bio underdog, prvi put da se igra pod nekim teretom, očekivanjima. Dobro došli na Jamesov teritorij gospodo. Izgorili ko šibice. Bez pravog leadershipa dakako.
A LeBron kume je i u toj utakmici sa 16p imao najbolji +/- u ekipi. Toliko je all-around kvalitetan da uvijek pronađe način da elitno doprinosi, i u 36. godini, i kada ga ne ide šut, te da sugirače jednostavno čini boljim. U drugoj koju pominješ je bila identična stvar a uz to je do poluvremena bio blowout, te nije ni imao potrebu potegnuti u 2. poluvremenu i zadnjoj četvrtini.