braco je napisao/la: ↑17 sep 2020, 22:37
Ove godine nemam sta zamjeriti Zelji u europi za razliku od drugih europskih avantura.
Dobiju ti igraci koronu, bez nekih si i morao igrat. Igraci pshicki unisteni od samoizolacije. Jos na to igras na onoj sparini.
Jos smo poveli ali realno Cherry dao go koji se ne daje često i time su dobili psihički boost u odnosu na nas. Mozda bi se i mi branili ko Borac veceras do kraja tekme da nismo realno nesretno primili takav go. Doduse nije samo sreca nego i Cherryev kvalitet kod tog gola.
Evo citam i komentare za taj Borac veceras kao izgubili su jer su ostali bez snage. Pa eto taj Borac je izgubio snagu je u full takmicarskom ritmu plus nije imao zarazene. Zamislite da je taj isti Borac izvukao Rio Ave u gostima, zarazeno mu 10 igraca i 2 put mora putovat u Portugal. Na sta bi tek onda fizicki licili.
Protiv Maccabija ti igraju krila koja su SKUPA dali 13 golova u karijeri, i to Veseli 9 u 40. ligi svijeta a 27 mu je godina, Ante 2 u drugoj slovenskoj i 2 u cetvrtoj njemackoj ligi. Na golu ti covjek koji je citavu karijeru rezervni golman 40. lige svijeta. Mesa nema motoricke sposobnosti za europske utakmice. Da ne nabrajam dalje za nase igrace, znamo sve.
Da vidimo tog Zrinjskog sta bi uradili veceras da su Veseli ili Blazevic igrali umjesto Filipovica koji je imao 3 asistencije veceras.
I na kraju krajeva dodajte finansije kluba za koje znamo da su ocajne. Po parama bolji su od nas i pitari i Borac i Zrinjski i Tuzla City. To govorim jer nam igraci imaju neredovne plate, to dosta utice na raspolozenje igraca. Stavite se vi u poziciju da vam u firmi kasne plate kako bi se ponasali.
Kako god zbog svega nabrojanog ove sezone ne zamjeram im Maccabi Haifu za razliku od odredjenih prethodnih europskih izlazaka.
Nemamo sta zamjeriti za Plzen, Makabi, Hapoel, Maribor, Standard...sve su to ekipe na cijem nivou nismo i prolazak bi bio veliko iznenadjenje. Takva iznenadjenja se ne desavaju cesto zato i jesu to sto su. Problem je sto smo mi uvijek u situaciji da budemo autsajderi i da ganjamo neke historijske pobjede. Ono sto ja zamjerim jeste cinjenica da u zadnjih pet godina dva puta nismo igrali uopste kvalifikacije. Nakon pet godina da igras i da nikog ne prodjes imaces koeficijent da budes nosioc barem u prvom pretkolu EL. Tako bi dobio neke vece levate od sebe a ne Apollon ili Makabi.
Primjer je Zrinjski igrali stalno, stalno ispadali, znali se obrukati, ali su konstanta i danas su nosioci, evo cak i pitari postali nosioci u pretkolu LP sto nije mala stvar. Sigurno ce dobiti levate u prvom koje moraju proci, u drugom opet ne toliko jaci protivnik s kojim se moze potuci, pa ako i ispadnes ides u 3. pretkolo EL gdje si opet nosioc. Oni ce nabiti koeficijent da ne budu u situaciji da u prvom pretkolu love veliko iznenadjenje kao mi gdje cemo raspravljati je li bolje izvuci Apollon ili Makabi. Desavaju se iznenadjena ala Standard ili Utrecht, ali ako vec idemo na to onda barem da bude u 3.pretkolu ili Play offu, a ne u prvom pretkolu EL da sanjas neki veliki skalp. Gdje je tu neki iskorak?