FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Papadopulos
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Papadopulos » 17 sep 2020, 22:04

Apsolutno ko što gušila kaze. Ne znam zašto je to tako, ko da želi da ispadnemo jer se boji bruke kad naidjemo na bas boljeg. Eto tako nekako. Tuzno je gledati ovo sve i večeras a tebe ni u priči.

analfabeta
Kontakt:

Post Postao/la analfabeta » 17 sep 2020, 22:05

Amare gledaš li ove naše ekipe? Treba imati muda, nema od priče ništa. Mislim da će zrinjski tek sad biti opasan u ligi...

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 17 sep 2020, 22:05

SudoHusika je napisao/la:
17 sep 2020, 22:02
Pa ne možeš da ne primijetiš da Amar u Evropi pokazuje ipak malo više respekta nego što treba. Ova sezona Evrope je pokazala da, to što vrijediš 3 puta više od nekoga, ne mora ništa da znači. Jedna utakmica, 90 minuta bez publike - nešto se ne sjećam da je bilo ovoliko iznenađenja zadnjih godina.
a kakvih je to iznenadjenja bilo od strane nasih klubova?
23

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 17 sep 2020, 22:08

Utrecht i Olimpija su dvije ekipe koje bi Amar oznacio kao ubjedljivo jace i ne bi presli centar protiv njih .

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 17 sep 2020, 22:09

GOAT je napisao/la:
17 sep 2020, 22:05
Pa ne možeš da ne primijetiš da Amar u Evropi pokazuje ipak malo više respekta nego što treba. Ova sezona Evrope je pokazala da, to što vrijediš 3 puta više od nekoga, ne mora ništa da znači. Jedna utakmica, 90 minuta bez publike - nešto se ne sjećam da je bilo ovoliko iznenađenja zadnjih godina.

Recimo iznenađen sam odnosom snaga na terenu bojca i Rio Avea. Iznenađen sam što je Zrinja prošle godine izbacio Utrecht i ove godine Olimpiju (iako su ovi u nekom organizacionom sranju i problemu).

A svakako nisam mislio isključivo na naše klubove. Pogledaj prva 3 kola pretkvalifikacija i vidjeti ćeš koliko je bilo iznenađenja. Pa recimo danas Budućnost pobijedi a kvota 15 bila. Duplo veća nego što je bila na nas u haifi. Svakako, mi ove godine prvo što fkt nismo imali sreće sa ždrijebom, a drugo ekipa je bila fizički uništena. Igračima svakako sve pohvale za pretrpljene fizičke napore i u haifi i u Širokom.
Željezničar za život cijeli!

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 17 sep 2020, 22:11

Svi igraju samo mi ne igramo. Kme kme

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 sep 2020, 22:14

slika

Seha 💙
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 17 sep 2020, 22:14

Admir74 je napisao/la:
17 sep 2020, 21:19
Ovo je odlična vijest i za Željezničar, s obzirom na to da će od ukupnog transfera, odnosno od 16 miliona eura u kasu tima sa Grbavice "leći" 3,25 posto, ili 530.000 eura. Jako važna finansijska injekcija iz FIFA-inog fonda solidarnosti, s obzirom na to da je u doba pandemije koronavirusa bitan svaki novčić.

:salut: :bih: :opaopa:
odkud sad 16 miliona kad svi kazu 15 miliona?
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 17 sep 2020, 22:15

LjoZee je napisao/la:
17 sep 2020, 22:14
slika

Seha 💙
Lav Jašin :beba:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 sep 2020, 22:16

Pa Borac igrao kod kuće jbt, kad je to nas neko nadigrao kod kuće (Grbavica i Koševo) više nego što je Rio Ave večeras Borca? Hapoel, Maccabi, Maribor, Plzen, Ferencvaroš, Standard Liege, AIK, Atromitos, velika većina tih ekipa je u tom momentu u najmanju ruku bila na nivou ovog Rio Avea, a ne znam da nas je ijedna nešto nadigrala kod kuće (ok, osim Atromitosa, oni su nas uništili igrom na terenu).

Edit: Ne Atromitos, Apollon naravno.

Igrati kući i igrati u gostima za naše klubove je nebo i zemlja, Borac da je igrao večeras u Portugalu prošli bi lošije nego mi u Izraelu. Ali helem, teško je objasniti te stvari ako neko ne vidi odmah na prvu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 17 sep 2020, 22:18

Raonffa je napisao/la:
17 sep 2020, 22:16
Pa Borac igrao kod kuće jbt, kad je to nas neko nadigrao kod kuće (Grbavica i Koševo) više nego što je Rio Ave večeras Borca? Hapoel, Maccabi, Maribor, Plzen, Ferencvaroš, Standard Liege, AIK, Atromitos, velika većina tih ekipa je u tom momentu u najmanju ruku bila na nivou ovog Rio Avea, a ne znam da nas je ijedna nešto nadigrala kod kuće (ok, osim Atromitosa, oni su nas uništili igrom na terenu).

Igrati kući i igrati u gostima za naše klubove je nebo i zemlja, Borac da je igrao večeras u Portugalu prošli bi lošije nego mi u Izraelu. Ali helem, teško je objasniti te stvari ako neko ne vidi odmah na prvu.

Složio bih se s tobom. Jednostavno pomislim da možda Amar u Evropi pokaže malo malo više respekta nego što treba.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 17 sep 2020, 22:19

GOAT je napisao/la:
17 sep 2020, 22:05
I ja se pitam,borac igrao kuci zdrav prav izgubio 2-0 mi isli dva puta u izrael rastavljeni na komade od korone izgubili 3-1.Sad Borac igrao herojski a mi nista

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 17 sep 2020, 22:20

Bbake je napisao/la:
17 sep 2020, 21:33
Jeste karte kupili?
Pitanje na mjestu
Voliš Želju? Izvoli pokaži. Nije neki iznos ali u ovim teškim trenucima klubu dobro dođe svaka marka.
Bili su me iznervirali protiv Mladosti, al đaba.
Ide uplata kod svake ovakve akcije u protivvrijednosti jednog prosječnog gostovanja a u mom slučaju to je 45 KM. Za Želju ništa nije puno.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 17 sep 2020, 22:21

:bow: :bow:
ExBlueone je napisao/la:
17 sep 2020, 22:20
Bbake je napisao/la:
Jeste karte kupili?
Pitanje na mjestu
Voliš Želju? Izvoli pokaži. Nije neki iznos ali u ovim teškim trenucima klubu dobro dođe svaka marka.
Bili su me iznervirali protiv Mladosti, al đaba.
Ide uplata kod svake ovakve akcije u protivvrijednosti jednog prosječnog gostovanja a u mom slučaju to je 45 KM. Za Želju ništa nije puno.

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 17 sep 2020, 22:21

ExBlueone je napisao/la:
Bbake je napisao/la:
Jeste karte kupili?
Pitanje na mjestu
Nama su uvjek teski trenutci.
23

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 17 sep 2020, 22:24

17 sep 2020, 22:18
Raonffa je napisao/la:

Složio bih se s tobom. Jednostavno pomislim da možda Amar u Evropi pokaže malo malo više respekta nego što treba.
Zeljo sa Amarom je igrao na jedan gol sa spanskom malagom,plzen isto na jedan gol.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 17 sep 2020, 22:25

GOAT je napisao/la:
17 sep 2020, 22:21
ExBlueone je napisao/la:
Bbake je napisao/la:
Jeste karte kupili?
Pitanje na mjestu
Nama su uvjek teski trenutci.
Brojna iskušenja su vrlina velikih

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 sep 2020, 22:30

17 sep 2020, 22:18
Raonffa je napisao/la:

Pa sad, i to oko respekta ne znam baš. Yebiga sa Hapoelom smo imali nesreću da prvu igramo u Izraelu, ljudi nas nagurali, pokazali nam da su bolji, u revanšu smo im fino parirali, a te sezone su ljudi na kraju igrali grupnu fazu Lige prvaka.

Godinu poslije došao nam Maccabi na Koševo, realno ne da nismo zaslužili izgubiti 2:0, nego smo ih trebali i dobiti, u revanšu nas ljudi razguzili standardno naše kad tonemo idemo do dna. Te godine Maccabi na kraju igrao grupnu fazu Europa lige.

Sljedeće godine igrali sa Mariborom, hajde svi očekivali otpor, poveli gore, na kraju nas ljudi lagano dobili, a na Koševu nas je sudio uništio. Maribor te godine igrao grupnu fazu EL.

Godinu poslije Plzen, pružili ono maksimum nad maksimumom u dvomeču, ispali časno sa ukupno dva gola razlike. Plzen te godine igrao grupnu fazu Lige prvaka i otišli na kraju u završnicu Lige Europe.

I eto sad Maccabi nakon korone, netreniranja, yebavanja idi u Izrael, vrati se u Sarajevo, ne treniraj, pa ponovo idi u Izrael...

Dakle pod Amarom svi protivnici su bile legitimne europske ekipe koje su u tom periodu faktički standardno igrale grupne faze UEFA takmičenja. Pa ti sad meni nađi ostale bh. predstavnike koji su izbacivali redovne učesnike grupnih faza UEFA takmičenja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 17 sep 2020, 22:31

Nek je Brest,Sutjeska,Olimpija koja je ima 2 boda ekipa,a te herojske(režimske) ekipe ćemo ubrzo vidjeti,jednu i vidjeli na djelu.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 17 sep 2020, 22:37

Ove godine nemam sta zamjeriti Zelji u europi za razliku od drugih europskih avantura.

Dobiju ti igraci koronu, bez nekih si i morao igrat. Igraci pshicki unisteni od samoizolacije. Jos na to igras na onoj sparini.

Jos smo poveli ali realno Cherry dao go koji se ne daje često i time su dobili psihički boost u odnosu na nas. Mozda bi se i mi branili ko Borac veceras do kraja tekme da nismo realno nesretno primili takav go. Doduse nije samo sreca nego i Cherryev kvalitet kod tog gola.

Evo citam i komentare za taj Borac veceras kao izgubili su jer su ostali bez snage. Pa eto taj Borac je izgubio snagu je u full takmicarskom ritmu plus nije imao zarazene. Zamislite da je taj isti Borac izvukao Rio Ave u gostima, zarazeno mu 10 igraca i 2 put mora putovat u Portugal. Na sta bi tek onda fizicki licili.

Protiv Maccabija ti igraju krila koja su SKUPA dali 13 golova u karijeri, i to Veseli 9 u 40. ligi svijeta a 27 mu je godina, Ante 2 u drugoj slovenskoj i 2 u cetvrtoj njemackoj ligi. Na golu ti covjek koji je citavu karijeru rezervni golman 40. lige svijeta. Mesa nema motoricke sposobnosti za europske utakmice. Da ne nabrajam dalje za nase igrace, znamo sve.

Da vidimo tog Zrinjskog sta bi uradili veceras da su Veseli ili Blazevic igrali umjesto Filipovica koji je imao 3 asistencije veceras.

I na kraju krajeva dodajte finansije kluba za koje znamo da su ocajne. Po parama bolji su od nas i pitari i Borac i Zrinjski i Tuzla City. To govorim jer nam igraci imaju neredovne plate, to dosta utice na raspolozenje igraca. Stavite se vi u poziciju da vam u firmi kasne plate kako bi se ponasali.

Kako god zbog svega nabrojanog ove sezone ne zamjeram im Maccabi Haifu za razliku od odredjenih prethodnih europskih izlazaka.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 17 sep 2020, 22:38, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Lokomotifa i 32 gosta.