NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Clutch
Kontakt:

Re: NBA 2019/2020

Post Postao/la Clutch » 17 sep 2020, 08:18

NEZALAGANJE je napisao/la:
16 sep 2020, 22:20
@Clutch Nemam ni ja problem nastaviti gledati kosarku ( to i cinim), uzivati u istoj, imati cak i simpatije prema nekom timu, ali ne postajem bandwagoner nekog tima ili igraca, kad moja ekipa ispadne ili nije tu. ;) Ti to cinis, prijatelju. Kad nije PHI tu, imas Jamesa i gdje god on igra. Tvoje pravo i izbor.

U pogledu te neke "nervoze" od sinoc, svoje sam rekao. I dalje stojim iza svog misljenja i tacno znam sto se desilo ovo sta se desilo, a i najavio sam utakmicu prije.Kawhi popusti cesto pod teretom ako je on ekskluzivna napadacka opcija plus 1. defanzivna opcija plus je 1. put u karijeri igrao ovaj neki sistem gdje je on inicijator svega u napadu.On nije taj kalibar i to je pogresno koristenje njegovog talenta.On je 2 way zvijer koju treba postaviti da bude egzekutor,a ne praviti od njega nekog all around igraca.

Ne, to nikako nije opravdavanje njegove uzasne partije sinoc i cinjenice da jedan od najefikasnijih igraca u ligi izgleda onako ocajno, ali je isto tako nepobitna cinjenica da je covjek nosio LAC citav PO! Ponekad bi tu uskocio neko od igraca koji su TREBALI BITI KONSTANTNO TU! Jel George doveden da bude 2. zvijezda? Jeste! Jel igrao kao 2. zvijezda? Apsolutno nije? Jesu li Williams i Harrell trebali dominirati protivnickim klupama kad Kawhi i George odmaraju? Jesu! Jesu li to radili? Ni pod razno!

Koliko su lose izgledali svi ostali, to se i vidjelo na rezultatima.Cim bi Kawhi imao iole slabiju tekmu, ekipa je gubila.S druge strane, tvoj James je imao 2 partije od 15p i obje su LAL dobili! Kako? Pa AD je to korigovao kao pravi superstar pored njega. Ovog niko nije korigovao 13 tekmi i bukvalno je izgorio ko sibica.
Moj James? A tvoj Kawhi? :hmmmmm:

Pisao, pišem o Jamesu i pisat ću, nikakvo novopečeno navijanje tu ne postoji. A ti to tumači kako god želiš.

Mani me te priče o Leonardu i kako ga se koristi. Uzmi iz top 10 NBA igrača kojeg god hoćeš, svaki da ima idealno okruženje za sebe, bi mogao predvoditi tim do titule. Ali nema takve situacije, nego se snalazi i predvodi. A njegova je opet najbolja u ligi! Niko nije imao bolji supporting cast i ekipnu širinu. Istina nisu imali kvalitetnog incijatora, o tome sam pisao odmah nakon što su oformili roster, ali je normalno da ćeš mu onda dati još više lopte u ruke. U suštini, imao je kompletnu slobodu u igri. To što je on tu flopnuo te Clippersi nikada nisu pronašli svoj ekipni ritam i hemiju, dobrim dijelom zahvaljujući njegovim razigravačkim nedostacima, je druga stvar.

A jednu dobru je i George rekao poslije utakmice, dosad bio underdog, prvi put da se igra pod nekim teretom, očekivanjima. Dobro došli na Jamesov teritorij gospodo. Izgorili ko šibice. Bez pravog leadershipa dakako.

A LeBron kume je i u toj utakmici sa 16p imao najbolji +/- u ekipi. Toliko je all-around kvalitetan da uvijek pronađe način da elitno doprinosi, i u 36. godini, i kada ga ne ide šut, te da sugirače jednostavno čini boljim. U drugoj koju pominješ je bila identična stvar a uz to je do poluvremena bio blowout, te nije ni imao potrebu potegnuti u 2. poluvremenu i zadnjoj četvrtini.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 17 sep 2020, 09:39

Najjace je da Kawhi i pored onakvog load managementa, prime godina i svih ispunjenih uslova primadone od strane kluba, dodje i usere najvazniju utakmicu sezone i dovede svoj tim do ispadanja, iako su imali ubjedljivo najjaci roster u ligi. I onda mi ga neko stavlja u recenicu s MJ, Kobeom ili Lebronom. Ma ćao!
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 sep 2020, 09:41

Prvo, Kawhi nikad nije bio "moj", otkako je otisao iz SA, samo iznosim fakte.Kao sto vidis, meni je DRAGO sto je on ispao.Cisto sumnjam da bi tebi bilo drago da James ispadne i to je razlika. ;)

Drugo, normalno da ce neko imati dobar +/- kad ekipa dobije.Pricamo ipak o Lebron Jamesu. Sta je sa tekmom kad je James ubacio 10p,cini mi se protiv POR, pa opet dobili?? Nemoj ba dvostrukih arsina.Covjek ima luksuz da scorerski ne bude u tekmi i da LAL opet dobiju.Kawhi to nije imao ovaj PO.

Da, svi smo govorili, prvi ja, da ovi LAC imaju najsiri roster u borbi za titulu.Medjutim, PO i praksa su pokazali nesto sasvim drugo i to treba istaci.George je bio nekonstantan, a jos gori Williams i Harrell.Uz izuzetak par tekmi ljudi nisu postojali.I ovih par tekmi su obicno bili dobri kad je i Kawhi bio dobar.Kad bi on bio los, nikog nije bilo da to koriguje, sem jedne tekme, koliko me sjecanje sad sluzi.To je fakt.Precijenio sam ih.

Slazem se za dio da je Kawhi upitan lider sa licnoscu koju ima.To se vidjelo u nekoliko njegovih reakcija, pa i izjava nakon ispadanja kad kaze da "LAC trebaju biti pametniji kao tim".Covjek ne koristi rijec "mi". Medjutim, poredjenje sa Jamesom i smislu tog pritiska ti ne stoji.Kawhi NIJE U RASPRAVI niti ce ikada biti za GOATa, niti se busa u tom pravcu. James to jeste.Zato mu je sve pod lupom, jer se poredi s najvecim ikada u ovom sportu stalno.
Upitan je i ovaj Docov sistem ili kako ti kazes, Kawhieva sloboda.On nije kapacitet za takvo nesto.I ptice na grani znaju da on nije vrhunski kreator, a LAC su ga tako koristili.Prvi put je to radio i evo dobili smo rezultat.

I za kraj, opet kazem, svaka kritika na Kawhiev racun za ovako kljucnu tekmu i uzasan nastup je OPRAVDANA.Nema izgovora, ali je cinjenica i ovo :

In the Denver series, he led the Clippers in pts, rebs, assts, steals & blocks. In 4th q of closeout G5, he scored 13. 4th q of closeout G6: 9 pts. ONLY pathetic stretch was 2nd half of G7, when George Paul was even worse.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 17 sep 2020, 11:19

Nets are interested in Jrue Holiday.

Players & picks have been discussed.

Have heard that Nets offer is Dinwiddie/Allen/Musa and a protected future 1st.

An interesting offer, for sure, nothing can be done before the Bubble ends and a trade window opens.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 15:17

BuffonGigi je napisao/la:
17 sep 2020, 09:39
Najjace je da Kawhi i pored onakvog load managementa, prime godina i svih ispunjenih uslova primadone od strane kluba, dodje i usere najvazniju utakmicu sezone i dovede svoj tim do ispadanja, iako su imali ubjedljivo najjaci roster u ligi. I onda mi ga neko stavlja u recenicu s MJ, Kobeom ili Lebronom. Ma ćao!
Ako Kobe i Lebron mogu u istu recenicu sa MJom onda moze i Kawhi...

Klippersi su samo na papiru bili najjaci roster lige, u praksi to nije tako.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 17 sep 2020, 15:19

japa je napisao/la:
17 sep 2020, 15:17
Pa jedino tebi može, jer mrziš LeBrona ...Eto gore iznad ti je NEZALAGANJE fino objasnio , pročitaj i probaj skontati .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 17 sep 2020, 15:20

Mene samo zanima koliko ce Kawhi odigrati utakmica u sezoni 2025/2026 kad bude u Lebronovim godinama, ako naravno tad jos uvijek bude igrao kosarku. Kad ga sad u prajmu limitiraju na 60 utakmica, tad ce se vjerovatno pojavljivati samo kad je mjesec pun.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 15:22

bombaysaphire je napisao/la:
17 sep 2020, 15:19
japa je napisao/la:
Pa jedino tebi može, jer mrziš LeBrona ...Eto gore iznad ti je NEZALAGANJE fino objasnio , pročitaj i probaj skontati .
Probaj ti skontati cinjencu da je MJ toliko daleko da su ova tri puno bliza jedan drugome nego ijedan od njih njemu.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 15:24

17 sep 2020, 15:20
Mene samo zanima koliko ce Kawhi odigrati utakmica u sezoni 2025/2026 kad bude u Lebronovim godinama, ako naravno tad jos uvijek bude igrao kosarku. Kad ga sad u prajmu limitiraju na 60 utakmica, tad ce se vjerovatno pojavljivati samo kad je mjesec pun.
Ko i Rafa Nadal zavrsice karijeru u 29oj godini jer je lohotan, preskace turnire, igra rizican tenis, koljena nece izdrzati eno vec pet godina je u penziji ne igra vise.

Znao sam da mi je ova prica odnekud poznata :rol:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 17 sep 2020, 15:25

japa je napisao/la:
17 sep 2020, 15:22
17 sep 2020, 15:19
japa je napisao/la:
Probaj ti skontati cinjencu da je MJ toliko daleko da su ova tri puno bliza jedan drugome nego ijedan od njih njemu.
Ma svi ovi najbolji u zadnjih 15ak godina su tu negdje. Svakom treba tim i igraci. Uostalom, kao i svakom igracu ikada.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 15:31

Naravno ipak je timski sport, samo me nervira taj narativ dje se o svakoj sampionskoj ekipi prica tako osim o onim sa kojima je Lebron prvak, samo to su sve prosjecni igraci levati koje je lafo on sam vukao do titule i konstantno se ti igraci pokusavau da spuste kako bi se samprozvani King digao. Po toj logici niko ne moze sa Kawhijem onda, uzeo titulu sa Vanvleetom, Lowryem, Siakamom i matorim alkosom Gasolom i to os neuigran. Vidjeli smo ovaj play off bez njega koliko su dobri, Kawhi goat.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 17 sep 2020, 16:27

japa je napisao/la:
17 sep 2020, 15:31
Naravno ipak je timski sport, samo me nervira taj narativ dje se o svakoj sampionskoj ekipi prica tako osim o onim sa kojima je Lebron prvak, samo to su sve prosjecni igraci levati koje je lafo on sam vukao do titule i konstantno se ti igraci pokusavau da spuste kako bi se samprozvani King digao. Po toj logici niko ne moze sa Kawhijem onda, uzeo titulu sa Vanvleetom, Lowryem, Siakamom i matorim alkosom Gasolom i to os neuigran. Vidjeli smo ovaj play off bez njega koliko su dobri, Kawhi goat.
Ispali u istoj fazi i kawhi i oni 🤣 tačno si bot
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 16:29

Pa sta? Oni nisu mijenjali ekipu,sa njim sampioni bez njega raspad, Kawhi goat...LEbronauti logika.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 17 sep 2020, 16:46

japa je napisao/la:
17 sep 2020, 16:29
Pa sta? Oni nisu mijenjali ekipu,sa njim sampioni bez njega raspad, Kawhi goat...LEbronauti logika.
Kako raspad kad su igrali 7 utakmica druge runde ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 sep 2020, 16:49

Raspad ispasti u 7 utakmici,drugom krugu od jedna od najboljih ekipa u ligi,raspad je igrati veliko finale a godinu poslije biti top 3 najgore ekipe lige.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 17 sep 2020, 16:51

17 sep 2020, 16:46
japa je napisao/la:
17 sep 2020, 16:29
Kako raspad kad su igrali 7 utakmica druge runde ?
Pa za sampiona to je los rezultat, pogotovo jer su bili losiji i trebalo je biti i gori rezultat od poraza u sedmoj utakmici, ali ybg to ti je goat faktor Kawhija, samo vasu logiku koristim a eno ni Spursima ne ide bez njega.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 sep 2020, 10:51

Dosta kvalitetna rasprava.
slika

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 18 sep 2020, 10:59

SiamoNoi je napisao/la:
18 sep 2020, 10:51
Dosta kvalitetna rasprava.
slika
Ti si svjetski bot sa šturim ili nikakvim poznavanjem zbivanja kako na fudbalskim tako i na NBA terenima.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 18 sep 2020, 11:04

Otkad se neuspjeli abortusi nazivaju botovima?

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 18 sep 2020, 11:06

Dajte ljudi ponasajte se pristojno. Vrijedjate se zbog namjestene nba sezone. Stvarno nema potrebe.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.