FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zeko87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zeko87 » 16 sep 2020, 21:52

Osttribine je napisao/la:
16 sep 2020, 21:46
Zeko87 je napisao/la:
16 sep 2020, 21:41
I danas se pokazalo da mi ne smijemo odmarati više od 2-3 igrača od startera. Jednostavno, imamo širinu ali nedovoljno jaku da sa više rotacija dobiješ čak ni posljednjeg na tabeli.

Zato izbaciti iz glave da smo lordovi u ligi i u svakoj temi ginuti kao da je ključna. Ja bi eventualno rotirao malo protiv Slobode, svakako nam oni ne leže baš na Tušnju, bod ko kuća. Sve ostalo gurati najboljih 11.
Od poslednjih 5 utakmica na Tusnju mi pobijedili u 3, Sloboda jednu i jedna nerjeseno, i to ove 3 su uzastopne bile pobjede na Tusnju, tako da nije bas da nam ne leze, posebno sto nema publike i tog naboja sa tribina. Ne mislim da ce biti lako, ali Tušanj nam nije "uklet" kao npr Bilino Polje ili Pecara.
Znali smo isto tako biti i pregaženi sa 3 i 4 :0. Sloboda je poslije Želje i Čelika ekipa koja se najviše nabrije na nas, samo opreza, ali idemo na pobjedu :) !
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 sep 2020, 21:53

Slobodi samo lijevu stranu zatvoriti Tomasevic-Said i to je to.Ovaj mali je Tomasevic prebrz igrac ali isto dosta ofanzivan za beka pa cesto ode i ostane gore al je mali na turbo pogon stvarno zanimljiv igrac,Guza u dobroj formi,glavni igrac nema se sta pricati,Cipetica je na usta bacao,ali ako Mirko bude igrao iskreno mislim da cemo neutrilati tu njihovu bolju stranu.Nadam se da se nije istrosio da moze i ovu jos svezati na toj poziciji .

Igrat ce oni kao u Butmiru protiv nas kad su zamalo dobili nebitno sto je prijateljska,nafurat ce ih ovaj i to ce mu biti podloga "eto tad ste mogli mozete i sad",.A i u dobroj su formi da se ne lazemo. Al opet do nas je sve da se ne lazemo,bitno je da u glavama ne budu vec na Astani.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 sep 2020, 22:01

miky_hz je napisao/la:
16 sep 2020, 21:53
Slobodi samo lijevu stranu zatvoriti Tomasevic-Said i to je to.Ovaj mali je Tomasevic prebrz igrac ali isto dosta ofanzivan za beka pa cesto ode i ostane gore al je mali na turbo pogon stvarno zanimljiv igrac,Guza u dobroj formi,glavni igrac nema se sta pricati,Cipetica je na usta bacao,ali ako Mirko bude igrao iskreno mislim da cemo neutrilati tu njihovu bolju stranu.Nadam se da se nije istrosio da moze i ovu jos svezati na toj poziciji .

Igrat ce oni kao u Butmiru protiv nas kad su zamalo dobili nebitno sto je prijateljska,nafurat ce ih ovaj i to ce mu biti podloga "eto tad ste mogli mozete i sad",.A i u dobroj su formi da se ne lazemo. Al opet do nas je sve da se ne lazemo,bitno je da u glavama ne budu vec na Astani.
Ma bitno je brate, da se ne lazemo :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 16 sep 2020, 22:06

Napapijri je napisao/la:
16 sep 2020, 21:44

Jos nesto, Imamovic je u onom kratkom periodu dokazao da je jako dobar igrac i kapacitet za FKS. Volio bih ga vec narednu polusezonu vidjeti tu, pa neka se bori sa Fanimom i Hebibovicem na poziciji desnog krila. Mjesta ce biti, treba imati u vidu da Hebibovic, a i Imamovic, mogu igrati i na poziciji desnog beka, narocito u situacijama kada napadamo protivnicki bunker.
Imamovic je ljevonogo lijevo krilo i stavljen na lijevog beka...
Nije nista specijalno odigrao...
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 16 sep 2020, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 16 sep 2020, 22:07

Sloboda prije Astane, taman da se igrači dodatno "pokažu" i izbore se za minute u evropskoj utakmici koja slijedi, motiva neće nedostajati.
Sloboda miks juniora i par iskusnijih igrača, jeftina ekipa i dobro im ide za sada, ako ovako nastave raditi, mogli bi se malo izvući iz dugova, što bi volio zarad jače lige.

Mislim da nećemo imati nikakvih problema protiv njih, uz dobru igru dobiti ih sa par golova razlike. Neće biti seljakluka i cirkusa na tribinama što je dobro za nas. Za nas izuzetno važna utakmica jer poslije nje ide Željezničar, Zrinjski pa Široki.

Što se tiče sastava, najjači izvest uz odmaranje Tatara zbog 2 žuta kartona a i da bude full spreman za ono poslije Slobode.
Kovačević, Oremuš, Šerbečić, Miličević, Pidro, Pejović, Sušić, Jukić, Rahmanović, Fanimo, Ahmetović.

Ova ekipa može riješiti Slobodu za poluvrijeme, pa onda odmoriti Oremuša (Hodžić), Rahmanović (Velkoski), Ahmetović (Handžić), Sušić (Đokanović), Pejović (? Adukor).
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 sep 2020, 22:11

Oko 1.17 ovaj njihov gol.Kakvo kretanje ovog malog Hasanovica :shock: Djokanovic ga drzao na korneru,ali kako se mali ispali sa prve prema sredini,svaka mu cast nema sta.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 sep 2020, 22:12

Znači Dinamo, Brest, Zvezda, Qarabag i YB ispali. Da smo prošli Bresta, ne bi mogli igrati s ostala 4. Sada ako prođemo Astanu/Budućnost možemo s ovih 5. Eto šta bi nam značio onaj prolazak. :(
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 sep 2020, 22:13

Denchi je napisao/la:
16 sep 2020, 22:06
Napapijri je napisao/la:

Jos nesto, Imamovic je u onom kratkom periodu dokazao da je jako dobar igrac i kapacitet za FKS. Volio bih ga vec narednu polusezonu vidjeti tu, pa neka se bori sa Fanimom i Hebibovicem na poziciji desnog krila. Mjesta ce biti, treba imati u vidu da Hebibovic, a i Imamovic, mogu igrati i na poziciji desnog beka, narocito u situacijama kada napadamo protivnicki bunker.
U prijateljskoj (ne znam sad protiv koga) je igrao desno krilo, a i danas je igrao istu poziciju. U par navrata je uspio probiti nasu lijevu stranu, jednom je cak imao dobru povratnu, ne sjecam se ko je tada od nasih reagovao. Da moze odigrati lijevo, moze, jos bolje po nas.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 sep 2020, 22:16

Siroki i sloboda su ekipe kad im das loptu ne znaju sta ce s njom. Cuvat se prekida i Saida 1 na 1. Ne sumnjam da ce Vinko postaviti dobitnu taktiku.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 16 sep 2020, 22:16

Napapijri je napisao/la:
16 sep 2020, 22:13
Denchi je napisao/la:
Napapijri je napisao/la:

U prijateljskoj (ne znam sad protiv koga) je igrao desno krilo, a i danas je igrao istu poziciju. U par navrata je uspio probiti nasu lijevu stranu, jednom je cak imao dobru povratnu, ne sjecam se ko je tada od nasih reagovao. Da moze odigrati lijevo, moze, jos bolje po nas.
Ko i svako krilo mozes ga prebacit na drugu stranu, kao desni bek ne moze nista ili manje od toga jer je i kao lijevi tanak....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 sep 2020, 22:16

Volio bi da probamo 3-5-2..naravno, ne od prve minute, vec ako imamo sigurnu prednost, da malo ekspermentisemo zadnjih 10-15 min
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 sep 2020, 22:18

Denchi je napisao/la:
16 sep 2020, 22:16
Napapijri je napisao/la:
16 sep 2020, 22:13
Denchi je napisao/la:

Ko i svako krilo mozes ga prebacit na drugu stranu, kao desni bek ne moze nista ili manje od toga jer je i kao lijevi tanak....
Zato sam napisao ovo kada napadamo protivnicki bunker i treba nam visak. U protivnom, naravno da ne moze, slazemo se. Bilo kako bilo, moj ukus je zadovoljio i nadam se da ce nastaviti napredovati, ako je to moguce na onakvom terenu. Cini mi se da mu je i ugovor produzen na 3 godine.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 16 sep 2020, 22:22

U nedjelju od 18h prijenos na MojaTV, radit će ga Face ekipa.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 16 sep 2020, 22:28

Joj kad se sjetim našeg zadnjeg gostovanja na Tušnju, ono je bilo za plakati.Očaj živi od igre, invalid i penzioner Bekric nam daje gol, Gavric iz kornera vraca loptu na centar, Fejzić na njihovom golu stajao teško povrijeđen 20 minuta, nismo mu pogledali na gol.....a nakon utakmice, Kešoljub zakucao izjavom za Moja Tv : "Šta je tu je, idemo dalje" Ne ponovilo se nikad.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 16 sep 2020, 22:32

Naime, bordo tim će u dijelu žrijeba pod nazivom Champions Path (koji čine ekipe eliminisane u pretkolima Lige prvaka) preuzimati koeficijent kazahstanskog prvaka, a koji iznosi – 29.000.

To je sasvim dovoljno da par Sarajevo – Astana bude u bubnju zajedno sa ostalim privilegovanim klubovima, poput zagrebačkog Dinama, Crvene zvezde, Young Boysa, Dynama iz Bresta…

Bitan preduvjet je da prethodno Astana eliminiše Budućnost, s obzirom da crnogorski prvak ima znatno manji koeficijent i u tom slučaju bi bordo tim možda imao veće šanse protiv Podgoričana u trećem pretkolu, ali ne bi bio nosilac u narednoj rundi. Ipak, teško je vjerovati da će Astana dozvoliti iznenađenje.

Žrijeb za play-off Evropske lige bit će upriličen u petak, 18. septembra, a među potencijalnim protivnicima bh. šampiona (ukoliko prethodno izbaci Astanu) su Slovan iz Bratislave, Legia, Ludogorets, Tirana, Cluj, Sheriff Tiraspol, Fola Esch, Dinamo Tbilisi,…
Sarajevo ljubavi moja.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 16 sep 2020, 22:36

Samozdravlje je napisao/la:
16 sep 2020, 15:17
TITULA JE PRIORITET !!!
Tri boda su nam neophodna u svim prvenstvenim utakmicama. Poceti u najjacem sastavu,naravno prilagodjen terenu, a ko to bolje zna od Marinovica.

Ovo po meni vazi i za Slobodu, samo bih Tatara odmorio. Malo protivrjecno yebiga. Ipak Marinovic zna najbolje. :kafa:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 16 sep 2020, 22:40

sonpenn je napisao/la:
16 sep 2020, 22:32
Naime, bordo tim će u dijelu žrijeba pod nazivom Champions Path (koji čine ekipe eliminisane u pretkolima Lige prvaka) preuzimati koeficijent kazahstanskog prvaka, a koji iznosi – 29.000.

To je sasvim dovoljno da par Sarajevo – Astana bude u bubnju zajedno sa ostalim privilegovanim klubovima, poput zagrebačkog Dinama, Crvene zvezde, Young Boysa, Dynama iz Bresta…

Bitan preduvjet je da prethodno Astana eliminiše Budućnost, s obzirom da crnogorski prvak ima znatno manji koeficijent i u tom slučaju bi bordo tim možda imao veće šanse protiv Podgoričana u trećem pretkolu, ali ne bi bio nosilac u narednoj rundi. Ipak, teško je vjerovati da će Astana dozvoliti iznenađenje.

Žrijeb za play-off Evropske lige bit će upriličen u petak, 18. septembra, a među potencijalnim protivnicima bh. šampiona (ukoliko prethodno izbaci Astanu) su Slovan iz Bratislave, Legia, Ludogorets, Tirana, Cluj, Sheriff Tiraspol, Fola Esch, Dinamo Tbilisi,…
:kafa: :kralj: :zviz:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 16 sep 2020, 22:45

Zeko87 je napisao/la:
16 sep 2020, 21:52
Osttribine je napisao/la:
16 sep 2020, 21:46
Zeko87 je napisao/la:
16 sep 2020, 21:41
I danas se pokazalo da mi ne smijemo odmarati više od 2-3 igrača od startera. Jednostavno, imamo širinu ali nedovoljno jaku da sa više rotacija dobiješ čak ni posljednjeg na tabeli.

Zato izbaciti iz glave da smo lordovi u ligi i u svakoj temi ginuti kao da je ključna. Ja bi eventualno rotirao malo protiv Slobode, svakako nam oni ne leže baš na Tušnju, bod ko kuća. Sve ostalo gurati najboljih 11.
Od poslednjih 5 utakmica na Tusnju mi pobijedili u 3, Sloboda jednu i jedna nerjeseno, i to ove 3 su uzastopne bile pobjede na Tusnju, tako da nije bas da nam ne leze, posebno sto nema publike i tog naboja sa tribina. Ne mislim da ce biti lako, ali Tušanj nam nije "uklet" kao npr Bilino Polje ili Pecara.
Znali smo isto tako biti i pregaženi sa 3 i 4 :0. Sloboda je poslije Želje i Čelika ekipa koja se najviše nabrije na nas, samo opreza, ali idemo na pobjedu :) !
Da, ali 2016. dok ih je Azmir finasirao kada su imali extra ekipu i extra igrali da se ne lazemo, poslije toga koliko se sjecam nismo imali neke debakle cak kao sto rekoh u zadnjih 5 susreta na Tusnju smo uspjesniji od njih, naravno da treba biti oprezan i ta tekma ce biti sve drugo sem lagana, ali kao sto kazes trebamo ici na pobjedu, a ne kao sto si prvobitno napisao "bod ko kuca".

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 16 sep 2020, 22:51

Zundo je napisao/la:
16 sep 2020, 21:38
hamsik je napisao/la:
16 sep 2020, 21:37
Zundo je napisao/la:
16 sep 2020, 21:20

Ne kontam :hmmmm:
Jbg onda :urnebes:
Možel se znat odakle si :hmmmmm:
Sarajevo
FKS

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 16 sep 2020, 22:57

BordoSarajevo je napisao/la:
16 sep 2020, 22:40
sonpenn je napisao/la:
16 sep 2020, 22:32

:kafa: :kralj: :zviz:
Ne znam odakle je ovo preuzeto, ali je netacno. Ako se nije nesto mijenjalo u medjuvremenu.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, ronaldo99 i 57 gostiju.