FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

sljivo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 15 sep 2020, 13:16

Slažem se, red je da se Flik ispoštuje i posluša, jer je baš on zaslužan za tripletu a ne nijedad on njih u upravi. I najbolje zna kako je to napravio i šta mu treba. On to ne traži zato što mu se može. Vjerovatno traži da bi imao što više igrača radi rotacije i čuvanja energije za proljeće, kad bu budu trebali 100% zdravi i odmorni oni koji su nosioci igre. Njegova igra, visokog presinga, diretkno zavisi od takvih sposobnosti, i zavisi od igrača tipa Thiago, od igrača tipa Alaba. Čovjek je tražio jbn Perišića, ništa spektakularno, a oni se nisu mogli dogovoriti je li to 15 ili 12 jbn miliona. A da se oni pitaju vjerovatno bi bili zadovoljni 1/4 finala Lp i da se potroši 30-40 mil za transfer.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 sep 2020, 13:38

Dakle trenutni kadar:
GK: Neuer, Nübel
RB: Pavard
Desni CB: Süle, Boa, Kouassi
Lijevi CB: Alaba, Lucas, Javi (?)
LB: Davies, Lucas
Na 4 pozicije 6 igrača ne računajući talentovanog Kouassija, desni bek prioritet, Javi izvjesno ide.
MC: Kimmich, Tolisso, Javi (?)
MC: Goretzka, Thiago (?), Fein
AMC: Müller, Cuisance
Wing position: Gnabry, Sane, Coman
FC: Lewa, Zirkzee
Što se tiče odlazaka Alaba gotovo je sigurno da se neće prodati, KHR mora uzeti produženje ugovora u svoje ruke ipak je on čovjek sa najvećim autoritetom od svih u upravi. Javi pitanje je vremena kao i Thiago, gotovo jasna stvar da će nas njih dvojica napustiti. Nakon njihove prodaje ostajemo na 14 etabliranih igrača ne računajući golmane i talente kao što su Kouassi, Zirkzee, Cuisance i povratnik Fein.
Eh gledajući raspored u samoj ligi ovu polusezonu je 1 utakmica radnim danima, 6 utakmica grupne faze LP te 1 kup utakmica. Dakle u zimskom periodu do 19.decembra liga, LP i kup ukupno 8 engleskih sedmica (utorak/srijeda-subota-nedjelja) a nisam računao na samom početku utakmicu Super kupa Europe i Super kupa Njemačke gdje u 12 dana imamo 4 utakmice, što znači 10 utorak/srijeda-subota-nedjelja. A nakon 19.decembra treba se odigrati i 1 kup utakmica i trebalo bi se još ići i na svjetsko klupsko prvenstvo.
Ulli lupa uveliko, možda je to i taktika ko će ga znat, ali s obzirom na ovakav raspored (22 utakmica do 19.decembra plus 1 kup te potencijalno 2 utakmice svjetskog klupskog prvenstva otprilike znači 25 utakmica do i oko nove godine) te sklonosti naših igrača povredama sami zaključite trebaju li se neke pozicije ojačati. Po meni desni bek, krilo moraju biti OBAVEZA do kraja prijelaznog roka.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 sep 2020, 18:15

Germany's federal states have agreed on a partial return of spectators in stadiums. Each team will be allowed 20% of their stadium capacity until the end of October. The new rules will apply immediately starting with Friday's Bundesliga opener between Bayern and Schalke.

The current regional infection rate will meanwhile be monitored. That means if more than 35 people (per 100,000 inhabitants) are infected within seven days, no fans will be allowed in the stadiums within the concerned state [Bild]

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 15 sep 2020, 18:40

Kingsley Coman is not currently taking part in FC Bayern training. The 24-year-old attacker has been in contact with a person infected with the coronavirus and is in now undertaking a period of isolation at home, in accordance with the guidelines outlined by the Robert Koch Institute. His coronavirus test on Sunday produced a negative result. Coman will keep himself fit at home with remote virtual training sessions.
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 sep 2020, 20:19

Bez obzira na novu odluku Bayern će vrlo vjerovatno u petak igrati protiv Schalkea još uvijek pred praznim tribinama, jer je ovaj index infekcija i dalje visok u Bavarskoj.
Lijepo je bilo vidjeti navijače u utakmicama kupa, negdje ih je bilo par stotina, u Dresdenu 10 hiljada. Broj navijača se u prvom kolu kupa određivao na osnovu uputa Zavoda za javno zdravstvo pojedinih saveznih pokrajina. Bayern bi i prema tome, da je igrao protekli vikend igrao bez navijača, jer obzirom da je Bavarska trenutno kritična, jedino bi Bayern i Augsburg igrali bez navijača. I prema novoj odluci, bar za sad se neće ništa promijeniti. Ali uskoro vrlo moguće, ako se stanje bar malo popravi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 15 sep 2020, 21:52

Tariq Lamptey!
Ko je gledao sinoc Chelsea - Bringhton zna o cemu pricam. Lik valjo cijelu utakmicu odbranu Chelsea i to konstantno bez umora.
19 Godina. Znaci momak za buducnost, moze po cijeloj desnoj strani igrati. S obzirom da je mlad, mogao bi komotno igrati kao rezerva Gnabryu
Mia San Mia

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 sep 2020, 22:09

Ovi sto se kao sprdaju sa Ulijem i Rumenim su ili bas bas mladi navijaci ili prate Bayern cca 10 godina.
Reci da njih dvojica nemaju pojma, da lupetaju i da njihovo misljenje nema tezinu :salut:
Pa ljudi su stvorili imperiju zvanu Bayern, pa Uli je u Klubu cijeli zivot (bukvalno) i bio je sportski direktor kad mnogi od nas nisu bili ni rodjeni. Jel mislite da je ovaj Bayern nastao sam od sebe, eto onako, potrefilo se?
To sto Uli nije vise u Upravi i ne odlucuje ne znaci da njegove rijeci nemaju tezinu. Kao i Kaisera npr. Nije se filozofija fudbala promijenila (niti hoce ikad) od njihovih vremena do danas, samo je danas vise medijski pokriveno sve i digitalizovano. Isti k**** se i prije pregovaralo sa igracima ko i danas, isto se igralo za tri boda itd.

Za kraj, kad je Flick sjeo na trenersku stolicu? Koje igrace je on doveo po svojoj zelji? Dosao zimus onaj bek iz Reala, totalno sporedna uloga u ekipi. Nikog nije doveo. A osvojio sve moguce! Nije trenerovo da dovodi igrace, njegovo je da ih trenira! I sad je Klub doveo igrace za koje misli da mogu pomoci ekipi, ne jer ih je zelio Flick nego zato sto je rukovodstvo i sportska struka donijelo takvu odluku (sigurno je trener obavijesten ali nije odluka na njemu)!
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 15 sep 2020, 22:13

hodza9 je napisao/la:
15 sep 2020, 21:52
Tariq Lamptey!
Ko je gledao sinoc Chelsea - Bringhton zna o cemu pricam. Lik valjo cijelu utakmicu odbranu Chelsea i to konstantno bez umora.
19 Godina. Znaci momak za buducnost, moze po cijeloj desnoj strani igrati. S obzirom da je mlad, mogao bi komotno igrati kao rezerva Gnabryu
Vidim ima ugovor do 2023.. sigurno ga ne bi dali za male pare.. nisam ga nazalost gledao pa ne mogu reci kakav je.. to ti vidim bolje znas ;)
Ali dobra je stvar ako moze igrati po cijeloj desnoj strani :thumbup:
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 sep 2020, 22:20

Nije tačno. Svaki trener ima svoju filozofiju, stil i sistem i prema tome mora da filtrira igrače, a ne da mu ih neko dovodi pa da pravi pitu od govana. Konkretno sad bih Hernandeza od 80 mil zamjenio sa nekim od 20 ako će taj odgovarati igri, i takav će više dati, sigurno. Uglavnom zajednički jezik mora postojati, i ići sredinom, niti može trener skršiti 200 miliona niti da mu Uprava dovede sve igrače.

Što se tiče prvog dijela posta, ja ih kritikujem i uvijek ću ako vidim potrebu, ja ne živim u prošlosti niti imam vremena da živim tako. Boli me kardan kad je ko rođen i šta je napravio prije, ako sad kenja. Nije njegovo. I on je i bilo ko, dobio platu od kluba za to što je radio. Klub je bio i postojao prije svih njih, i postajati će i poslije. Ako oni ne bi napravili, napravio bi neko drugi.

I treće, Flik je osvojio na račun zaostavštine Van Gaala, Juppa i Pepa i što je njegova filozofija kompatibilna sa sve tri ove navedene. Zašto to nije napravio Karlo ili Džemperko, malo sutra, jer su pokušali to sve razvaliti i krenuti sa nečim novim (što im ne uzimam za zlo, i oni imaju svoje ideje i filozofije što poštujem također).

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 sep 2020, 22:21

muhamedhulk je napisao/la:
15 sep 2020, 22:09
Ovi sto se kao sprdaju sa Ulijem i Rumenim su ili bas bas mladi navijaci ili prate Bayern cca 10 godina.
Reci da njih dvojica nemaju pojma, da lupetaju i da njihovo misljenje nema tezinu :salut:
Pa ljudi su stvorili imperiju zvanu Bayern, pa Uli je u Klubu cijeli zivot (bukvalno) i bio je sportski direktor kad mnogi od nas nisu bili ni rodjeni. Jel mislite da je ovaj Bayern nastao sam od sebe, eto onako, potrefilo se?
To sto Uli nije vise u Upravi i ne odlucuje ne znaci da njegove rijeci nemaju tezinu. Kao i Kaisera npr. Nije se filozofija fudbala promijenila (niti hoce ikad) od njihovih vremena do danas, samo je danas vise medijski pokriveno sve i digitalizovano. Isti k**** se i prije pregovaralo sa igracima ko i danas, isto se igralo za tri boda itd.

Za kraj, kad je Flick sjeo na trenersku stolicu? Koje igrace je on doveo po svojoj zelji? Dosao zimus onaj bek iz Reala, totalno sporedna uloga u ekipi. Nikog nije doveo. A osvojio sve moguce! Nije trenerovo da dovodi igrace, njegovo je da ih trenira! I sad je Klub doveo igrace za koje misli da mogu pomoci ekipi, ne jer ih je zelio Flick nego zato sto je rukovodstvo i sportska struka donijelo takvu odluku (sigurno je trener obavijesten ali nije odluka na njemu)!
:thumbup:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 sep 2020, 22:32

muhamedhulk je napisao/la:
15 sep 2020, 22:09

Ako ciljaš na mene nisam nigdje osporio rad dotičnog, ali jesam spomenuo da lupa u kontekstu da je sve ono možda nepotrebno u slučaju Alabe i govora da ne treba nikog dovoditi na poziciji krila jer eto neće imati game timea pa sam spomenuo da je to možda dio taktike, strategije, apropo koliko je još bilo takvih izjava da se neće dovoditi ništa i na kraju se dovede.
Flick traži još da se proširi kadar (kao što je to i Goretzka na današnjoj press konferenciji rekao između redova) to je gotovo u svakom nedavnom intervjuu ponovio. I dobro kaže: "Konstantno sam u kontaktu sa Hasanom, da bih bio siguran da ćemo imati širok roster kvalitetnih igrača na svakoj poziciji", valjda i njegova riječ ima težinu, a kada nema desi se slučaj Odriozola, tj.da kad se povrijedi Pavard trener nije ni pomislio da ga stavi u ekipu a nominalno je zamjena na toj poziciji.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2020, 22:35

sljivo je napisao/la:
15 sep 2020, 22:20
Što se tiče prvog dijela posta, ja ih kritikujem i uvijek ću ako vidim potrebu, ja ne živim u prošlosti niti imam vremena da živim tako. Boli me kardan kad je ko rođen i šta je napravio prije, ako sad kenja. Nije njegovo. I on je i bilo ko, dobio platu od kluba za to što je radio. Klub je bio i postojao prije svih njih, i postajati će i poslije. Ako oni ne bi napravili, napravio bi neko drugi.
Ma ljudi ovdje misle da ako mi kritikujemo nesto da ne volimo Bayern, da smo protiv Ulija i Rummeniggea, a zapravo samo hocemo najbolje za klub. Hoeness i Rumeni su izgradili Bayern ali je njihovo vrijeme proslo, Uli je dao ostavku i zasluzio i vece postovanje od nas. Ali vrijeme je za nove snage. Nece Bayernu biti nista losije s Kahnom, Heinerom, Salihamidzic nece ostati SD jer ipak nije dorastao i moze se naci boljih ljudi za tu poziciju. Eberl bi bio idealan ali ako on ne moze ima i drugih opcija. Nismo mi Kovaca kritikovali onoliko tek tako. Niti sam ja Guardiolu kritikovao onako. Sve ima svoj razlog. Sto se tice Flicka, neki jos nisu ni svjesni sta je covjek napravio i koliko je zasluzan. Imao je i Kovac iste igrace pa su izgledali tri puta gore na terenu. Imali smo "srece" sa koronom da nam svi igraci ozdrave za zavrsnicu Lige Prvaka. Neposteno je da covjeku das 14 igraca, prvotimaca da s njima iznese citavu sezonu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 sep 2020, 22:39

Trener ima filozofiju, ali vidjelo se sta se desi kad to pokusa da na silu usadi u Bayern; Pep je pokusao da pravi Barcu i pusio redovno u LP a Kovac je pokusao da napravi Frankfurt i popusio isto.
Bayern, za razliku od nekih drugih velikana, ima svoju filozofiju i sistem igre i svaki trener koji je pokusao da nesto mijenja je dozivio neuspijeh. Zasto? Zato sto Bayern nije u nekakvoj filozofskoj krizi. LvG je doveden da promijeni filozofiju Bayerna (to si dobro rekao) i par sezona je trebalo da se sve implementira (nekad smo igrali 532 pa kasnije 442 a dolaskom Gala se preslo na 4231). Kao rezultat imamo ovo danas. Totalni fudbal na njemacki nacin.

Kako ti znas sljivo da bi neko drugi isto uradio sa Bayernom kao i ovaj dvojac (na celu)? Ne zivim u proslosti ali ti ne mozes da istu tu proslost nistis, eto fudbal se igra u Bayernu od jucer? :crazy:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 sep 2020, 22:41

Nek izvine Muhamedmulk ako je bilo nešto ružno ili činilo se arogantno od mene, ali ja onako ne razmišljam. Nit je klub džamija, niti je ovo kult niti je ko od ovih Bog. Ako su nešto uradili dobro to ih ne amnestira ako počnu da rade loše. I valjda je to ovdje slučaj, ako nekog kritikuješ, to ti svi zavedu kao pljuvanje i hejt, ali to nije tako.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 sep 2020, 22:42

Eto bilo ko drugi bi uradio ovo isto šta su uradili Uli i Rummenige u ovih 30 i kusur godina daj uozbiljite se ljudi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2020, 22:46

Ne znamo sta bi napravio ko u proslosti, ali znamo da ce nastaviti istim stopama i jos boljim u buducnosti neki drugi ljudi. Ono sto su Hoeness i Rumenigge uradili prije tesko ko bi uspio, od Bayerna su napravili jednog od najboljih klubova u historiji fudbala, ali posljednjih nekoliko sezona su imali promasaja i vrijeme je za nove snage. Eto Heiner je predsjednik posljednju sezonu pa jel se sta promijenilo? Osvojili tripletu na najdominantniji moguci nacin. A zasto? Pa bas zbog toga sto spominjes da Bayern ima svoj pravac i ne ovisi ni o Hoenessu ni o Rummeniggeu. Nisu Heiner i Kahn hudale da ne znaju kako Bayern funkcionise i sta trebaju raditi u buducnosti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 sep 2020, 22:59

Nemam problem ni sa prošlosti niti sa onim što su napravili. Kažem hvala. Ono što ne želim čuti su sadašnja glupiranja, a raspizdila me je nedavno licemjernost Ulija, pa onda i laži, konstrukcije, kad kaže da je agent pohlepna pirana. Pa jbt, kao da smo mi retardirani, a on uradio goru stvar 1000 puta, kao bogata osoba varao zakon i krao od onih koji nemaju, od onih kome je potrebno. I još dođeš i potkopavaš pregovore. Izvinite, to ne mogu podnijeti. Da ne govorimo da se sa takvim statusom se opet vratio u klub, a da ga voliš to nikad ne bi napravio... ne, nego voliš moć i da hraniš svoj ego. Ni to ne mogu podnijeti.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 sep 2020, 23:03

Na kraju krajeva ne vodi Ulli pregovore o produženju, i bez obzira na to što je vjerovatno upoznat u tančine sa detaljima nije korektno izlaziti u javnost sa takvim detaljima/prozivkama ni prema drugoj strani ni prema ljudima koji u ime kluba pregovaraju.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 sep 2020, 23:06

Neobicno mi je da jedan igrac ucjenjuje prvaka Evrope. Mozda da mu se da rok do kraja septembra da odluci. To je zadnja ponuda, vise neces dobiti, ili ides ili ostajes. Znas broj, kad se odlucis javi nam. Ovo trenutno izgleda ko turska sapunica, samo jos krvi fali.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 sep 2020, 23:08

Ulijeva greska nema veze sa Klubom, lik nije platio porez za privatnu firmu. I svoje odsluzio. Ne vidim problem u svemu tome (ocito ni Skupstina koja ga je izabrala ponovo).
Posto on vise ne odlucuje u Klubu, mozda ga upitaju za savjet, nema on uticaja na pregovore, ali misljenje moze dati. Pogotovo jer ima iza sebe karijeru na i van terena i odlicno je upucen u svijet fudbala.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.