FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 14 sep 2020, 23:10

sljivo je napisao/la:
14 sep 2020, 23:04
Za 80 milki smo sad mogli dovesti neku klasu ili na sredini ili na krilu. Ovako zaboraviti na te pare. Sad niko za Hernandeza ne bi dao ni 30 miliona.
Gori je ovaj prvi dio posta. Mogli smo i veznjaka i krilo dovesti za te pare. Tih 30 miliona Bayernu ionako ne znace puno, mada ja mislim da se moze prodati za nekih 50 ili 60. Mlad je, svjetski prvak, europski prvak s Bayernom. PSG-u bi ga lako mogli uvaljati, ali tek mozda sljedece godine.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 sep 2020, 23:13

Ako bude igro moći će, ako ne, nece, jer svi znaju njegov status i niko nece dati tolike pare. Ako ostane Alaba, poselami se sa parama. Kao i danas, svi koji su obznanili da bi išli ili ih klub tjera ne možeš ih nikome uvaliti. Čekat će se zadnji rok da se cijena spusti maksimalno.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 14 sep 2020, 23:19

sljivo je napisao/la:
14 sep 2020, 23:04
Sad niko za Hernandeza ne bi dao ni 30 miliona.
Ne bih se baš složio, PSG bi dao bar 50 milja bez problema...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 sep 2020, 23:22

sljivo je napisao/la:
14 sep 2020, 23:13
Ako bude igro moći će, ako ne, nece, jer svi znaju njegov status i niko nece dati tolike pare. Ako ostane Alaba, poselami se sa parama.
Njegov transfer podsjeca na Sanchesov ali je zapravo mnogo gora situacija. Ne isplati ti se ni da ga saljes na posudbe, a niti da ga drzis na klupi. Realno bila bi steta da se prodaje da on pokazuje neku klasu i zasto je placen 80 miliona. Mlad je i rijesio bi pitanje stopera/beka 10 godina. Ali on rijetko kad igra, a i kad igra ne pokazuje nista posebno.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 sep 2020, 23:33

coelho41 je napisao/la:
14 sep 2020, 15:06
Pošto nam je Perišić otpao, pročitao sam sada neke priče da bi se kao rezervno rješenje za krila mogao vratiti Douglas Costa, a Juve je spreman trejdovati Costu za Thiaga, jer su obojica oko 30 godina i imaju istu procijenjenu vrijednost, to na kraju krajeva i nije toliko loša opcija, jer Bayernu treba širina na krilima, a Costa više nije onaj igrač koji zahtijeva da igra u prvoj postavi, imo bi solidnu minutaži za koji dribling i moguće puno bolji drugi mandat u Bayernu od prvog.
U Torinu bi vjerojatno tjedan dana slavili da dođe do ovog transfera.Od Coste nemaju nikakve koristi jer je cijele sezone izvan terena.Transfer je u rangu da Bayern Alabu pošalje za Mongloida.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 sep 2020, 23:46

SiamoNoi je napisao/la:
14 sep 2020, 23:33
coelho41 je napisao/la:
14 sep 2020, 15:06
Pošto nam je Perišić otpao, pročitao sam sada neke priče da bi se kao rezervno rješenje za krila mogao vratiti Douglas Costa, a Juve je spreman trejdovati Costu za Thiaga, jer su obojica oko 30 godina i imaju istu procijenjenu vrijednost, to na kraju krajeva i nije toliko loša opcija, jer Bayernu treba širina na krilima, a Costa više nije onaj igrač koji zahtijeva da igra u prvoj postavi, imo bi solidnu minutaži za koji dribling i moguće puno bolji drugi mandat u Bayernu od prvog.
U Torinu bi vjerojatno tjedan dana slavili da dođe do ovog transfera.Od Coste nemaju nikakve koristi jer je cijele sezone izvan terena.Transfer je u rangu da Bayern Alabu pošalje za Mongloida.
Pa jeste, ovo bi išlo u korist Juventusa i to višestruko, ali Thiagu je spremljen novi ugovor, kao što sam rekao, odbio ga je ne zbog novca, kao Alaba, nego hoće novi izazov. Ostala mu je Seria A i igranje sa Ronaldom ili evropski NBA i sve što dolazi uz zo, do njega je, što se tiče klupskih odnosa Bayern i Juve posluju zajedno već dugi niz godina, tako da Juve bi se svakako u budućnosti odužio Bayernu na neki način, kao što su nam prodali Vidala ili dali Comana i kao što smo mi njima proslijedili Costu, Salihamidžića i Maria Mandžukića. Ali i Perišić je bio mongoloid prije dolaska u Bayern pa je našao svoju malu priču, tako vjerujem i da Costa može dobro doći.
Bitno mi je da Thiago ne ode u City ili Chelsea ili neki tako bezveze klub, a Liverpool, Juve, Barcelona to su sve ok opcije.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 sep 2020, 23:49

Boli me ba briga gdje ce Thiago, ne treba nam rahiticar Costa :mrgreen:. Jedva sam cekao da ode iz Bayerna jer nije pretjerano inteligentan igrac, nece ga valjda opet vracati i to sa 30 kuka. Pa mogli su onda i Perisica ostaviti komotno :crazy:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 sep 2020, 23:50

Ma kod Coste nije upitna kvaliteta nego koliko utakmica će biti spreman odigrati kroz sezonu odnosno uopće biti u kadru,a ne na tribini zbog ozljede.Bayernu bi tu trebalo puno isplativije bit uzet keš nego ovakvu zamjenu raditi.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 sep 2020, 23:56

SiamoNoi je napisao/la:
14 sep 2020, 23:50
Ma kod Coste nije upitna kvaliteta nego koliko utakmica će biti spreman odigrati kroz sezonu odnosno uopće biti u kadru,a ne na tribini zbog ozljede.Bayernu bi tu trebalo puno isplativije bit uzet keš nego ovakvu zamjenu raditi.
Bayernu nikako ne odgovara zamjena iz vise razloga. Prvo, Costa je prelezao gotovo citavu sezonu u bolnici. Od stakla je, i u Bayernu je imao problema s povredama. Drugo, Thiago je mnogo bolji igrac i kao veznjak moze duze trajati od jednog krila. Vrijedi visestruko vise od Coste. Trece Costa ima 30 godina. Sta cemo ga dovesti da igra 2 sezone i to je to? Cetvrto, nema fudbalsku inteligenciju na visokom nivou. Kad se sjetim u Bayernu, kad centrira to bude nesto izmedju suta i centarsuta. Da stavis glavu pred loptu dobio bi potres mozga. Nije pretjerano dobar za pas igru i postavljenu odbranu.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 sep 2020, 00:04

Bayern have renewed their interest in Callum Hudson-Odoi. The club contacted the player's representatives but no contact has been made with Chelsea yet. Bayern would only take Hudson-Odoi on loan if there's option to buy. Juventus & Leipzig are also interested [@SkySportNewsHD]
Dobri stari SkySport prati šta se piše ovdje :mrgreen:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 15 sep 2020, 11:19

Stvarno je ovo smijesno sto radi Alaba..sad se kao nasao uvrijedjen, kao nisu jos iznijeli svoje zahtjeve i uslove..Bayern mu ponudio povecanje na 17mil po sezoni i on nesto odugovlaci, kao ne moze se dogovoriti..kao sto sam ranije pisao, treba mu dati ultimatum ili prihvati uslove ili bit ce prodat...na kraju krajeva dovesti Upamecana, Desta i Odoija..i to bi bilo top..malo i Hoennes nervira sa svojim izjavama, opet se mijesa i pocinje da on odredjuje hocel biti jos pojacanja ili ne..ako je Gospodin Flick rekao da mu trebaju jos 3 igraca, onda je sigurno tako..a covjek je i zasluzio da mu se ispune zahtjevi...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 sep 2020, 11:23

Misliš da neko smatra bitnim to što si Flick i što si osvojio LP. Pa bili su Jupp i Pep pa su se za transfere pitali ko ja i ti.

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 15 sep 2020, 11:49

edo07 je napisao/la:
15 sep 2020, 11:19
Stvarno je ovo smijesno sto radi Alaba..sad se kao nasao uvrijedjen, kao nisu jos iznijeli svoje zahtjeve i uslove..Bayern mu ponudio povecanje na 17mil po sezoni i on nesto odugovlaci, kao ne moze se dogovoriti..kao sto sam ranije pisao, treba mu dati ultimatum ili prihvati uslove ili bit ce prodat...na kraju krajeva dovesti Upamecana, Desta i Odoija..i to bi bilo top..malo i Hoennes nervira sa svojim izjavama, opet se mijesa i pocinje da on odredjuje hocel biti jos pojacanja ili ne..ako je Gospodin Flick rekao da mu trebaju jos 3 igraca, onda je sigurno tako..a covjek je i zasluzio da mu se ispune zahtjevi...
Naravno da je Flick zasluzio da mu se ispune zahtjevi.. nego.. na kojim pozicijama smatra da trebaju pojacanja?
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 15 sep 2020, 11:58

Bordo23 je napisao/la:
15 sep 2020, 11:49
edo07 je napisao/la:
15 sep 2020, 11:19
Naravno da je Flick zasluzio da mu se ispune zahtjevi.. nego.. na kojim pozicijama smatra da trebaju pojacanja?
Desni bek, krilni igrac i vezni ( vjerovatno neko tipa Thiago )

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2020, 12:36

Treba za popunjavanje kadra. Ne mozes igrati sezonu sa 12 ili 13 igraca. Hoeness se glupira sa svojim izjavama. Kakva 4 krila, ko je to cetvrto krilo, da nije Singh?

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 15 sep 2020, 12:48

Bundesliga je napisao/la:
15 sep 2020, 12:36
Treba za popunjavanje kadra. Ne mozes igrati sezonu sa 12 ili 13 igraca. Hoeness se glupira sa svojim izjavama. Kakva 4 krila, ko je to cetvrto krilo, da nije Singh?
On se poziva na to ( Hoennes ) da bude sto vise igraca iz omladinskog pogona u kadru..ali ne mozes iznijeti sezonu sa 10 omladinaca..probalo se..ne ide..dovoljno je sto su Zirkze i Fein u kadru

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 sep 2020, 12:52

Mislim da Ulija više ne treba uzimati zaozbiljno. I klub se počinje ograđivati od njegovih izjava (ova zadnja na primjer). Naravno, on je još uticajan, ali više ne donosi sam odluke niti je njegova zadnja.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2020, 12:56

edo07 je napisao/la:
15 sep 2020, 12:48
On se poziva na to ( Hoennes ) da bude sto vise igraca iz omladinskog pogona u kadru..ali ne mozes iznijeti sezonu sa 10 omladinaca..probalo se..ne ide..dovoljno je sto su Zirkze i Fein u kadru
Ma pametuje previse. Kakvi omladinci, nemaju nikakvog iskustva u igranju u Bundesligi, ni kvaliteta Bgm. Sem Zikija i vidjet cemo Feina. Prvo da se razviju pa cemo onda pricati da igraju, a ne nesto na silu gurati. Sta treba Flick da bude cudotvorac sa 10 omladinaca. Skrtare, eto sta je. Prepali se korone kao da se navijaci nece nikad vratiti na stadione, a zapravo se vec poceli vracati. Kao da se pare jedino zaradjuju od stadiona. Dovedi na posudbu s pravom otkupa ako te je toliko strah. Dest npr bi bio jeftina kupovina, Odoi moze na posudbu i veznjak se moze dovesti za razumnu cifru.

@Sljivo
Vidis da ga uzimaju zaozbiljno, niko se ni ne povezuje s Bayernom. Transfera ni na vidiku.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 sep 2020, 13:00

Ta ideja štednje dolazi i od Švercera, nije samo od Ulija, uvijek su imali fetiš na to neko škrtarenje, prebiranje po kasi i štekanje za crne dane. Sjećaš li se koliko su obećavali da će ulagati pare koje su trebale za ratu stadiona, 30 mil svake godine bonus na transfer, i na kraju su to nešto smrljali u neke akademije, Kineze ili ko zna već gdje. Sad se slažem da ima razloga škrtariti ali bojim se da je to samo povod za nešto što bi se svakako uradilo.

I evo došli su crni dani, sad se šteka za još crnje izgleda.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2020, 13:06

sljivo je napisao/la:
15 sep 2020, 13:00
Ta ideja štednje dolazi i od Švercera, nije samo od Ulija, uvijek su imali fetiš na to neko škrtarenje, prebiranje po kasi i štekanje za crne dane. Sjećaš li se koliko su obećavali da će ulagati pare koje su trebale za ratu stadiona, 30 mil svake godine bonus na transfer, i na kraju su to nešto smrljali u neke akademije, Kineze ili ko zna već gdje. Sad se slažem da ima razloga škrtariti ali bojim se da je to samo povod za nešto što bi se svakako uradilo.

I evo došli su crni dani, sad se šteka za još crnje izgleda.
Znam da je Rummenigge slican, zato jedva cekam da i on ode. Treba biti umjeren i oprezan, ali brate ne mozes dovoditi trenera u takvu situaciju. Moguce je racionalno kupovati, niko ne trazi da se izvali 100 miliona za jednog igraca. Crni dani su svima, nije samo Bayern u takvoj situaciji. Previse su se svi prepali korone jer ce vakcina biti u masovnoj proizvodnji za 6/7 mjeseci, a i virus je dosta izgubio na snazi. S obzirom na bogatstvo, sportisti prvi mogu da dodju u posjed iste. Morati ce ljudi svakako da nastave, ne mozes prezivjeti ekonomski krijuci se godinu dana.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.