NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

TheChief
Kontakt:

Re: NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 23:39

invincible1921 je napisao/la:
14 sep 2020, 23:36
Pa i ne znam bas... cuvat nekog visokog ko centar, sa all time sutem i skoringom plus odlican skill i handl...ne bi bas bio siguran al eto nikad necemo znat
Ovako zavrse oni koji se naloze cuvati Kevina. :D
Najtezi igrac za cuvati svih vremena.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 sep 2020, 23:41

TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 23:39
invincible1921 je napisao/la:
14 sep 2020, 23:36
Pa i ne znam bas... cuvat nekog visokog ko centar, sa all time sutem i skoringom plus odlican skill i handl...ne bi bas bio siguran al eto nikad necemo znat
Ovako zavrse oni koji se naloze cuvati Kevina. :D
Najtezi igrac za cuvati svih vremena.

Sto kaze avdic "daju mu loptu i on da kos" :D i to je to
=\_1921_/=

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 sep 2020, 23:52

Shaq je bio daleko najtezi igrac za cuvanje.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 sep 2020, 07:49

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 sep 2020, 09:40

L-Train je napisao/la:
14 sep 2020, 23:52
Shaq je bio daleko najtezi igrac za cuvanje.
Slazem se, Shaq je bio najtezi, a Jordan nemoguc za cuvanje :kafa:
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 sep 2020, 09:42

Jordan i Harden su 1a i 1b sto se tice napadacke igre.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 sep 2020, 10:15

Veceras pocinje lov na MIA/BOS, da je izbaciti ove dvije iz LAa pa nek u finalu svaku zijanimo po 30.. Odma bi mi trebalo dat moderatora na ovoj temi da banujem sve ove sto serindjaju kako LACima i LALima niko nista ne moze, a LAL nisu odigrali 2 ozbiljne utakmice u POu :kafa:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 15 sep 2020, 10:39

Agent 0 malo o Luki :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 sep 2020, 10:41

JHam je napisao/la:
15 sep 2020, 10:15
Veceras pocinje lov na MIA/BOS, da je izbaciti ove dvije iz LAa pa nek u finalu svaku zijanimo po 30.. Odma bi mi trebalo dat moderatora na ovoj temi da banujem sve ove sto serindjaju kako LACima i LALima niko nista ne moze, a LAL nisu odigrali 2 ozbiljne utakmice u POu :kafa:
Ah sto smo se digli majcice moja, 3 pobjede protiv klipa i odmah pisanje po sirotinji? Zivi bili pa vidjeli Den - LAL. Navijam da izbacite ovu kvartovsku bandu, i da dodjete igrati s Lakersima. :kafa:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 sep 2020, 10:46

BuffonGigi je napisao/la:
15 sep 2020, 10:41
JHam je napisao/la:
Ah sto smo se digli majcice moja, 3 pobjede protiv klipa i odmah pisanje po sirotinji? Zivi bili pa vidjeli Den - LAL. Navijam da izbacite ovu kvartovsku bandu, i da dodjete igrati s Lakersima. :kafa:
Koji je razlog sto se Lakersi dizu? Koga su znacajnog pobijedili ovaj PO? Mislis da Davis moze uraditi nesto Jokicu u odbrani sto Gobert nije mogao? Da cete sutati trojku bolje od LACa i UTA?

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 sep 2020, 10:48

Naravno da moze, Davis je pravi DPOY, i Lakersi na Jokicu nemaju samo Davisa, nego i Mcgeeja i Dwighta. A koga Den ima za cuvanje Davisa i Lebrona? Uostalom, prodjite Klipe pa onda imamo o cemu diskutovati.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 sep 2020, 10:52

15 sep 2020, 10:48
Naravno da moze, Davis je pravi DPOY, i Lakersi na Jokicu nemaju samo Davisa, nego i Mcgeeja i Dwighta. A koga Den ima za cuvanje Davisa i Lebrona? Uostalom, prodjite Klipe pa onda imamo o cemu diskutovati.
Hmmm, mislis da ce njih dvojica igrati sami toliko bolje od dvojca LACa u ovoj seriji, da Grant, Millsap, Plumlee ne mogu usporiti ADa? Craig i Harris ne mogu omesti Lebrona? A ovamo mcgee i dwight mogu braniti Jokica hahahaahahha

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 sep 2020, 10:58

Jedan finalist zapada je poznat trenutno, o drugom ce biti rijeci veceras. Ako prodjete onda mozes mastati i fantazirati, a do tad, jos puno uzbudjenja nas ceka. :kafa:

dundee
Kontakt:

Post Postao/la dundee » 15 sep 2020, 11:02

Imam osjecaj LAL i da uzmu pricat ce se kako nikad slabija konkurencija nije bila

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 sep 2020, 11:09

Ma dobri stari kompleksi rade svu godinu, jedina nada za povaljivanje Lakersa su im bili Mil i Lac, jedni su ispali a drugi su u najmanju ruku nestabilni i ne prikazuju ono sto se od njih ocekuje. Ja i dalje tvrdim da LAC imaju vise individualnog talenta od Lakersa, ali ako ispadnu od Denvera dzaba im sve to. S druge strane, u slucaju prolaska Denvera, Lakersi nemaju pravo ne osvojiti prsten.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 sep 2020, 11:10

Glavna nada je Boston, uvijek bio i ostao
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 15 sep 2020, 12:16

JHam je napisao/la:
15 sep 2020, 10:46
15 sep 2020, 10:41
JHam je napisao/la:
Koji je razlog sto se Lakersi dizu? Koga su znacajnog pobijedili ovaj PO? Mislis da Davis moze uraditi nesto Jokicu u odbrani sto Gobert nije mogao? Da cete sutati trojku bolje od LACa i UTA?
Vi to vec u finalu jelde :rol: ?!
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 15 sep 2020, 12:21

Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 14:03
Trunks je napisao/la:
14 sep 2020, 13:54
Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 13:19

Zasto ga diskreditujem ako kazem da nije nivo Jamesa koji je uz Jordana najbolji kosarkas ikad?

James iz primea je itekako defanzivno dominantan igrac i prilicna je nepravda sto nema nijedan DPOY (prije svega 12-13 sezona gdje je gazio na obje strane parketa ko malo ko). On nikad nije bio posvecen klasicnom 1 na 1 lockdownu ko Kawhi nego vise roli korektora gdje je do izrazaja dolazilo njegovo citanje igre i perfektne rotacije. U tom segmentu je level iznad Kawhija bez ikakve sumnje. Dray je jedini igrac koji je tu LeBronovu rolu igrao na slicnom ili mozda cak malo visem nivou u zadnjih 10ak godina.
Pa sam si to napisao u prvom dijelu posta iznad, ali eto to je na kraju krajeva tvoje mišljenje. Uostalom, treba još pričekati za takve stvari jer Kawhi je tek nedavno napunio 29.

Po tom kriteriju mogao je onda Kawhi još par puta biti DPOY. Eto i da je James uzeo tu nagradu 2012/13, opet bi Kawhi imao više. Ne može tu James biti jednako dominantan kao on. Poenta je jednostavno da je Kawhi zastrašujući defanzivac, poznat je po tome između ostalog.
Ima i Rudy Gobert vise DPOY nagrada od Davisa ili Draymonda pa u najboljim izdanjima ove dvojice nije jednako dobar kao oni. Samo primjer koliko DPOY moze zavarati. Naravno to ne znaci da su Kawhijeve DPOY nagrade nezasluzene ali James iz primea je sigurno jednako dominantan kao Kawhi. Na drugi nacin doduse. Uostalom citav koncept odbrane Heata dok je ona bila na sampionskom nivou prve 3 sezone je upravo pocivao na Jamesovoj i Wadeovoj sposobonsti da citaju napade protivnika i rotiraju pravovremeno. James je u tome bio posebno dominantan jer je ipak kud i kamo veci i jaci od Dwyanea.
Svakako da nagrada DPOY ne mora biti ključno mjerilo, ali definitivno jeste indikator dobrog rada i niko ne bi dobio istu bez razloga. Mislim da nema nikakve dileme da je Kawhi dominantniji defanzivac od Jamesa, ne znam zašto bi to bio problem nekome.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 sep 2020, 12:26

Mislim da je ocito zasto je to problem nekima
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.