Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

AshburtonG
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la AshburtonG » 13 sep 2020, 17:45

Upravo je covjek izjavio, da se nada da ce on imat srecu da bude na pole-u umjesto Lewisa, te da je to ono sto ih dijeli, nakon pitanja novinara sta misli da treba uradit da bi pobijedio Lewisa. :damn: :rol:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 sep 2020, 19:11

skrnavljenje Moto GP hrama, sramota
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 sep 2020, 21:38

Tekashi je napisao/la:
13 sep 2020, 17:39

:rol:
:rol: :tokralju:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 13 sep 2020, 21:46

orgazmican zvuk

Don't believe the hype.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 14 sep 2020, 13:37

"Ineos je već jedan od sponzora Mercedesa u Formuli 1 i ovo će biti elegantan izlazak te momčadi iz ovog sporta. Momčad će zadržati sva postrojenja u Brackleyju, ali će se zvati Ineos. Mercedes će zadržati samo 30 posto vlasništva, a Toto Wolff više neće biti šef momčadi", rekao je Jordan.
Nekako i očekivano. Samo ne znam je li čekaju kraj ove ili sljedeće sezone. Vjerovatno sljedeće, da se zaokruži i ta priča sa Hamiltonom.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 sep 2020, 17:07

Hamilton hladno najbolji ikad ?

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 14 sep 2020, 17:47

Rajaz je napisao/la:
14 sep 2020, 17:07
Statistički će postati ubrzo, ali dobar broj ljudi ga nikad neće karakterisati kao GOATa, vjerovatno zbog nostalgije prema Šumaheru i Senni, predominantnoj mašini ili tome što nije vozio za Ferrari jer eto 80% ljudi koji prate F1 navijaju za Ferrari.

Za mene je tu negdje u top 3 sa pomenutom dvojicom.
"We need to suffer. And we need to fight."

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 14 sep 2020, 17:55

Captain4 je napisao/la:
14 sep 2020, 17:47
Rajaz je napisao/la:
Statistički će postati ubrzo, ali dobar broj ljudi ga nikad neće karakterisati kao GOATa, vjerovatno zbog nostalgije prema Šumaheru i Senni, predominantnoj mašini ili tome što nije vozio za Ferrari jer eto 80% ljudi koji prate F1 navijaju za Ferrari.

Ne znam, po meni je Hamiltonu ovih godina falio jaci rival iz vlastite ili druge ekipe koji bi ga bar ponekad pritisnuo. To je recimo meni falilo i kod Schumachera u onih 5 komada zaredom. Ovako je sad tesko procijenit da li su ove njegove brojke odraz kvaliteta ili slabog grida + slabog timskog kolege. Istina je vjerovatno u kombinaciji te dvije stvari kao i kod Schumachera u periodu 2000. do 2004.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 sep 2020, 21:14

Barrichelo je za Bottasa Schumacher.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 sep 2020, 21:17

Captain4 je napisao/la:
14 sep 2020, 17:47
Rajaz je napisao/la:

Živimo u vremenu Messija, Ronalda, Bryanta, LeBrona, Federera, Đokovića, Nadala, Bolta, Woodsa, Phelpsa, Hamiltona, Karabatića, Magnusa, O'Sullivana, braće Kličko, Mayweathera, GSP-a, Khabiba, Marqueza, Serene Williams, Lindsey Vonn i tako bliže i tako dalje.

U vremenu najdominantnijih sportista koji iz dana u dan pomjeraju granice i obaraju historijske rekorde.

Čist primjer evolucije i napretka.

Nostalgija je po pravilu subjektivni osjećaj pojedinca.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 sep 2020, 23:00

Bundesliga je napisao/la:
14 sep 2020, 21:14
Barrichelo je za Bottasa Schumacher.
I ovo je klasičan slučaj nostalgije. U najboljem slučaju su na istom levelu. Barikelo osim igranja vodonoše u dominantnim Ferarijevim i dominantnom Brawnovom bolidu zaista nije napravio ništa da ga se smatra nekim levelom iznad Bottasa.

Imaju zapravo prilično slične karijere u tim dominantnim bolidima, obojica su mogli do drugog mjesta samo kad je bolid bio baš daleko najbolji, u suprotnom, tj čim je neki drugi tim bio iole konkurentan, najbolje što su mogli je treće mjesto, nekad ni toliko.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 sep 2020, 23:06

Barrichelo je imao cistu ulogu vodonose, timske naredbe koje su mu doslovno ukrale nekoliko pobjeda. Bottas i kad nema timske naredbe ne moze nista Hamiltonu. Znaci ove sezone su mu jednom javno na radiju javili da ne napada i to je to. U ostalim trkama je imao slobodu da se trka, i proslu i ovu je flopao zestoko. Barrichelo nikad nije imao tu slobodu, uvijek je bio bas drugi vozac i opet ima vise pobjeda i vise podija u karijeri. Bottas je uglavnom vodonosa jer je nedovoljno dobar da ugrozi Hamiltona.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 15 sep 2020, 00:55

Nisam nešto siguran da je on ikada imao slobodu da napadne Hamiltona, kao što je i Rubens štedio Šumahera. Od onog incidenta u Španiji Mercedes neće nikakve slične incidente ni da ima u najgoroj zamišljenoj verziji. Taj incident ih je toliko naljutio da su Hamilton i Rosberg platili popravak bolida za iduću trku.
"We need to suffer. And we need to fight."

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 sep 2020, 02:17

Sad odjednom, kad to ne odgovara, Bottas nije vodonosa, nego je samo los vozac.

Hamilton je klasa iznad svih vozaca trenutno na gridu, osim Maxa i Ricciarda, te sampiona Kimija/Vettela(iako su oni po svemu sudeci zavrsili sa osvajanjima), a sto se tice konstantnosti je vjerovatno i najbolji svih vremena. Odmah iza tih vozaca dolazi Bottas. Covjek redovno napada Hamiltona na kvalifikacijama, te pokazuje da je na jedan krug i vise nego dobar vozac, medjutim race pace i konstantu, koju posjeduje Hamilton, trenutno ne posjeduje niko na gridu. Valjda nesto i ovi ljudi, koji ga placaju tolike pare, znaju o njegovim kvalitetama, pobogu...

Meni je prvom ocajno, kad se zali na sve moguce, jer je los gubitnik(kao i apsolutno svaki veliki sampion), pa i ovaj BLM idiotizam, te prozivke kolega zbog razlicitih stavova, ali mi je jos gore citat postove kako se covjek diskredituje posmatrajuci samo njegove vozacke kvalitete. Covjek je yebeni sampion od ranog djetinjstva, a ovdje se pokusava prodat narativ, kako je vecina njegovih rezultata iskljucivi produkt bolida ili srece. Sto je najgore, ovakvi postovi se i dalje pisu, nakon par trka, gdje je toliko ocigledno bilo, "da je zapravo Hamilton dosta bolji od Bottasa, nego sto je ovaj losiji od Hamiltona."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2020, 13:32

Rekao sam i kada nema timskih naredbi da ne moze prici Hamiltonu. Znaci timske naredbe postoje i pogotovo su postojale prosle sezone, ali ove dosta dosta manje. Nisu mu iz Mercedesa urlali na radio da se ne smije trkati ove sezone, nit mu se James javljao sa svojim famoznim Valteri this is James. Imao je u mnogim trkama slobodu ali je nije kapitalizovao. To o race paceu mozes prodavati djeci koja prate formulu od jucer. Kada je Hamilton bio u Mclarenu ili Mercedesu s pocetka proslog desetljeca nije mogao nista ljudima koji su imali bolji bolid od njega, cak ni onima koji su imali jednak kao Alonso. Daj Verstappenu jednak bolid, Ricciardu, Leclercu pa ako onda uzme svako ce mu pruziti ruku i cestitati. Praviti od Bottasa neku vozacinu je smijesno. Imaju analize profesionalnih vozaca i bivsih F1 vozaca kao Rosberg i Palmer koji kazu da Bottas nema dovoljno hrabrosti, da prerano koci i odustaje od borbe s Hamiltonom cak i s Verstappenom. Barrichelo je doslovno stao pred ciljem da ga Schumacher predje, znaci rekli mu skloni se da bi Schumacher pobijedio. I tako mu je bilo citavu karijeru, kad god je Schumacheru trebala pobjeda ili bolji plasman njega su zrtvovali. Pricati o race paceu je smijesno s obzirom koliko je Mercedes ispred svih ostalih. Bottas na osnovu masine uzme Ricciarda kao da ga nema, a ovaj ga uzeo na restartu. Nema s cim da se brani. O race paceu se prica kada su bolidi podjednaki, a ne kad je jedan sekundu brzi od vecine ostalih. Kako ce neko imati jednak ili slican race pace kad nema uslova za to.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 sep 2020, 13:37

Pa ti sam potvrdjujes, da je Hamilton dosta bolji od Bottasa, koji ima istu ulogu, kao sto ju je imao i Barrichelo. Razlika je u tome, sto Lewisu niko ne treba stat 10m ispred ciljne linije, da bi dominirao timskog kolegu. Zamisli, i ova dvojica imaju iste bolide, kao sto su ih imali i u Ferrariju.

Ovo je zakljucak vodeci se tvojom logikom.

Race pace se, dakako, odnosi na suparnike sa bolidima istih odnosno slicnih performansi, sto je u ovom slučaju samo timski kolega. Nemoj uzimat kao glavni argument debitantske sezone Lewisa, gdje je covjek redovno samarao vise svjetskih prvaka, kao golobradi mladić. Ne ide ti u prilog, covjek je haman uzeo zamalo 2/2 u prve dvije sezone u F1, sa nedominantnim bolidom.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2020, 13:57

Nije tacno. Bottas ima mnogo bolju ulogu barem ove sezone nego li je Barrichelo ikad imao. Ove sezone ne moze uzeti zbog svoje nesposobnosti, pravi vodonosu sam od sebe. Prosle sezone je bio timski vodonosa. Barrichelo je oduvijek bio timski vodonosa, jer mu nisu dopustali da se uopste trka sa Schumacherom. Uzeo je jednu titulu sa Mclarenom koji je u najmanju ruku bio ravnopravan sa Ferrarijem, a moguce i malo bolji. Svaku drugu sezonu gdje je imao slabiji ili jednak bolid je bio slabiji i nikad nije osvojio. Nije to samo sa pocetka njegove karijere. Govorimo o periodu do 2014-te. Gdje mu je tad bio race pace o kojem govoris?
Evo i za Bottasa.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 sep 2020, 14:13

Race pace mu je uvijek bio iznad timskog kolege, a i kolega sa slicnim bolidima. Je li on kriv sto je Mclaren bio nepouzdan i nedovoljno dobar, da se suprotstavi RBu ili Brawn Mercu? Mada, i tada je uzimao po koju pobjedu, kao sto se sad dr.ka na pobjede Maxa, Lewis je to dosta cesce radio, u mnogo boljoj konkurenciji.

Problem je nedosljednost u tvojim tvrdnjama. Tebi kad odgovara, da nesto dokazes, onda je Bottas vodonosa, a kad ne odgovara, onda je samo los vozac. Ja sam od prvog posta, na ovoj temi, tvrdio da Mercedes nema timske odredbe, na pocetku sezone i da obojica krecu sa istim bolidima, a samim tim i istim sansama, za razliku od Vettel/Webber ili Schumi/Barri. Prvi su bili toliko ociti, da su neke dijelove izostavljali sa bolida drugog vozaca, dok su drugi otvoreno zaustavljali(bukvalno) Barrichela.

Evo ti njegov race pace, gdje jedino nije bolji od timskog kolege(oba svjetska prvaka) u dvije sezone. To su debitantska sezona, gdje ga je bolid kostao titule(naplatio je nesrecu kasnije) i ona sa Rosbergom, gdje je ovaj vozio skoro pa bez greske, a Lewis indisponiran(nogiranje od strane Nicole) i sa mehanickim problemima, tokom cijele sezone. Imas ispod i formulu ovog advanced sheeta, da ne bude nesporazuma.

http://www.f1-facts.com/stats/teammates/L.Hamilton

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2020, 14:23

AshburtonG je napisao/la:
15 sep 2020, 14:13
Problem je nedosljednost u tvojim tvrdnjama. Tebi kad odgovara, da nesto dokazes, onda je Bottas vodonosa, a kad ne odgovara, onda je samo los vozac.
Nisu tvrdnje nedosljedne. Prije je bio vodonosa zbog timskih naredbi, sada je zbog toga sto sam nema hrabrosti u kljucnim situacijama, a ni kvalitete. Nigdje nisam govorio da je los vozac, vec da nije dovoljno dobar i da ima mnogih koji su bolji od njega. Hamilton je dosta bolji od njega, nisam nikad ni tvrdio da nije.

Race pace je i trebao imati bolji od timskih kolega jer je kvalitetniji vozac od njih svih sem Alonsa. Zasto nije imao bolji race pace od Alonsa od 2010 do 14-te? Ferrari nije bio nista bolji niti brzi bolid od Mclarena, ni Mercedesa na pocetku pa je opet bio bolji svake od tih sezona od njega.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 sep 2020, 14:35

AshburtonG je napisao/la:
15 sep 2020, 14:13
Race pace mu je uvijek bio iznad timskog kolege, a i kolega sa slicnim bolidima. Je li on kriv sto je Mclaren bio nepouzdan i nedovoljno dobar, da se suprotstavi RBu ili Brawn Mercu? Mada, i tada je uzimao po koju pobjedu, kao sto se sad dr.ka na pobjede Maxa, Lewis je to dosta cesce radio, u mnogo boljoj konkurenciji.

Problem je nedosljednost u tvojim tvrdnjama. Tebi kad odgovara, da nesto dokazes, onda je Bottas vodonosa, a kad ne odgovara, onda je samo los vozac. Ja sam od prvog posta, na ovoj temi, tvrdio da Mercedes nema timske odredbe, na pocetku sezone i da obojica krecu sa istim bolidima, a samim tim i istim sansama, za razliku od Vettel/Webber ili Schumi/Barri. Prvi su bili toliko ociti, da su neke dijelove izostavljali sa bolida drugog vozaca, dok su drugi otvoreno zaustavljali(bukvalno) Barrichela.

Evo ti njegov race pace, gdje jedino nije bolji od timskog kolege(oba svjetska prvaka) u dvije sezone. To su debitantska sezona, gdje ga je bolid kostao titule(naplatio je nesrecu kasnije) i ona sa Rosbergom, gdje je ovaj vozio skoro pa bez greske, a Lewis indisponiran(nogiranje od strane Nicole) i sa mehanickim problemima, tokom cijele sezone. Imas ispod i formulu ovog advanced sheeta, da ne bude nesporazuma.

http://www.f1-facts.com/stats/teammates/L.Hamilton
Quali pace mu je bio bolji od Buttonovog, dok je Jenson imao bolji race pace. Statistika je ko bikini
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.