NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 sep 2020, 12:36

ako pricam o Bulls 72 vs GS sa KD-om... mislim da bi prevagnulo u korist Bullsa zbog par stvari:
1.Harper je strasno podcijenjen igrac i to je igrac koji da igra danas bi bio matchup iz nocne more za Karija
2. Bullsi bi imali vise igraca da bace na Karija i Durenta ako primarno rjesenje ne bi islo nego sto bi ovi imali da bace na Dzordana i Pipena ili Kukoca.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 14 sep 2020, 13:05

Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 00:27
Sto se Kawhija tice, ja jednostavno ne mogu prihvatiti pricu da je on onaj klasicni Bog kosarke i dominator kakvi su u primeu bili Bron, Kobe, Timmy i ti igraci. Kao scorer on nema mane, izmislit ce poene kad god je potrebno jer je je.beno prejak fizicki i ima itekakav skill ali fali mu jednostavno ta dimenzija da nosi citav napad u ukljuci citavu ekipu. Slicna stvar mi je i za KDa. Obojica su kao zavrsni dodaci i glavni scoreri na vec slozenu ekipu sa jasnim i kvalitetnim playmakerima skoro pa savrseni. Stavi ih u idealne pozicije i strpat ce 30 kako pozele (doduse KD kud i kamo lakse) ali u sistemima koji nisu toliko jasni i imaju mane u vidu playmakera oni jednostavno nisu dobri kao najbolji od najboljih iz primea.

LeBron iz primea mi je bar za klasu bolji igrac od Kawhija iz primea jer osim scoringa ima taj dodatni element nosenja citavog napada, a defanzivno je bio jednako dominantan. Na drugi nacin doduse.
Zašto uopšte misliš da bi Kawhi trebao biti igrač kao James kada su to dva različita igrača? Upravo si napisao neke od njihovih razlika, ali si ih stavio u totalno pogrešan kontekst. James je sam po sebi igrač oko kojeg se gradi igra neke ekipe, jednostavno on je takav, čak i ako neki trener u nekom scenariju misli drugačije, James će opet forsirati da bude glavni igrač. Sa druge strane, Kawhi je fantastičan timski košarkaš što je dokazao u San Antoniu sve ove godine uz titulu kao najveću nagradu. Ne znam zašto dikredituješ njegov prime jer njegov prime zapravo tek traje i naravno da je dominantan košarkaš zbog svoje svestranosti i atletskih sposobnosti.

James jednako dominatan u odbrani kao Kawhi? Nadam se da nisi ozbiljan, ne pričaj gluposti. Ne može nikako biti jednako dominantan u defanzivi kao Kawhi kojem je odbrana jedan od esencijalnih dijelova igre i zaštitni znak. Dvostruki DPOY prije svega.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2020, 13:19

Trunks je napisao/la:
14 sep 2020, 13:05
Epidaurus je napisao/la:
Sto se Kawhija tice, ja jednostavno ne mogu prihvatiti pricu da je on onaj klasicni Bog kosarke i dominator kakvi su u primeu bili Bron, Kobe, Timmy i ti igraci. Kao scorer on nema mane, izmislit ce poene kad god je potrebno jer je je.beno prejak fizicki i ima itekakav skill ali fali mu jednostavno ta dimenzija da nosi citav napad u ukljuci citavu ekipu. Slicna stvar mi je i za KDa. Obojica su kao zavrsni dodaci i glavni scoreri na vec slozenu ekipu sa jasnim i kvalitetnim playmakerima skoro pa savrseni. Stavi ih u idealne pozicije i strpat ce 30 kako pozele (doduse KD kud i kamo lakse) ali u sistemima koji nisu toliko jasni i imaju mane u vidu playmakera oni jednostavno nisu dobri kao najbolji od najboljih iz primea.

LeBron iz primea mi je bar za klasu bolji igrac od Kawhija iz primea jer osim scoringa ima taj dodatni element nosenja citavog napada, a defanzivno je bio jednako dominantan. Na drugi nacin doduse.
Zašto uopšte misliš da bi Kawhi trebao biti igrač kao James kada su to dva različita igrača? Upravo si napisao neke od njihovih razlika, ali si ih stavio u totalno pogrešan kontekst. James je sam po sebi igrač oko kojeg se gradi igra neke ekipe, jednostavno on je takav, čak i ako neki trener u nekom scenariju misli drugačije, James će opet forsirati da bude glavni igrač. Sa druge strane, Kawhi je fantastičan timski košarkaš što je dokazao u San Antoniu sve ove godine uz titulu kao najveću nagradu. Ne znam zašto dikredituješ njegov prime jer njegov prime zapravo tek traje i naravno da je dominantan košarkaš zbog svoje svestranosti i atletskih sposobnosti.

James jednako dominatan u odbrani kao Kawhi? Nadam se da nisi ozbiljan, ne pričaj gluposti. Ne može nikako biti jednako dominantan u defanzivi kao Kawhi kojem je odbrana jedan od esencijalnih dijelova igre i zaštitni znak. Dvostruki DPOY prije svega.
Zasto ga diskreditujem ako kazem da nije nivo Jamesa koji je uz Jordana najbolji kosarkas ikad?

James iz primea je itekako defanzivno dominantan igrac i prilicna je nepravda sto nema nijedan DPOY (prije svega 12-13 sezona gdje je gazio na obje strane parketa ko malo ko). On nikad nije bio posvecen klasicnom 1 na 1 lockdownu ko Kawhi nego vise roli korektora gdje je do izrazaja dolazilo njegovo citanje igre i perfektne rotacije. U tom segmentu je level iznad Kawhija bez ikakve sumnje. Dray je jedini igrac koji je tu LeBronovu rolu igrao na slicnom ili mozda cak malo visem nivou u zadnjih 10ak godina.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 14 sep 2020, 13:20

TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 01:50
Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 01:36
TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 01:32

KD i Kawhi su kvalitetom mnogo blizi Jamesu nego sto se to predstavlja.
LeBron je jedan od najprecjenjenih igraca svih vremena.
Ne nisu. LBJ u primeu je za klasu bolji igrac od obojice jer im obojici jednostavno fali segment vrhunske kreacije. Cak je i danasnji LBJ s 35 godina prilicno uporediv s Kawhijem u primeu.

Ovo drugo je jedna od vecih gluposti koje sam procitao. LBJ je kvalitetom prilicno blizu MJu.
- poraz u finalu sa najvecom ukupnom razlikom
- Dallas
- sa supertimom 2/4
- protiv GSWa sa Durantom 1-8
- Allenov sut
- Irvingov sut

Kada osvoji ide prica da je on sam osvojio, a kada izgube onda je do ekipe.

2/3 titule su mu donijela 2 suta koja su vjerovatno u top 3 clutch suteva svih vremena, a koji nisu njegovo djelo.
Ovo je definitivno najveća istina i poenta rasprava u vezi sa Jamesom. Jadni James nije imao podršku igrača u pohodu na titule iako je on sam imao luksuz da bira te iste igrače s kojim će igrati u ekipi. Možda bi mu bilo lakše da nije toliki egomanijak.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 13:21

Nemanja86 je napisao/la:
14 sep 2020, 12:32
Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 10:57
U zadnjih 20 godina samo je GSW s KDem pravi pravcati supertim. U historiji imas jos te Bullse i dinastije Bostona i Lakersa iz 80ih. Brutalno kompletni timovi sa strasnim starpowerom.

mislm da je glavni problem u različitom tumačenju tog pojma.

Ono kako sam ja shvatio pojam "supertim", to se više odnosi na zvučnost, kvalitatvni potencijal pojedinaca, pa što da ne, i marketinšku vrednost tima. Barem je tako počeo zvučati taj termin u interpretaciji ESPN-a, twitter zajednice, reddita itd...

Rodman je 1995. godine bio na ivici da ispadne iz lige, jedan prosječan igrač koji se ne može nametnuti ni u tad nebitnim Spursima, sjena nekadašnjeg radnika iz Pistonsa. To što je taj isti igrač otišao u Chicago i tamo postao dio dinastije, ne znači da je on u datom trenutku bio veliko pojačanje, već je to samo kompliment za Jacksona kao trenera i Jordana i ekipu koji su bili dovoljno inkluzivni i od potencijalnog igrača AEK-a ili Benetona za godinu igrača su napravili ponajboljeg defanzivca lige.

Po meni, Supertim je spajanje dva ili više igrača sa MVP kalibrom. Wade je 2009. godine odigrao jednu od najboljih shooting guard sezona u istoriji, ali dobro, Miami je bio loš pa je zasluženo ipak bio 3. u izboru za MVP-a. O LeBronu da ne komentarišem. Bosh je legitimni NBA al star, po meni čak i nešto više od toga, ali ajde, da ne forsiram. Spajanje takva tri igrača u jedan tim ne možeš ignorisati, mislim, kakve veze ima to što su imali mane na ostalim pozicijama, pa i logično je da pored takva tri igrača ne možeš ostatak rostera odmah popuniti po želji.

Mislim, ne kažem da nisi u pravu, ali ovo je prosto semantičko pitanje, različito tumačenje značenja. Po meni poenta termina supertim je da ga daš na početku, prije nego što se vidi krajnji rezultat. Finalne serije donose nenadane heroje, Bareu, Diawa, Tristana, VanVleeta itd, ali to što određeni (super)tim nekad pokaže mane i ne osvoji prsten, ne znači da se nužno skida sa njega takav epitet
Sve si fino napisao, samo nekoliko ispravki....

Prvo, SA 1995. nije bio "nebitan" tim, vec ekipa sa najboljim rekordom u ligi (62-20).

Drugo, Rodman nije bio na ivici da ispadne iz lige.Naprotiv, tad je (1995.) odradio skakacki i scorerski svoj najbolji PO ikada sa 9p(54% sut iz igre) i skoro 15skokova u prosjeku.
Njega je iz SA potjerao Pop zbog stvari van terena, a koje nikako nisu mogle pod ruku sa religioznim Robinsonom.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 14 sep 2020, 13:30

NEZALAGANJE je napisao/la:
14 sep 2020, 11:26

Ova naracija da MIA nije bio supertim 2014. vec neko vrijeme potice od @epija , a nikako da odgovori na argumente o kojima sam ja pisao vec nekoliko puta.

Da, bili su supertim!!Sva trojice te godine bili AS igraci u najboljim igrackim godinama.

Zatim, statisticki, Bosh odigrao isti PO kao i godinu ranije, Wade cak i bolji PO nego godinu ranije, a onda je bio "povrijedjen" u finalu.Nista odbrana SA.

Potom se pominje da je SA imao siri roster.Pa normalno ds je imao i da je mogao da plati vise kvalitetnih igraca, ali zato sto je MIA imamo 3 je.bena AS igraca u prajmu!! Ne moze i jare i pare.Rasuti ko niko do tad i nema opravdanja.Sam James vrlo cesto sminkao brojeve u tekmama koje su bile po 20+razlike, a dok je prednost rasla, jako malo uticaja imao.
Kakve veze ima sto je Wade odigrao statisticki bolji PO '14 kad se je frajer vec mnogo ranije poceo raspadati, frajer po 15 ppg davao i na krilima Brona osvojio titulu '13, godinu dana kasnije odigrao kao bolji PO a u sustini daleko od bilo kakvih superstar brojki

to su role player brojevi, sjecam se i njegove izjave da je malo falilo da prekine karijeru tad zbog bolova

toliki je superstar bio da su sezonu poslije odlaska Brona fulili PO s njim

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 14 sep 2020, 13:54

Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 13:19
Trunks je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Zasto ga diskreditujem ako kazem da nije nivo Jamesa koji je uz Jordana najbolji kosarkas ikad?

James iz primea je itekako defanzivno dominantan igrac i prilicna je nepravda sto nema nijedan DPOY (prije svega 12-13 sezona gdje je gazio na obje strane parketa ko malo ko). On nikad nije bio posvecen klasicnom 1 na 1 lockdownu ko Kawhi nego vise roli korektora gdje je do izrazaja dolazilo njegovo citanje igre i perfektne rotacije. U tom segmentu je level iznad Kawhija bez ikakve sumnje. Dray je jedini igrac koji je tu LeBronovu rolu igrao na slicnom ili mozda cak malo visem nivou u zadnjih 10ak godina.
Pa sam si to napisao u prvom dijelu posta iznad, ali eto to je na kraju krajeva tvoje mišljenje. Uostalom, treba još pričekati za takve stvari jer Kawhi je tek nedavno napunio 29.

Po tom kriteriju mogao je onda Kawhi još par puta biti DPOY. Eto i da je James uzeo tu nagradu 2012/13, opet bi Kawhi imao više. Ne može tu James biti jednako dominantan kao on. Poenta je jednostavno da je Kawhi zastrašujući defanzivac, poznat je po tome između ostalog.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 13:56

Balon je napisao/la:
14 sep 2020, 13:30
14 sep 2020, 11:26

Ova naracija da MIA nije bio supertim 2014. vec neko vrijeme potice od @epija , a nikako da odgovori na argumente o kojima sam ja pisao vec nekoliko puta.

Da, bili su supertim!!Sva trojice te godine bili AS igraci u najboljim igrackim godinama.

Zatim, statisticki, Bosh odigrao isti PO kao i godinu ranije, Wade cak i bolji PO nego godinu ranije, a onda je bio "povrijedjen" u finalu.Nista odbrana SA.

Potom se pominje da je SA imao siri roster.Pa normalno ds je imao i da je mogao da plati vise kvalitetnih igraca, ali zato sto je MIA imamo 3 je.bena AS igraca u prajmu!! Ne moze i jare i pare.Rasuti ko niko do tad i nema opravdanja.Sam James vrlo cesto sminkao brojeve u tekmama koje su bile po 20+razlike, a dok je prednost rasla, jako malo uticaja imao.
Kakve veze ima sto je Wade odigrao statisticki bolji PO '14 kad se je frajer vec mnogo ranije poceo raspadati, frajer po 15 ppg davao i na krilima Brona osvojio titulu '13, godinu dana kasnije odigrao kao bolji PO a u sustini daleko od bilo kakvih superstar brojki

to su role player brojevi, sjecam se i njegove izjave da je malo falilo da prekine karijeru tad zbog bolova

toliki je superstar bio da su sezonu poslije odlaska Brona fulili PO s njim
Kako mislis kakve veze ima?? Pa prica se da je MIA bio supertim 2013. kad su uzeli, a vec 2014. nije jer su se kao Wade i Bosh raspali?? O cemu pricamo?? Kakav raspad kad su odigrali fakticki na istom ili boljem nivou kao godinu ranije!??

Nadalje, 2013. ubacivao prosjecno 21p u RSu( sto je mnogo kad jos imas 2 AS pored sebe), a "raspadnute" 2014. 19p prosjecno na bolje procente suta iz igre.Oba puta AS.

Nadalje, taj isti Wade je 2014. u svojoj 32oj godini ubacivao 18p u prosjeku u POu sto opet nije malo pored 2 AS igraca.
Primjera radi, Ginobili je u svojoj 32oj godini ubaciva 19.5p u prosjeku u POu sto znaci da je to taj neki nivo velikih trojka.

Imaju statistike ljudi dragi, imaju i utakmice za gledati.Ne stvarajte bzv NETACNE naracije!!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2020, 14:03

Trunks je napisao/la:
14 sep 2020, 13:54
Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 13:19
Trunks je napisao/la:

Pa sam si to napisao u prvom dijelu posta iznad, ali eto to je na kraju krajeva tvoje mišljenje. Uostalom, treba još pričekati za takve stvari jer Kawhi je tek nedavno napunio 29.

Po tom kriteriju mogao je onda Kawhi još par puta biti DPOY. Eto i da je James uzeo tu nagradu 2012/13, opet bi Kawhi imao više. Ne može tu James biti jednako dominantan kao on. Poenta je jednostavno da je Kawhi zastrašujući defanzivac, poznat je po tome između ostalog.
Ima i Rudy Gobert vise DPOY nagrada od Davisa ili Draymonda pa u najboljim izdanjima ove dvojice nije jednako dobar kao oni. Samo primjer koliko DPOY moze zavarati. Naravno to ne znaci da su Kawhijeve DPOY nagrade nezasluzene ali James iz primea je sigurno jednako dominantan kao Kawhi. Na drugi nacin doduse. Uostalom citav koncept odbrane Heata dok je ona bila na sampionskom nivou prve 3 sezone je upravo pocivao na Jamesovoj i Wadeovoj sposobonsti da citaju napade protivnika i rotiraju pravovremeno. James je u tome bio posebno dominantan jer je ipak kud i kamo veci i jaci od Dwyanea.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 14:06

14 sep 2020, 13:56
Kako mislis kakve veze ima?? Pa prica se da je MIA bio supertim 2013. kad su uzeli, a vec 2014. nije jer su se kao Wade i Bosh raspali?? O cemu pricamo?? Kakav raspad kad su odigrali fakticki na istom ili boljem nivou kao godinu ranije!??

Nadalje, 2013. ubacivao prosjecno 21p u RSu( sto je mnogo kad jos imas 2 AS pored sebe), a "raspadnute" 2014. 19p prosjecno na bolje procente suta iz igre.Oba puta AS.

Nadalje, taj isti Wade je 2014. u svojoj 32oj godini ubacivao 18p u prosjeku u POu sto opet nije malo pored 2 AS igraca.
Primjera radi, Ginobili je u svojoj 32oj godini ubaciva 19.5p u prosjeku u POu sto znaci da je to taj neki nivo velikih trojka.

Imaju statistike ljudi dragi, imaju i utakmice za gledati.Ne stvarajte bzv NETACNE naracije!!
Sta te cudi od LeBronovih fanova. Citavu karijeru su mu saigraci losi, a gle cuda 2 najveca suta u historiji ligi djelo njegovih saigraca. Da su mu ta 2 suta donijela 2 titule nema potrebe ponavljati.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 sep 2020, 14:21

Znaci dva suta saigraca,dvije titule,kakav kralj.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 sep 2020, 14:24

14 sep 2020, 12:21
Brokula je napisao/la:
14 sep 2020, 12:06
Normalno da nisu jer je GSW bio najjaci tim ikad
To je vec upitno.Za mene nije.
Pa sad tesko je uzimati vise era i sbbkb al ja ne vidim nacin kako ni ih neko odbranio :D

Morali bi na Kd pomagat to je sigurno
=\_1921_/=

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 14:32

L-Train je napisao/la:
14 sep 2020, 14:21
Sta ces, covjek imao luksuz da mu saigrac dribla loptu 20 sekundi i dadne tricu u zadnjoj minuti sedme utakmice finala.

Ali, inace nije imao pomoc.

Onaj pronaseni sut u G6 protiv Spursa je prelagano zaboravljen.

Manje od 18 PPG za 44 min protiv Dallasa. Tu je on izradio Wadea i Bosha za jos jedan prsten. Nisu ljudi imali pomoc.

Jednostavno, igrac sa najvise opravdanja u historiji lige.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 sep 2020, 14:35

TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 14:32
L-Train je napisao/la:
14 sep 2020, 14:21
Sta ces, covjek imao luksuz da mu saigrac dribla loptu 20 sekundi i dadne tricu u zadnjoj minuti sedme utakmice finala.

Ali, inace nije imao pomoc.

Onaj pronaseni sut u G6 protiv Spursa je prelagano zaboravljen.

Manje od 18 PPG za 44 min protiv Dallasa. Tu je on izradio Wadea i Bosha za jos jedan prsten. Nisu ljudi imali pomoc.

Jednostavno, igrac sa najvise opravdanja u historiji lige.
G6 izvukao Allen , i G7 se nije igrao ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 14:39

bombaysaphire je napisao/la:
14 sep 2020, 14:35
Nije Ray izvukao G6 nego seriju. Nakon onakvog raspleta u sestoj nije bilo nikakve sanse da SAS dobije seriju.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 14:41

invincible1921 je napisao/la:
14 sep 2020, 14:24
14 sep 2020, 12:21
Brokula je napisao/la:
14 sep 2020, 12:06
Normalno da nisu jer je GSW bio najjaci tim ikad
To je vec upitno.Za mene nije.
Pa sad tesko je uzimati vise era i sbbkb al ja ne vidim nacin kako ni ih neko odbranio :D

Morali bi na Kd pomagat to je sigurno
Slazem se za ere, ali cisto sumnjam da neko mora pomagati prime Pippenu na KDu.Covjek je bio Kawhi prije Kawhia u odbrani.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2020, 14:46

KD u svakom trenutku moze doci do suta preko bilo kojeg defanzivca u historiji lige. Od njega bas i nema neke odbrane, ovisis samo hoce li pogadjati ili ne.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 sep 2020, 14:48

TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 14:39
bombaysaphire je napisao/la:
14 sep 2020, 14:35
Nije Ray izvukao G6 nego seriju. Nakon onakvog raspleta u sestoj nije bilo nikakve sanse da SAS dobije seriju.
Vjerovatno su ih zato rasuli u G7..oh wait.

James odigrao jednu od najboljih utakmica karijere i prelomio u zadnjim sekundama utakmice.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 sep 2020, 14:49

Pa to i jest problem led te jbo,sto se izbrise gumicom sve ono sto je radio u tim serijama,a bio je ubjedljivo najbolji igrac u obje,cuj u game 7 nisu imali nikakvu sansu a utakmica do samog kraja bila otvorena i LeBron je rijesio,u game 6 je pogodio trojku koja je ih je ostavila u utakmicu,niko ne moze reci da oba suta nisu bila epska (Kyriee,Ray),dobili su sav moguci kredit za te suteve,al to ajmo da se pravimo da ne postoje utakmice prije tih suteva i poslije tih suteva.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.