NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2020, 10:51

dscile je napisao/la:
14 sep 2020, 10:34
Sve kontam, ali da neko svjesno napise da onaj Miami sa LeBronom, Wadeom i Boshom nije bio supertim, to vec ne mogu. To je za mene ili trolanje ili subjektivnost.
Pa kad jednostavno nije bio supertim. Imali su ozbiljne mane za razliku od pravih supertimova kao npr GSW s Durantom il Bullsi iz drugog threepeata. Plus Wade je vec u PO kad su drugi prsten uzeli igrao mnogo losije od njegovog nivoa iz prve dvije sezone tog Heata. Taj Heat nije nista bolja ekipa od Lakersa 08-10 il Bostona s big 3, a to nisu sigurno supertimovi. Star power jeste bio jaci ali ni blizu koliko su ove dvije ekipe bile kompletne i kompaktne. Druga je stvar potpuno sto su njih trojica ko 3 najveca glupana poslije potpisa stvorili narativ da ce uzeti 8-9 il koliko vec prstenova.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 sep 2020, 10:54

Epiju su samo 2 tima bili supertimovi izgleda :rol: :rol: :rol:

Bili su ekipa sa 2 superstara i jednim graničnim, te ubjedljivo najbolja ekipa u ligi. Meni je to dovoljno.

Cak i ti svemocni Warriorsi su imali problem sa Houstonom, kakve veze ima to sto je Miami imao problem sa Indianom
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2020, 10:57

U zadnjih 20 godina samo je GSW s KDem pravi pravcati supertim. U historiji imas jos te Bullse i dinastije Bostona i Lakersa iz 80ih. Brutalno kompletni timovi sa strasnim starpowerom.

Houston s Paulom i Hardenom je za 2 klase jaca ekipa od onih Pacersa. Oni nisu imali igraca Paulovog ranga a kamoli Hardenovog. Jos su bili bukvalno savrseno sastavljeni da maksimalno ubiju igru GSWa.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 sep 2020, 11:05

Nisam znao da suigraci ne smiju pomoc Jamesu da dodje do prstena. Kako ga nije sramota, Jordan je sve sam osvajao😭😂😂😂
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 11:07

Epidaurus je napisao/la:
14 sep 2020, 10:57
U zadnjih 20 godina samo je GSW s KDem pravi pravcati supertim. U historiji imas jos te Bullse i dinastije Bostona i Lakersa iz 80ih. Brutalno kompletni timovi sa strasnim starpowerom.

Houston s Paulom i Hardenom je za 2 klase jaca ekipa od onih Pacersa. Oni nisu imali igraca Paulovog ranga a kamoli Hardenovog. Jos su bili bukvalno savrseno sastavljeni da maksimalno ubiju igru GSWa.
I da nije supertim ponovo je izgubio 2 finala koja je morao dobiti.

2017. Irving i Love daju kombinovano 45 poena, a on kao nema podrsku. Niko nije ni ocekivao, niti je bilo realno da dobiju GSW, ali ta konstantna prica da nema tim je smijesna.

Prosle godine propustio PO. I to se lahko zaboravlja.

Ni u jednom izgubljenom finalu nije dosao do G7 nego ih je glatko gubio. Za razliku od onih koja je osvajao.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 sep 2020, 11:08

TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 11:07
Epidaurus je napisao/la:

2017. Irving i Love daju kombinovano 45 poena, a on kao nema podrsku. Niko nije ni ocekivao, niti je bilo realno da dobiju GSW, ali ta konstantna prica da nema tim je smijesna.

Ni u jednom izgubljenom finalu nije dosao do G7 nego ih je glatko gubio. Za razliku od onih koja je osvajao.
Tebi je James koji poredu svih vremena?

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 11:11

Lillard je napisao/la:
14 sep 2020, 11:08
To je nebitno. Izmedju ostalog napisao sam.
Niko ne spori njegovu GOAT poziciju (koja god bila, to je nebitno) nego narativ o njegovom uticaju na terenu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 sep 2020, 11:12

TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 11:07
Epidaurus je napisao/la:

Izgubio je jedno finale koje je morao dobiti, ne 2. Spurse nisu mogli dobiti jer vec tad nisu bili ni sjena tima iz 11-12 i 12-13 sezone. Battier umro, Wade se raspao. Odbrana bila nikakva, Pacersi sa Boga pitaj koliko svadja u ekipi i nikakvom hemijom ih ozbiljno namucili. Razlika jeste bila prevelika na kraju i to mozes uzeti kao neki minus al tu seriju ni u ludilu Heat nije mogao dobiti.

2017. nije imao ni gram sanse. U G3 koja je bila kljuc su Cavsi s njim na parketu u 45 minuta i 39 sekundi imali +7, a utakmicu su na kraju izgubili sa 5 razlike. Dakle ljudi su u 2 minute i 21 sekundu bez Jamesa na parketu imali minus 12. O cemu da pricamo uopce? GSW iz 2017. je bio kosarkasko savrsenstvno uostalom.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 11:26

Azpi je napisao/la:
14 sep 2020, 09:44
BosniaBoston je napisao/la:
14 sep 2020, 02:03
Heat je bio supertim. 3 igraca koji su imali 24+ ppg proslu sezonu i plejada dobrih igraca uloge

Dosta mitomanije
al bas, jedu se gowna opasno i ide se u krajnost, cuj Heat nije bio super tim jok et nisu nikako :rol:
Ova naracija da MIA nije bio supertim 2014. vec neko vrijeme potice od @epija , a nikako da odgovori na argumente o kojima sam ja pisao vec nekoliko puta.

Da, bili su supertim!!Sva trojice te godine bili AS igraci u najboljim igrackim godinama.

Zatim, statisticki, Bosh odigrao isti PO kao i godinu ranije, Wade cak i bolji PO nego godinu ranije, a onda je bio "povrijedjen" u finalu.Nista odbrana SA.

Potom se pominje da je SA imao siri roster.Pa normalno ds je imao i da je mogao da plati vise kvalitetnih igraca, ali zato sto je MIA imamo 3 je.bena AS igraca u prajmu!! Ne moze i jare i pare.Rasuti ko niko do tad i nema opravdanja.Sam James vrlo cesto sminkao brojeve u tekmama koje su bile po 20+razlike, a dok je prednost rasla, jako malo uticaja imao.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 sep 2020, 11:28

TheChief je napisao/la:
14 sep 2020, 11:11
Lillard je napisao/la:
Niko ne spori njegovu GOAT poziciju (koja god bila, to je nebitno) nego narativ o njegovom uticaju na terenu.
Pitam te fino, valjda imas misljenje.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 sep 2020, 11:40

NEZALAGANJE je napisao/la:
14 sep 2020, 11:26
Azpi je napisao/la:
14 sep 2020, 09:44
BosniaBoston je napisao/la:
14 sep 2020, 02:03
Heat je bio supertim. 3 igraca koji su imali 24+ ppg proslu sezonu i plejada dobrih igraca uloge

Dosta mitomanije
al bas, jedu se gowna opasno i ide se u krajnost, cuj Heat nije bio super tim jok et nisu nikako :rol:
Ova naracija da MIA nije bio supertim 2014. vec neko vrijeme potice od @epija , a nikako da odgovori na argumente o kojima sam ja pisao vec nekoliko puta.

Da, bili su supertim!!Sva trojice te godine bili AS igraci u najboljim igrackim godinama.

Zatim, statisticki, Bosh odigrao isti PO kao i godinu ranije, Wade cak i bolji PO nego godinu ranije, a onda je bio "povrijedjen" u finalu.Nista odbrana SA.

Potom se pominje da je SA imao siri roster.Pa normalno ds je imao i da je mogao da plati vise kvalitetnih igraca, ali zato sto je MIA imamo 3 je.bena AS igraca u prajmu!! Ne moze i jare i pare.Rasuti ko niko do tad i nema opravdanja.Sam James vrlo cesto sminkao brojeve u tekmama koje su bile po 20+razlike, a dok je prednost rasla, jako malo uticaja imao.
Mislkm da svi hoce rec da na Majamiju nije bila kvota 1.1 ha titulu kao za Gsw ili druge Bullse :D
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 sep 2020, 11:42

Lillard je napisao/la:
14 sep 2020, 11:28
TheChief je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Ja mislim da ne postoji igrac koji ne bi volio imati lebrona za saigraca..toliko o uticaju
=\_1921_/=

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 sep 2020, 11:52

Lillard je napisao/la:
14 sep 2020, 11:28
TheChief je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
All-time liste su,za mene, glupost. Svi ti najbolji igraci su "u 5 deka". Zamijeni igrace slicnih ili istih pozicija i dobit ces iste uspjehe u timovima.
Nema tu neke velike razlike.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 11:56

@invincible Logicno je da taj MIA nije bio na nivou GSa iz vise razloga, ali nema dileme da je i taj tim supertim bio.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 sep 2020, 12:06

Normalno da nisu jer je GSW bio najjaci tim ikad
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 14 sep 2020, 12:17

Navijam za Nagetse, ali teško da mogu dobiti Klipe 3x zaredom...
Mislim da Klipersi ipak dobijaju ovu seriju i idu na Lejkerse u finalu.

Niko nije očekivao da će Denver uzeti više od 1 pobjede u ovoj seriji, a kamoli da će nakon 1-3 doći do 7.meča.S obzirom da su prošle godine izgubili na svom terenu od Blejzersa u 7.meču, protiv kojih su bili favoriti i imali +18 u jednom trenutku 7.meča, ovo je uspjeh i pomak u odnosu na prošlu sezonu.Riješiti se Milsapa, možda i Bartona.Pokušati zadržati Grenta i iduće godine startati sa petorkom:Marej,Heris,MPJ,Grent i Jokić.Dati i Bolu minute.
Mens sana in corpore sano.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 sep 2020, 12:21

ma ne mijenja ovo za sad puno. Klipersi su i dalje prvi favoriti.
Samo trenutna situacija je opet izlozila njihove najvece slabosti. Oni su nakrcani zvijezdama i odlicnim role playerima, imaju dva superstara i jos 5-6 igraca sa klupe koji su u karijeri dvocifreni po broju poena. Nevjerovatan napadacki i defanzivni kvalitet. Ali nisu tim. Ondje se sve svodi na individualna rjesenja prije svega Leonarda a onda i PG-a ako ga ide tu utakmicu.
isto igra i klupa. Akcije su predvidive, kreaciju igre ne sto hoce , nego sto moraju su dali Leonardu.
Neko pita sto? pa zato sto je jedini kreator u ekipi. Neces Beverliju, Dzeksonu ili Sametu dati loptu da kreiraju.

ja licno sam mislio da su ipak i mentalno jaci. OK, svi smo znali da su ogavna i odvratna ekipa sa personalne strane, ali da su to toliki lajavci i mentalni patuljci to nisam ocekivao. Mislio sam da je taj trash Morisa, Herela, Beverlija prije svih bar malo vise potkovan kvalitetom, a oni ustvari cucnu kad najvise treba.

jedini razlog sto i dalje postoje i imaju sansi je Kawhi.

Denver je opet sve ono sto LAC nisu. Prava ekipa u kojoj su jasno definisane role, i gdje je jedino naivni Porter malo iskakao iz sablona. Ali eto ispade da treba neko i takav. Jokara je dobro izjavio na kraju, da su oni neoptereceni i sav pritisak je na LAC. Tako i izgleda na terenu.

ovo sve sto je ostalo : Boston, Majami, Denver pa cak i Lejkersi su ekipe, koji cine jedini druge boljim , trpe i cekaju da neko proradi. Imaju obiljezja kolektiva i u odbrani i u napadu, imaju jasno definisane role i hijerarhiju. I stvarno bi volio da osvoji neka od ovih ekipa , a ne skupina divljaka koji cekaju koju dvojicu ce od njih 10 danas krenuti pa hajmo sve na njih i Leonarda
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2020, 12:21

Brokula je napisao/la:
14 sep 2020, 12:06
To je vec upitno.Za mene nije.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 sep 2020, 12:24

NEZALAGANJE je napisao/la:
14 sep 2020, 12:21
Brokula je napisao/la:
14 sep 2020, 12:06
To je vec upitno.Za mene nije.
Nijanse su u pitanju, al sveukupno gledano mislim da je nemoguce napraviti argument da su slabiji od nekog drugog tima
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 14 sep 2020, 12:32

Epidaurus je napisao/la:

mislm da je glavni problem u različitom tumačenju tog pojma.

Ono kako sam ja shvatio pojam "supertim", to se više odnosi na zvučnost, kvalitatvni potencijal pojedinaca, pa što da ne, i marketinšku vrednost tima. Barem je tako počeo zvučati taj termin u interpretaciji ESPN-a, twitter zajednice, reddita itd...

Rodman je 1995. godine bio na ivici da ispadne iz lige, jedan prosječan igrač koji se ne može nametnuti ni u tad nebitnim Spursima, sjena nekadašnjeg radnika iz Pistonsa. To što je taj isti igrač otišao u Chicago i tamo postao dio dinastije, ne znači da je on u datom trenutku bio veliko pojačanje, već je to samo kompliment za Jacksona kao trenera i Jordana i ekipu koji su bili dovoljno inkluzivni i od potencijalnog igrača AEK-a ili Benetona za godinu igrača su napravili ponajboljeg defanzivca lige.

Po meni, Supertim je spajanje dva ili više igrača sa MVP kalibrom. Wade je 2009. godine odigrao jednu od najboljih shooting guard sezona u istoriji, ali dobro, Miami je bio loš pa je zasluženo ipak bio 3. u izboru za MVP-a. O LeBronu da ne komentarišem. Bosh je legitimni NBA al star, po meni čak i nešto više od toga, ali ajde, da ne forsiram. Spajanje takva tri igrača u jedan tim ne možeš ignorisati, mislim, kakve veze ima to što su imali mane na ostalim pozicijama, pa i logično je da pored takva tri igrača ne možeš ostatak rostera odmah popuniti po želji.

Mislim, ne kažem da nisi u pravu, ali ovo je prosto semantičko pitanje, različito tumačenje značenja. Po meni poenta termina supertim je da ga daš na početku, prije nego što se vidi krajnji rezultat. Finalne serije donose nenadane heroje, Bareu, Diawa, Tristana, VanVleeta itd, ali to što određeni (super)tim nekad pokaže mane i ne osvoji prsten, ne znači da se nužno skida sa njega takav epitet

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.