Moderator/ica: rio_Ferdy88

Nekako i očekivano. Samo ne znam je li čekaju kraj ove ili sljedeće sezone. Vjerovatno sljedeće, da se zaokruži i ta priča sa Hamiltonom."Ineos je već jedan od sponzora Mercedesa u Formuli 1 i ovo će biti elegantan izlazak te momčadi iz ovog sporta. Momčad će zadržati sva postrojenja u Brackleyju, ali će se zvati Ineos. Mercedes će zadržati samo 30 posto vlasništva, a Toto Wolff više neće biti šef momčadi", rekao je Jordan.
Statistički će postati ubrzo, ali dobar broj ljudi ga nikad neće karakterisati kao GOATa, vjerovatno zbog nostalgije prema Šumaheru i Senni, predominantnoj mašini ili tome što nije vozio za Ferrari jer eto 80% ljudi koji prate F1 navijaju za Ferrari.
Ne znam, po meni je Hamiltonu ovih godina falio jaci rival iz vlastite ili druge ekipe koji bi ga bar ponekad pritisnuo. To je recimo meni falilo i kod Schumachera u onih 5 komada zaredom. Ovako je sad tesko procijenit da li su ove njegove brojke odraz kvaliteta ili slabog grida + slabog timskog kolege. Istina je vjerovatno u kombinaciji te dvije stvari kao i kod Schumachera u periodu 2000. do 2004.Captain4 je napisao/la: ↑14 sep 2020, 17:47Statistički će postati ubrzo, ali dobar broj ljudi ga nikad neće karakterisati kao GOATa, vjerovatno zbog nostalgije prema Šumaheru i Senni, predominantnoj mašini ili tome što nije vozio za Ferrari jer eto 80% ljudi koji prate F1 navijaju za Ferrari.
Za mene je tu negdje u top 3 sa pomenutom dvojicom.
Živimo u vremenu Messija, Ronalda, Bryanta, LeBrona, Federera, Đokovića, Nadala, Bolta, Woodsa, Phelpsa, Hamiltona, Karabatića, Magnusa, O'Sullivana, braće Kličko, Mayweathera, GSP-a, Khabiba, Marqueza, Serene Williams, Lindsey Vonn i tako bliže i tako dalje.Captain4 je napisao/la: ↑14 sep 2020, 17:47Statistički će postati ubrzo, ali dobar broj ljudi ga nikad neće karakterisati kao GOATa, vjerovatno zbog nostalgije prema Šumaheru i Senni, predominantnoj mašini ili tome što nije vozio za Ferrari jer eto 80% ljudi koji prate F1 navijaju za Ferrari.
Za mene je tu negdje u top 3 sa pomenutom dvojicom.
I ovo je klasičan slučaj nostalgije. U najboljem slučaju su na istom levelu. Barikelo osim igranja vodonoše u dominantnim Ferarijevim i dominantnom Brawnovom bolidu zaista nije napravio ništa da ga se smatra nekim levelom iznad Bottasa.
Nisu tvrdnje nedosljedne. Prije je bio vodonosa zbog timskih naredbi, sada je zbog toga sto sam nema hrabrosti u kljucnim situacijama, a ni kvalitete. Nigdje nisam govorio da je los vozac, vec da nije dovoljno dobar i da ima mnogih koji su bolji od njega. Hamilton je dosta bolji od njega, nisam nikad ni tvrdio da nije.AshburtonG je napisao/la: ↑15 sep 2020, 14:13Problem je nedosljednost u tvojim tvrdnjama. Tebi kad odgovara, da nesto dokazes, onda je Bottas vodonosa, a kad ne odgovara, onda je samo los vozac.
Quali pace mu je bio bolji od Buttonovog, dok je Jenson imao bolji race pace. Statistika je ko bikiniAshburtonG je napisao/la: ↑15 sep 2020, 14:13Race pace mu je uvijek bio iznad timskog kolege, a i kolega sa slicnim bolidima. Je li on kriv sto je Mclaren bio nepouzdan i nedovoljno dobar, da se suprotstavi RBu ili Brawn Mercu? Mada, i tada je uzimao po koju pobjedu, kao sto se sad dr.ka na pobjede Maxa, Lewis je to dosta cesce radio, u mnogo boljoj konkurenciji.
Problem je nedosljednost u tvojim tvrdnjama. Tebi kad odgovara, da nesto dokazes, onda je Bottas vodonosa, a kad ne odgovara, onda je samo los vozac. Ja sam od prvog posta, na ovoj temi, tvrdio da Mercedes nema timske odredbe, na pocetku sezone i da obojica krecu sa istim bolidima, a samim tim i istim sansama, za razliku od Vettel/Webber ili Schumi/Barri. Prvi su bili toliko ociti, da su neke dijelove izostavljali sa bolida drugog vozaca, dok su drugi otvoreno zaustavljali(bukvalno) Barrichela.
Evo ti njegov race pace, gdje jedino nije bolji od timskog kolege(oba svjetska prvaka) u dvije sezone. To su debitantska sezona, gdje ga je bolid kostao titule(naplatio je nesrecu kasnije) i ona sa Rosbergom, gdje je ovaj vozio skoro pa bez greske, a Lewis indisponiran(nogiranje od strane Nicole) i sa mehanickim problemima, tokom cijele sezone. Imas ispod i formulu ovog advanced sheeta, da ne bude nesporazuma.
http://www.f1-facts.com/stats/teammates/L.Hamilton
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.