FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 sep 2020, 13:23

johntravolta123 je napisao/la:
12 sep 2020, 13:19
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 sep 2020, 13:18
johntravolta123 je napisao/la:
12 sep 2020, 13:15
Jel istina da je Mili slomio rebro ?
Izgleda da jeste...
Steta valjda Besim bude spreman i Adukoru da se rijese papiri pa ga polako ubacivat
Po onome sto ja znam, Serbecic u srijedu krece od prve minute..a sto se tice Adukora najbolje je pitati Zukanovica jer ima pristup Cometu
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 12 sep 2020, 13:25

Pa gdje Milicevic bas u pm. Valja bit umjetnik i od svih timova Astanu izvuc hahah da ih hocemo izbacit

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 sep 2020, 13:29

Dobra je astana njih zeznulo jer bivsi trener nije dobro tempirao formu ekipi pa su zaplatili protiv bresta :mrgreen:
Do utakmice protiv nas ce to biti tip top.
You are someone else I am still right here

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 12 sep 2020, 13:37

fera je napisao/la:
12 sep 2020, 13:29
Dobra je astana njih zeznulo jer bivsi trener nije dobro tempirao formu ekipi pa su zaplatili protiv bresta :mrgreen:
ma to je jasno da ce biti do tekme s nama u mnogo boljoj formi ali opet, i prethodnih godina Astana je u gostima cesto imala problema, tako da mi itekako imamo sanse protiv njih, treba ih respektovati, jaka su ekipa ali ne treba ih se ni sekunde bojati
Pyro is not a crime !

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 12 sep 2020, 13:40

Jos mi u glavi slobodnjak Milicevica, jao da je upalo...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 sep 2020, 13:41

THEC je napisao/la:
12 sep 2020, 13:37
fera je napisao/la:
12 sep 2020, 13:29
ma to je jasno da ce biti do tekme s nama u mnogo boljoj formi ali opet, i prethodnih godina Astana je u gostima cesto imala problema, tako da mi itekako imamo sanse protiv njih, treba ih respektovati, jaka su ekipa ali ne treba ih se ni sekunde bojati
jaki smo i mi samo da je tog napadaca zavrsiti uskoro da moze protiv astane il buducnosti igrati.
Nekog da nije target man po mogucnosti. Steta za milicevica al eto adukoru prilike da zaigra cim papiri budu gotovi.
You are someone else I am still right here

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2020, 14:05

Ja nisam slijep pored oceiju, ovde neki pisu da smo izgledali extra klasu iznad borca, a nismo.

Ako neko smatra dobrom igromSARAJEVA na svom terenu sa igracem vise prima go za izjednacenje u 74 minuti cinimise ada u periodu 45-74 ( igrac vise 30 minuta ) ne stvori nijednu sansu a pritom primi go onda ja neznam.

Prvih 45 minuta borac je dao go iz akcije a prije toga pogodio na prazan go precku i stativu.. pogledajte prvi drugi i treci go nas vidjecete da su ono individualne greske napravljene u najboljem trenutku za najboljeg igraca utakmice koji je odigrao najbolju utakmicu odkad je u SARAJEVU (govorim za rahmanovica) tatar nikad uzivotu nakav go nece dat ( naj korisni igrac je evo vec 3 ca godina i kvalitet je to nesporim)
Al da das nakav go u trenutku kad gosti izjednaciju sa igracem manje ono se nevida na terenima petice a ne kod nas..

Faul za drugi zuti u 46 minuti 70 metara od gola uz aut liniju povlacenjem za dres je krivica trenera.

Izjednacujes u 74 minuti dokoje si bio ravnopravan sa igracem manje i laiku je jasno da ti treba predah ti i dalje napadas SARAJEVO pa neigras protiv olimpica

Salcinu nema ko sta zamjerit, ne logican mi je vinko zasto nije pidra ubacio od prve minute da ga odmori, djete je fizicki palo on je sa svoim godina opravdo povjerenje i daje dovoljno

Dzokanovic je odigrao 10x bolje od Susica juce, ne kazem da susic nije bolji igrac trenutno i to al juce je susic bio 0 andre kad je uso vidjelo se da je nivo igre dignut za 20%.

Susic je hodao i nesto umjestu driblao cinimi se da je cak on izgubio loptu kad su nam dali prvi go

Bodovi su vazni, takode vaznoje radi psihe morala da smo uzeli prvo mjesto, i nadam se da nece upisat bodove unaprijed protiv olimpic ona nasa lahko cemo kao u kaknju.. jer bi mogli popusit foru.

Fizicki izgledamo previse umorni spori, odigrali smo oko 10 tak utakmica imali reprezentativnu pauzu (glavni igraci su se bar odmorili) a borac je izgledao svjezi brzi.. mi nismo ubacili u 4 brzinu vec smo na osnovu bjeljine vozili 2gom

Primili smo 3 gola od 5 iz iste situacije, takode..

Nemamo brzinu igraci su STOJALI PREDAKEKO OD IGRACA BORCA CITAVU UTAKMICU..

Sb je tuko ovog borca 3-0 jesu igrali sa slabijem timom alsu takode igrali citavu utakmicu sa 11 igraca i sa sb koji ima bar po imenima duplo slabiju ekipu od nas.

Zrinjski zeljo bi sa onakvom igrom ko juce odnijeli sva 3 boda sa koseva sb velez tc borac na njihovom terenu bi nas uzeli takode.. ja se boim da nedozivimo gdje kataklizmu kao prosle godine od komsija..

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 12 sep 2020, 14:06

Najjaca konstruktivna kritika jucer kaze neki lik "Nama stoper suta slobodnjake" hahahah ono kad nemas vise o cemu sr.ati pa ti to argument 😂
Nema komentara danas - Sarajevo pobijedili 😘
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 12 sep 2020, 14:08

Ma meni se sve čini da je Astana ispala s namjerom u LP, zbog stanja i problema trenutnih u i oko kluba. EL im je po mjeri njihovoj, slabiji protivnici i laganiji put, tu će se oni truditi da doguraju do grupa.
Ali prvo moraju Budućnost da prođu, ja se iskreno nadam da ćemo protiv đetića igrati i navijam za njih da prođu dalje.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 12 sep 2020, 14:10

Koji smo mi pehovi sunce ti yebem
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 sep 2020, 14:11

belosevic28 je napisao/la:
12 sep 2020, 14:06
Najjaca konstruktivna kritika jucer kaze neki lik "Nama stoper suta slobodnjake" hahahah ono kad nemas vise o cemu sr.ati pa ti to argument 😂
Nema komentara danas - Sarajevo pobijedili 😘
Dobar sut bas ima,otvori ono nogu i jako udari,na Davida Luiza me podsjetio i on je stoper puca cesto slobodne,isti stil pucanja imaju.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 12 sep 2020, 14:13

Slazem se. Bas jak sut ali nekako sa stilim, nije krkanski ili "bekovski" kako smo to mi zvali u mladosti igrajuci "na male" :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 sep 2020, 14:14

Dobar je šut bio nema šta
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 12 sep 2020, 14:17

Pogledao sam i ja snimak. Igra pristojna, u nekim momentima vrlo dobra, da ne kažem odlična. Međutim, u globalu, kada se sve sagleda, rekoh bih tek pristojna. Neću komentarisati ono što mi se dopalo, već samo ono što je po meni bilo loše. Najprije valja reći da smo nazad tanki. To nam je najgori dio tima. Miličević je sasvim pristojan, ali Dupovac naprosto nije igrač za Sarajeva. U najboljim godinama bio je slab, a sad je po meni očajan. Po meni ni Šerbečić nije mnogo bolji. Medijski napuhan igrač koji ima slične karakteristike Dupovcu. Na svu sreću tu je Adukor koji bi, da se ja pitam, igrao stopera u tandemu sa Milicevicem. S Oremusem smo zatvorili poziciju desnog beka. On ima dobra defanzivna svojstva, zna citati igru i tehnički je potkovan. Za nase uslove to izgleda sasvim pristojno, medjutim lijeva strana nam je potpuni propuh. Salčin je naš najgori igrač u ovoj sezoni. Mnogi će reci da je sinoc odigrao los meč radi umora nakon reprezentativnih nastupa, ali momak igra očajno od početka sezone. Odbrambeno je polupismen - ne zna zatvoriti, igra prekomotno, strahovito je spor, a u napadu statira u kukuruzu, nema centaršut, mnogo filozofira u igri. Ako želiš da Sarajevu naškodiš, nameči se na Salčina. Nevjerovatno mi je da momak od 20 godina u mjesecu septembru, dakle nakon šest odigranih kola nema snage za više od 50 minuta kakve takve koherentne igre, nakon čega postaje nagazna mina svoga tima. I to ne samo sinoc. Na sve i jednoj utakmici je bio najgori igrač - u Krupi, u Brestu, protiv Sitija, itd. Pidro nešto bolje zatvara tu stranu, ali je njega povreda, nazalost, mnogo unazadila. Dakle, s Dupovcem i Salčinom u zadnjoj liniji uvijek ćemo biti vrlo ranjivi, što se pokazuje iz utakmice u utakmicu. Ni s Pidrom ne dobijaš mnogo toga, ali opet djeluje nešto bolje nego sa Salčinom.

Vezni red nam dobro funkcionise, tj sinoc je dobro funkcionisao jer su glavni igrači bili raspoloženi za igru. U nekim utakmicama to bas i nije bio slučaj. Borac je vrlo spora ekipa, a takve nam ekipe odgovaraju. Brze ekipe koje su u sredini dinamične i imaju krila koja razvlače strane nas mnogo jebu. Protiv sporih ekipa možemo dominirati. Mislim da Đokanović mora igrati i mora biti glavni klupski projekt - neko je napisao da podsjeca na Cimija, samo je brzi, jači u duelu i veći dubinac. Tino će biti puni pogodak kad bude 100% fit, jer s njim dobijaš u pas igri. Vezni red nam je krcat dobrim igračima i klupa nam je jača od mnogih premijerligaša.

Jukić je tanak. Sinoc je poslije Salčina bio najslabija karika. Fanimo bi trebao umjesto njega počinjati. Ima sva ona glavna svojstva Jukićeve igre - brzinu i dribling, samo je brzi i bolji dribler, a uz to odlično čita igru i ima ga u pasu. Još bih dodao da smo u špic napadu anemični. Ahmo je klasa za nase uslove, ali treba imati na umu da je njemu 34 godine. Ne može se očekivati da uprti cijeli napad na svoja ledja i izvuče sezonu. Bilo bi nekorektno prema njemu to očekivati. Handžić je prevara. Uvijek je bio prevara. Tipičan osrednji premijerligaški igrač zreo za Doboj Kakanj ili rahmetli Čelik. Da igra u tim klubovima ne bi ni tamo odskakao. Premijer liga je liga koja se zasniva na spicevima. Klubovi koji prave rezultate su uglavnom klubovi čiji najbolji igrač je spic-golgeter. Kad smo god pravili rezultate i osvajali titule imali smo klasičnog napadaca koji je trpao te godine. Prošle i pretprošle godine je Ahmo poludio. Kad smo 2015. bili prvaci Benko je dominirao, dok smo godinu ranije, kada smo čak igrali najbolji fudbal pod Dženom kuburili jer nismo imali tog jednog golgetera. Zato smatram da moramo dovesti nekog špica. Ne mora biti klasa, ali mora biti dinamičan i sa osjećajem za gol tj igrač od kojeg možeš očekivati 10-15 golova po sezoni. Jer sta će se desiti ako se Ahmo povrijedi? Ili ako bude suspendovan? Ili ako naprosto ne bude na nivou prethodnih sezona? Ne možemo očekivati da nas svake utakmice Tatar ili Raha ili neko treći iz veznog reda vadi. Treba nam spic koji će se 10-12 puta po utakmici otvoriti. Koji će usprintavati protivniku iza ledja. Vezna linija ti je krcata igračima koji loptu mogu podvaliti - Raha, Tino, Andrej, Fanimo, Pejovic, ponekad i Tatar i Zinedin. Treba to iskorisiti.

Eto, to je neko moje vidjenje.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 12 sep 2020, 14:29

Memara je napisao/la:
11 sep 2020, 21:21
Nama stoper puca slobodnjake...
Vrijedi se jos jednom prisjetit. Kad nema sta na sta su pljuvaci sve spremni. Njih ovo izjede. Vikend im je sjeban totalno
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 12 sep 2020, 14:46

Pitar6785 je napisao/la:
12 sep 2020, 14:05
Ja nisam slijep pored oceiju, ovde neki pisu da smo izgledali extra klasu iznad borca, a nismo.

Ako neko smatra dobrom igromSARAJEVA na svom terenu sa igracem vise prima go za izjednacenje u 74 minuti cinimise ada u periodu 45-74 ( igrac vise 30 minuta ) ne stvori nijednu sansu a pritom primi go onda ja neznam.

Prvih 45 minuta borac je dao go iz akcije a prije toga pogodio na prazan go precku i stativu.. pogledajte prvi drugi i treci go nas vidjecete da su ono individualne greske napravljene u najboljem trenutku za najboljeg igraca utakmice koji je odigrao najbolju utakmicu odkad je u SARAJEVU (govorim za rahmanovica) tatar nikad uzivotu nakav go nece dat ( naj korisni igrac je evo vec 3 ca godina i kvalitet je to nesporim)
Al da das nakav go u trenutku kad gosti izjednaciju sa igracem manje ono se nevida na terenima petice a ne kod nas..

Faul za drugi zuti u 46 minuti 70 metara od gola uz aut liniju povlacenjem za dres je krivica trenera.

Izjednacujes u 74 minuti dokoje si bio ravnopravan sa igracem manje i laiku je jasno da ti treba predah ti i dalje napadas SARAJEVO pa neigras protiv olimpica

Salcinu nema ko sta zamjerit, ne logican mi je vinko zasto nije pidra ubacio od prve minute da ga odmori, djete je fizicki palo on je sa svoim godina opravdo povjerenje i daje dovoljno

Dzokanovic je odigrao 10x bolje od Susica juce, ne kazem da susic nije bolji igrac trenutno i to al juce je susic bio 0 andre kad je uso vidjelo se da je nivo igre dignut za 20%.

Susic je hodao i nesto umjestu driblao cinimi se da je cak on izgubio loptu kad su nam dali prvi go

Bodovi su vazni, takode vaznoje radi psihe morala da smo uzeli prvo mjesto, i nadam se da nece upisat bodove unaprijed protiv olimpic ona nasa lahko cemo kao u kaknju.. jer bi mogli popusit foru.

Fizicki izgledamo previse umorni spori, odigrali smo oko 10 tak utakmica imali reprezentativnu pauzu (glavni igraci su se bar odmorili) a borac je izgledao svjezi brzi.. mi nismo ubacili u 4 brzinu vec smo na osnovu bjeljine vozili 2gom

Primili smo 3 gola od 5 iz iste situacije, takode..

Nemamo brzinu igraci su STOJALI PREDAKEKO OD IGRACA BORCA CITAVU UTAKMICU..

Sb je tuko ovog borca 3-0 jesu igrali sa slabijem timom alsu takode igrali citavu utakmicu sa 11 igraca i sa sb koji ima bar po imenima duplo slabiju ekipu od nas.

Zrinjski zeljo bi sa onakvom igrom ko juce odnijeli sva 3 boda sa koseva sb velez tc borac na njihovom terenu bi nas uzeli takode.. ja se boim da nedozivimo gdje kataklizmu kao prosle godine od komsija..
+1

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 12 sep 2020, 14:47

Miso boimse 🤒

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 12 sep 2020, 14:51

Tatar MVP! Ima ga i gore i dole, asistira i zabija. Stas vise?
Rahman bio raspolozen pravo dobro.
Sad se Ahmet ceka..a ja cekam napadaca da zaigra u prvih 11.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 sep 2020, 14:51

feniksptica je napisao/la:
12 sep 2020, 13:23
Je.bo majku tacno sam ga jucer ispehiro. Steta
Dobices batine, dobices batine :opaopa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 12 sep 2020, 14:53

[
feniksptica je napisao/la:
12 sep 2020, 14:29
Memara je napisao/la:
11 sep 2020, 21:21
Nama stoper puca slobodnjake...
Vrijedi se jos jednom prisjetit. Kad nema sta na sta su pljuvaci sve spremni. Njih ovo izjede. Vikend im je sjeban totalno
Miličević > Luiz, Ramos! :lol:

Bukvalac opušteno.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion, InatSilniBosanski, Kaunas i 76 gostiju.