FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ElCartel11
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Hajmo Salcinu progledat kroz prste veceras zbog repke, vjerujem da se decko raspada. Mirko svaka cast, gdje nemas koga gurni njega, korektno ce odraditi. Da je wow bek vala nije, da je uradio prema naprijed nesto vala nije, a vala je imao prilike i prostora pogotovo zbog tog covjeka vise. U defanzivi posteno sa njegove strane. Pejovic odlican. Susic covjek manje kada nemamo loptu, vidi se da je majstor, ali j b g olako ga je rijesavala veza Borca. Jukic puno zuji malo meda daje, fale asistencije i golovi. Da se trudi, trudi se. Tatara i Rahmanovica ne treba ni spominjati, posebno pohvala sto Rahman nije dobio zuti. Ahmo me brine, valjda ocepi, a jos me vise brine njegova zamjena. Pa ljudi moji jel on nama ijedan pas dodao, bas je kriminalan kad loptu ima u nogama. Fanimo me nervirao dosta kad je usao sve nesto okolo, ima priliku da krene okomito, al jok i onda me popisa asistencijom za Tatara. Mislim da Fanima mora nas desni bek malo vise da prati, kad je lopta kod beka da osjeti kad ovaj krene pa da mu je posalje preko njihove odbrane, jer je ovaj prebrz. Kako je Djokanovic lijepo ponese par puta, pa kako je snazan u odbrani, ali onda kad treba ono nesto kljucno da uradi tu se izgubi. Kako mu malo fali da bude vrhunski igrac. I onaj njihov Danilovic je top, igra momak malo je reci.
- egocentrik
- Kontakt:
Kova nije kriv za golove imao je dobrih intervencija dokaz da je i on prevazisao povratak nakon korone i da se vratio u staru formu, ljudi ne razmišljaju o fudbalerima kao ljudima ascare jer niko ne uzima u obzir da su od Marta bili office i da su pali sto kreativnoscu sto rutinom igranja lopte. Ne vazi ovo samo za Kovu vec i za sve ostale, uhvatili smo ritam drugačijim riječima ušli u takmičarsku formu. Ne sumnjam u prolaz protiv Astane kao i do kraja ovog jesenjeg dijela.
Čak i kad budemo imali nekoliko igrača koji upadnu u malu krizu, imamo toliko zamjena da to uopšte ne bi trebalo biti toliko zahmetli.
Idemo momci do iskoraka ako Bog da !
Čak i kad budemo imali nekoliko igrača koji upadnu u malu krizu, imamo toliko zamjena da to uopšte ne bi trebalo biti toliko zahmetli.
Idemo momci do iskoraka ako Bog da !
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
-
- Kontakt:
Nabijem vas obojicu po bosanskomZip je napisao/la: ↑11 sep 2020, 22:59KlokotnicaEvander je napisao/la: ↑11 sep 2020, 22:56Ovo kad procitam ospem se.Sanchez1987 je napisao/la: ↑11 sep 2020, 22:51
Djokanovic prije Susica,taman da je ovaj u top formi,na dijetu se bar moze zaraditi,od Tine nikakve koristi,i ako proigra i bude dobar otici ce besplatno.
Ovo izvrnutu rijec furaju po Zivinicama i tom kraju.
Gdje vas uce to?![]()
![]()

Zadnja izmjena: Sanchez1987, dana/u 12 sep 2020, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR RAHMANOVIĆ da igra u Dinamu ovako ko kod nas napravio bi transfer ne manji od 10 miliona eura, ja to tvrdim ima pola godine. Šteta samo što nije dobio poziv za ova okupljanja reprezentacije, sigurno bi pokazao kvalitet i dogovorio sebi transfer. Ja bih volio da momak ode i napravi karijeru kakvu zaslužuje

-
- Kontakt:

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- ElCartel11
- Kontakt:
Kako je ono Fanimo zavrnu za Tatara kod 4 gola u stilu Ronaldinha bez pogleda 

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
zadovoljan sam današnjom predstavom,ima rupa ali kako je bilo ovo je top,morto haj sviju cibni neki podsjetnik na dan tekme za ovu nagradnu igru za nas ginkocelkoviće
VVVBK
VVVBK
Bojac arhivirat, idemo mlatnut Olimpica i lagano se spremat za evropu-
Melji R'ajvo!

Melji R'ajvo!

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Gdje nam je novinar da napise jedaan tekst o Fanimovom "krivvom oku" 

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Samo je Tatar looooood... Malo više mozak da koristi, bio bi duplo opasniji igrač

Da je Štilić kojim slučajem odigrao tekmu kao Rahman večeras već bi dva teksta bila o njemu i što nije u reprezentaciji.
I tako narednih 5 dana.
I tako narednih 5 dana.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
Mozda i jeste BIO. Do sada to nismo vidjeli. Jednom 19 god. i ima ugovor do 30.06.2024, a drugi 28 god. i ugovor do kraja 2021 g.hamsik je napisao/la: ↑11 sep 2020, 23:06Al ti qsereš liče ono baš pa Tino je za Djokanovića toni krosSanchez1987 je napisao/la: ↑11 sep 2020, 22:51Djokanovic prije Susica,taman da je ovaj u top formi,na dijetu se bar moze zaraditi,od Tine nikakve koristi,i ako proigra i bude dobar otici ce besplatno.ElCartel11 je napisao/la: ↑11 sep 2020, 22:38
9/10
Korektna partija od sve 3. Mogu oni bolje ali obzirom, da prvi put igraju zajedno, zato malo veca ocjena![]()
Da i cijene, odnosno troskovi na ta 2 igraca ???
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Borca izyebes sa 4 gola unistis ga u svim pogledima u svim parametrima igre i vas nekolicina pocne baljezgat o Salcinu. Do jucer bio najbolji a sad na kolac ga docekali. Momak u 7 dana odigrao 3 tekme i evidentan je umor, nema se sta zamjeriti momcima pa haj malo o Salcinu pa jbt da smo dobili 10:2 opet bi neko napisao, *nervira me kako Tatar dise*....
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
-
- Kontakt:
Ne vrijedi raspravljati,svima puna usta samoodrzivog sarajeva i akademije a ovako razmislja,jeste bio kros kad je tino igrao u hajduku i u toj formi a andrej imao 13 godSamozdravlje je napisao/la: ↑12 sep 2020, 00:52Mozda i jeste BIO. Do sada to nismo vidjeli. Jednom 19 god. i ima ugovor do 30.06.2024, a drugi 28 god. i ugovor do kraja 2021 g.hamsik je napisao/la: ↑11 sep 2020, 23:06Al ti qsereš liče ono baš pa Tino je za Djokanovića toni krosSanchez1987 je napisao/la: ↑11 sep 2020, 22:51
Djokanovic prije Susica,taman da je ovaj u top formi,na dijetu se bar moze zaraditi,od Tine nikakve koristi,i ako proigra i bude dobar otici ce besplatno.
Zadnja izmjena: Sanchez1987, dana/u 12 sep 2020, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
Sacekaj samo Astanu drugu češ priču pričati, uz dužno poštovanje prema tebi... Tino je vrhSamozdravlje je napisao/la: ↑12 sep 2020, 00:52Mozda i jeste BIO. Do sada to nismo vidjeli. Jednom 19 god. i ima ugovor do 30.06.2024, a drugi 28 god. i ugovor do kraja 2021 g.hamsik je napisao/la: ↑11 sep 2020, 23:06Al ti qsereš liče ono baš pa Tino je za Djokanovića toni krosSanchez1987 je napisao/la: ↑11 sep 2020, 22:51
FKS
Ne možeš njega porediti haj Oremuša ili Adukora ali Tinu ne hahaha haj samo cekajte tekmu protiv Astane... Biće Tino vrh nema boljeg joj hvala Bogu doso nam neki dobar igrac ne samo puste price... Stvarno Vas ne kontam porediti jednog igraca koji je igrao Genku i za repku i jednog mladiča koji se tek pravi u igrača...Sanchez1987 je napisao/la: ↑12 sep 2020, 01:01Ne vrijedi raspravljati,svima puna usta samoodrzivog sarajeva i akademije a ovako razmislja...Samozdravlje je napisao/la: ↑12 sep 2020, 00:52Mozda i jeste BIO. Do sada to nismo vidjeli. Jednom 19 god. i ima ugovor do 30.06.2024, a drugi 28 god. i ugovor do kraja 2021 g.
FKS
-
- Kontakt:
Pa sam kazes igrao,vremena se mjenjaju drug...igrao je i Adriano za Inter pa eno ga sad kupa se u buretu nekom po brazilu..
Vjerujem da je pred djokanovicem blistava karijera, ima potencijala, ali porediti ga sa TSS je u neku ruku bezobrazno. Pa djokanovic upravo uci od njega.hamsik je napisao/la: ↑12 sep 2020, 01:07Ne možeš njega porediti haj Oremuša ili Adukora ali Tinu ne hahaha haj samo cekajte tekmu protiv Astane... Biće Tino vrh nema boljeg joj hvala Bogu doso nam neki dobar igrac ne samo puste price... Stvarno Vas ne kontam porediti jednog igraca koji je igrao Genku i za repku i jednog mladiča koji se tek pravi u igrača...Sanchez1987 je napisao/la: ↑12 sep 2020, 01:01Ne vrijedi raspravljati,svima puna usta samoodrzivog sarajeva i akademije a ovako razmislja...Samozdravlje je napisao/la: ↑12 sep 2020, 00:52
Mozda i jeste BIO. Do sada to nismo vidjeli. Jednom 19 god. i ima ugovor do 30.06.2024, a drugi 28 god. i ugovor do kraja 2021 g.
NEMA NAZAD
Ja ne shvatam kako neki ljudi fudbal gledaju ocima da kao ti treba da napravis 20 prilika zabijes 5 golova a u odbrani da ti protivnik ne pridje golu i kao onda ti dodjes i napises jao jesmo jaki.
Sasvim logicno je da ti protivnik, kada ides napadacki stvara prilike. Naravno da to trreba smanjiti i mislim da ce se smanjiti povratkom Besima. Naravno da ne smijemo praviti faulove bespotrebne u zoni opasnosti ali primjera radi veceras je ono cist faul i dobro smo branili taj prekid. Svako je bio na covjeku. To sto sudija nije vidio toliko ocigledan faul, je drugi par cipela. Nema sanse da mozes protiv toga. Ali uvijek mozes zabiti 4 gola.
Na kraju, igrali smo protiv jednog od konkurenata za titulu.
E sad, prvo bih izdvojio oremusa. Odigrao je skoro perfektnu utamicu osim onog kod gola zildzica... Tu je zakasnio a vaala i njemu se lopta odbila tacno u noge. Sve osim toga je bilo bas onako kako bek treba da igra. Blize polovini terena odmah ili faul ili uzima loptu, uvijek uz igraca, blize golu dobro pokrivao prostor pratio linije. U napadu imao par dobrih ubacibanja i onu jednu bas dobru sansu. Ni jedne sekunde nije zastao. Ima pluca strasna. To nemaju ni hodzic ni hebib.
Stoperski par, nije za ovog fudbala. Dupovac je dobar kada se igra defanzivnije, dobro se snalazi pod pritiskom. Na otvorenom prostoru vec je problem. Ali nista toliko lose. Besim je puno bolji u ovakvim situacijama. Milicevic standardno odlican.
Malog salcina je grijeh prozivati pa i pomalo odvratno. Momak je igrao protiv bjelorusa gdje je poginuo, zatim odmah i u prvenstvu, pa onda dvije tekme za repku i opet veceras. Sve to u nekih 13-14 dana. Pa ljudi shvatate li vi kakav je to napor? Koliko se organizam trosi, posebno ove euro tekme? I opet je dosta dobro smjenivao u napadu i otvarao ali zna pretjerati s laznjakom. Nazad jos uci i bit ce bolje.
Pejovic opet pokidao. Kakva masina u oba pravca, prvi Box to Box veznjak sem jajala ko zna koliko unazad a uz njega to ce biti i mali djokanovic. Susic je majstorcina i nevjerovatno koliko bez problema moze da drzi loptu i trazi rjesenja. Ipak jos nije dostigao formu i cini se da se to ssad pokusava kroz utakmice postici. Prvi gol on nasao rahmana medju 5 njihovih... I jos je imao.par ekstra pasova. Rahmanovic, sta reci. Covjek seta seta i onda uzme loptu ili bude zuti i faul u opasnoj zoni ili asistira i stvori priliku ili otvori kilometar prostora ili jednostavno uzme loptu i zabije.
Jukic je po meni danas bio dobar. Iznad svog prosjeka. Sprintao je cijelo vrijeme nazad , imao par dobrih prodora prema unutra i ptvarao tako prostor. Cist penal na njemu bio nije sudjen.
Tatar je level iznad svih krila koja imamo. Jednostavno ubica. Nema utak.ice u kojoj ne zabije ili asistira. Ono sto ga posebno isttice je da i sa loptom i bez lopte je uvijek u sprintu, ganja protivnika, otvara se. Strasno je koliko je spreman.
Ahmetovic, ponavljam opet volim ga ko malo kog igraca, ali on vise ne moze. Nije mogao ni ima godina dana i puno tap in golova je dao. Ali u polju ne postoji. Svaki duel pada, nekada mu svirnu. Njemu licno ova igra ne odgovara. Ovi sitni pasovi i ulazak u prostor. Jednostavno on to ne igra. Sa brtim okretnim napadacem ovo bi bio jos jedan nivo iznad.
Fanimo kao pod rucnom da je malo. Nadam se da ce ga ova asistencija malo opustiti jer ima strasan potencijal. Fali tu malo i spreme i ne treba zuriti uopste.
Mali djokanovic je zaista ogroman kapacitet i mislim da ce dogurati i dalje od cimirota. Lijepo je i to sto ga prate jako kvalitetne evropske ekipe. Dobro je sto je danas odmorio malo.
Danas smo nakon treceg gola povukli rucnu. Ocigledno. Puno utakmica imamo u narednih 20 dana. Treba biti pametan i ne forairati previse kada imamo 2 gola predbosti vec polahko. Svaki atom snage je bitan.
Odlicno probijamo i kroz sredinu i preko krila, toliko jednostavno da ja to i ne pametim kada smo ovako radili. Ima tu jos posla ali skontajte da mi na klupi imamo sad adukora, veloskog, serbecica, hebiba, fanima, djokanovica/susica, pidru, jos kada bi napadac dosao i ahmo bio taj joker koji bi on sigurno sjajno odigrao na umorne odbrane to bi bila perverzija.
Sasvim logicno je da ti protivnik, kada ides napadacki stvara prilike. Naravno da to trreba smanjiti i mislim da ce se smanjiti povratkom Besima. Naravno da ne smijemo praviti faulove bespotrebne u zoni opasnosti ali primjera radi veceras je ono cist faul i dobro smo branili taj prekid. Svako je bio na covjeku. To sto sudija nije vidio toliko ocigledan faul, je drugi par cipela. Nema sanse da mozes protiv toga. Ali uvijek mozes zabiti 4 gola.
Na kraju, igrali smo protiv jednog od konkurenata za titulu.
E sad, prvo bih izdvojio oremusa. Odigrao je skoro perfektnu utamicu osim onog kod gola zildzica... Tu je zakasnio a vaala i njemu se lopta odbila tacno u noge. Sve osim toga je bilo bas onako kako bek treba da igra. Blize polovini terena odmah ili faul ili uzima loptu, uvijek uz igraca, blize golu dobro pokrivao prostor pratio linije. U napadu imao par dobrih ubacibanja i onu jednu bas dobru sansu. Ni jedne sekunde nije zastao. Ima pluca strasna. To nemaju ni hodzic ni hebib.
Stoperski par, nije za ovog fudbala. Dupovac je dobar kada se igra defanzivnije, dobro se snalazi pod pritiskom. Na otvorenom prostoru vec je problem. Ali nista toliko lose. Besim je puno bolji u ovakvim situacijama. Milicevic standardno odlican.
Malog salcina je grijeh prozivati pa i pomalo odvratno. Momak je igrao protiv bjelorusa gdje je poginuo, zatim odmah i u prvenstvu, pa onda dvije tekme za repku i opet veceras. Sve to u nekih 13-14 dana. Pa ljudi shvatate li vi kakav je to napor? Koliko se organizam trosi, posebno ove euro tekme? I opet je dosta dobro smjenivao u napadu i otvarao ali zna pretjerati s laznjakom. Nazad jos uci i bit ce bolje.
Pejovic opet pokidao. Kakva masina u oba pravca, prvi Box to Box veznjak sem jajala ko zna koliko unazad a uz njega to ce biti i mali djokanovic. Susic je majstorcina i nevjerovatno koliko bez problema moze da drzi loptu i trazi rjesenja. Ipak jos nije dostigao formu i cini se da se to ssad pokusava kroz utakmice postici. Prvi gol on nasao rahmana medju 5 njihovih... I jos je imao.par ekstra pasova. Rahmanovic, sta reci. Covjek seta seta i onda uzme loptu ili bude zuti i faul u opasnoj zoni ili asistira i stvori priliku ili otvori kilometar prostora ili jednostavno uzme loptu i zabije.
Jukic je po meni danas bio dobar. Iznad svog prosjeka. Sprintao je cijelo vrijeme nazad , imao par dobrih prodora prema unutra i ptvarao tako prostor. Cist penal na njemu bio nije sudjen.
Tatar je level iznad svih krila koja imamo. Jednostavno ubica. Nema utak.ice u kojoj ne zabije ili asistira. Ono sto ga posebno isttice je da i sa loptom i bez lopte je uvijek u sprintu, ganja protivnika, otvara se. Strasno je koliko je spreman.
Ahmetovic, ponavljam opet volim ga ko malo kog igraca, ali on vise ne moze. Nije mogao ni ima godina dana i puno tap in golova je dao. Ali u polju ne postoji. Svaki duel pada, nekada mu svirnu. Njemu licno ova igra ne odgovara. Ovi sitni pasovi i ulazak u prostor. Jednostavno on to ne igra. Sa brtim okretnim napadacem ovo bi bio jos jedan nivo iznad.
Fanimo kao pod rucnom da je malo. Nadam se da ce ga ova asistencija malo opustiti jer ima strasan potencijal. Fali tu malo i spreme i ne treba zuriti uopste.
Mali djokanovic je zaista ogroman kapacitet i mislim da ce dogurati i dalje od cimirota. Lijepo je i to sto ga prate jako kvalitetne evropske ekipe. Dobro je sto je danas odmorio malo.
Danas smo nakon treceg gola povukli rucnu. Ocigledno. Puno utakmica imamo u narednih 20 dana. Treba biti pametan i ne forairati previse kada imamo 2 gola predbosti vec polahko. Svaki atom snage je bitan.
Odlicno probijamo i kroz sredinu i preko krila, toliko jednostavno da ja to i ne pametim kada smo ovako radili. Ima tu jos posla ali skontajte da mi na klupi imamo sad adukora, veloskog, serbecica, hebiba, fanima, djokanovica/susica, pidru, jos kada bi napadac dosao i ahmo bio taj joker koji bi on sigurno sjajno odigrao na umorne odbrane to bi bila perverzija.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao