Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Wandelanoite
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Wandelanoite » 11 sep 2020, 23:15

U mediteransku bi mogao i Tino.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 sep 2020, 23:16

Wandelanoite je napisao/la:
11 sep 2020, 23:15
U mediteransku bi mogao i Tino.
:D
I Anelku da povedu
I @emir79 da im diže moral :beba:

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 11 sep 2020, 23:28

ermin zec
Samo Sloboda | COYG

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 12 sep 2020, 02:07

Zanima me koje je mišljenje forumaša u vezi s potencijalnim pozivanjem lijevog krila Tatara iz Sarajeva? Odličan učinak ove sezone, u posljednjih 13 zvaničnih utakmica za Sarajevo postigao 11 golova. Sinoćnji gol maestralan. Ako nastavi ovako do baraža mislim da bi, ako ništa, trebao biti nagrađen pozivom za dobre partije krajem prošle i početkom nove sezone.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 sep 2020, 02:13

TopRemove je napisao/la:
12 sep 2020, 02:07
Zanima me koje je mišljenje forumaša u vezi s potencijalnim pozivanjem lijevog krila Tatara iz Sarajeva? Odličan učinak ove sezone, u posljednjih 13 zvaničnih utakmica za Sarajevo postigao 11 golova. Sinoćnji gol maestralan. Ako nastavi ovako do baraža mislim da bi, ako ništa, trebao biti nagrađen pozivom za dobre partije krajem prošle i početkom nove sezone.
Lijevo krilo je u totalnoj rasuli, Ara Hodžić, Haris Duljević?

Benjamin Tatar?

sve je to u 5 deka. :kafa:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 sep 2020, 07:23

Ja fakat nevjerujem da ovdje ima ljudi koji predlazu igrace is bih lige za repku....meanwhile Husein balic 90 minuta za lask protiv austrije... cuj tatar :bow: :crazy: ..trebali ste I krepalog jukica ugurati unutra nekako

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 12 sep 2020, 09:02

TopRemove je napisao/la:
12 sep 2020, 02:07
Zanima me koje je mišljenje forumaša u vezi s potencijalnim pozivanjem lijevog krila Tatara iz Sarajeva?
ne.
gruezi je napisao/la:
12 sep 2020, 07:23
Ja fakat nevjerujem da ovdje ima ljudi koji predlazu igrace is bih lige za repku....meanwhile Husein balic 90 minuta za lask protiv austrije... cuj tatar :bow: :crazy: ..trebali ste I krepalog jukica ugurati unutra nekako
:thumbup:
Samo Sloboda | COYG

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 sep 2020, 10:03

Bezveze se opet otvara ova polemika ali eto...
Nit je Tatar kalibar za repku nit Balic.
...
Ponovit cu po ko zna koji put. Ova liga od njenog smanjenja na 12, a nadam se i na 10 cim prije, biljezi lagano napredak...mozda je nekad i bila amaterska ali danas to sigurno nije. (Necu komentarisati Zeljin poraz u Izraelu jer ljudi nisu imali trening 10+ dana uoči utakmice.)
Ovo Sarajevo je najjace u posljednjih 10 godina a i to nesto govori.
Nikada prije niti za jednog igraca iz PLBiH nisam govorio da je kalibar za reprezentaciju (bar se ne sjećam da jesam)..ali to velim za Rahmanovića. To sam rekao nakon njegove prve utakmice u Bordo dresu prije par godina - da ce doci do repr.nivoa.
To sto do sada nije otisao vani je zbog lose komunikacije izmedju kluba i njega, pa je u znak protesta igrao odredjeno vrijeme znamo kako..da se ne izrazavam.
...
Dodat cu i to da bi Rahmanovic dobrodosao na poziciji 10-ke u utakmici protiv Poljske. Sigurno korisnija opcija od Miloševića recimo, Sabana, Danilovica i sl...
Sto se tice Tatara, smatram da nije reprezentativni nivo taman dao jos 10 eurogolova. Ne znam kakav bi konkretan doprinos dao na terenu (ne znam, možda i grijesim).
Rahman mnogo trci, vrsi presing stalno, uz to snazan i cuva posjed, ima pas igru, sut..(izuzetno okretan za nekoga ko ima 192 cm)..veliki fajter na terenu...mislim da bi to sve na reprezentativnom nivou bilo jos bolje i vidljivije. Crkao bi na terenu za nacionalni dres.
Ako nastavi ovako siguran sam da ce biti u kombinacijama za oktobarske utakmice.
...
Ja bih volio da dobije priliku dvije utakmice pa da zacepi usta za sva vremena onima koji su protiv ili onima koji su ZA.
Ja ga vidim kako doprinosi više od mlakog Krunica na poziciji 10-ke...ovakav Rahmanovic - DA.
..
Opet podvlacim- nikada ni za jednog PLBiH igraca u poslj.10 godina nisam smatrao da je reprezentativnog nivoa izuzev Rahmanovica. Sarica jesam branio u smislu da se sam izborio za pozive a potom i minute nakon pruzenih partija u SAD-u. To sto je Robert kasnije malo pretjerao s njim, to je druga stvar.
Rahmanovic medju 23 igraca - DA.
Tatar medju 23 - NE.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 12 sep 2020, 10:19

balić je redovan u klubu koji je u vrhu austrijskog fudbala,prošle sezone knock out faza el protiv mancheszer uniteda,ali eto,dobro smo popunjeni na krilnim pozicijama tako da nam i ne treba.
Samo Sloboda | COYG

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 sep 2020, 10:21

Sutra bi Hasic trebao igrati od prve za Besiktas protiv Trabzona :bih:

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 12 sep 2020, 11:16

gruezi je napisao/la:
Ni ja ne mogu vjerovati da u današnje vrijeme i dalje ima ljudi koji ne znaju osnove gramatike. :hmmmmm: Niti sam napisao da je kalibar, niti sam napisao da treba biti prva opcija na lijevom krilu. Ono što jesam napisao jeste da njega pa i svakog igrača naše lige koji se izdvaja i pruža dobre partije treba nagraditi pozivom, pa makar i ne zaigrao nikako. Pošto je deficitarna pozicija ako ne daj Bože zatreba u slučaju povreda da je tu.

Bajević koji se dokazao kao stručnjak stavit će igrača PLBiH na poziciju desnog beka u jednoj od najvažnijih utakmica u historiji reprezentacije, a ovdje ima onih koji se čude što neko na forumu predlaže da bi igrač PLBiH, koji je s deficitarne pozicije dao 11 golova u posljednjih 13 utakmica, trebao biti nagrađen pozivom. :clap:

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 12 sep 2020, 11:56

hurem je napisao/la:
12 sep 2020, 10:03
Bezveze se opet otvara ova polemika ali eto...
Nit je Tatar kalibar za repku nit Balic.
...
Ponovit cu po ko zna koji put. Ova liga od njenog smanjenja na 12, a nadam se i na 10 cim prije, biljezi lagano napredak...mozda je nekad i bila amaterska ali danas to sigurno nije. (Necu komentarisati Zeljin poraz u Izraelu jer ljudi nisu imali trening 10+ dana uoči utakmice.)
Ovo Sarajevo je najjace u posljednjih 10 godina a i to nesto govori.
Nikada prije niti za jednog igraca iz PLBiH nisam govorio da je kalibar za reprezentaciju (bar se ne sjećam da jesam)..ali to velim za Rahmanovića. To sam rekao nakon njegove prve utakmice u Bordo dresu prije par godina - da ce doci do repr.nivoa.
To sto do sada nije otisao vani je zbog lose komunikacije izmedju kluba i njega, pa je u znak protesta igrao odredjeno vrijeme znamo kako..da se ne izrazavam.
...
Dodat cu i to da bi Rahmanovic dobrodosao na poziciji 10-ke u utakmici protiv Poljske. Sigurno korisnija opcija od Miloševića recimo, Sabana, Danilovica i sl...
Sto se tice Tatara, smatram da nije reprezentativni nivo taman dao jos 10 eurogolova. Ne znam kakav bi konkretan doprinos dao na terenu (ne znam, možda i grijesim).
Rahman mnogo trci, vrsi presing stalno, uz to snazan i cuva posjed, ima pas igru, sut..(izuzetno okretan za nekoga ko ima 192 cm)..veliki fajter na terenu...mislim da bi to sve na reprezentativnom nivou bilo jos bolje i vidljivije. Crkao bi na terenu za nacionalni dres.
Ako nastavi ovako siguran sam da ce biti u kombinacijama za oktobarske utakmice.
...
Ja bih volio da dobije priliku dvije utakmice pa da zacepi usta za sva vremena onima koji su protiv ili onima koji su ZA.
Ja ga vidim kako doprinosi više od mlakog Krunica na poziciji 10-ke...ovakav Rahmanovic - DA.
..
Opet podvlacim- nikada ni za jednog PLBiH igraca u poslj.10 godina nisam smatrao da je reprezentativnog nivoa izuzev Rahmanovica. Sarica jesam branio u smislu da se sam izborio za pozive a potom i minute nakon pruzenih partija u SAD-u. To sto je Robert kasnije malo pretjerao s njim, to je druga stvar.
Rahmanovic medju 23 igraca - DA.
Tatar medju 23 - NE.
Cuj "ponovit cu po ko zna koji put" :urnebes:
Prosvijetli nas Huremeeee :urnebes:
tz tz tz tz tz tz

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 12 sep 2020, 12:11

Sheyi je napisao/la:
12 sep 2020, 10:21
Sutra bi Hasic trebao igrati od prve za Besiktas protiv Trabzona :bih:
imam velika očekivanja od momka,nadam se da neće razočarati.
Samo Sloboda | COYG

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 sep 2020, 12:26

neko nagadjanje ili je trener najavio da ce igrati?

imammo 10-ak igraca u turskoj superligi, kako bi bilo lijepo da najmladji igra zapazenu ulogu u najboljoj ekipi od svih:-)
mada, basaksehir bi mogao i ove godine voditi glavnu rijec u prvenstvu.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 12 sep 2020, 12:27

upravu si,to bi hit bio.kofol kolonizirali ligu a takoreć 'balavac' igra u najvećem klubu haha
Samo Sloboda | COYG

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 sep 2020, 12:30

@slusalica, pokusavam ali bezuspjesno.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 sep 2020, 15:06

babino je napisao/la:
12 sep 2020, 12:26
neko nagadjanje ili je trener najavio da ce igrati?

imammo 10-ak igraca u turskoj superligi, kako bi bilo lijepo da najmladji igra zapazenu ulogu u najboljoj ekipi od svih:-)
mada, basaksehir bi mogao i ove godine voditi glavnu rijec u prvenstvu.
Ne pikaju se partije u ovom Erdoganspor-u, prava očekivanja i pritisak je igranje kod 3 Turska velikana. Hasić će na svojim leđima imati2x veći teret i očekivanja na svojim leđima nego što će Višća i dok je kapiten bio.

Šteta što ova skupina igrača ne igraju barem u ovoj trojci, imali bi veću reputaciju i lakše bi transfere pravili.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

NeumjesanTip
Kontakt:

Post Postao/la NeumjesanTip » 12 sep 2020, 15:41

Vrančića nema ni na klupi Norwicha, VranVran :bih:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

R.I.P. Mamba

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 sep 2020, 16:33

TopRemove je napisao/la:
12 sep 2020, 11:16
gruezi je napisao/la:
Ni ja ne mogu vjerovati da u današnje vrijeme i dalje ima ljudi koji ne znaju osnove gramatike. :hmmmmm: Niti sam napisao da je kalibar, niti sam napisao da treba biti prva opcija na lijevom krilu. Ono što jesam napisao jeste da njega pa i svakog igrača naše lige koji se izdvaja i pruža dobre partije treba nagraditi pozivom, pa makar i ne zaigrao nikako. Pošto je deficitarna pozicija ako ne daj Bože zatreba u slučaju povreda da je tu.

Bajević koji se dokazao kao stručnjak stavit će igrača PLBiH na poziciju desnog beka u jednoj od najvažnijih utakmica u historiji reprezentacije, a ovdje ima onih koji se čude što neko na forumu predlaže da bi igrač PLBiH, koji je s deficitarne pozicije dao 11 golova u posljednjih 13 utakmica, trebao biti nagrađen pozivom. :clap:
Halo smiri dozivljaj forum je nije pismena vjezba...jel tebi jasno da imas 10 krilnih koji su bolji od tatara I slicnih...cak I krepali duljevic je za njeg doktor fudbala...da je njemu 20 godina OK Ali lik na vrhuncu karijere igra u poluamaterskoj ligi ... milosevic hotic Catic menalo balic hajradinovic b.besic iz Strasbourga su minimalno 2 klase iznad nivoa nase lige bez obzira sto su mrtvi prosjek za euro standarde..

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 12 sep 2020, 17:10

gruezi je napisao/la:
12 sep 2020, 16:33
TopRemove je napisao/la:
12 sep 2020, 11:16
gruezi je napisao/la:

Halo smiri dozivljaj forum je nije pismena vjezba...jel tebi jasno da imas 10 krilnih koji su bolji od tatara I slicnih...cak I krepali duljevic je za njeg doktor fudbala...da je njemu 20 godina OK Ali lik na vrhuncu karijere igra u poluamaterskoj ligi ... milosevic hotic Catic menalo balic hajradinovic b.besic iz Strasbourga su minimalno 2 klase iznad nivoa nase lige bez obzira sto su mrtvi prosjek za euro standarde..

Ovim postom si samo potvrdio da nisi kompetentan procjenjivati igrače kad u osnovi ne znaš ni ko na kojoj poziciji igra. Hajradinović i Bešić uopće nisu lijevo krilo, a i da Bešić jest' reci mi koliko Bešić i Ćatić imaju odigranih minuta na seniorskom nivou? Smiješno.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Jas63Ko i 20 gostiju.