FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 11 sep 2020, 17:33

Raonffa je napisao/la:
11 sep 2020, 17:17
SudoHusika je napisao/la:
10 sep 2020, 20:44
Nije to floskula, to je zvanični stav navijačke skupine - "NIKOM' TE NE DAMO."

Ok, poštujem. Allaha mi. Samo jedna opaska - fudbal napreduje, pare su postale važnije i neophodnije nego ikada. Ne može "nikom' te ne damo" i titule, iskoraci i grupne faze. A trenutno je 1700 aktivnih članova jer članarine mahom ističu u ljetnom periodu. Puno mu karta 10km a hoće grupnu fazu. Yebemo mrtve igračima koji igraju za 2 milje, na kosti im se natovatimo uz izgovor da je to puno para i da ja radim za 5 glava kod privatnika a on šuta balon za 2 milje i kao libo njega racku. Šta bi onda uposlenik Lidla trebao reći znajući da tamo neki Mueller ili Kimmich zarađuju milion eura
mjesečno? Nemojte molim vas...

A savez je posebna priča. Iskoristio bih priliku da im se onako nayebem majki. 25 godina je prošlo od rata, milione su uzeli na račun repke i od donacija UEFE i FIFE, a za to vrijeme su kupili zgradu od 10 miliona i napravili jedan i po' teren u državi. Toliko.
Kažem ti, ja sam naveo pod kojim okolnostima bih ja prihvatio neke promjene u strukturi kluba, jer nama ovdje samo tako može neko pomoći da se izvučemo iz kolotečine. Da kod nas (u državi i sportu generalno) postoji kvalitetan sistem onda bi možda i ovakav način funkcionisanja kluba mogao donijeti veći rezultat, ali ovako mrka kapa.

Mislim znamo mi to svi sve, nije ovo nikakva topla voda.

Nije da branim navijače, ali ne mogu tebi navijači praviti klub i dizati ga na veći level, realno, pogoto kod nas u ovakvim okolnostima. Razumijem ja šta ti govoriš, sa neke druge strane si ti apsolutno upravo ali navijači ti funkcionišu na takav način da hoće rezultat da bi nešto dali.

Naravno, uvijek imaš pravih zagriženih navijača koji će dati i posljednju marku za klub, ali takvih je možda 20% (karikiram). E sad, prosjek navijača na tekmama ti je par hiljada, pa sad skontaj koliko je tu zagriženih navijača (mada generalno svi koji dolazimo na tekme jesmo zagriženi manje više) ali ne može par hiljada ljudi pokrenuti ništa.

A o nekim većim brojkama je iluzorno pričati, jer kako već rekoh ostali hoće da vidi nešto pa bi onda oni od sebe dali nešto za klub. I siguran sam da je tako svugdje, ne samo u BiH.
Isto ovo sam sinoc napisao samo ti to bolje srocis jer ja pisem previse emotivno ....to je to kad dodju rezultati bice i vise navijaca i vise clanova...da bi dosli rezultati trebaju pare,da bi dosle pare trebas prave ljude na pravim mjestima....mi trenutno nemamo nista od toga...imamo Amara i kad on ode i ovo malo stabilnosti ce biti sruseno ko kula od karata..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 11 sep 2020, 17:36

Na današnji dan 11.9.1921. Željezničar je odigrao svoju prvu zvaničnu utakmicu protivnik je bio Sarajevski športski klub, utakmica je igrana na stadionu Skenderija u 16 sati. Utakmica je po knjigi Željezničar 1921-1981(u knjigi pogrešan datum odigrane utakmice) završila rezultatom 2:1 za Sarajevski športski klub a po slici iz ''dnevnika'' Željezničara sa 5:1 u korist SŠK.

slika

slika
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 11 sep 2020, 17:47

ma raja ne bi bila kivna toliko na upravu da oni krenu nesto raditi a da je vidljivo ovako kao stado ovaca na planini izgledamo a Amar je nas coban koji ih vodi a oni samo bleje i dan za danom trose da bar ofarbaju jug urede ga malo pocupaju onaj korov , stave reklame na istoku uzmu neku lovu , ono nista molimo se svim bogovima da Amra zamrzi rim da sta kapne ...........

znas nas **** nas sto bi jedan pametan čovjek rekao 🙄🙄🙄

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 sep 2020, 17:56

Robust je napisao/la:
11 sep 2020, 17:47
ma raja ne bi bila kivna toliko na upravu da oni krenu nesto raditi a da je vidljivo ovako kao stado ovaca na planini izgledamo a Amar je nas coban koji ih vodi a oni samo bleje i dan za danom trose da bar ofarbaju jug urede ga malo pocupaju onaj korov , stave reklame na istoku uzmu neku lovu , ono nista molimo se svim bogovima da Amra zamrzi rim da sta kapne ...........

samo daj sadaku :urnebes:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 11 sep 2020, 17:59

delinjo je napisao/la:
11 sep 2020, 17:56
Robust je napisao/la:
11 sep 2020, 17:47

samo daj sadaku :urnebes:
smijesno svega mi za pokrivanje istoka sa reklamama ne bi trebalo vise od tri milje a uzeo bi vise tko ne bi citavu polusezonu da se reklamira u udarnim terminima :?

toliko stvari se moze uraditi da sad krenem nabrajati mogao bih pet vrhunskih ideja napraviti koje bi napravile klub boljim
i ugodjaj na stadionu vrhunskim

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 11 sep 2020, 18:02

Dejan1921 je napisao/la:
11 sep 2020, 16:56
Bezideja je napisao/la:
11 sep 2020, 16:35
Tesko da mozemo pobjeditiSvi trebaju biti zadovoljan ako osvojimo bod, sasvim dovoljno protiv jako dobrog protivnika.
Ako pobjedimo vrh, al sigurno cemo ici na bod a gore sta bude.
Bod odlican. Siroki je ekipa koja igra odlican fudbal, dole su uvijek nezgodni za svakoga, mi umorni, sa manjkom treninga, vjerovatno i bez par prvotimaca. Druga je stvar sto ovo dolazi poslije kiksa sa Mladosti, pa ljudi ekspresno hoce pobjede. Treba malo i realan biti.
Svi koji pratimo aktivnu ovu ligu znamo da je Siroki konstatno dobar u nasoj ligi. Nema potrebe biti bahat, idemo oprezno.
To svakako ne znaci da necemo pobjediti. Iskreno ja zadovoljan iksom.

@braco, iz tog razloga isto mislim da Gasal treba igrati. Ma morat cemo preko krila, dobri su oni u veznom redom, a mi oslabljen bez spremnih igra, a posebno Dado, falit ce.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 11 sep 2020, 18:10

Isto zaboravih napisati da nam je Mladost lekcija i pokazatelj da smo mi u igrackom smislu sredina tabela. O evropi ne treba pricati.
Biti zadovoljan s pobjedama na pocetku, i zaboraviti pricu da mozemo imati skor 9 kola 9 pobjeda. Ovisimo o spremnom, raspolozenom Stilicu koji uvijek moze uraditi nesto sto niko ne moze u ligi, al to nije dovoljno da se misli da mi moramo pobjediti svaku utakmicu.

Realno se malo dohavizati i sagledati stvari realno.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 sep 2020, 18:26

Naš tim je jučer obavio lakši trening, a i danas su na Grbavici svi fudbaleri trenirali u punom intenzitetu.

Plavi s Grbavice će ujutru obaviti još jedan trening, a potom otputovati u Široki Brijeg gdje će boraviti. Susret je na rasporedu u nedjelju s početkom od 18 sati uz direktan prenos na Areni Sport.
https://fkzeljeznicar.ba/foto-zeljeznic ... jeg/43212/

slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 11 sep 2020, 18:42

Bezideja je napisao/la:
11 sep 2020, 18:10
Isto zaboravih napisati da nam je Mladost lekcija i pokazatelj da smo mi u igrackom smislu sredina tabela. O evropi ne treba pricati.
Biti zadovoljan s pobjedama na pocetku, i zaboraviti pricu da mozemo imati skor 9 kola 9 pobjeda. Ovisimo o spremnom, raspolozenom Stilicu koji uvijek moze uraditi nesto sto niko ne moze u ligi, al to nije dovoljno da se misli da mi moramo pobjediti svaku utakmicu.

Realno se malo dohavizati i sagledati stvari realno.
Sredina tabele, igrački, nismo! Da treba puno više raditi, treba. Meni je žao da se nije mogao nači zajednički jezik, u nedostatku novca, sa nekim fudbalerima (Ramović, Zaimović, Kjosevski) i oni su otišli, a ostali su neki igrači koji imaju mali ili nikakav doprinos igri da ih sad ne nabrajam, a koji su uz to još i nekvalitetniji, stariji...Sve u svemu, imamo to što imamo, kad smo u fulu, zaista mislim da nema bolje ekipe u ligi na čelu sa šefom. Obzirom na peh korone, povreda Boje, Zeca, nesretnog poraza od Mladosti...trebaće vremena i novca da dođemo na nivo koji priželjkujemo.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 sep 2020, 18:48

Ja isto mislim da je ova ekipa, po imenima, među prve 3 u ligi. I na to dodati 2 mlada prospekta koja imamo koji itekako mogu pomoći te najboljeg trenera u državi. Mi smo sebi sami najveći konkurenti - prvi problem su neredovne finansije a drugi pristup tekmama na Grbavici. Mi jednostavno moramo kući pobjeđivati.

Imas 16 ili 17 utakmica kući - to je 48 ili 51 bod. Uzmeš 5,6 na strani i ti si prvak po nekoj Amarovoj računici. Da si uzeo MDK, sada bi imao komociju da zijaniš od Širokog na strani. Ovako se nameće neki imperativ pobjede na izuzetno teškom gostovanju.
Željezničar za život cijeli!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 sep 2020, 18:55

Zvanična piše da su svi trenirali u punom intenzitetu. Amar će biti na slatkim mukama s tim što će vjerovatno biti 2,3 nedovoljno spremna igrača.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 sep 2020, 18:56

Jel ko pratio trening? :D

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 sep 2020, 19:36

Naš bivši omladinac iz talentovane '94 generacije, Armin Ćerimagić, potpisao za MDK.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 11 sep 2020, 19:55

LjoZee je napisao/la:
11 sep 2020, 18:56
Ja sam naletio pred kraj. Ovi sto su igrali u Haifi od prve otisli ranije. Ostali igrali na dva gola. Nista sad specijalno. Subasic dobar u par navrata. Zec spreman, finih par poteza napravio, realno ocekujem ga na klupi makar. Eric poskidao zicera jedan na jedan i generalno dobar bio. Vamo bio Muftic, stvarno ga je cudno gledati na golu sa onom visinom. Vrhovac isto normalno trenirao.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 11 sep 2020, 19:58

Kakvi su ovo kompleksasi sa lavora jbt. Ono nemoze ni postviti sastav ekipe za ligasku utakmicu bez natpisa ”gazi zelju”. Grob te yebo.. hahaha
@igrajlopte 🐦

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 sep 2020, 19:59

Dejan1921 je napisao/la:
11 sep 2020, 19:55
LjoZee je napisao/la:
Ja sam naletio pred kraj. Ovi sto su igrali u Haifi od prve otisli ranije. Ostali igrali na dva gola. Nista sad specijalno. Subasic dobar u par navrata. Zec spreman, finih par poteza napravio, realno ocekujem ga na klupi makar. Eric poskidao zicera jedan na jedan i generalno dobar bio. Vamo bio Muftic, stvarno ga je cudno gledati na golu sa onom visinom. Vrhovac isto normalno trenirao.
Kakav je Ikic? Kako mislim fercera?

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 11 sep 2020, 20:07

LjoZee je napisao/la:
11 sep 2020, 19:59
Dejan1921 je napisao/la:
11 sep 2020, 19:55
LjoZee je napisao/la:
Kakav je Ikic? Kako mislim fercera?
Pa ok djeluje. Krece se, igra :D Nisam ga nesto pretjerano pratio.

SoulEclipsee
Kontakt:

Post Postao/la SoulEclipsee » 11 sep 2020, 20:24

ReX je napisao/la:
11 sep 2020, 19:58
Kakvi su ovo kompleksasi sa lavora jbt. Ono nemoze ni postviti sastav ekipe za ligasku utakmicu bez natpisa ”gazi zelju”. Grob te yebo.. hahaha
Ljudi su optereceni sa nama jos od prosle godine kada smo ih pregazili dva puta..Ovo je jos jedan dokaz da su kompleksasi i debili.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 sep 2020, 20:44

Dejan1921 je napisao/la:
11 sep 2020, 20:07
Pa ok djeluje. Krece se, igra :D Nisam ga nesto pretjerano pratio.
On nam vrijedi ko suho zlato za Pecaru :mrgreen:
Samo da nekako moze upasti u prvih 11...

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 11 sep 2020, 20:47

Pitari imaju mudonje, a mi pizde, zato ce i osvojiti

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Anpa, Levin i 19 gostiju.