FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Bezideja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bezideja » 10 sep 2020, 17:25

Joj kad nas navijace zanima ima li procenat, jako bitno necu moci zaspat veceras kunem ti se
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 10 sep 2020, 17:28

delinjo je napisao/la:
10 sep 2020, 17:21
Pa sta nam je onda ciniti ?
Uloziti u OP ali ozbiljno se posvetit tom segmentu a ne ko dosad dodje trener na trening ruke u dzepove i lagano. Nego forsirat brzu igru od malih nogu , brz protok , uciti da djeca unaprijed razmisljaju.
Najbolji igraci individualni rad samostalno dorada po potrebi.
Pa Akademija Dinama kod kadeta vec nosi oni gps i prati brzinu , predjene kilometre.
Kamere snimaju i gledaju ko kako igra , sta treba promjeniti pa cak i brzinu razmisljanja mjere sto meni nije jasno kako iskreno ,a svojim ocima gledao rezultate.
Primjer u kadetima ako si solidan a nisi u prvih 11 , to je to ides kuci oni dovode nove . Ako si sa strane i nisi napredovao za pola godine ti ides kuci.
Nema ljubavi i emocija , rad i kvalitet i to je to.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 10 sep 2020, 17:28

Dela, potrebno je da se fudbal u BIH proglasi amaterski i nicemu se ne nadati
moSa ljoŽe

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2020, 17:33

Transfer1312 je napisao/la:
10 sep 2020, 17:28
delinjo je napisao/la:
Uloziti u OP ali ozbiljno se posvetit tom segmentu a ne ko dosad dodje trener na trening ruke u dzepove i lagano. Nego forsirat brzu igru od malih nogu , brz protok , uciti da djeca unaprijed razmisljaju.
Pa Akademija Dinama kod kadeta vec nosi oni gps i prati brzinu , predjene kilometre.
Kamere snimaju i gledaju ko kako igra , sta treba promjeniti pa cak i brzinu razmisljanja mjere sto meni nije jasno kako iskreno ,a svojim ocima gledao rezultate.
Primjer u kadetima ako si solidan a nisi u prvih 11 , to je to ides kuci oni dovode nove . Ako si sa strane i nisi napredovao za pola godine ti ides kuci.
Ma to kod nas nikad nece zazivjeti treba biti realan,mi u OP zaposljavamo ljude na emociju tako da pisi propalo...

lijevapolutka Upravo to,proglasiti zvanicno ovo amaterizmom i da znamo an cemu smo..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 10 sep 2020, 17:34

10 sep 2020, 17:28
delinjo je napisao/la:
Kako god okrenes sve se opet svodi na pare.Nasu djecu uce treneri koji primaju 0,45 KM po djetetu na jednom treningu.Znaci on mora imati grupu od 40 djece danas na treningu da zaradi 18 KM.To znam 100 % jer imam dvoje djece u OP.Zato se niko ne salje kuci vec trenira i kunto i panto.Turnir u Medugorju dolaze djeca dinama 2011 sa doktorom i fiziterapeutom i 4 trenera a zeljo sa jednim trenerom za dva godista.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2020, 17:39

Ma moj je zivot Njemacka,**** ovu drzavu...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 10 sep 2020, 17:44

To sto zaposljavamo ljude na emocije sami smo krivi i eto tu smo dobili odgovor na sva pitanja .
Gledam i kone su odstali od Akademije ,jer su isto tako dovodili ljude na emociju i puno je bilo manifetluka kao i kod nas . Zna se ko je ciji tj ko je dobar sa trenerom i koja tarifa i to znam sto posto jer sam vidio kad su ljudi i koji iznos placali. U nas je otjerano 2 trenera kojo su roditeljima uzimali pare , tako da ovo sve sto str napisali je tako i zato smo tu gdje jesmo ukratko

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 17:46

10 sep 2020, 17:44
To sto zaposljavamo ljude na emocije sami smo krivi i eto tu smo dobili odgovor na sva pitanja .
Gledam i kone su odstali od Akademije ,jer su isto tako dovodili ljude na emociju i puno je bilo manifetluka kao i kod nas . Zna se ko je ciji tj ko je dobar sa trenerom i koja tarifa i to znam sto posto jer sam vidio kad su ljudi i koji iznos placali. U nas je otjerano 2 trenera kojo su roditeljima uzimali pare , tako da ovo sve sto str napisali je tako i zato smo tu gdje jesmo ukratko
Ne mozes ti sa Bosancima profesionalno i normalno :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2020, 17:47

10 sep 2020, 17:44
Pa igrao sam ja u juniorima ,pred utakmicu jedan trener on je i danas trener u OP kaze otvoreno,ja tebe moram staviti u ekipu ( otac mu je pravo jak ,tom liku) ...sta da ti tu radis ....zadnje mi bilo ako lazem.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 10 sep 2020, 17:48

delinjo je napisao/la:
10 sep 2020, 17:39
Kod nas sve obrnuto vec da prvi tim finansira OP ,Op finansira prvi tim.600 djece po 60 KM mjesecno 36 000 .za trenere plafon ode 15 000 ostalo ide prvom timu.Da ne pricam da djeca placaju opremu po 350 KM i da svaki turnir van Sarajeva od 200 -300 KM.Znam dosta talentovane djece koja su odustala zato sto roditelji nisu mogli placati.Otprilike za jedno dijete ti treba 2000 godisnje bez troska dovezi na trening i vrati.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 sep 2020, 17:49

delinjo je napisao/la:
Ništa, dok Savez i država ne ulože u domaće klubove i infrastrukturu ti tu ne možeš ništa.

Osim ako se ne pojavi neki čovjek pa upumpa milione u neki klub, ali to je nemoguće naravno jer niko nije budala da u ovakvim uslovima naše lige i države ulaže toliki novac u neki klub.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2020, 17:49

Kometa je napisao/la:
10 sep 2020, 17:48
delinjo je napisao/la:
Kod nas sve obrnuto vec da prvi tim finansira OP ,Op finansira prvi tim.600 djece po 60 KM mjesecno 36 000 .za trenere plafon ode 15 000 ostalo ide prvom timu.Da ne pricam da djeca placaju opremu po 350 KM i da svaki turnir van Sarajeva od 200 -300 KM.Znam dosta talentovane djece koja su odustala zato sto roditelji nisu mogli placati.Otprilike za jedno dijete ti treba 2000 godisnje bez troska dovezi na trening i vrati.
Ne moras mi pricati drug,igrao,trenirao tako da sve znam :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 10 sep 2020, 17:51

delinjo je napisao/la:
10 sep 2020, 17:49
Kometa je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Jos kad ti trener kaze dobar je mali ali mora malo individualno raditi imam ja druga 30 KM sat.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 17:52

Za Op se mora napraviti da bude odvojeno sve od ostalih dijelova kluba. Te pare od clanarina iskoristiti samo za Op, plate za te ljude tu i te turnire. Za opremu ok da se plati ako nije sklopljen ugovor da i klub dobija dzaba svu tu opremu.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 10 sep 2020, 17:53

Raonffa je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Ništa, dok Savez i država ne ulože u domaće klubove i infrastrukturu ti tu ne možeš ništa.

Osim ako se ne pojavi neki čovjek pa upumpa milione u neki klub, ali to je nemoguće naravno jer niko nije budala da u ovakvim uslovima naše lige i države ulaže toliki novac u neki klub.
Pa sta ce ti savez ako budemo isto radili? Nije savez kriv sto su u nas klubovi bez ideje i vizije. A de mi reci upumpat pare? Ko ce doci u klub gdje navijaci ne zele investitora? Kako ce vratit svoju investiciju?

Pricao sam sa jednim multimilionerom iz Bosne rodom , voli Fudbal i kaze zasto ja da ulazem svoje novce a drugi da umjesto mene donose odluke. E pa druze nijedan milioner i miljarder nije glup da slusa nase demagogije kako treba a on je zaradio milione ali iskreno :rol:

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 10 sep 2020, 17:54

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 17:52
Za Op se mora napraviti da bude odvojeno sve od ostalih dijelova kluba. Te pare od clanarina iskoristiti samo za Op, plate za te ljude tu i te turnire. Za opremu ok da se plati ako nije sklopljen ugovor da i klub dobija dzaba svu tu opremu.
Svaka promjena dobavljaca ogule me 700 KM.Diadora 700,umbro 750 sad makron cekamo :zviz:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 17:56

A to za pare trenerima i dodatne vjezbe ili kako se to vec zove krivi su i roditelji. Sto ne prijavite tog nekog trenera ako je to sve istina?

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 10 sep 2020, 17:56

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 17:52
Stvar i jeste u clanarinama,nije normalno da jedan trener radi sa 35 djece na treningu.

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 10 sep 2020, 17:56

Brkooo je napisao/la:
10 sep 2020, 15:50
delinjo je napisao/la:
10 sep 2020, 15:36
Opet se izvlaci iz konteksta,nije tesko biti bolji od nas jer smo na samom dnu,ali da su neka liga i ekipe sa kojima se ne moze igrati to nije istina....sami prosjek evropskog fudbala
Oni jesu sami prosjek ali mi smo udaljeni svjetlosnim godinama od tog prosjeka. Bolno, zalosno ali istinito. U svim segmentima smo daleko udaljeni od tog prosjeka.

Takav mentalni sklop svi u drzavi imamo da mislimo u svemu da smo najbolji. Kakvi Izraelci, kakva njihova liga. Kakvi Albanci i njihov fudbal, kakav crni Luksemburg, mi ih redovno kantamo a generalno svi ulazu ogroman novac u napredovanje i razvoj dok mi svi u drzavi stagniramo i cak bih rekao da idemo unazad godinama..

Nama su pojacanja Bekric, Jamak, Blazevic itd. U prvih 11 nam igra Veselinovic, nemamo ni krila a ni golmana dobrog. Zalosno je sto npr Bekric i dan danas moze rijesiti neku utakmicu u nasoj ligi i sto nije jedini koji je spor i trom i koji moze uticati na tok utakmice nego je citava liga puna takvih "iskusnih" igraca koji ne mogu trcati. I onda se mi kao poredimo sa drugim ligama i klubovima iz tih liga gdje se igra moderan fudbal..
Sve na svome mjestu!

Samo kad skontas da nam je starudija Wagner vodio glavnu rijec u ligi dok god je igrao, sve ti bude jasno. Lendric u Lensu koji je ispadao nije mogao meda, Duljevic u drugoj njemackoj nije mogao igrati, Bilbije nigdje nema osim u BiH. Jedan je Sehic, Visca, Dzeko... I takvi brzo odlaze i rijetko se kada vraćaju. Mico Stevanovic je sam pregazio ligu kad je igrao, takvu dominaciju jednog igraca odavno nisam vidio. I onda skontas da je njegov realan rang neki Servette a ovdje poharao ligu uzduz i poprijeko. Kad bi se imalo ista love, kao sto nemamo, pa da vratimo Cocalica, Sehica, pojacamo se po krilima i jednog dobrog desnog beka dovedemo, mogli bi se necemu i nadati. Ovako nam ostaje da se hrvamo sa ekipama u PL BiH slicnim nama i ko bude spretniji i sretniji, taj uglavnom i osvoji.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2020, 17:57

Kometa je napisao/la:
10 sep 2020, 17:51
delinjo je napisao/la:
Kometa je napisao/la:

Jos kad ti trener kaze dobar je mali ali mora malo individualno raditi imam ja druga 30 KM sat.
Tek sad znam kako je mom starom bilo..
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 24 gosta.