FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Cuj makabi haifa? Haha?? Sinoc smo ih trebali otrest minimum 0:3, pa jesmo li 1985. igrali polufinale kupa uefa il sam sta mašio u medjuvremenu trijesipet godina?
Vico, moze li liga po pola?
Nema niti jedan,pa gdje sam ja napisao da smo bolji ??? Ali pobogu to nisu ekipe sa kojima se ne moze igrati fudbal sta vam je ...Mi smo njih precjenili i postavili se kao da igramo protiv Evertona na Goodisnu ,eto to je problem,**** mi se za poraz ali pristup od navijaca ,igraca i strucngo staba koji su napravili od njih ekipu koja osvaja ligu prvaka e to je sramotno...i kad ti protiv takve ekipe prvi put pipnes loptu u 22 minuti dovoljno govori...

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
- Kontakt:
Ma istina je da se s ovom ekipom moglo igrati. Svaki put kada smo imali snage i hrabrosti na njihovoj polovini, nešto smo napravili. Da smo igrali 100% fizički spremni, to bi bilo baš guravo. A da ne govorim da smo imali pravog golmana i možda još neko ludo desno krilo.
Željezničar za život cijeli!
Oni jesu sami prosjek ali mi smo udaljeni svjetlosnim godinama od tog prosjeka. Bolno, zalosno ali istinito. U svim segmentima smo daleko udaljeni od tog prosjeka.
Takav mentalni sklop svi u drzavi imamo da mislimo u svemu da smo najbolji. Kakvi Izraelci, kakva njihova liga. Kakvi Albanci i njihov fudbal, kakav crni Luksemburg, mi ih redovno kantamo a generalno svi ulazu ogroman novac u napredovanje i razvoj dok mi svi u drzavi stagniramo i cak bih rekao da idemo unazad godinama..
Nama su pojacanja Bekric, Jamak, Blazevic itd. U prvih 11 nam igra Veselinovic, nemamo ni krila a ni golmana dobrog. Zalosno je sto npr Bekric i dan danas moze rijesiti neku utakmicu u nasoj ligi i sto nije jedini koji je spor i trom i koji moze uticati na tok utakmice nego je citava liga puna takvih "iskusnih" igraca koji ne mogu trcati. I onda se mi kao poredimo sa drugim ligama i klubovima iz tih liga gdje se igra moderan fudbal..
-
- Kontakt:
Ja kad kazem da iz Albanske i Kosovske lige izlaze kvalitetniji igraci nego iz BIH , meni se smiju.
Ljudi imaji duplo vecu brzinu u igri i ritmu , i to je ono sto prolazi eto ekipe traze kod igraca . Brzina , i brzina razmisljanja mi to nemamo u nas sve neki tehnicari...
Ljudi imaji duplo vecu brzinu u igri i ritmu , i to je ono sto prolazi eto ekipe traze kod igraca . Brzina , i brzina razmisljanja mi to nemamo u nas sve neki tehnicari...
Da jer smo mi ostali u proslosti,danas u svijetu imas 10 majstora u ovim top klubovima,ostalo su samo irgeti i bitno je da mozes trcati ...danas je fudbal atletika a mi se jos uvijek divimo kad Stila probaci nekome kroz noge to nam je wow..Transfer1312 je napisao/la: ↑10 sep 2020, 16:01Ja kad kazem da iz Albanske i Kosovske lige izlaze kvalitetniji igraci nego iz BIH , meni se smiju.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Naravno, samo pogledaj hrvatsku ligu, pokupiše sve što valja sa Kosova i Albanije i to prave vrlo dobre igrače koje kasnije prodaju po Europi.Transfer1312 je napisao/la: ↑10 sep 2020, 16:01Ja kad kazem da iz Albanske i Kosovske lige izlaze kvalitetniji igraci nego iz BIH , meni se smiju.
Protiv Izraelaca se može, nisu bauk, ali za nas trenutno jesu i to je to. Pa i Sloboda je sa ovim Beitarom koliko se sjećam prije par godina ispala na penale ili gol razliku. Nije to baš tako @delinjo zalijepiti rezultate neke treće utakmice i reći "eto kako oni mogu"

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Crvena Zvezda jedva savladala Fk Tiranu 1-0, iako je Tirana imala bolje prilike. Nisam siguran da bi neki klub iz nase lige onako odigrao protiv Crvene Zvezde. Imaju dobre i brze igrace, igraju bas dobro. Neki dan mlada reprezentacija igrala protiv Moldove, fin stadion i ambijent, a mi pricamo o najsiromasnijoj drzavi u Evropi.
Nismo realni sami prema sebi kao drzava. Smijesna nam izraelska, albanska liga i slicno, a ti ljudi su ispred nas i po infrastrukturi i po novcu. Onaj stadion u Albaniji nikad niko u BiH nece imati ni priblizan.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
- Kontakt:
Strah Amara Osima od Evrope nema veze sa drzavom niti sa Moldavijom, pa pogledaj mu skor u Evropi, postidio bi se i Boris GavranTristan10 je napisao/la: ↑10 sep 2020, 16:22Crvena Zvezda jedva savladala Fk Tiranu 1-0, iako je Tirana imala bolje prilike. Nisam siguran da bi neki klub iz nase lige onako odigrao protiv Crvene Zvezde. Imaju dobre i brze igrace, igraju bas dobro. Neki dan mlada reprezentacija igrala protiv Moldove, fin stadion i ambijent, a mi pricamo o najsiromasnijoj drzavi u Evropi.
Kod nas se u ligi igra ultra spori fudbal, penzionerski tempo. Igraci su amateri kojima je problem ako se u jednoj sezoni odigra par utakmica u ritmu srijeda-subota.Transfer1312 je napisao/la: ↑10 sep 2020, 16:01Ja kad kazem da iz Albanske i Kosovske lige izlaze kvalitetniji igraci nego iz BIH , meni se smiju.
Kad smo kod te brzine i brzine razmisljanja. Mi smo kao nacija spori. U svakom mogucem sportu sa loptom nam fali brzine.
Eh, sad brzina razmisljanja. Pogledajte ovu tekmu sa Makabijem. Svi njihovi igraci ili velika vecina unaprijed razmislja dok igra. Svaki potez ima smisla, kad dobije loptu zna sta ce sa njom da uradi, ako je doda onda gleda da se sto prije otvori da mu je mozes opet odigrati. Milion duplih pasova su oni odigrali.
Nas Hajdarevic kad mu dodas loptu kao da mu bombu bacas, takva je njegova reakcija i kad primi loptu treba mu dosta vremena da skonta sta da uradi sa njom. I onda dok on skonta protivnik se moze fino postaviti. Vecina igraca u ligi je poput njega.
-
- Kontakt:
Odgovorno tvrdim da je veci interes za igracima iz Kosova i Albanije nego BIH. Neku noc citam komentare o Reprezentaciji , pa ljudi nisu svjesni da smo ispod svakog prosjeka pa i gore navedenih drzava. Hoce da Kvrzic igra ko Carvajal a Civic da ide ko Alphonso Davies , a isto pojedinci ocekuju od Zelje neke rezultate a domet nam je jedva i ta Evropa.
Kosoric jedva igrao u Latviji i sad ce on zaustavit Cherrya ili isti Miletic koji nije cestito igrao u 2.HNL.
Alispahic skoro isao igrati u neku Arapsku zemlju ja msm ni sam ne zna gdje je bio.
Lendric (kojeg izuzetno gotivim) jedino je dobar u zelji u svim ostalim klubovima se raspada.
Pa sta ocekivati? Iskorak? Budimo realni , iskorak se ne pravi sa igracima od 2-3 hiljade maraka plate... jos dovodis samo slobodne igrace koji su drugi otpisali.
A Amaru svaka cast i na ovome , vjerujte ako uzme titulu sa ovom ekipom to je za Udzbenika...
Kosoric jedva igrao u Latviji i sad ce on zaustavit Cherrya ili isti Miletic koji nije cestito igrao u 2.HNL.
Alispahic skoro isao igrati u neku Arapsku zemlju ja msm ni sam ne zna gdje je bio.
Lendric (kojeg izuzetno gotivim) jedino je dobar u zelji u svim ostalim klubovima se raspada.
Pa sta ocekivati? Iskorak? Budimo realni , iskorak se ne pravi sa igracima od 2-3 hiljade maraka plate... jos dovodis samo slobodne igrace koji su drugi otpisali.
A Amaru svaka cast i na ovome , vjerujte ako uzme titulu sa ovom ekipom to je za Udzbenika...
Problem je sto i kada imamo igraca koji vrijedi mi ga ne cijenimo.Evo miro stevanovic trazio menadzer 14 000 platu kazu nasi puno i onda dovedu vranjesa za 12 000 i arezinu za 8 000 i na tribine.To jedan od rijetkih igraca u zadnjih 10 godina koji je snagom mogao zadovoljiti evropske tekme.
Prosjecne plate igraca u regionu u najjacim klubovima za svakog igraca posebno .Horkas iz Zrinjskog godisnja plata 120.000€
Hrvatska:
Srbija:
Albanija, podaci iz 2017:
Agencija "Sporting intelidžens" priredila godišnju analizu poslovanja klubova i liga. Prosječna godisnja plata fudbalera u regionu:
- REGION -
Hrvatska - prosečna zarada 90.380 evra;
Srbija - 36.249 evra;
Slovenija - 28.786 evra;
Bosna i Hercegovina - 10.662 evra
Makedonija - 10.356 evra;
Crna Gora - 6.762 evra
Tako da prestanite nas poredit sa drugim jer se ne mozemo pored ni sa regionalnim ligama, a kamol sire.
Hrvatska:
- REGION -
Srbija - 36.249 evra;
Slovenija - 28.786 evra;
Crna Gora - 6.762 evra
Tako da prestanite nas poredit sa drugim jer se ne mozemo pored ni sa regionalnim ligama, a kamol sire.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 10 sep 2020, 17:29, ukupno mijenjano 3 puta.
braco je napisao/la: ↑10 sep 2020, 17:12Agencija "Sporting intelidžens" priredila godišnju analizu poslovanja klubova i liga. Prosječna godisnja plata fudbalera u regionu:
- REGION -
Srbija - 36.249 evra;
Slovenija - 28.786 evra;
Crna Gora - 6.762 evra

Samo treba biti realan prvo prema sebi. Jedino u regionu CG je iza nas. Ne previse, ali jesu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Pa sta nam je onda ciniti ?
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Drzava nema para,sto odmah koci milion stvari
Ne moze se izgraditi infrastruktura,ne mogu se platiti strucnjaci itd
Eto zasto nam je fudbal u qurcu,kolko para toliko muzike
Ne moze se izgraditi infrastruktura,ne mogu se platiti strucnjaci itd
Eto zasto nam je fudbal u qurcu,kolko para toliko muzike
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....