FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

farrys
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la farrys » 10 sep 2020, 11:10

delinjo je napisao/la:
10 sep 2020, 02:32
farrys je napisao/la:
10 sep 2020, 02:31
delinjo je napisao/la:
10 sep 2020, 02:24
Jbg druze ako je tebi ovo kako Zeljo treba izgledati onda ga pratis od 2016....imali smo mi Hasagica na golu,Kruzika,Sehu....sad ne znam koliko si godina tada imao ....e to su golmani..
Sehic je branio prije haman 10 godina, i da, i tada sam pratio. Bio sam mladji ali isto pratio kao i sada. Moja poenta je da nije do golmana, prvi gol se ne brani, drugi gol mu je maltene ugurao sa metar sto se isto ne brani, treci gol izradjena akcija, vrlo tesko za odbraniti. Jednom se posreci Adnan Hadzic i Plzen.
Jesi gledao Hasagica protiv Njukastla ...jesi gledao Malagu ,stvarno pitam vidi se da si momcina ali mlad....eto iz tog razloga pitam..
Uredu, Hasagic kidao, ali tad je malo drugacije sve funkcionisalo. Imao si na svakoj poziciji konkretnog igraca, bolju finansijsku situaciju i sve ostalo. Poslije Ibrahima Sehica ova dvojica sto sad imamo su i najbolji u zadnjih 10 god. To je zaista tuzno ali je tako. Kad citav klub stane na noge, kad pocnemo dovoditi dobre igrace na svakoj poziciji, tad cemo naci i golmana.
Jbg

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 11:12

Prije da cemo sacekati sezonu, dvije i vratiti Sehica i dokle god on bude mogao drzati ga na golu :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 10 sep 2020, 11:13

Zeljo je malerski klub, od 50ekipa koje mozes izvuci u prvom pretkolu, izvuces ubjedljivo najjaceg. I to se desava iz godine u godinu. Svake godine izvucemo jake a neatraktivne protivnike. One godine kad smo izbacili Serif i preuzeli smo njihov koeficijent, bili nosioci i izvukli smo najjaceg nenosioca Makabija.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 10 sep 2020, 11:14

Ove godine je najvaznija titula od rata pa do sad, jer sa titulom bi zacinili 100godisnjicu, a plus siguran sam mozda i taj Inter dodje na grabivcu na obiljezavanje 100 godisnjice kluba, i krcat stadion sa 20km maraka ulaznice , gdje ce biti svecana utakmica, moze se fina para zaradit. nadati se da ce hebena korona izceznuti do tad.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 11:15

Semper je napisao/la:
10 sep 2020, 11:13
Zeljo je malerski klub, od 50ekipa koje mozes izvuci u prvom pretkolu, izvuces ubjedljivo najjaceg. I to se desava iz godine u godinu. Svake godine izvucemo jake a neatraktivne protivnike. One godine kad smo izbacili Serif i preuzeli smo njihov koeficijent, bili nosioci i izvukli smo najjaceg nenosioca Makabija.
Spomenuo sam to neki dan. Kad je Apollon otpao ostao je Maccabi i Armenci. Cini mi se Makedonci izvukose Armence i izbacili su ih tamo u Armeniji kao nenosioci, a mi odosmo na Maccabi. Ti Makedonci sad igraju sa Hajdukom kuci. :D
Borac izvuce Sutjesku kuci. Moras imati tu i srece, a mi kao klub nismo poznati po tome.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 10 sep 2020, 11:24

Postoji mogućnost da sa Širokim igramo u pon.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 sep 2020, 11:26

MrkiMedo je napisao/la:
10 sep 2020, 08:45
Al meni je najjace kad neko napise “karma je cudo” jer je misimovic ktjeran, a ta budala rastjerala x igraca i jos je i Vukotica uspio otjerati. I stvarno kako imate obraza, samo svoje interese gledate
Misimovic nije otjeran, Misimovic se nije pojavio na skupstini.
A kad se vec pozivaju na karmu, kakvu je karmu donio slagac paketa iz Rajlovca kada je izgubio dobijenu titulu i kada je sa 0-3 dosao na 3-3.
:urnebes: :urnebes:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 sep 2020, 11:28

voltron30 je napisao/la:
10 sep 2020, 11:06
Svaka cast @braco na detaljnijoj opservaciji. Mislim da je rijetko koga pogodio sinocnji poraz kao poraz, vise covjeka boli sto evo i nakon 25 godina od kraja rata mi smo bukvalno na istom nivou. Prvo, maksimalno drugo pretkolo euro takmicenja. Nama se plasiranje u ta takmicenja svodi da se dobije koja stotina hiljada eura od UEFA-e. Sto su smijesne pare za ozbiljne klubove. Bez privatizacije i uvodjenja stranog kapitala, necemo mi ni narednih 25 godina nigdje.
Ma kod nas je sve buraz isto 25 godina, samo drugi akteri. Hoćemo europski iskorak, a u svom selu (ligi) nismo 7 godina prvaci, ko da smo s Dinamom i Zvezdom u ligi. Kokuzi smo, nemamo organizaciju, nemamo uslove za razvoj mladih igrača. Kod nas sve svodi na improvizaciju i sreću, evo već 2 i po decenije.

I dan danas slavimo prolaz protiv Ferenca ko da smo Reala izbacili (jesu jači od nas u svakom smislu ali opet), a ne klub koji je smiješan u europskim okvirima gdje je jednom u posljednjih 15 godina igrao grupnu fazu EL i u tih 15 godina su osvojili samo 2 titule u mađarskoj ligi. Ali eto i to je amaterskim klubovima u europi kao što su bh. klubovi neki megauspjeh nažalost. Evo sad će 2 decenije od utakmice s Newcastleom, poslije te utakmice ti si u haman 20 godina samo 2 put izbacio klub koji je jači od tebe, Sherif i Ferenc. Ponavljam 2 put u 20 godina. Realno bitni smo u europi koliko i klubovi iz San Marina.

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 10 sep 2020, 11:34

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 11:12
Prije da cemo sacekati sezonu, dvije i vratiti Sehica i dokle god on bude mogao drzati ga na golu :D
Eh zivim za taj dan. Tesko da cemo boljeg naci i prije njega, a i poslije. Sreca nasa pa je pravi Zeljovac i vjerujem u njegovo obecanje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 11:37

Jbg, Braconi, Ferenc izbaci Celtic kao gost :D
Ali imas primjer Madjarske drzave kako se radi za sport. Primjer je i Osijek koji se nenormalno digao na madjarski pogon. Preko 2 miliona platu su dali Bjelici cini mi se, a jos ne igraju grupe nit su prvaci u Hrvatskoj. U Bosni toga nema i nece biti. Prvo od zakona pa do ideja kako, sta.

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 10 sep 2020, 11:39

NIje isto plivati u slatkoj i slanoj vodi. Nije isto igrati domacu ligu takva kakva je i medjuarodne utakmice takmicarskog znacaja. Da imaju bar par takvih tekmi godisnje i ovi igraci koji danas nose plavi dres bili bi bolji i izgledali bi na terenu snaznije. Te utkamice se prvo gube u glavi, a ostalo je samo pitanje egzkucije. Neophodno je igrati vise internacionalih meceva, ako je to ikako moguce...Sto se lige BiH tice, na svakoj poziciji imamo igrace koji su medju boljima. Mozda nemamo stalnog golmana, ali zadnja linija je dobila samo 1 gol u 4 utakmice. U veznom redu su i trkaci i tehnicari, a tri spica su sasvim ok. Nmamo kvalitetna krila, ali u mogim utakmicama Amar stavlja Veselinovica i Mujezinovica ili ko vec igra a desnoj strani u poziciju krinlih veznjaka, a ne cistih krila. Znaci, probati domacu ligu igrati sa visokim intenzitetom i ostro sankionisati setnju poput one protiv Mladosti. Zna se zasto je ova sezona posebno vazna.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 sep 2020, 11:41

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 11:37
Jbg, Braconi, Ferenc izbaci Celtic kao gost :D
Ali imas primjer Madjarske drzave kako se radi za sport. Primjer je i Osijek koji se nenormalno digao na madjarski pogon. Preko 2 miliona platu su dali Bjelici cini mi se, a jos ne igraju grupe nit su prvaci u Hrvatskoj. U Bosni toga nema i nece biti. Prvo od zakona pa do ideja kako, sta.
Pa desi se uvijek iznenađenje u europi ko što je nama bio omjer snaga protiv Ferenca, tako je i Ferencu omjer snaga sa Celticom. Ali kad gledaš ovo što sam ja napisao vidiš da je Ferenc niđe veze klub u europskim okvirima. Možda se tek sad počinju izdizat jer jedan od osnovnih ciljeva Orbanove vlade je ulaganja u sport, u fudbal prvenstveno.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 11:44

Vise sam zelio reci koliko se dizu u odnosu na taj period kad smo mi igrali sa njim. I to sve jer su odlucili tako i jer imaju podrsku, ideju, zakone na svojoj strani.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 10 sep 2020, 11:46

Maccabi sa Medunjaninom top ekipa nema se sta traziti, Maribor tad je ko Dinamo / Crvena Zvezda prije par godina. Maribor isto igrao CL. Plzen, igrali CL. Top ekipa, igrali reprezentativci Ceske, kasnije im igraci igrali u Bundesligi. Jedino od zadnjih ekipa gdje mislim da smo imali sansu da prodjemo, da smo imali npr ovu sadasnju ekipu i trenera jeste protiv AIKa. AIK je bezveze ekipa, koja igra kukavicki fudbal koji bi nama odgovarao.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 sep 2020, 11:51

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 11:44
Vise sam zelio reci koliko se dizu u odnosu na taj period kad smo mi igrali sa njim. I to sve jer su odlucili tako i jer imaju podrsku, ideju, zakone na svojoj strani.
Pa dobro budući da mi nemamo državu, ne može se ništa bolje ni očekivati. I moram reći da me to jako boli i kao građanina i kao sportskog fanatika.

Volim našu zemlju, ali državu mrzim iz dna duše.
Tristan10 je napisao/la:
10 sep 2020, 11:46
Maccabi sa Medjunaninom top ekipa nema se sta traziti, Maribor tad je ko Dinamo / Crvena Zvezda prije par godina. Maribor isto igrao CL. Plzen, igrali CL. Top ekipa, igrali reprezentativci Ceske, kasnije im igraci igrali u Bundesligi. Jedino od zadnjih ekipa gdje mislim da smo imali sansu da prodjemo, da smo imali npr ovu sadasnju ekipu i trenera jeste protiv AIKa. AIK je bezveze ekipa, koja igra kukavicki fudbal koji bi nama odgovarao.
I jako je bitno da u tom periodu Newcastlea pa do danas nismo čak 6 puta igrali europu kao najveći bh. klub.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 10 sep 2020, 11:55

braco je napisao/la:
10 sep 2020, 11:51
LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 11:44
Pa dobro budući da mi nemamo državu, ne može se ništa bolje ni očekivati. I moram reći da me to jako boli i kao građanina i kao sportskog fanatika.

Volim našu zemlju, ali državu mrzim iz dna duše.
Tristan10 je napisao/la:
10 sep 2020, 11:46
Maccabi sa Medjunaninom top ekipa nema se sta traziti, Maribor tad je ko Dinamo / Crvena Zvezda prije par godina. Maribor isto igrao CL. Plzen, igrali CL. Top ekipa, igrali reprezentativci Ceske, kasnije im igraci igrali u Bundesligi. Jedino od zadnjih ekipa gdje mislim da smo imali sansu da prodjemo, da smo imali npr ovu sadasnju ekipu i trenera jeste protiv AIKa. AIK je bezveze ekipa, koja igra kukavicki fudbal koji bi nama odgovarao.
I jako je bitno da u tom periodu Newcastlea pa do danas nismo čak 6 puta igrali europu kao najveći bh. klub.
Ona sezona prije 5-6 godina kad nismo izborili Evropu se nije smjela desiti. Ono kad smo na zimu doveli puno igraca. Mislim da je to najveci kiks, ali eto.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 10 sep 2020, 11:58

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 11:07
Ali ne znam jeste li skontali pred kraj Kosoricu doqurcilo i ispuca on loptu umjesto Fejzica :rol:
Gdje neće kad ovome svaka u aut ili na niskog Blazevica
moSa ljoŽe

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 10 sep 2020, 11:59

Priča o uspjehu u Evropi može da krene u onom trenutku kada ovaj klub bude finansijski stabilan i ne dozvoli da u sezonu uđe sa pojačanjima iz Slobode i Čelika. Kada u klubu bude barem 10 ljudi poput Amara Osima i Jasmina Badžaka, koji će zajedno raditi na izgradnji kluba, od infrastrukture do omladinskog pogona i prvog tima. Kada direktor bude ozbiljan menadžer sa dobrim timom ljudi oko sebe. U suprotnom ovo će biti priča o psu koji se zapita čiji je ono rep, daj da ga uhvatim i tako u krug do besvijesti.
Vrlo je moguće da do toga nikad i ne dođe, barem tako djeluje iz ove perspektive, tako da bolje da tu priču stavimo sa strane i okrenemo se tome ko će nam igrati u Širokom, da li je ovo prava prilika da Zec dobije koju minutu, kako će se uklopiti Vrhovac i slično.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 sep 2020, 12:03

Kosorić ako dobije žuti protiv Širokog propušta narednu utakmicu

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 10 sep 2020, 12:19

braco je napisao/la:
10 sep 2020, 12:03
Kosorić ako dobije žuti protiv Širokog propušta narednu utakmicu
mozda je i bolje da dobije. svakako nam krupa dolazi
moSa ljoŽe

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: manijakba i 20 gostiju.