Migrantska kriza u BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Husika
Kontakt:

Re: Migrantska kriza u BiH

Post Postao/la Husika » 10 sep 2020, 09:36

sljivo je napisao/la:
10 sep 2020, 09:05
Husika je napisao/la:
10 sep 2020, 09:02
Bombardier je napisao/la:
10 sep 2020, 08:41
Inače religija nije postojala prije Vatikana. Ni Židovi. Ni Mojsije, sve izmislili Ivan Pavao II i Benedikt.

Kakav analfabeta sunce ti poljubim. :tokralju:
Kakav si ti "nokat" na ovcijoj nozi!
Nadam se da si u stanju razdvojiti religiju od vjere?
Jesi svjestan da je religija organizovana institucija?

Frajer koji vjeruje da da je taj gore pomenuti pretvarao stap u zmiju nekog naziva neznalicom :thumbup: :rol:
Čisto sumnjam da je bombarder onaj koji vjeruje u to. :mrgreen:
Za potrebe forumske diskusije i zadovaljavanja ega Heller je u stanju postati Papa i braniti sve nebuloze plasirane od institucije zvana religija...
Jasno mi je da ima ljudi koji vjeruju kako su Islam, Pravoslavlje, Katolicanstvo, Protestatizam, Judeizam itd nesto sto nema veze jedno s drugim, odnosno da su to konfrontirane institucije koje je postuju razlicite bogove...
Ali da neko mladji u 2020 vjeruje u to nije mi nikako jasno...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Bombardier
Kontakt:

Post Postao/la Bombardier » 10 sep 2020, 09:47

Husika je napisao/la:
Inače religija nije postojala prije Vatikana. Ni Židovi. Ni Mojsije, sve izmislili Ivan Pavao II i Benedikt.

Frajer koji vjeruje da da je taj gore pomenuti pretvarao stap u zmiju nekog naziva neznalicom :thumbup: :rol:
Jesi ti svjestan da su Židovi bili organizovani prije pojave Vatikana, dosta prije.

Otkud ti ideja da vjerujem da je Mojsije radio bilo šta od toga. Samo imam kakvo takvo znanje iz Historije religija, za razliku od tebe koji ne zna da postoji Crkva Engleska i koji je do prekjuče mislio da su Englezi Rimokatolici. :lol: Smatram da sam dovoljno kompetentan da te nazovom neznalicom jer danima ovdje pišeš stvari koje nemaju veze s mozgom. Zatim izvodiš proizvoljne zaključke iz tekstova koji se odnose na Srednji Vijek na današnje uređenje svijeta.

Kako bi nazvao ono što je bilo u Antičkom Egiptu? Kler koji je imao hramove, obožavao bogove i živio na leđima običnog čovjeka? Religija ili Vjera? Ili ćeš ostati pri svom da je Vatikan to prvi radio.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 10 sep 2020, 10:29

nebeskasila je napisao/la:
10 sep 2020, 08:53
sljivo je napisao/la:
10 sep 2020, 08:49
nebeskasila je napisao/la:
10 sep 2020, 06:35

To nema obrazovanja pola ih ne zna za sta sluzi wc solja. Provale kucu ili vikendicu i sere pored solje. Mislis da od njih sad 20000 u BiH jednom nece dogruhati da uradi takvo nesto. Vide i oni sad da je narod protiv njih i ne reci ds nece biti svega. Skontali su da policije i zakona nemamo
Ne znači da neće neko od toga broja ljudi završiti tako, ali medju njima odnosno prema priči i viđenom nisam vidio nikakav vjerski ponos i fanatizam. Čak šta vise, ni jedan posto tih ne ide nikako u džamije, nisu prakticari i sve što imaju sa vjerom je ono što su u tradiciji naslijedili. Kažem opet ne znači da ih neće biti ali to ništa nije drugačije kao što bi bilo ko ušao u tu priču, nevezano da li je migrant ili ne.
Ti mislis da onaj ko klanja 5 namaza uzme bombu i raznese se. To je americka prica. Problema cemo imati to je sigurno. U tim zemljama su bombaski napadi svakodnevnica. A kroz BiH je do sad proslo 50000ljudi za koje nemamo pojma ko su. Problemi ce tek poceti samo polako
Boli veliki dio bosnji briga kako ce kladuscani i biscani proci s tom bagrom. Sve dok im ta bagra ne bude u njihovom gradu. E onda ce poceti kukati. Zato kazem ta dva grada moraju svom silom uz kantonalnu policiju otjerati tu bagru s kantona. Nije bitno gdje samo sto dalje s USK. Drugacije ostali nece se probuditi dok ih ne budu imali u svom dvoristu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 10 sep 2020, 10:42

10 sep 2020, 09:47
Husika je napisao/la:

Jesi ti svjestan da su Židovi bili organizovani prije pojave Vatikana, dosta prije.

Otkud ti ideja da vjerujem da je Mojsije radio bilo šta od toga. Samo imam kakvo takvo znanje iz Historije religija, za razliku od tebe koji ne zna da postoji Crkva Engleska i koji je do prekjuče mislio da su Englezi Rimokatolici. :lol: Smatram da sam dovoljno kompetentan da te nazovom neznalicom jer danima ovdje pišeš stvari koje nemaju veze s mozgom. Zatim izvodiš proizvoljne zaključke iz tekstova koji se odnose na Srednji Vijek na današnje uređenje svijeta.

Kako bi nazvao ono što je bilo u Antičkom Egiptu? Kler koji je imao hramove, obožavao bogove i živio na leđima običnog čovjeka? Religija ili Vjera? Ili ćeš ostati pri svom da je Vatikan to prvi radio.
Imas znanje o historiji religije plasirano od same religije :thumbup: Bravo! Cestitam!
Nemoj biti smijesan vezano za to da neke crkve, nemaju veze sa Vlastikanom, nemoj molim te meni to pricati...
On u stilu ko ste ba vi iz Rima da mi sefujete a hladno koristis njihovu Bibliju, dogmu, doktrinu, svece, bogove, sveto trojstvo, apsolutno sve itd
Helleru nemoj me svega ti!
Isto ove se odnosi i na Pravoslavlje, Islam itd
Ne hebem vas ni 1% samo cu sasvim slucajno nastaviti isto ono sto vi propagirate u drugoj boji korica... :think:
Opet cu ti ponoviti da Papa odobrava ko ce biti postavljen na prijesto, kao i to ko ce biti Pravolsavni poglavar itd
Ne znam tacno kako se to zove u religijskoj terminologiji, ali naleti ce to meni vrlo brzo...

Vezano za Egipat, pa to je potpuno ista dogma, stihija, zlo koje je samo preneseno u Rim... Isti bog isti sveci sve isto u drugoj boji!

I onako pitanje za tebe, koja je najbogatija institucija na svijetu?
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 sep 2020, 10:49

Vidiš li ti, pročitaš li ti svoj odgovor nekad? Kad ti neko da smislem i dobar odgovor ti to protumačiš ovako: "Imas znanje o historiji religije plasirano od same religije". Kad ti odgovor ne paše ti udariš kontraargument da je i taj odgovor dio zavjere. Čuješ li ti sebe?

Kad te neko nešto upita "Religija ili Vjera?" ti uradiš ovako: "Vezano za Egipat, pa to je potpuno ista dogma, stihija, zlo koje je samo preneseno u Rim... Isti bog isti sveci sve isto u drugoj boji! I onako pitanje za tebe, koja je najbogatija institucija na svijetu?" - Odmah protupitanje i skretanje sa teme.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 10 sep 2020, 10:51

sljivo je napisao/la:
10 sep 2020, 10:49
Vidiš li ti, pročitaš li ti svoj odgovor nekad? Kad ti neko da smislem i dobar odgovor ti to protumačiš ovako: "Imas znanje o historiji religije plasirano od same religije". Kad ti odgovor ne paše ti udariš kontraargument da je i taj odgovor dio zavjere. Čuješ li ti sebe?

Kad te neko nešto upita "Religija ili Vjera?" ti uradiš ovako: "Vezano za Egipat, pa to je potpuno ista dogma, stihija, zlo koje je samo preneseno u Rim... Isti bog isti sveci sve isto u drugoj boji! I onako pitanje za tebe, koja je najbogatija institucija na svijetu?" - Odmah protupitanje i skretanje sa teme.
Prosto je!
Da bih vjerovao Helleru ja bih morao vjerovati religiji a to nece da moze :nene:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 sep 2020, 10:54

Zašto religiji kad on govori historijske činjenice koje su skupljali ljudi koji nemaju veze sa religijom (u tom nekom odnosu) niti su bili religijski kler?

Bombardier
Kontakt:

Post Postao/la Bombardier » 10 sep 2020, 11:03

Husika je napisao/la:
10 sep 2020, 10:42
Imas znanje o historiji religije plasirano od same religije :thumbup: Bravo! Cestitam!
Imam kakvo takvo, ti nemaš nikakvo.
Husika je napisao/la:
Nemoj biti smijesan vezano za to da neke crkve, nemaju veze sa Vlastikanom, nemoj molim te meni to pricati...
On u stilu ko ste ba vi iz Rima da mi sefujete a hladno koristis njihovu Bibliju, dogmu, doktrinu, svece, bogove, sveto trojstvo, apsolutno sve itd
Helleru nemoj me svega ti!
Isto ove se odnosi i na Pravoslavlje, Islam itd
Objasnio sam ti u par navrata razlike između Vatikanske i Biblije Kralja Jamesa.
Husika je napisao/la:
Ne hebem vas ni 1% samo cu sasvim slucajno nastaviti isto ono sto vi propagirate u drugoj boji korica... :think:
Šta ja to propagiram? Opet mi ad hoc imputiraš da ja nešto vjerujem ili propagiram. Ja samo ispravljam tvoje krive navode, nigdje ja religiju branio nisam, nit bi to ikada radio.

Husika je napisao/la:
Opet cu ti ponoviti da Papa odobrava ko ce biti postavljen na prijesto, kao i to ko ce biti Pravolsavni poglavar itd
Ne znam tacno kako se to zove u religijskoj terminologiji, ali naleti ce to meni vrlo brzo...
Pročitaj malo o Schizmi 1054. To je jedan od razloga zbog kojih se desio raskol Crkve. Još bitnije je da moderni Kraljevi nemaju nikakvu izvršnu funkciju i samim tim Papa ih nema šta imenovati, jer se Kralj postaje po rođenju.
Husika je napisao/la:
Vezano za Egipat, pa to je potpuno ista dogma, stihija, zlo koje je samo preneseno u Rim... Isti bog isti sveci sve isto u drugoj boji!
Ti reče da je to Vatikan izmislio sve. Zbog toga sam napisao. Fino priznaj da nisi bio upravu i da je Religija daleko starija od Vatikana.
Husika je napisao/la:
I onako pitanje za tebe, koja je najbogatija institucija na svijetu?
Vjerovatno Vatikan, i sad ćeš to ti uzeti ko argument da si upravu iako nema nikakvih dodirnih, ni logičkih tačaka sa početkom naše rapsrave, koju si razvukao kilometar daleko pokušavajući naći neki oslonac.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 10 sep 2020, 11:05

sljivo je napisao/la:
10 sep 2020, 10:54
Zašto religiji kad on govori historijske činjenice koje su skupljali ljudi koji nemaju veze sa religijom (u tom nekom odnosu) niti su bili religijski kler?
Takvi su zavrsavali kao Giordano Bruno! To su djecije price, ne mislim da ti pricas djecije nego je ta vrsta price djecija!

Insistiras da je nesto trebam prihvatiti ili dokazati, hajde vi dokazite meni da nisam upravu kada kazem da su gore pobrojane religije jedno te isto i da su Vatikanski izum odnosno njihovo vlasinstvo...
Hajde malo o tome, zasto uvijek ja moram nesto dokazivati a vi nikad nista meni...

Bombardier
Kontakt:

Post Postao/la Bombardier » 10 sep 2020, 11:07

Husika je napisao/la:
10 sep 2020, 11:05
sljivo je napisao/la:
Takvi su zavrsavali kao Giordano Bruno! To su djecije price, ne mislim da ti pricas djecije nego je ta vrsta price djecija!

Insistiras da je nesto trebam prihvatiti ili dokazati, hajde vi dokazite meni da nisam upravu kada kazem da su gore pobrojane religije jedno te isto i da su Vatikanski izum odnosno njihovo vlasinstvo...
Hajde malo o tome, zasto uvijek ja moram nesto dokazivati a vi nikad nista meni...
Zato što uglavnom pišeš i tvrdiš ti gluposti, a breme dokazivanja je na onom ko iznosi tvrdnju.

Mislim da sam spominjanjem Egipta dokazao da nisi upravu i da lupaš gluposti.

Bombardier
Kontakt:

Post Postao/la Bombardier » 10 sep 2020, 11:09

sljivo je napisao/la:
Da li da i Martina Luthera ubacim da još više pogubi konce.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 10 sep 2020, 11:13

10 sep 2020, 11:09
sljivo je napisao/la:
Da li da i Martina Luthera ubacim da još više pogubi konce.
Odrastao u Vatikanu , njihov igrač :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 10 sep 2020, 11:15

10 sep 2020, 11:07
Husika je napisao/la:
10 sep 2020, 11:05
sljivo je napisao/la:

Zato što uglavnom pišeš i tvrdiš ti gluposti, a breme dokazivanja je na onom ko iznosi tvrdnju.

Mislim da sam spominjanjem Egipta dokazao da nisi upravu i da lupaš gluposti.
Ulozio si veliki zrud u quotanje ali sam ti prilicno odgovorio na njih vec prije...

Ko spori da u Egiptu nisu bile instirucije religije? Upravo taj model je i prenesen u Vatikan, samo sto ne mogu ja sad 2020 god pricati o Egiptu pa se vezem za ono sadasnje, Vatikan!

Budi fer pa i ti meni ponudi neki odgovor:

Ralika izmedju Adama i Adema, Have i Eve kao i ostalih "persona" da ih ne nabrajam jer ih i sam vec znas!
Ako pronadjes razliku ja ti prizanjem da si bio u pravu i necemo vise tusiti o ovome...

Bombardier
Kontakt:

Post Postao/la Bombardier » 10 sep 2020, 11:19

Zašto bi bio fer, kada ti meni nijedan odgovor nisi ponudio nego samo potpitanja u svrhu razvlačenja rasprave dok negdje ne naletiš. Ali evo. Prevod.

Zašto bi nalazio razliku, ja nikada nisam ni tvrdio da te religije nisu nastale jedna od druge i da su u suštini različite. Samo sam ti objašnjavao kako su se granale i odbacivale autoritet nekog čovjeka (Mojsija, Isusa, Pape, Kurca) zbog svojih (Kralj Henry) interesa. I da je sljedbeniku religije njegova religija drukčija od drugih a meni su iste. Ali ti si shvatio odavno da nisi u pravu, samo ti tvoj ego ne dozvoljava da to priznaš pa pričaš nadugo i naširoko, i onda vadiš ovaj neki "argument".

Da ti objasnim, iako su Vatikanska i Biblija Kralja Jamesa slične, ipak je Biblija Kralja Jamesa za nekoliko poglavlja duža. Još bitnija je simbolika Biblije Kralja Jamesa, koja samim svojim izdanjem i postojanjem odbacuje Vatikansku Bibliju i kroz nju Vatikan.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 sep 2020, 11:21

Huso, teret je na tebi da dokažes to novo što tvrdis. Nije na nama da to pobijamo. Zašto se ne zapitas, kako je moguće da, i pored svih tih mojih drugačijih stavova i novih tvrdnji, se ne desi da sam u krivu? Po bilo čemu. Problem je što jedno tako priznanje obara sve drugo i onda se zavlacis sve dublje ili se vratiš u krug ne govoreći ništa novo već samo se branis da je sve nastimano i zavjereno.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 10 sep 2020, 11:21

U Husikinom svijetu svi pokemoni su ustvari digimoni.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 10 sep 2020, 11:33

10 sep 2020, 11:19
Zašto bi bio fer, kada ti meni nijedan odgovor nisi ponudio nego samo potpitanja u svrhu razvlačenja rasprave dok negdje ne naletiš. Ali evo. Prevod.

Zašto bi nalazio razliku, ja nikada nisam ni tvrdio da te religije nisu nastale jedna od druge i da su u suštini različite. Samo sam ti objašnjavao kako su se granale i odbacivale autoritet nekog čovjeka (Mojsija, Isusa, Pape, Kurca) zbog svojih (Kralj Henry) interesa. I da je sljedbeniku religije njegova religija drukčija od drugih a meni su iste. Ali ti si shvatio odavno da nisi u pravu, samo ti tvoj ego ne dozvoljava da to priznaš pa pričaš nadugo i naširoko, i onda vadiš ovaj neki "argument".

Da ti objasnim, iako su Vatikanska i Biblija Kralja Jamesa slične, ipak je Biblija Kralja Jamesa za nekoliko poglavlja duža. Još bitnija je simbolika Biblije Kralja Jamesa, koja samim svojim izdanjem i postojanjem odbacuje Vatikansku Bibliju i kroz nju Vatikan.
Izvini je li ti mislis da ja ne znam zasto se service pack-irala jedna te ista religija?
Je li mislis da nisam bio svjestan da ce rasprava ici ovim tokom gdje ti imas "mainstream" verziju a ja pišam uz vjetar?

Meni je uzivanje voditi ovakve rasprave gdje mi neko soli zdravu pamet bljuvotinama a prihvacene su samo zato jer vecina pusi tu pricu, prije su morali da je puse jer inace ode glava a danas da te drustvo ne izopci...

Iskreno, je li ti kao odrasla osoba 2020 god vjerujes da je istitucija koja hiljadama godina vlada svakim aspektom zivota tek tako prepustila vladavinu?
Mislis li da institiucija koja je bogatija nego sve ostale zajedno ima tako naivne propuste?

Ako mislis ja ti se divim i zelio bih da imam tvoj spokojan san!

Bombardier
Kontakt:

Post Postao/la Bombardier » 10 sep 2020, 11:36

Ja mislim da ti slabo šta znaš.

U vezi s predzdanjim pasusom. Naravno da nije. Vodio se tridesetogodišnji rat. Nakon kojeg im je oslabio uticaj.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 10 sep 2020, 11:43

10 sep 2020, 11:36
Naravno da nije. Vodio se tridesetogodišnji rat. Nakon kojeg im je oslabio uticaj.
Sad bih stavio smajlija ali necu da te nerviram!
Zelis mi reci da neko vodi 30(100 ili 200) god rat protiv necije dogme i onda hladno umjesto da je odbaci zadrzi je...
Ja zaista nemam mogucnost da to razumijem...
Karikiram, ti mene gonis da navijam za FK Sarajevo, da budem "Pitar", ja necu, ratujemo vec dugo i pobjedim te ali umjesto da ne navijam za FK Sarajevo ja nastavim navijati samo sebi dam ime "Pitar2"...
Izvini ali ja zasta nemam intelektulane sposobnosti da to shvatim... Priznajem glup sam!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 sep 2020, 11:53

Husika, uzaludno je i besmisleno voditi ove rasprave. Vidim da ti ne odustajes niti želiš da pogledaš u svoje stavove. Ako se nešto ne uklapa u tvoje svetonazore i nauk mi možemo qrc svirati i pisati. Neko ti donese činjenicu ti se branis da je to mainstream ili zavjera ili namješteno. Evo ja sad na te tvoje stavove mogu reći da su namješteni i da se njima želi pridobiti šaka ljudi radi ko zna čijih interesa.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 8 gostiju.