Evo i da i ja sam neko svoje mišljenje o jučerašnjem meču.
Prvo mene uopšte nije pogodio jučeranji poraz jer nisam imao neka očekivanja, a i pojedinci s ove teme znaju koliko sam poravnio poslije Mladosti. Mislim da smo odigrali koliko smo mogli i nismo se obrukali.
Dakle po meni je navijački bilo očekivati prolaz jučer, ali objektivno male su šanse za to bile. Pa čak i da nije bilo korone u našem timu i da smo izašli u full sastavu. Jednostavno Maccabi koji je ispodprosječna europska ekipa je jači od nas.
Ali evo sad pogotovo kad uzmemo u obzir da smo imali zaražene igrače i da nam je to krojilo sastav jučer, vidimo šta smo dobili. Pogledajte naš jučerašnji sastav. Bez imalo namjere da uvrijedim bilo koga od igrača ali evo nekoliko mojih viđenja jučerašnjeg sastava, neću sve igrače spominjat:
Odbrana:
- Fejzić - dakle europsku utakmicu nam je branio čovjek koji nikad nije u karijeri branio full sezonu. Čovjek koji je već 6 godina rezervni golman gdje god je bio u po UEFI 40. ligi europe, Podsjećam vas da nam je branio čovjek koji je bio rezerva Slobode prošle sezone, jedne od najgorih ekipa prošle sezone 40. lige evrope. Fejza je posljednji put redovno branio 2014. i to samo prvu polusezonu igrajući za Slobodu, da bi drugu polusezoni bio rezervni golman. Sezonu prije te je branio za Rudar Kakanj u federalnoj ligi gdje je upisao samo 4 nastupa. Sezonu prije Rudara je branio za Olimpik gdje je isto branio jednu polusezonu, a drugu na klupi bio. I onda se neki ibrete kako Fejzić brani protiv Maccabija? Drag mi je Fejza i nije ovo ništa napisano da bih ga popljuvao ali ovo su fakti koje nisam ja izmislio već činjenice iz njegove karijere
- Miletić - čovjek koji je do ove sezone posljednju utakmicu od prve minute počeo 6. aprila 2019. godine. Ove sezone odigrao 2 utakmice nakon godinu i po haman. Uzimajući u obzir klubove u kojem je igrao, Maccabi mu je vjerovatno prvi jači protivnik u karijeri, a 25 mu je godina.
- Stevanović i Šehić - Šeha je odigrao 5 ozbiljnih seniorskih utakmica u karijeri tj. ovih 5 u premijer ligi ove sezone. Onu žabokrečinu od federalne ne računam. Tako da teško je bilo nešto očekivati. Siniša solidan za našu ligu, za europu ipak nije ono što nam treba.
Vezni red:
Ovdje ću samo krila spomenut.
- Blažević i Veselinović - dakle igrali smo s krilima koja nisu skupa 10 golova u karijeri dala. Znamo svi famoznu statistiku Veselog; 8 golova u 121 utakmici 40. lige europe. Desno krilo nam igra bek Blažević koji doduše je tek prije godinu dana počeo igrati beka, inače je sve do tad kao krilo igro. Statistika Blaževića u karijeri; dao je samo 4 gola u karijeri. Da stvar bude gora, posljednji go je zabio prije 2 godine tj. u oktobru 2018. igrajući u drugoj slovenskoj ligi. Tačnije od ta 4 gola u karijeri, dao je 2 u drugoj slovenskoj prije 2 godine nastupajući za Brezice 1919. Sezonu prije te zabio je 2 gola kad je igrao u četvrtoj njemačkoj ligi za VfV Borussia 06 Hildesheim.
- Štilić i Lendrić su jedini igrači od kojih se nešto moglo očekivati prema naprijed i to se tako i ispostavilo. Dakle s ovakvim krilima smo odmah u hendikepu bili što se tiče ofanzive i vi kontate da smo s njima mogli izbaciti izraelskog viceprvaka u kojem igrači igraju za nekoliko stotina hiljada eura godišnje.
Pisao sam neki dan da im je potpisao štoper za 400.000 eura godišnje plus bonusi. Špic Rukavica ima 300.000$ godišnje. Pogledajte gdje su neki njihovi igrači igrali prije. Jučer im je potpisao jedan Španac iz Malage,a pored nje igrao je i u Galatasarayu i Mainzu, ponikao u Real Madrid akademiji.
Ljudi dragi jednostavno razlika između nas i Maccabija je nebo i zemlja, a oni su ispodprosječan europski klub, a skontajte gdje smo mi tek. I ne sami mi kao Željo već općenito bh fudbal. Jednostavno kaskamo za tim ispodprosječnim europskim klubovima i igrački i organizacijski i finansijski i infrastrukturalno. Mi smo i sa i bez korone kokuzi,a bez para je sve sviranje qrcu.
Ponavljam, ne zamjerim ništa igračima i stručnom štabu na jučerašnjoj utakmici jer jednostavno smo limitirani u svakom smislu i odigrali smo u skladu s mogućnostima.