FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ExBlueone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ExBlueone » 10 sep 2020, 10:12

Ne pada mi napamet u ovakvoj situaciji kritikovai klub za ono što se desilo sinoć. Fakat tri tako primljena gola :crazy: rezultat su svega nabrojanog. Znam kroz šta su igrači prolazili i fizički i psihički kroz sva ta sranja oko testova i izolacije i ja fakat ak fakat nemam prava da im pisnem.
Opet kažem u drugim okolnostima krv na slamku.
Ali hajde malo vratimo film od prije 13-14 dana i igranke oko testova kad nas je raznorazni pasjaluk i poganluk ( ne aludiram ni na koga posebno već na raznorazne smradove općenito ) prozivao zbog pozitivnih testova, a ja sam garantovao da su naši testovi ispravni jer su urađeni u labu koji je jedini verifikovan od UEFA-e direktno, a da su izraelski fuš.
Javno sam to tvrdio i ovdje dok nisam bio banovani poslije poručio Plavojporodici nek prenese da su svi igrači ok. Nama se pakovalo da su nam igrači pozitrivni, da se to krilo, da smo zarazili pola lige, da smo otišli takvi u Izrael, da će nas UEFA izbaciti, kazniti.
I šta bi na kraju??? Znam ja da poganluk čita ovaj topic na forumu pa im poručujem nek iskopaju kakvu rupetinu 100 x100 i sami se povaljaju u nju.
Zato kažem daj da odigraju ovo tekmi u našem prvesntvu kako valja i kako znaju, nema ama nema baš nikakvog opravdanja za bilo kakve kikseve!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 10:17

Jbt, mi ovdje crkli zbog svega u zadnjih 20 dana sto se tice testova, izolacija i svega, a ne oni. Kreni tamo od testiranja, zatvaranja u hotel pa ovdje su bili 2-3 sata na aerodromu i na kraju nisu nas testirali kad su obecali vec dan poslije pa tek u srijedu izasli iz izolacije samo da mogu trenirati pa nazad se zatvori u kucu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 10 sep 2020, 10:18

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 10:11
Ma Dado cim je usao i nakon 5 minuta on vise nije ni mogao. Na njemu se vidi da je ovo ostavilo posljedice, a bitan nam je. Mujezinovic sa druge strane fino je odigrao. I tamo se vidjelo da se ove sezone popravio za razliku od prosle.
Biće zanimljivo vidjeti kojih 11 ćemo izvesti u Širokom. A mislim da je ovo prava prilika da vidimo i desetku na klupi. Prošle godine je baš tamo donio preokret u igri.

Opt1
Kontakt:

Post Postao/la Opt1 » 10 sep 2020, 10:19

Igrali smo koliko smo mogli u trenutnim okolnostima. Idemo dalje.... Dobiti siroki.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 10 sep 2020, 10:20

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 10:11
Ma Dado cim je usao i nakon 5 minuta on vise nije ni mogao. Na njemu se vidi da je ovo ostavilo posljedice, a bitan nam je. Mujezinovic sa druge strane fino je odigrao. I tamo se vidjelo da se ove sezone popravio za razliku od prosle.
Da, Dado nam je pravo bitan ma da meni i Hajdar juce nije lose odigrao, mozda i medju najboljima bio, fino povukao loptu kod gola. Sehica su silovali po strani, imao je i finih intervencija ali nije mogao bas sve zaustaviti. Kosoric i Miletic jednostavno ne mogu zajedno igrati.
FKŽ !

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 sep 2020, 10:22

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 10:17
Jbt, mi ovdje crkli zbog svega u zadnjih 20 dana sto se tice testova, izolacija i svega, a ne oni. Kreni tamo od testiranja, zatvaranja u hotel pa ovdje su bili 2-3 sata na aerodromu i na kraju nisu nas testirali kad su obecali vec dan poslije pa tek u srijedu izasli iz izolacije samo da mogu trenirati pa nazad se zatvori u kucu.
Da smo najspremniji tamo nije lako igrat, jbt vlaga preko 70% :crazy: ...a kamol u ovoj situaciji kad prakticno nismo ni trenirali danima
=\_1921_/=

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 10:26

TeaM87 je napisao/la:
10 sep 2020, 10:20
Da, Dado nam je pravo bitan ma da meni i Hajdar juce nije lose odigrao, mozda i medju najboljima bio, fino povukao loptu kod gola. Sehica su silovali po strani, imao je i finih intervencija ali nije mogao bas sve zaustaviti. Kosoric i Miletic jednostavno ne mogu zajedno igrati.
Vise je kriza Alispahic bio nego Hajdarevic. Mozda da smo mogli na startu izaci sa Dadom i Hajdarevic bilo bi bolje, ali tako je kako je. Isto mislim za Kosorica i Miletica. Nisu oni losi kao pojedinci, ali zajedno nikako. Tu ocekujem, svakako, Ikica za koje kolo. A Sehic nema iskustvo na ovom nivou. Nikad on nije igrao ovakve utakmice protiv ovakvih igraca. Tu dodaju malo i treme, malo sto fali kvalitet u odnosu na onog koga cuva i eto.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 10 sep 2020, 10:28

jedna stvar je jasna sad

Napasti titulu svim raspolozivim sredstvima kako bi se proslavila 100 godisnjica kluba
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 10:36

Gledam onu slovensku Muru. Oni se vratili u Sloveniju, nisu bili u izolaciji, odigrali i utakmicu sad da li prijateljsku ili zvanicnu nemam pojma i danas u Budimpesti na neutralnom terenu. I onda sa druge strane pogledas nasu situaciju. Zivote, robijo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 10 sep 2020, 10:38

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 10:36
Gledam onu slovensku Muru. Oni se vratili u Sloveniju, nisu bili u izolaciji, odigrali i utakmicu sad da li prijateljsku ili zvanicnu nemam pojma i danas u Budimpesti na neutralnom terenu. I onda sa druge strane pogledas nasu situaciju. Zivote, robijo.
tako je
to je prava istina

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 10 sep 2020, 10:45

Što prije shvatimo da smo truba od države, saveza, lige, kluba biće nam lakše. Kad pobijedimo Široki, sve će opet biti po starom. Domet našeg kluba je drugo pretkolo, I to je to. Nemamo boljih igrača od ovih sadašnjih, niti smo imali u zadnjih 10 godina (izuzetak su Hadžiahmetović, Bajić, Miroslav Stevanović, …) Ali ti igrači čim se pokažu malo boljim, odu za siću. Jednostavno, ne možeš prrodati igrača kojem je plata 1.500 eura za 15.000.000 Neko pominje Memiju (U Istri dečko igra, ili ne igra, ne pratim), Graovca (otpustili ga iz Vojvodine, čim su dobili investitora I dovely skuplje I bolje igrače), I sa njima ne bi imali bolji rezultat, jer smo loši.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 sep 2020, 10:47

LjoZee je napisao/la:
10 sep 2020, 10:36
Sve ti polazi od drzave, Saveza. Nije isto clanica EU plus njihov covjek predsjednik UEFA-a i supak Evrope sa najkorumpiranijim savezom.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 sep 2020, 10:52

Evo i da i ja sam neko svoje mišljenje o jučerašnjem meču.

Prvo mene uopšte nije pogodio jučeranji poraz jer nisam imao neka očekivanja, a i pojedinci s ove teme znaju koliko sam poravnio poslije Mladosti. Mislim da smo odigrali koliko smo mogli i nismo se obrukali.

Dakle po meni je navijački bilo očekivati prolaz jučer, ali objektivno male su šanse za to bile. Pa čak i da nije bilo korone u našem timu i da smo izašli u full sastavu. Jednostavno Maccabi koji je ispodprosječna europska ekipa je jači od nas.

Ali evo sad pogotovo kad uzmemo u obzir da smo imali zaražene igrače i da nam je to krojilo sastav jučer, vidimo šta smo dobili. Pogledajte naš jučerašnji sastav. Bez imalo namjere da uvrijedim bilo koga od igrača ali evo nekoliko mojih viđenja jučerašnjeg sastava, neću sve igrače spominjat:

Odbrana:
  • Fejzić - dakle europsku utakmicu nam je branio čovjek koji nikad nije u karijeri branio full sezonu. Čovjek koji je već 6 godina rezervni golman gdje god je bio u po UEFI 40. ligi europe, Podsjećam vas da nam je branio čovjek koji je bio rezerva Slobode prošle sezone, jedne od najgorih ekipa prošle sezone 40. lige evrope. Fejza je posljednji put redovno branio 2014. i to samo prvu polusezonu igrajući za Slobodu, da bi drugu polusezoni bio rezervni golman. Sezonu prije te je branio za Rudar Kakanj u federalnoj ligi gdje je upisao samo 4 nastupa. Sezonu prije Rudara je branio za Olimpik gdje je isto branio jednu polusezonu, a drugu na klupi bio. I onda se neki ibrete kako Fejzić brani protiv Maccabija? Drag mi je Fejza i nije ovo ništa napisano da bih ga popljuvao ali ovo su fakti koje nisam ja izmislio već činjenice iz njegove karijere
  • Miletić - čovjek koji je do ove sezone posljednju utakmicu od prve minute počeo 6. aprila 2019. godine. Ove sezone odigrao 2 utakmice nakon godinu i po haman. Uzimajući u obzir klubove u kojem je igrao, Maccabi mu je vjerovatno prvi jači protivnik u karijeri, a 25 mu je godina.
  • Stevanović i Šehić - Šeha je odigrao 5 ozbiljnih seniorskih utakmica u karijeri tj. ovih 5 u premijer ligi ove sezone. Onu žabokrečinu od federalne ne računam. Tako da teško je bilo nešto očekivati. Siniša solidan za našu ligu, za europu ipak nije ono što nam treba.
Vezni red:

Ovdje ću samo krila spomenut.
  • Blažević i Veselinović - dakle igrali smo s krilima koja nisu skupa 10 golova u karijeri dala. Znamo svi famoznu statistiku Veselog; 8 golova u 121 utakmici 40. lige europe. Desno krilo nam igra bek Blažević koji doduše je tek prije godinu dana počeo igrati beka, inače je sve do tad kao krilo igro. Statistika Blaževića u karijeri; dao je samo 4 gola u karijeri. Da stvar bude gora, posljednji go je zabio prije 2 godine tj. u oktobru 2018. igrajući u drugoj slovenskoj ligi. Tačnije od ta 4 gola u karijeri, dao je 2 u drugoj slovenskoj prije 2 godine nastupajući za Brezice 1919. Sezonu prije te zabio je 2 gola kad je igrao u četvrtoj njemačkoj ligi za VfV Borussia 06 Hildesheim.
  • Štilić i Lendrić su jedini igrači od kojih se nešto moglo očekivati prema naprijed i to se tako i ispostavilo. Dakle s ovakvim krilima smo odmah u hendikepu bili što se tiče ofanzive i vi kontate da smo s njima mogli izbaciti izraelskog viceprvaka u kojem igrači igraju za nekoliko stotina hiljada eura godišnje.
Pisao sam neki dan da im je potpisao štoper za 400.000 eura godišnje plus bonusi. Špic Rukavica ima 300.000$ godišnje. Pogledajte gdje su neki njihovi igrači igrali prije. Jučer im je potpisao jedan Španac iz Malage,a pored nje igrao je i u Galatasarayu i Mainzu, ponikao u Real Madrid akademiji.

Ljudi dragi jednostavno razlika između nas i Maccabija je nebo i zemlja, a oni su ispodprosječan europski klub, a skontajte gdje smo mi tek. I ne sami mi kao Željo već općenito bh fudbal. Jednostavno kaskamo za tim ispodprosječnim europskim klubovima i igrački i organizacijski i finansijski i infrastrukturalno. Mi smo i sa i bez korone kokuzi,a bez para je sve sviranje qrcu.

Ponavljam, ne zamjerim ništa igračima i stručnom štabu na jučerašnjoj utakmici jer jednostavno smo limitirani u svakom smislu i odigrali smo u skladu s mogućnostima.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 10 sep 2020, 11:02

Konzerva je napisao/la:
10 sep 2020, 10:28
jedna stvar je jasna sad

Napasti titulu svim raspolozivim sredstvima kako bi se proslavila 100 godisnjica kluba
:salut:

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 10 sep 2020, 11:03

braco je napisao/la:
10 sep 2020, 10:52
Evo i da i ja sam neko svoje mišljenje o jučerašnjem meču.

Prvo mene uopšte nije pogodio jučeranji poraz jer nisam imao neka očekivanja, a i pojedinci s ove teme znaju koliko sam poravnio poslije Mladosti. Mislim da smo odigrali koliko smo mogli i nismo se obrukali.

Dakle po meni je navijački bilo očekivati prolaz jučer, ali objektivno male su šanse za to bile. Pa čak i da nije bilo korone u našem timu i da smo izašli u full sastavu. Jednostavno Maccabi koji je ispodprosječna europska ekipa je jači od nas.

Ali evo sad pogotovo kad uzmemo u obzir da smo imali zaražene igrače i da nam je to krojilo sastav jučer, vidimo šta smo dobili. Pogledajte naš jučerašnji sastav. Bez imalo namjere da uvrijedim bilo koga od igrača ali evo nekoliko mojih viđenja jučerašnjeg sastava, neću sve igrače spominjat:

Odbrana:
  • Fejzić - dakle europsku utakmicu nam je branio čovjek koji nikad nije u karijeri branio full sezonu. Čovjek koji je već 6 godina rezervni golman gdje god je bio u po UEFI 40. ligi europe, Podsjećam vas da nam je branio čovjek koji je bio rezerva Slobode prošle sezone, jedne od najgorih ekipa prošle sezone 40. lige evrope. Fejza je posljednji put redovno branio 2014. i to samo prvu polusezonu igrajući za Slobodu, da bi drugu polusezoni bio rezervni golman. Sezonu prije te je branio za Rudar Kakanj u federalnoj ligi gdje je upisao samo 4 nastupa. Sezonu prije Rudara je branio za Olimpik gdje je isto branio jednu polusezonu, a drugu na klupi bio. I onda se neki ibrete kako Fejzić brani protiv Maccabija? Drag mi je Fejza i nije ovo ništa napisano da bih ga popljuvao ali ovo su fakti koje nisam ja izmislio već činjenice iz njegove karijere
  • Miletić - čovjek koji je do ove sezone posljednju utakmicu od prve minute počeo 6. aprila 2019. godine. Ove sezone odigrao 2 utakmice nakon godinu i po haman. Uzimajući u obzir klubove u kojem je igrao, Maccabi mu je vjerovatno prvi jači protivnik u karijeri, a 25 mu je godina.
  • Stevanović i Šehić - Šeha je odigrao 5 ozbiljnih seniorskih utakmica u karijeri tj. ovih 5 u premijer ligi ove sezone. Onu žabokrečinu od federalne ne računam. Tako da teško je bilo nešto očekivati. Siniša solidan za našu ligu, za europu ipak nije ono što nam treba.
Vezni red:

Ovdje ću samo krila spomenut.
  • Blažević i Veselinović - dakle igrali smo s krilima koja nisu skupa 10 golova u karijeri dala. Znamo svi famoznu statistiku Veselog; 8 golova u 121 utakmici 40. lige europe. Desno krilo nam igra bek Blažević koji doduše je tek prije godinu dana počeo igrati beka, inače je sve do tad kao krilo igro. Statistika Blaževića u karijeri; dao je samo 4 gola u karijeri. Da stvar bude gora, posljednji go je zabio prije 2 godine tj. u oktobru 2018. igrajući u drugoj slovenskoj ligi. Tačnije od ta 4 gola u karijeri, dao je 2 u drugoj slovenskoj prije 2 godine nastupajući za Brezice 1919. Sezonu prije te zabio je 2 gola kad je igrao u četvrtoj njemačkoj ligi za VfV Borussia 06 Hildesheim.
  • Štilić i Lendrić su jedini igrači od kojih se nešto moglo očekivati prema naprijed i to se tako i ispostavilo. Dakle s ovakvim krilima smo odmah u hendikepu bili što se tiče ofanzive i vi kontate da smo s njima mogli izbaciti izraelskog viceprvaka u kojem igrači igraju za nekoliko stotina hiljada eura godišnje.
Pisao sam neki dan da im je potpisao štoper za 400.000 eura godišnje plus bonusi. Špic Rukavica ima 300.000$ godišnje. Pogledajte gdje su neki njihovi igrači igrali prije. Jučer im je potpisao jedan Španac iz Malage,a pored nje igrao je i u Galatasarayu i Mainzu, ponikao u Real Madrid akademiji.

Ljudi dragi jednostavno razlika između nas i Maccabija je nebo i zemlja, a oni su ispodprosječan europski klub, a skontajte gdje smo mi tek. I ne sami mi kao Željo već općenito bh fudbal. Jednostavno kaskamo za tim ispodprosječnim europskim klubovima i igrački i organizacijski i finansijski i infrastrukturalno. Mi smo i sa i bez korone kokuzi,a bez para je sve sviranje qrcu.

Ponavljam, ne zamjerim ništa igračima i stručnom štabu na jučerašnjoj utakmici jer jednostavno smo limitirani u svakom smislu i odigrali smo u skladu s mogućnostima.
:salut: :thumbup: :!:

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 10 sep 2020, 11:03

Ma realno niko drugi nam nije kriv osim nas samih što smo se doveli u situaciju da najtrofejniji klub ne bude nosioc u prvom pretkolu EL.
Prije smo uvijek imali sigurnih bar 500 000 eura, jer smo bili nosioci u prvom, a dalje nenosioci.
Ovo sad je smiješna cifra, a rezultat toga je što u 5.godina dva puta nismo izašli u europu.
Sad, da bi opet nešto mogli napraviti u europi i odigrati bar po jedno pretkolo u LP i u EL moramo biti prvaci.
Koliko znam od sljedeće sezone ako se Europa izbori igramo to treće takmičenje.
Tu bi i trebali imati neke šanse opet kroz koju godinu ako se selekcija igrača i komplet rad kluba dovede na neki novi nivo. Samo iskustvom igranja jačih utakmica možemo parirati i jačem, a da nam se ne svežu noge pri polasku.
Sad se okrenuti najbitnijoj stvari.
Tu smo vidjeli da na kraju možemo biti prvi.
Ovaj fejza, miletić, stevanović što su za europu dno, za našu ligu su prosjek. Ovi što su za europu ispodprosjek ili neki prosjek, su za našu ligu top.
Pobijedite u širokom i sve će biti po starom.
Raja je nahajcana stoji uz Želju ko nikad do sad, sinoć kad je pao go to je opšta ludnica bila u varaderu i u kafiću do varadera ne znam mu ni ime.. Svi pjevali na sav glas Željine pjesme.
Ovo mora biti naša sezona.
Naprijed Željo ljubavi moja!!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 11:03

braco je napisao/la:
10 sep 2020, 10:52
Špic Rukavica ima 300.000$ godišnje.
Fino mu u zivotu pretpostavljam

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 10 sep 2020, 11:05

Fejzic je bolji golman od Erica, i juce je odlicno odradio svoj posao.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 sep 2020, 11:06

Svaka cast @braco na detaljnijoj opservaciji. Mislim da je rijetko koga pogodio sinocnji poraz kao poraz, vise covjeka boli sto evo i nakon 25 godina od kraja rata mi smo bukvalno na istom nivou. Prvo, maksimalno drugo pretkolo euro takmicenja. Nama se plasiranje u ta takmicenja svodi da se dobije koja stotina hiljada eura od UEFA-e. Sto su smijesne pare za ozbiljne klubove. Bez privatizacije i uvodjenja stranog kapitala, necemo mi ni narednih 25 godina nigdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 sep 2020, 11:07

Ali ne znam jeste li skontali pred kraj Kosoricu doqurcilo i ispuca on loptu umjesto Fejzica :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 35 gostiju.