Bombardier je napisao/la: ↑10 sep 2020, 09:47
Husika je napisao/la: ↑10 sep 2020, 09:02
Bombardier je napisao/la: ↑10 sep 2020, 08:41
Inače religija nije postojala prije Vatikana. Ni Židovi. Ni Mojsije, sve izmislili Ivan Pavao II i Benedikt.
Kakav analfabeta sunce ti poljubim.
Kakav si ti "nokat" na ovcijoj nozi!
Nadam se da si u stanju razdvojiti religiju od vjere?
Jesi svjestan da je religija organizovana institucija?
Frajer koji vjeruje da da je taj gore pomenuti pretvarao stap u zmiju nekog naziva neznalicom
Jesi ti svjestan da su Židovi bili organizovani prije pojave Vatikana, dosta prije.
Otkud ti ideja da vjerujem da je Mojsije radio bilo šta od toga. Samo imam kakvo takvo znanje iz Historije religija, za razliku od tebe koji ne zna da postoji Crkva Engleska i koji je do prekjuče mislio da su Englezi Rimokatolici.

Smatram da sam dovoljno kompetentan da te nazovom neznalicom jer danima ovdje pišeš stvari koje nemaju veze s mozgom. Zatim izvodiš proizvoljne zaključke iz tekstova koji se odnose na Srednji Vijek na današnje uređenje svijeta.
Kako bi nazvao ono što je bilo u Antičkom Egiptu? Kler koji je imao hramove, obožavao bogove i živio na leđima običnog čovjeka? Religija ili Vjera? Ili ćeš ostati pri svom da je Vatikan to prvi radio.
Imas znanje o historiji religije plasirano od same religije

Bravo! Cestitam!
Nemoj biti smijesan vezano za to da neke crkve, nemaju veze sa Vlastikanom, nemoj molim te meni to pricati...
On u stilu ko ste ba vi iz Rima da mi sefujete a hladno koristis njihovu Bibliju, dogmu, doktrinu, svece, bogove, sveto trojstvo, apsolutno sve itd
Helleru nemoj me svega ti!
Isto ove se odnosi i na Pravoslavlje, Islam itd
Ne hebem vas ni 1% samo cu sasvim slucajno nastaviti isto ono sto vi propagirate u drugoj boji korica...
Opet cu ti ponoviti da Papa odobrava ko ce biti postavljen na prijesto, kao i to ko ce biti Pravolsavni poglavar itd
Ne znam tacno kako se to zove u religijskoj terminologiji, ali naleti ce to meni vrlo brzo...
Vezano za Egipat, pa to je potpuno ista dogma, stihija, zlo koje je samo preneseno u Rim... Isti bog isti sveci sve isto u drugoj boji!
I onako pitanje za tebe, koja je najbogatija institucija na svijetu?
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY