Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Nije problem sredina, Leverkusenu je prakticno dio Kolna, nije problem ni u novcu, imaju ga, problem je kako Voller i ljudi oko njega gledaju na ambicije kluba. U zivotu imas izbor, oni su izabrali put razvojnog kluba. Ne mogu ja ici u Leverkusenu i uciti Vollera menadzerskom poslu. Imas 100 mil+ za pojacanja, imas sjebano trziste do te mjere da su se cijene igraca prepolovile, imas jedinstvenu priliku da rijesis sve problem u kadru i ti se odlucis da se sagnes i da ga podudlas konkurenciju. Sad mozes uzeti dobrog igraca za 20 mil, sutra ce taj isti vrijediti 50.
Hertha ima 150 mil problema, ne znaju ljudi kako pare potrositi. Zasto ne znaju, tesko je od Lehmanna, Pretza i Friedricha ocekivati senzaciju.
Hertha ima 150 mil problema, ne znaju ljudi kako pare potrositi. Zasto ne znaju, tesko je od Lehmanna, Pretza i Friedricha ocekivati senzaciju.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
-
- Kontakt:
Ne znam sta ste vi gledali pa vam je Schick dobar igrac ili da je bio dobar u Leipzigu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
- Kontakt:
Ne znam kako će Bayer biti jači a ostali bez Havertza i Vollanda. Schick je pristojan igrač i ništa više, malo bolja verzija Piateka. Bayer mi je trenutno kvalitetom ispod Gladbacha.
Evo čitam da je Hertha ipak htjela Kocha, ali on se odlučio za seksipilni Leeds. Poprilično razočaravajuća spoznaja jer je nekako za očekivati da bi takav tip igrača trebao završiti u obogaćenoj Herthi.
Man. United se opet aktivirao oko Sancha, tako da ne bi trebalo čuditi ako se i taj transfer desi. Rashica pak sve bliže Aston Villi i Napoliju, dok je izvjesno da Hertha i RB ispadaju iz igre.
Sve u svemu, bit će ovo još jedan transfer period u kojem će ligu napuštati najveće zvijezde, a kupovati će se raznorazni talenti i poluproizvodi.
Evo čitam da je Hertha ipak htjela Kocha, ali on se odlučio za seksipilni Leeds. Poprilično razočaravajuća spoznaja jer je nekako za očekivati da bi takav tip igrača trebao završiti u obogaćenoj Herthi.
Man. United se opet aktivirao oko Sancha, tako da ne bi trebalo čuditi ako se i taj transfer desi. Rashica pak sve bliže Aston Villi i Napoliju, dok je izvjesno da Hertha i RB ispadaju iz igre.
Sve u svemu, bit će ovo još jedan transfer period u kojem će ligu napuštati najveće zvijezde, a kupovati će se raznorazni talenti i poluproizvodi.
-
- Kontakt:
Super analizaeffe_sa je napisao/la: ↑09 sep 2020, 22:15Pa dobro Schick je bio dosta dobar u Leipzigu. Ja sam ranije govorio da bi i volio da tamo ostane. Ovo.je za njega gora opcija, samo što izgleda RB nije htio platiti ovu cifru koju je Bayer platio.
A generalno me Leverkusen posebno više ko klub ne zanima, niti od njih nešto posebno očekujem. Oni su imali tim da se normalno kvalifikuju za LP, ravnopravni su trebali biti s prve tri ekipe prije svega s RB-om i Dortmundom ( dobro oni ipak jesu i individualno nešto ispred). Oni su LP propustili, kvalitativno slabiji Gladbach im se ubacio ispred, a sada vrše rasprodaju, novac sav ne misle reinvestirati, a i pojačanja dovode izgleda bez pravog plana. Leverkusen trenutno je kada se sve sagleda u najgorem stanju u zadnjih 5-6 godina i više. Takva im je trenurna slika...Njihov najveći problem je što investitor tj faktički vlasnik(Bayer) daje dovoljno para da ne mogu propasti i da se plasiraju među prvih 5-6 ekipa, ali oni ne mogu ni naprijed. Od 2002. godine i finala LP oni ne mogu iskorak napraviti. Dometi su uglavnom osmina finala LP, a u prvenstvu i osvajanje 4. mjesta postaje problem, čak i 2. mjesto na koje su ranije znali zasjesti je san, jer su svjetlosnim godinama po mnogo čemu udaljeni od BVB-a. Leipzig ih je za 4 godine svog boravka u BuLi prestigao. Bilo kakav trofej im je san, jer DFB kup i Kup Uefa su podavno osvojeni.
Atalanta have opened talks to sign Amine Harit from Schalke. The deal is not easy - €25m as price tag. There’s still nothing agreed between Papu Gomez and Al Nassr.#transfers @SkySport
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
- Chapman1886
- Kontakt:
ćita na gaćama od neoprane guzice,eto kakav je igrač.bacanje para.Bundesliga je napisao/la: ↑10 sep 2020, 00:40Ne znam sta ste vi gledali pa vam je Schick dobar igrac ili da je bio dobar u Leipzigu.
Samo Sloboda | COYG
Leverkusen je u zadnje 2-3 sezone zapravo bio na dobrom putu. Imali su kadar sa širinom, dosta igrača s potencijalom pa i igrače koji su na primjer osvojili Konfederacijski kup, na neki način i u reprezentaciji pokazali kvalitet (ili reprezentacijama kada govorimo i ovim ostalim stranim fudbalerima). Iako su neki osporavali kvalitet njihovog kadra (neki vole sve da osporavaju..), taj kadar je bio dobar, to nije samo moje mišljenje, nego mišljenje i eksperata. Za Havertza se moglo očekivati da će ga prodati i dobili su dobre pare, ali kada ti onda još prodaš Vollanda, ti sve više urušavaš jedan dobar tim. Samo eto oni ni sa dobrim kadrom, nisu napravili neki uspjeh, jer ovo je za njihove uslove katastrofa kako je sve ispalo na karaju i u BuLi i u evropskim takmičenjima. Čak se postavlja pitanje koje su to reference da Bosz ostane na klupi.FRANK RIBERY je napisao/la: ↑09 sep 2020, 23:19Nije problem sredina, Leverkusenu je prakticno dio Kolna, nije problem ni u novcu, imaju ga, problem je kako Voller i ljudi oko njega gledaju na ambicije kluba. U zivotu imas izbor, oni su izabrali put razvojnog kluba. Ne mogu ja ici u Leverkusenu i uciti Vollera menadzerskom poslu. Imas 100 mil+ za pojacanja, imas sjebano trziste do te mjere da su se cijene igraca prepolovile, imas jedinstvenu priliku da rijesis sve problem u kadru i ti se odlucis da se sagnes i da ga podudlas konkurenciju. Sad mozes uzeti dobrog igraca za 20 mil, sutra ce taj isti vrijediti 50.
Voller jeste legenda, ali se vremenom pogubio, previše brani tim, klub općenito a prečesto se bavi drugim faktorima, poput sudija. Isto tako Leverkusen je postao pomalo i taoc svog investitora Bayera, jer kao što sam u ranijem postu rekao, imaju previše para da bi propali, pali nisko, a opet premalo taj investitor u zadnje vrijeme izdvaja, da bi se napravio pravi uspjeh. I onda ti je to nekakvo tapkanje u mjestu. Dosta se spominjalo zadnjih godina, kako izdvajanja za transfere i ta suma koju Bayer odobrava, nije opšte tako velika. I zato onda ispadaš kao taoc svog investitora.
Često se nek stvari na račun bundesligaša i bespotrebno i neosnovano kritikuju, ali Leverkusen trenutno baš jeste najviše za kritiku. Oni su zapravo počeli na jedan način padati kada je Calmund otišao, pod njim su imali najbolji period s finalom LP, a bili su i blizu titule u BuLi, bili su pravi ozbiljni Bayernov konkurent, iako mu nikad nisu uspjeli oteti titulu.
Hertha će napraviti još po neki transfer. Samo kod Herthe se ide iz krajnosti u krajnost i neki bi želili da budu u pravu sa svojim tvrdnjama kako tamo neće ništa ozbiljno izrasti.FRANK RIBERY je napisao/la: ↑09 sep 2020, 23:19Hertha ima 150 mil problema, ne znaju ljudi kako pare potrositi. Zasto ne znaju, tesko je od Lehmanna, Pretza i Friedricha ocekivati senzaciju.
Ali Herthu treba slično posmatrati kao RB Leipzig. Za njih sam kada su tek ušli u BuLi rekao, da mogu napraviti velike stvari, ali neće ništa doći preko noći, niti za jednu sezonu. Kada ih pogledamo kroz 4 godine, onda su pogotovo nakon ovog polufinala LP i premašili očekivanja, jer pogotovo što su se još etablirali u vrhu, a izuzev jedne sezone u EL (prošle) kada su ispali u grupi, njihovi euro nastupi su do sada bili jako dobri. U Leipzigu je dobar recept, da u kadru imaju veliki broj podjednako dobrih fudbalera, nema puno zvijezda, ali faktički 15 igrača najmanje je na jednom dobrom nivou i onda se čak i odlasci tu ne mogu previše primjetiti. Nisu oni ni puštali igrače tako lako, bilo je prognoza već ranije da će biti totalna rasprodaja. Njima je sada glavni izazov, zamijeniti faktički najboljeg igrača, svoju pravu zvijezdu dosadašnju - Wernera. I napadač im dobar za to treba, samo se oslanjati na Poulsena je premalo.
Hertha isto tako u određenom periodu od 3-4 godine mora graditi tim, uspjeh nešto veći može doći i ranije ali moraju ti se poklopiti neke stvari. Tim se pod Labbadijom pokazao funkcionalan i ima tu kvaliteta, pogotovo je tu Cunha se pokazao kao dobro pojačanje tokom protekle sezone, dok za gradnju igre imaju Daridu i Dudu. Faktički je jedna okosnica zadržana, vezni red je značajno ojačan sa Tousartom, a doveden je i dobar golman Schwolow. Nema tu puno rupa. Tu bi trebalo dovesti eventualno 2 igrača. A Labbadia je imao vremena sada da pripremi ekipu i uvježba mehanizme, pa bi to trebalo još bolje izgledati. Vidjet ćemo koliko se sve poboljšalo. Kada se prije par godina s manje novca mogao dovesti Kalou, onda sada sa više novca i mogućnostima neće biti problem dovesti još neke zvijezde. Ali neće ići sve tako lako preko noći. Ljudi samo očekuju spektakularna imena, a kada se malo bolje pogleda kadar i moguća prva postava, nema tu puno toga za popuniti, kako bi neki želili predstaviti.
Zabio je u BuLi 10 golova, imao 3 asistencije, zabio još jedan gol u LP. Protiv PSG-a je mislim trebao dobiti priliku. Generalno je kod njega bilo efektnih i golova i poteza. Ono što je igrao, generalno se dobro uklapao kod Leipziga. U najmanju ruku je bio solidan.Bundesliga je napisao/la: ↑10 sep 2020, 00:40Ne znam sta ste vi gledali pa vam je Schick dobar igrac ili da je bio dobar u Leipzigu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kod Herte je problem što su se malo qurcili i rekli da imaju 150 miliona.
Pa sad za igrača koji vrijedi 20 miliona, klubovi traže 30, jer znaju da Herta ima love.
Slično što su klubovi Barseloni radili kad je otišao Neymar. Kao imate sad 220 miliona, pa igrač koji inače vrijedi 100 miliona, za Barsu je cijena 120...
A i ovi njihovi menadžeri i sportski direktor nisu toliko love nikada imali, pa se i sami pogubili
Pa sad za igrača koji vrijedi 20 miliona, klubovi traže 30, jer znaju da Herta ima love.
Slično što su klubovi Barseloni radili kad je otišao Neymar. Kao imate sad 220 miliona, pa igrač koji inače vrijedi 100 miliona, za Barsu je cijena 120...
A i ovi njihovi menadžeri i sportski direktor nisu toliko love nikada imali, pa se i sami pogubili

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Bundesliga općenito jako neaktivna ovog ljeta,iako svi pričaju o tome kako će sljedwća sezona biti najteža,pretrpan raspored,utakmice svaka tri dana.
Realno djeluje da je ukupni kvalitet lošiji i da je razlika izmedju jačih i ovih slabijih manja samo iz razloga jer su ovi jači više prodali i ostali slabiji ili na istom levelu od prije.
Iskreno mislim da bi u narednoj sezoni mogli vidjeti dosta iznenadjenja i moguće i priliku da se Bayern stigne jer ioni ovo ljeto neobično za njih nisu rješili svoje probleme na vrijeme i ulaze u ovj finiš priprema za sezonu sa puno upitnika u sastavu.
Vjerujem da će do kraja prelaznog roka sigurno biti još transfera,ali ovo do sada sigurno me obećava puno posebno za klubove koji igraju evropu.
Počev od Bayerna
Sigurno doveli najveću zvijezdu u Saneu,i veliko pojačanje,ali su u ostalim segmentima dosta zatajili.
Alaba sve izglednije nećw produžizi ugovor,Thiago ni ne trenira s njima,a ništa novo o odlasku.Otišli nazad Coutinho,Perišić,Odriozola.
Sigurno klupa postala jako tanka,a sezona samo sto nije počela.Mada ako ćemo realno i dalje daleko najači klub u njemačkoj,i kedan od najačih u evropi,ali iđaju fosta upitnika.
Borusia Dortmund
Iskreno svake sezone se nadam nekom njihovom iskoraku,napokon pravom konkurentu Bayernu.
Ali realno doveli su tog Belinghama,koliko god dobar bio j ga nevidim kao neko pojačanje,više kao talenat za budućnost,ako ga budu mogli zadržati.
Muneir bek,umjesto Hakimija,sigurno nije bolji.
Otišao Gotze,Hakimi
Realno nisu sigurno jači nego prošle godine,ni slabiji ali da budu kandidat za titulu mislim da im treba više.
RB Leipzig
Hwang,Hainrichs,Samardzić,i GK Martinez
to su pojačanja.Ako se mogu tako nazvati,za klub koji bi trebao biti konkurent za titulu.
Sada tu dods da im je otišao Werner najbolji igrač,strijelac.I dobiješ klub koji ako je ovo sve onda teško može do borbe za titulu
Više tu nike ni Schik.
Istina povezuju se sa Sorloth,napadač koliko sam čuo jako dobar.
iskreno nakon polufinla LP očekivao sam više i jače.
Gladbach
Po meni,ili da kažem mene su oni najviše razočarali,znam saće nwki reći pa zadržali su sve igrače,i doveli dva sa opcijom otkupa.
Lazar već dvije sezone se ne uspijeva izboriti da igra bilo gdje.Wolf nike igrao gotovo cijelu sezonu zbog povrede.
Igraju LP,i realno nemaju tim za LP,ispašće iz grupe,u zavisnosti od grupe možda u evropa ligu.
Možda sam previše crn ovdje,ali ako samo pogledate aktivnosti klubova iz italije,španije,engleske.
Pa brate imaju garantovanu zradu u LP,nemogu mi reći da nemaju 30-50 mil da dovedu jednog ili dva kvalitetna igrača,da budu još bolji.
Leverkuzen
Šta reći????
Haverz,Volland.Dva jako bitna igrača su izgubljena,ja vjerujem da će iskoristiti taj novac da se ozbiljno pojačajuVellerova izjava da neće trošiti je samo paravan da ih drugi klubovi ne iskoriste jer znaju da imaju novac.
Schik već došao,neznam zašto ga ovdje podcjenjuju,jako dobar igrač,realno u Leipzigu je bio solidan,a igrao je u sjenci wernera,u Leverkuzenu će biti glavni napadač i siguran sam doniketi kvalitet.
Ono što meni nije jasno je gdje je nestao Bajli,jedno vrijeme je bio hit,odličan i ond anestao .
Wirz će biti njihova nova mlada zvijezda.
Spominje se Thauvin,novi desni bek,još jedan veznjak
Realno ako pametno odrade ovaj prelazni rok siguran sam da će biti u top 4.
Hertha
Iako nije bilo,barne još nekih velikih transfera,mislim da imaju finu ekipu,i vjerujem da će do kraja dovesti sigurno još par igrača.
uz već postojeći kadar Cunha,lukebakio,tousart,doveli golmana .
Biće sigurno bolji nego prošle sezone
Sigurno će nam biti zanimljiv Fraiburg sa Demirovićem u napadu.
Frankufurt otkupio Silvu od milana
Hoffenhajm Gaćinovića,i Hoenes novi trener
Meni je jako drago sto se i Štutgart vratio.Mislim da imaju sasvim solidnu ekipu.
Schalke iskreno mi je žao ovog tima,i Wagnera,dobar je trener,ali ako ne ispadnu mislim da mogu niti sretni.
Vjerujem da će bizi i iznenadjenja i možda neki novi Hoffenhajm,u vrhu ove sezone
Realno djeluje da je ukupni kvalitet lošiji i da je razlika izmedju jačih i ovih slabijih manja samo iz razloga jer su ovi jači više prodali i ostali slabiji ili na istom levelu od prije.
Iskreno mislim da bi u narednoj sezoni mogli vidjeti dosta iznenadjenja i moguće i priliku da se Bayern stigne jer ioni ovo ljeto neobično za njih nisu rješili svoje probleme na vrijeme i ulaze u ovj finiš priprema za sezonu sa puno upitnika u sastavu.
Vjerujem da će do kraja prelaznog roka sigurno biti još transfera,ali ovo do sada sigurno me obećava puno posebno za klubove koji igraju evropu.
Počev od Bayerna
Sigurno doveli najveću zvijezdu u Saneu,i veliko pojačanje,ali su u ostalim segmentima dosta zatajili.
Alaba sve izglednije nećw produžizi ugovor,Thiago ni ne trenira s njima,a ništa novo o odlasku.Otišli nazad Coutinho,Perišić,Odriozola.
Sigurno klupa postala jako tanka,a sezona samo sto nije počela.Mada ako ćemo realno i dalje daleko najači klub u njemačkoj,i kedan od najačih u evropi,ali iđaju fosta upitnika.
Borusia Dortmund
Iskreno svake sezone se nadam nekom njihovom iskoraku,napokon pravom konkurentu Bayernu.
Ali realno doveli su tog Belinghama,koliko god dobar bio j ga nevidim kao neko pojačanje,više kao talenat za budućnost,ako ga budu mogli zadržati.
Muneir bek,umjesto Hakimija,sigurno nije bolji.
Otišao Gotze,Hakimi
Realno nisu sigurno jači nego prošle godine,ni slabiji ali da budu kandidat za titulu mislim da im treba više.
RB Leipzig
Hwang,Hainrichs,Samardzić,i GK Martinez
to su pojačanja.Ako se mogu tako nazvati,za klub koji bi trebao biti konkurent za titulu.
Sada tu dods da im je otišao Werner najbolji igrač,strijelac.I dobiješ klub koji ako je ovo sve onda teško može do borbe za titulu
Više tu nike ni Schik.
Istina povezuju se sa Sorloth,napadač koliko sam čuo jako dobar.
iskreno nakon polufinla LP očekivao sam više i jače.
Gladbach
Po meni,ili da kažem mene su oni najviše razočarali,znam saće nwki reći pa zadržali su sve igrače,i doveli dva sa opcijom otkupa.
Lazar već dvije sezone se ne uspijeva izboriti da igra bilo gdje.Wolf nike igrao gotovo cijelu sezonu zbog povrede.
Igraju LP,i realno nemaju tim za LP,ispašće iz grupe,u zavisnosti od grupe možda u evropa ligu.
Možda sam previše crn ovdje,ali ako samo pogledate aktivnosti klubova iz italije,španije,engleske.
Pa brate imaju garantovanu zradu u LP,nemogu mi reći da nemaju 30-50 mil da dovedu jednog ili dva kvalitetna igrača,da budu još bolji.
Leverkuzen
Šta reći????
Haverz,Volland.Dva jako bitna igrača su izgubljena,ja vjerujem da će iskoristiti taj novac da se ozbiljno pojačajuVellerova izjava da neće trošiti je samo paravan da ih drugi klubovi ne iskoriste jer znaju da imaju novac.
Schik već došao,neznam zašto ga ovdje podcjenjuju,jako dobar igrač,realno u Leipzigu je bio solidan,a igrao je u sjenci wernera,u Leverkuzenu će biti glavni napadač i siguran sam doniketi kvalitet.
Ono što meni nije jasno je gdje je nestao Bajli,jedno vrijeme je bio hit,odličan i ond anestao .
Wirz će biti njihova nova mlada zvijezda.
Spominje se Thauvin,novi desni bek,još jedan veznjak
Realno ako pametno odrade ovaj prelazni rok siguran sam da će biti u top 4.
Hertha
Iako nije bilo,barne još nekih velikih transfera,mislim da imaju finu ekipu,i vjerujem da će do kraja dovesti sigurno još par igrača.
uz već postojeći kadar Cunha,lukebakio,tousart,doveli golmana .
Biće sigurno bolji nego prošle sezone
Sigurno će nam biti zanimljiv Fraiburg sa Demirovićem u napadu.
Frankufurt otkupio Silvu od milana
Hoffenhajm Gaćinovića,i Hoenes novi trener
Meni je jako drago sto se i Štutgart vratio.Mislim da imaju sasvim solidnu ekipu.
Schalke iskreno mi je žao ovog tima,i Wagnera,dobar je trener,ali ako ne ispadnu mislim da mogu niti sretni.
Vjerujem da će bizi i iznenadjenja i možda neki novi Hoffenhajm,u vrhu ove sezone
-
- Kontakt:
Bayern ima prekratak kadar, pogotovo ako ode neki od Španjolaca. A zna se i koliko su stakleni neki poput npr. Hernandeza ili Comana. Očekujem još 2-3 nova igrača za širenje kadra.
Dortmund je sigyrno bolji nego lani. Uigraniji su, a ovi mlađi poput Haalanda, Sancha i Zagadoua i iskusniji. Meunier je sigurno u stanju nadomjestiti Hakimija. Obrambeno je poprilično jači, a ni naprijed nije taraba.
Leipzig je zasad slabiji nego lani, ali pretpostavljam da će oni dovesti još nekoga. Ipak veliki plus im je taj što su kao mlada momčad prošle sezone skupili hrpu dragocjenog iskustva, a i Nagelsmann s njima.
Gladbach neznatno proširio kadar. Po meni su po kvaliteti br. 4 u BL, a za više vjerovatno ni nemaju financijske snage.
Bayer je nesumnjivo slabiji nego lani. Obranu zasad nisu sređivali, a Bosz je još tu. Ne sluti na dobro.
Hertha je složila momčad s kojom se može boriti za EL i ništa više. Neozbiljno je Dudu ili Daridu uzimati kao neki znak kvalitete. Fali tu 4-5 igrača za približiti se Bayeru i Gladbachu.
Schalke je doslovno postao Scheisse, a izlaz se ne vidi. Šteta.
Stuttgart dvaput ispadao u Cvajtu, a sad se ponašaju kao da žele i 3. put. Jedina im je sreća da u ligi ima još 7-8 slabašnih momčadi, pa se mogu nadati da kocka neće opet pasti na njih.
Dortmund je sigyrno bolji nego lani. Uigraniji su, a ovi mlađi poput Haalanda, Sancha i Zagadoua i iskusniji. Meunier je sigurno u stanju nadomjestiti Hakimija. Obrambeno je poprilično jači, a ni naprijed nije taraba.
Leipzig je zasad slabiji nego lani, ali pretpostavljam da će oni dovesti još nekoga. Ipak veliki plus im je taj što su kao mlada momčad prošle sezone skupili hrpu dragocjenog iskustva, a i Nagelsmann s njima.
Gladbach neznatno proširio kadar. Po meni su po kvaliteti br. 4 u BL, a za više vjerovatno ni nemaju financijske snage.
Bayer je nesumnjivo slabiji nego lani. Obranu zasad nisu sređivali, a Bosz je još tu. Ne sluti na dobro.
Hertha je složila momčad s kojom se može boriti za EL i ništa više. Neozbiljno je Dudu ili Daridu uzimati kao neki znak kvalitete. Fali tu 4-5 igrača za približiti se Bayeru i Gladbachu.
Schalke je doslovno postao Scheisse, a izlaz se ne vidi. Šteta.
Stuttgart dvaput ispadao u Cvajtu, a sad se ponašaju kao da žele i 3. put. Jedina im je sreća da u ligi ima još 7-8 slabašnih momčadi, pa se mogu nadati da kocka neće opet pasti na njih.
-
- Kontakt:
Kad smo kod Herthe evo usporedba njih sa Gladbachom:
- Sommer vs Swallow
- Lainer (Lazaro) vs Klunter (Zeefuik)
- Ginter i Elvedi vs Boyata i Stark (Torunarigha)
- Bensebaini vs Mittelstadt
- Zakaria i Neuhaus vs. Tousart i Maier (Ascasibar)
- Hofman, Stindl i Thuram vs. Cunha, Darida i Lukebakio
- Plea vs Piatek
Jedini "duel" gdje je Hertha jača je Cunha vs. Hofmann, uz još par izjednačehih pozicija. Puno premalo za ono što se od Herthe očekivalo.
- Sommer vs Swallow
- Plea vs Piatek
Jedini "duel" gdje je Hertha jača je Cunha vs. Hofmann, uz još par izjednačehih pozicija. Puno premalo za ono što se od Herthe očekivalo.
Imamo dva od 3 najbolja golmana prošle sezone.CarlitoBrigante je napisao/la: ↑11 sep 2020, 13:18Kad smo kod Herthe evo usporedba njih sa Gladbachom:
- Sommer vs Swallow
- Plea vs Piatek
Lainer je odličan igrač, ali i Zeefuik ima sličan potencijal ako se privikne na Bundesligu, Lazaro svakako bolji od Klüntera na klupi.
Bensebaini eksplodirao prošle godine, ali i Mittelstädt je jako cijenjen igrač.
U sredini jača Hertha.
Ofanzivni vezni puno bolji kod Gladbacha, jedino bi Cunha mogao primirisati, još imaju Wolfa i Herrmanna dostupne.
U napadu svakako bolji Gladbach pogotovo jer je i Embolo tu.
Ključna razlika je mnogo bolji trener u korist Gladbacha, Hertha i Werder će tu ganjati Europu, Freiburg opet ide u neku obnovu pa ih možda preskoče, Wolfsburg ništa posebno nije uradio tako da su ugroženi i dalje, Hoffenheim drži kontinuitet pogotovo kad su svi zdravi.
Ko je to opšte za početak najavljivao više od borbe za EL?CarlitoBrigante je napisao/la: ↑11 sep 2020, 13:04
Uprava Herthe je definisala cilj, a i sam Windhorst (investitor) da se u narednim godinama Hertha redovno plasira u Evropu. Evropa kao prvo znači EL, jer i tamo Herthe nema već par godina. Dugoročni ciljevi su napad na vrh, eventualna titula i redovno igranje LP i pokušati se etablirati tamo. Niko nije najavio nikakav napad na vrh za ovu sezonu. To ja ne znam ko je relevantan izjavio. Tako da tu ne vidim problem. Ne bi se niko bunio da sve to brzo ide, ko što je npr kod Leipziga brzo išlo.
Novac koji je na raspolaganju Herthi upotrijebio se i za izmirenje određenih dugova, ulaže se i u plate igrača koji su dovedeni (tek će sada Hertha u top 10 u ligi po platama biti, što samo pokazuje da se mora ići korak po korak i napraviti još dosta koraka), pokrpit će se i rupe od nekih 20-25 miliona koje je Hertha imala zbog Corona-krize, a onda će se još ulagati u dodatne igrače.
I Darida jeste jedan od onih koji ima kvalitet, jer zna kreirati, zabijati golove i izuzetno se mnogo kreće i ima konstantu. A i Darida i Duda, kao i brojni ostali mogu itekako napredovati. Na primjer tu je i jako mladi Dilrosun, igrač dobre tehnike i tempa. Par igrača je još mlado, a raspoloživi novac omogućuje i održavanje ekipe na okupu. Tako su npr. ponude za Cunhu, u visokom iznosu odbijene.
I nije fudbal samo 1+1, naravno da treba i postojeće igrače unaprijediti, a mnogi imaju potencijala za napredovanje. Mnogi su već drastično bili bolji pod Brunom za kratak period, tako da ako sve bude normalno išlo, 2-3 igrača su sasvim dovoljna za borbu za Evropu i za lagano koračanje prema gornjim dijelovima tabele.
Gladbach ima slabiju ekipu, kako sam više puta potcrtao, od Leverkusena, pa su završili ispred njih i otišli u LP.
Herthin cilj je u narednih nekoliko godina se probati etablirati u vrhu i postati svakako određeni faktor u Evropi. Dobri su preduslovi, ali sada se sve kockice trebaju posložiti kako treba.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Prednost Herthe je izuzetno mlad kadar, oni mogu samo naprijed jer su vecinom igraci velikog potencijala. Veliki minus je Bruno i ova menadzerska postava koja ne zna sta bi danas, a ne sta ce sutra. Uvjeren sam da bi se recimo Rose sa ovom ekipom borio za 4. ili 5. mjesto.
Herthi treba jos bar 4 mlada igraca potencijala Tousarta da napadnu Ligu prvaka. Istina, spominju se bas takvi (Szoboszlai, Under, Adelaide, Soumare), ali jos uvijek nista konkretno.
Od njih ocekujem pojacanja na samom kraju septembra.
Sasvim je realno da se uskoro stvori velika sestorka jer su Schalke, Stuttgart, Werder, HSv, Wolfsburg u velikom padu.
Bundesliga bi bila najkvalitetnija liga da su nabrojane ekipe na nivo svog renomea.
I da napomenem kako ce Hoffenheima biti izuzetno opasan jer su doveli novog njemackog projekta (Henes) i ofanzivu pojacali sa Gacinovicem.
Prvi sedam isti ko i prosle godine osim sto ce vjerovatno umjesto Wolfsburga uskociti Hertha. Realno, to su najkvalitetnije ekipe u ligi.
Od ekipa koje bi mogle ispast podvukao bih Schalke, posebno jer se spominje odlazak Harita i Kabaka. Bez njih dvojice ova ekipa bi tesko parirala jednom Dinamo.
Herthi treba jos bar 4 mlada igraca potencijala Tousarta da napadnu Ligu prvaka. Istina, spominju se bas takvi (Szoboszlai, Under, Adelaide, Soumare), ali jos uvijek nista konkretno.
Sasvim je realno da se uskoro stvori velika sestorka jer su Schalke, Stuttgart, Werder, HSv, Wolfsburg u velikom padu.
Bundesliga bi bila najkvalitetnija liga da su nabrojane ekipe na nivo svog renomea.
I da napomenem kako ce Hoffenheima biti izuzetno opasan jer su doveli novog njemackog projekta (Henes) i ofanzivu pojacali sa Gacinovicem.
Prvi sedam isti ko i prosle godine osim sto ce vjerovatno umjesto Wolfsburga uskociti Hertha. Realno, to su najkvalitetnije ekipe u ligi.
Od ekipa koje bi mogle ispast podvukao bih Schalke, posebno jer se spominje odlazak Harita i Kabaka. Bez njih dvojice ova ekipa bi tesko parirala jednom Dinamo.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ja mislim da je Bruno i dosta potcijenjen trener. Nigdje se nekako nije dugo zadržao. A eto specifična je situacija da on u jednoj sezoni spasi Wolfsburg od ispadanja, pa ga naredne uvede u evropsko takmičenje i onda mu se ne produži ugovor, zbog zategnutih odnosa sa poslovođom Schmadkeom. U svom cv-u Bruno još kao trener ima i finale kupa i polufinale EL. Kada se sve sabere nije to tako loše.FRANK RIBERY je napisao/la: ↑11 sep 2020, 20:12Prednost Herthe je izuzetno mlad kadar, oni mogu samo naprijed jer su vecinom igraci velikog potencijala. Veliki minus je Bruno i ova menadzerska postava koja ne zna sta bi danas, a ne sta ce sutra. Uvjeren sam da bi se recimo Rose sa ovom ekipom borio za 4. ili 5. mjesto.
Što se vodstva Herthe tiče manji ja tu problem vidim u Preetzu i Friedrichu, nisu oni tako loši, Preetz solidan posao radi svih ovih godina, ali naravno druga je stvar kada sada imaš veće pare na raspolaganju i tu se moraju dokazati. Veći mi je tu problem Lehmann, koji je ponajviše jedan pametnjaković, koji baš na djelima i nije tako dobar. Tako da tu više vidim problem. Isto tako, kakav će biti uticaj samog Windhorsta, u biznisu je sjajan, ali kako će se on ponašati i kakav upliv imati u događaje u Herthi.
Ja isto tako mislim da bi Hertha mogla oživjeti karijeru jednog od dvojca Goetze ili Draxler. Zna se da ti momci znaju sve s loptom, ali su se utačkali....Ovaj prvi je posebno zaribao i još će vidim napraviti grešku kod novog kluba, jer će izabrati najgoru (bar po njega) inostranu opciju.
Za Draxlera Hertha pokazuje interes, ali on hoće ogromnu platu, na koju je navikao u PSG-u. Neki spominju da ako se on vrati u BuLi da bi prije mogao u Leverkusen. Jedna njemačka zvijezda, tako neko prominentno ime, ne bi škodilo. Mora Hertha naći balans da tako neke prominentne igrače dovede, pa makar bili i ovi koje treba malo podići i onda neku kombinaciju ove mlade vruće robe. Neki još igrači sličnog profila ovima što su se dovodili u zadnje vrijeme.
Što se Schalkea tiče oni bi se mogli u svom ovom velikom sranju koje ih je zakačilo možda i stabilizovati. Nema sada govora da oni maštaju o visokom plasmanu, moraju gledati da se stabilizuju u sredini tabele, a da onda eventualno iskoriste neke šanse za više. Dobro je to što su sada Ibiševića doveli da im igra za samo 100 hiljada eura godišnje (ugovorene su dobre premije, pa u slučaju uspjeha bi Ibišević mogao mnogo više zaraditi), a dosta spominje i Kolašinac kao moguće pojačanje, neki igrači koji imaju neki kvalitet su i ostali, tako da možda sada bez pritiska se stvari i stabilizuju. Kod Kolašinca bi ih mogao zeznuti Leverkusen, koji isto pokazuje interes.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hertha je bas dobro pocela. 

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Odmah Bruni otkaz i dovesti trenera koji zna sta je odbrana. Primiti pet komada od jucerasnjeg treceligasa je sramota.
Favre, Bruno i Bosz unistavaju potencijal gdje god dodju.
Favre, Bruno i Bosz unistavaju potencijal gdje god dodju.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Evo bih ismijavao Hertu, ali je i Favre veliki stručnjak za Kup, pa ću se suzdržati, da mi se ne odbije o glavu 
Fino ja reče prije 2 mjeseca, dati Gladbahu koliko god hoce za Eberla, pa neka on sa onih 150 miliona radi šta hoće. U njegovim rukama tih 150 bi bilo ko 300, kad zna sa parama i talentima...
Edit:
Udarci na gol Herte: 6 udaraca, 5 golova primili
E treba i to znati

Fino ja reče prije 2 mjeseca, dati Gladbahu koliko god hoce za Eberla, pa neka on sa onih 150 miliona radi šta hoće. U njegovim rukama tih 150 bi bilo ko 300, kad zna sa parama i talentima...
Edit:
Udarci na gol Herte: 6 udaraca, 5 golova primili

E treba i to znati

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Konigsblau
- Kontakt:
Pojedini kad su ovdje pisali o Schalkeu prije sezonu/dvije hvalili su igrački kadar kako bi mogli biti u samom vrhu, sada kada je isti kadar (fali McKennie) ostao piše se o lošem prelaznom roku, da im je uspijeh ostati u ligi.. Haha
Wir leben dich Schalke 04!
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Cordoba ide u Herthu, nadam se da slijedi domino efekat.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.