FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LaSicila1921

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LaSicila1921 » 09 sep 2020, 21:56

Ma imamo... Budimo realni Lendra jedini moze igrati. Stanic je Karlos za ovog Sehu momak nezz aut izvesti... Ne kazem ima dobrih stvari ali neko ko je u sportu 16 godina moram biti realan

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 09 sep 2020, 21:57

Jedina utakmica gdje smo bar rezultatski parirali je u Plzenu. Znači isključivo rezultatski, o šansama te ekipe u prvom poluvremenu je suvišno trošiti riječi.
A ta utakmica je došla nakon 3.titule. Prije toga smo izgledali baš ovako, očajno na terenu. Protiv hapoela, makabija, maribora.
Šerif se desio, ko i ferencvaroš. Naleti nekad doza sreće uz lošu predstavu domaćina i prođe se.
Realna slika trenutne ekipe. I opet nije neka 'rezultatska bruka' kako smo se znali obrukati. Ako nam je rezultat najbitniji.
Ni titule, ni kupa, ni europe prošle godine. Sa ekipom starom, prestarom.
I kad baciš paralelu fudbala i ekipe koja je titulu uzela, bila predominantna i izašla protiv Plzena i vidiš patnju našu kroz svaki meč lige i vidiš ko je danas izašao protiv Makabija, skontaš da smo mi opet na nekom početku pravljenja ekipe koja je izašla Plzenu na megdan. 8-9 godina poslije boriš se za cilj koji si nekad imao, i u međuvremenu si trebao napredovati a ne potonuti.
Ako je nekome drago što nismo se obrukali, odlično za njega.
A meni ni pola godine bez treninga a kamoli desetak dana ne može opravdati pič.kasti pristup kad je lopta kod nas. Niko nije smio zadržati loptu više od dvije sekunde kod sebe. Zašto? Da ih sutra po kaficama i na društvenim mrežama ne bi zayebavali kako je on svojim lošim potezom namjestio kontranapad protivnika.
Nekad je i sedmica bolja i više obraza ostavi kad igraš da se pokažeš a ne da se kriješ.
Meni je ovo gore nego da si 10-0 izgubio.
Znači ne govorim da oni nisu život dali na terenu večeras, jesu, i skidam im kapu.
Al' za pič.kasto ponašanje pri svakom prijemu lopte nek' ih je stid. Pogotovo što je ovim odbrana poprilično šuplja. Svašta se moglo uraditi.
Idemo dalje u krug.
Naprijed Željo ljubavi moja!!!
Zadnja izmjena: avalPacidoroP, dana/u 09 sep 2020, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 09 sep 2020, 21:58

LaSicila1921 je napisao/la:
09 sep 2020, 21:53
SudoHusika je napisao/la:
09 sep 2020, 21:50
09 sep 2020, 21:05
Slabo... Šeha,Kosoric,Veseli,Hajdarević nisu za prvog tima Želje. Fali ovdje 2 igrača u vezi, Fali pravi napadač koji zna lopte... Možda je vrijeme i za promjene na klupi,možda neko mlađi.. Vrijeme ide....
Šta ti je sviju ti? Bože sačuvaj...
Sta je ba Sudo? Pa budi realan.. Otjerali smo Dinu Hasanovica koji je Zaneti za Hajdara. Nemas krila??? Napadaca? Ne moze Stila sam..
:facepalm: :damn:

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 09 sep 2020, 21:58

Ne bih analizirao ovo. Imaju na svakom, ali svakom mjestu u timu brzeg i na lopti jaceg igraca. To se vidi i u ukupnoj novcanoj vrijednosti tima. Zato su mogo samouvjereniji i imaju vise iskustva. Sve to Zeljo i drugi klubovi odavde nemaju i nece imati jos godinama. Gdje je spas? U jacoj ligi kuci i novm medjuarodnom takmicenju pored Lig Evrope i Kupa Evrope o kojima nasi klubovi mogu samo da sanjaju...Nekada je UEFA imala dovljno mozga pa je imala cak 4 medjunarodna takmicenja: LIgu sampiona, Kup UEFA, Kup kupova i Srednjoevropski kup. E u tom Srednjovropskom kupu igrali su timovi koji ne mogu da se mjesaju u borbu za ostale medjunarode kupove u svojim ligama ili su preslabi za njih. Takav kup treba i nama . Tu bi se sastajali i odigrali nekoliko utakmica sa ekipama koje su 7, 8, 9, 10 u svojim ligama..Ne bi bila velika lova, ali bi iskustvo bilo neprocjenjivo, a i igraci bi mogli da se pokazu u boljem svjetlu i mozda nadju neke transfere. Par godina zaredom nekoliko takvih tekmi i kada se jednom opet nadjes licem u lice sa timovima tipa Makabija ne bi izgledao tako nemocno. Igracima prije svega fali ISKUSTVO takvih utakmica i to vise od kvaliteteta igraca. Prica se da UEFA razmislja o takvom takmicenju. Vecerasnja utakmica bila je uobicajena za domace ekipe kada igraju vani. Oni izadju na teren sa primisli: "Ma kakvi mi, da ovo odradimi da se ne obrukamo i to je to". I sve dok je tako ne pomaze ti da je i Murinjo na klupi. Samo igranje sto vise slicnih utakmica.

LaSicila1921

Post Postao/la LaSicila1921 » 09 sep 2020, 21:59

delinjo je napisao/la:
09 sep 2020, 21:28
Nama u Bosni jedino ide od ruke trazenje izgovora,milion izgovora ces ti naci za svaki poraz,za svaku bruku ...krenes od Mladosti pa dalje...valjda nam lakse tako..
Potpisujem nema ba izgovora.. Kriv si i hajmo jace zapeti...

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 09 sep 2020, 21:59

avalPacidoroP je napisao/la:
09 sep 2020, 21:57
Jedina utakmica gdje smo bar rezultatski parirali je u Plzenu. Znači isključivo rezultatski, o šansama te ekipe u prvom poluvremenu je suvišno trošiti riječi.
A ta utakmica je došla nakon 3.titule. Prije toga smo izgledali baš ovako, očajno na terenu. Protiv hapoela, makabija, maribora.
Šerif se desio, ko i ferencvaroš. Naleti nekad doza sreće uz lošu predstavu domaćina i prođe se.
Realna slika trenutne ekipe. I opet nije neka 'rezultatska bruka' kako smo se znali obrukati. Ako nam je rezultat najbitniji.
Ni titule, ni kupa, ni europe prošle godine. Sa ekipom starom, prestarom.
I kad baciš paralelu fudbala i ekipe koja je titulu uzela, bila predominantna i izašla protiv Plzena i vidiš patnju našu kroz svaki meč lige i vidiš ko je danas izašao protiv Makabija, skontaš da smo mi opet na nekom početku pravljenja ekipe koja je izašla Plzenu na megdan. 8-9 godina poslije boriš se za cilj koji si nekad imao, i u međuvremenu si trebao napredovati a ne potonuti.
Ako je nekome drago što nismo se obrukali, odlično za njega.
A meni ni pola godine bez treninga a kamoli desetak dana ne može opravdati pič.kasti pristup kad je lopta kod nas. Niko nije smio zadržati loptu više od dvije sekunde kod sebe. Zašto? Da ih sutra po kaficama i na društvenim mrežama ne bi zayebavali kako je on svojim lošim potezom namjestio kontranapad protivnika.
Nekad je i sedmica bolja i više obraza ostavi kad igraš da se pokažeš a ne da se kriješ.
Meni je ovo gore nego da si 10-0 izgubio.
Znači ne govorim da oni nisu život dali na terenu večeras, jesu, i skidam im kapu.
Al' za pič.kasto ponašanje pri svakom prijemu lopte nek' ih je stid. Pogotovo što je ovim odbrana poprilično šuplja. Svašta se moglo uraditi.
Idemo dalje u krug.
Naprijed Željo ljubavi moja!!!
:thumbup:
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

LaSicila1921

Post Postao/la LaSicila1921 » 09 sep 2020, 22:01

Brkooo je napisao/la:
09 sep 2020, 21:58

Sta je ba Sudo? Pa budi realan.. Otjerali smo Dinu Hasanovica koji je Zaneti za Hajdara. Nemas krila??? Napadaca? Ne moze Stila sam..
Sta je brkice? Reci?

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 sep 2020, 22:02

Ja sam se bolje osjecao kad nas je nabio Makabi nego veceras,ovo veceras kako smo se postavili mene je stid stvarno,pa oni konobari vise muski igraju i otvorenije,ni oni cak ne igraju ovakav bunker da bi zijanili 2 razlike...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 sep 2020, 22:04

09 sep 2020, 22:01
Brkooo je napisao/la:

Sta je brkice? Reci?
Hajdarevic je bolji igrac, jer Hajdarevic zna sve ko Hasanovic, jos moze po nesto i naprijed, dok je Hasanovic totalno operisan prema naprijed.

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 09 sep 2020, 22:04

nekadafanatik je napisao/la:
Ne bih analizirao ovo. Imaju na svakom, ali svakom mjestu u timu brzeg i na lopti jaceg igraca. To se vidi i u ukupnoj novcanoj vrijednosti tima. Zato su mogo samouvjereniji i imaju vise iskustva. Sve to Zeljo i drugi klubovi odavde nemaju i nece imati jos godinama. Gdje je spas? U jacoj ligi kuci i novm medjuarodnom takmicenju pored Lig Evrope i Kupa Evrope o kojima nasi klubovi mogu samo da sanjaju...Nekada je UEFA imala dovljno mozga pa je imala cak 4 medjunarodna takmicenja: LIgu sampiona, Kup UEFA, Kup kupova i Srednjoevropski kup. E u tom Srednjovropskom kupu igrali su timovi koji ne mogu da se mjesaju u borbu za ostale medjunarode kupove u svojim ligama ili su preslabi za njih. Takav kup treba i nama . Tu bi se sastajali i odigrali nekoliko utakmica sa ekipama koje su 7, 8, 9, 10 u svojim ligama..Ne bi bila velika lova, ali bi iskustvo bilo neprocjenjivo, a i igraci bi mogli da se pokazu u boljem svjetlu i mozda nadju neke transfere. Par godina zaredom nekoliko takvih tekmi i kada se jednom opet nadjes licem u lice sa timovima tipa Makabija ne bi izgledao tako nemocno. Igracima prije svega fali ISKUSTVO takvih utakmica i to vise od kvaliteteta igraca. Prica se da UEFA razmislja o takvom takmicenju. Vecerasnja utakmica bila je uobicajena za domace ekipe kada igraju vani. Oni izadju na teren sa primisli: "Ma kakvi mi, da ovo odradimi da se ne obrukamo i to je to". I sve dok je tako ne pomaze ti da je i Murinjo na klupi. Samo igranje sto vise slicnih utakmica.
Mislim da od naredne ili one tamo sezone pocinje Europa Liga 2.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

LaSicila1921

Post Postao/la LaSicila1921 » 09 sep 2020, 22:06

Tristan10 je napisao/la:
09 sep 2020, 22:04
Brkooo je napisao/la:

Sta je brkice? Reci?
Hajdarevic je bolji igrac, jer Hajdarevic zna sve ko Hasanovic, jos moze po nesto i naprijed, dok je Hasanovic totalno operisan prema naprijed.
Ne bih se slozio, ali nije ni bitno.. Fali nam pravih igraca, koji ce krv ostaviti na terenu...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 sep 2020, 22:08

09 sep 2020, 22:06
Tristan10 je napisao/la:
09 sep 2020, 22:04

Sta je brkice? Reci?
Ne bih se slozio, ali nije ni bitno.. Fali nam pravih igraca, koji ce krv ostaviti na terenu...
Hasanovic bi poslije 5 min zijanio zuti karton, dok je Hajdar u drugom. To isto pokazuje mozak Hajdarevica koji je bio prinudjen radi ekipe, i Hasanovica koji iz cista mira tako nesto uradi.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 09 sep 2020, 22:08

Brkooo je napisao/la:

Sta je brkice? Reci?
Šta se ti to osilio za prvi dan
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 09 sep 2020, 22:09

Brkooo je napisao/la:

Sta je brkice? Reci?
Tek si se registrovao na forum i od tog trenutka pises gluposti. Od toga da Amara treba otjerati, da treba neko mladji, vrijeme ide, pa do ovoga da je Hasanovic kao neka igracina, a u biti drvo obicno, da je normalna liga u svakoj utakmici koju odigra dobio bi crveni karton..

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 sep 2020, 22:12

Dino Hasanovic :urnebes: :urnebes: :urnebes: :rol:
@igrajlopte 🐦

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 09 sep 2020, 22:12

09 sep 2020, 21:56
Ma imamo... Budimo realni Lendra jedini moze igrati. Stanic je Karlos za ovog Sehu momak nezz aut izvesti... Ne kazem ima dobrih stvari ali neko ko je u sportu 16 godina moram biti realan
Ma ja,kad izgubis niko ne valja,Sehic je 2 puta veci potencijal nego sto je Stanic ikada bio.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 sep 2020, 22:14

Ma razocaran sam skroz Sehom vala,ne zna auta baciti bjezi
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 09 sep 2020, 22:14

Za ozbiljniju predstavu večeras nam je trebao golman ko Šehić, ne ovaj sadašnji da ne budem 'pohlepan', već onaj kvalitet što je bio tada dok je igrao u Želji.
Trebao nam je još jedan fajter uz Acu kojeg svi možete pljuvati, tražiti mu mane, ali čovjek je uvijek zube na kopačku stavljao. A taj drugi bi bio Graovac.
Na desnom beku nam je trebo Memija, onaj Memija kakav js bio tek kad je debitovao.
Na lijevom beku, u veznom redu da je Dado igrao moglo se nositi. Naravno uz vrhunske partije Dade, Meše, Štile.
I falila su nam dva krilna igrača. Prava. Dialiba i Miro.
I uz maksimalan pristup Ace, Šehe, Meše,Dade, Štile, Lendre, petorice "dodanih" iz zlatnog doba njihove karijere u Želji ne bi nam garantovalo prolazak. Opet bi nam malo i sreće trebalo.
Eto toliko smo daleko od ozbiljnijeg pristupa europskim mečevima.
A posebna stvar je psihološka blokada i priča" nemoj je meni slati majke ti".. Bolje je u bunar ubaci.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 09 sep 2020, 22:15

09 sep 2020, 21:05
Slabo... Šeha,Kosoric,Veseli,Hajdarević nisu za prvog tima Želje. Fali ovdje 2 igrača u vezi, Fali pravi napadač koji zna lopte... Možda je vrijeme i za promjene na klupi,možda neko mlađi.. Vrijeme ide....
Kume valjas gluposti, mislim nemoj se ljutiti. Danas si došao i baljezgaš.

Pa taj Dino Hasanović je bio predmet šprdnje. Ljudi mu se smijali, igrači ga ismijavali a i dan danas ima problema sa trčanjem.

Imas 3 napadača u ekipi, i to 3 različita profila.

Krila nema, jer za bolje od ovoga što imamo treba para, a ni para nemamo da možemo dovesti sve što nam treba.

E svašta pišeš čovječe...
Željezničar za život cijeli!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 09 sep 2020, 22:15

Salih1984 je napisao/la:
09 sep 2020, 22:12
09 sep 2020, 21:56
Ma ja,kad izgubis niko ne valja,Sehic je 2 puta veci potencijal nego sto je Stanic ikada bio.
Karlos je slobodan nesto se klubovi ne otimaju za njega

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 53 gosta.