UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Upravo tako.
Ja pratim fudbal cijeli zivot,ono sto znam da je Bajevic strucnjak.
Covjek je jednostavo na sve okolnosti,bez prijateljskih odlucio rizikovat da vidi ko zna i koliko zna igrati ovaj sport.
Mi imamo baraz sa Irskom nece biti lahko.
On je iskoristio da ispita nasu snagu,nadam se da je dobio pocetnih 11.
Cesto sam cuo sto uvijek Dzeko mora igrat u prvoj.
Nocas se vidjelo ko je Dzeko,koliko nam je bitan jednostavno povede ekipu cijelu kad je nagodan kad hoce igrat a covjek je kao i svi mi.
Nemam sta zamjerit nikome jer mi nismo jaki sa kvalitetom,igracima da u ovoj grupi budemo ispred Italije,Holandije koliko god mi voljeli reprezentaciju,nase zmajeve + imamo utakmice baraza koje nemaju popravni a na kraju njima najvise nedostaju navijaci 100%.
Mislim da treba naci zamjenu za biljino polje,jer ovo vise nije stadion koji je nekad bio.
Ja pratim fudbal cijeli zivot,ono sto znam da je Bajevic strucnjak.
Covjek je jednostavo na sve okolnosti,bez prijateljskih odlucio rizikovat da vidi ko zna i koliko zna igrati ovaj sport.
Mi imamo baraz sa Irskom nece biti lahko.
On je iskoristio da ispita nasu snagu,nadam se da je dobio pocetnih 11.
Cesto sam cuo sto uvijek Dzeko mora igrat u prvoj.
Nocas se vidjelo ko je Dzeko,koliko nam je bitan jednostavno povede ekipu cijelu kad je nagodan kad hoce igrat a covjek je kao i svi mi.
Nemam sta zamjerit nikome jer mi nismo jaki sa kvalitetom,igracima da u ovoj grupi budemo ispred Italije,Holandije koliko god mi voljeli reprezentaciju,nase zmajeve + imamo utakmice baraza koje nemaju popravni a na kraju njima najvise nedostaju navijaci 100%.
Mislim da treba naci zamjenu za biljino polje,jer ovo vise nije stadion koji je nekad bio.
- Gumistucna
- Kontakt:
Ono što sam ja mogo primijetit,je da je ovo najslabija postava koju smo izveli ako ne ikad, al ujedno i najborbenija.
Jednostavno,borili su se,al ne znaju što jest jest
Jednostavno,borili su se,al ne znaju što jest jest
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
Ma nema od nas ništa, treba biti realan i to je to. Još kad se oprosti Džeko i Pjanić, bićemo u rangu ako već nismo Armenije, Finske, Moldavije itd.
Stevanovic desno a Visca lijevo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
tacno moje misljenjeh1a2s3o4 je napisao/la: ↑08 sep 2020, 01:54Manje-više se zna ko su nam glavni igrači u veznom redu.
One na koje se možemo osloniti: Pjanić, Cimirot, Gojak, Krunić, Hadziahmetovic. To je 5 naših, u ovom momentu, najobiljnijih igrača u veznom redu.
Bešić ako se ne uozbilji, ne nađe klub i ne počne igrati vrijeme je i da mu se ne uputi poziv.
Ja bih volio, naravno nakon utakmica baraža, da se pozove i proba Adi Nalić. Mnogo smo limitirani u igri prema naprijed. Treba svakog probati.
Također Dino Hotic je igrač na kojeg Bajevic treba računati.
- hule_barca
- Kontakt:
Šteta za poraz, moglo se izvući 2-2, ali ni poraz nije nezaslužen. Dosta rotacija je uticalo na predstavu kakvu smo vidjeli. Teško je novim igračima pokazati nešto kada se sastav toliko izmiksa. Davanje šansi ide postepeno, ali situacija je takva kakva jeste, igrači su fizički nespremni, tako da su sinoćnje rokade logična stvar. Ipak, ispostavilo se da igrači koji ne zaslužuju poziv jesu oni koji su već tu, a ne novopridošlice. Prvo bih spomenuo Bešića. Nažalost, trenutno je u veoma lošem stanju i kao takav ne zaslužuje poziv sljedeći mjesec. Neka nađe klub u kojem će redovno igrati i čekat će ga mjesto u repki, jer ovakav kakav je sad više odmaže nego što doprinosi reprezentaciji. Kvržić je po meni također završio s reprezentacijom sa sinoćnjom predstavom. Veoma loša partija i Ćivića, koji nije uopšte bio u elementu. Kako Kolašinac igra, čini se da nam je pozicija lijevog beka opet veoma kritična. To je trojka koja je bila najslabija sinoć. Begović je bio solidan, ali ne ulijeva mi više povjerenje kao prije, tako da Šehić vjerovatno ostaje jedinica. Bičakčić je dobro odigrao, kao i Saničan, pa se čini da će tu biti solidna konkurencija sa njima dvojicom uz Šunjića te uz Kadunića i Ahmedhodžića. Hadžiahmetović je pokazao neke zanimljive stvari s par dobrih pasova, što smo mogli vidjeti samo od Pjanića, tako da je opravdao poziv. Hajradinović nit' smrdi nit' miriše. Čini se da imamo takvih igrača, ako ne i boljih (Vrančić, Prcić,...). Milošević nije igrao puno, ali vidi se da još nije sazrio za poziv. Hodžić puno zuji ali malo meda daje. Trudio se, nije igrao svoju poziciju, ali ne ide to. Neka bude back-up za Džeku. Sa povratkom odsutnih igrača, siguran sam da će to biti mnogo bolje protiv Sjeverne Irske te ne sumnjam da ćemo proći u finale baraža.
Mes Que Un Club
Jesmo li imali i jedan kvalitetan ubacaj sa strane u citavoj utakmici? Nismo, cak i ono kad je bio penal, koji je bio smijesan penal, nije bio kvalitetan ubacaj. Mi krila nismo imali. A o bekovima da ne pricamo. Stevanovic bi nam sinoc definitivno dobro dosao.
Bukvalno Ligu nacija ove godine trebamo posmatrati kao jače prijateljske utakmice i da se provjere svi igrači. Da vidimo ko može igrati na visokom nivou. To je jedan od razloga.
Drugi je također jako logican. Ako ispadnemo ove godine idemo u Ligu B, sledece godine se ne igra Liga nacija nego 2022. A tada ako budemo ponovo prvi idemo u play off za Euro ako ne budemo među prva dva u grupi.
To iz Lige A sigurno ne bi mogli ostvariti.
Iskoristiti ono sto nam se pruža.
Drugi je također jako logican. Ako ispadnemo ove godine idemo u Ligu B, sledece godine se ne igra Liga nacija nego 2022. A tada ako budemo ponovo prvi idemo u play off za Euro ako ne budemo među prva dva u grupi.

To iz Lige A sigurno ne bi mogli ostvariti.
Iskoristiti ono sto nam se pruža.

ako nema prijateljskih utakmica onda je logicno ovo sto je Bajevic uradio, jer kad bi mogao drugcije testirati sve igrace, ovako ima uvid ko moze a ko nemoze.
baraz je extremno bitan dok ovo , liga nacija sad je samo za uigravanje za baraz...tako to treba gledati.
baraz je extremno bitan dok ovo , liga nacija sad je samo za uigravanje za baraz...tako to treba gledati.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Auuu, kako je ovo 'duboka' stručna analiza i promišljanje! Gdje je ovaj 'experet' do sada bio?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑08 sep 2020, 01:49...
Da, zato sam napisao otprilike, veliki problem nam predstavlja to lijevo krilo. Steta što Stevanovic nije došao da vidimo kako bi to izgledalo sa njim na desnoj a Višća na lijevoj strani.
Večeras smo Poljake mogli uništiti dubokim loptama u prostor da smo imali bržeg napadača, jer su im štoperi užasno spori bili.
Kako god, Pjanić i Džeko će imati najveću odgovornost za mečeve baraža i prolaz isključivo zavisi koliko će oni potegnuti.
Amir se pokazao kao pristojan DM, pa mozda neka kombinacija Amir - Cimirot i Pjanić malo ofanzivniji.

Ne znam šta Bajević i Savez čekaju - evo im 'stručnog genija' na raspolaganju, a oni ne reaguju!

Bosno moja poharana....
Steta
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.
Ma bice bolje ovo u barazu.Vracaju se Pjanic,Krunic,mogao bi mozda Demirovic sa Dzekom u napadu...Dusko je sinoc onakav sastav izveo cisto da vidi na koga moze racunati.Mada vise je dobio odgovor na koga ne moze racunati.Civic,Kvrzic,pa i Besic ako ne nadje klub
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Nisam ja nikakav stručnjak, to je i Baljić sinoć komentarisao, 2 puta se desila takva situacija.Trigger je napisao/la: ↑08 sep 2020, 09:47Auuu, kako je ovo 'duboka' stručna analiza i promišljanje! Gdje je ovaj 'experet' do sada bio?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑08 sep 2020, 01:49...
Da, zato sam napisao otprilike, veliki problem nam predstavlja to lijevo krilo. Steta što Stevanovic nije došao da vidimo kako bi to izgledalo sa njim na desnoj a Višća na lijevoj strani.
Večeras smo Poljake mogli uništiti dubokim loptama u prostor da smo imali bržeg napadača, jer su im štoperi užasno spori bili.
Kako god, Pjanić i Džeko će imati najveću odgovornost za mečeve baraža i prolaz isključivo zavisi koliko će oni potegnuti.
Amir se pokazao kao pristojan DM, pa mozda neka kombinacija Amir - Cimirot i Pjanić malo ofanzivniji.![]()
Ne znam šta Bajević i Savez čekaju - evo im 'stručnog genija' na raspolaganju, a oni ne reaguju!![]()

Sta pokušavaš uopšte provokacijom

Izgleda da se nekoliko ljudi okomilo na mene, umjesto komentarisanja i argumentovanja, direktno me prozivaju i više ne treba pisati na ovom pisljivom forumu, neka vlada jednoumlje.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
-
- Kontakt:
Mi smo zadnjih godina jedna velika 0 i bit cemo jos gori kad odu Dzeko i Pjanic. Igraci koji nisu mogli biti na klupi sada su nam glavni igraci. I sta ocekivati od takve reprezentacije nego samo da se covjek nervira i gubi zivce.
Mi sinoc niti smo imali krila niti sredinu...
Bezveze pokusavate izdvojiti nekoga kad su svi osim Sanicanina bili uzasni...
Kakvi Hadzihametovici, Hajradinovici, Milosevici i ostali qrci palci...
To treba zakonom zabraniti da se poziva u repku, a za Civica treba pisati peticiju da ga se vise rijesimo...
Ako Dule Pacov ne bude izvukao nikakve pouke od sinoc treba sve ovo zaboraviti i utakmice repke gledati kao da je sjedeca odbojka...
Ako sta urade bice u medijima a do tad i ne znati da postoje...
Bezveze pokusavate izdvojiti nekoga kad su svi osim Sanicanina bili uzasni...
Kakvi Hadzihametovici, Hajradinovici, Milosevici i ostali qrci palci...
To treba zakonom zabraniti da se poziva u repku, a za Civica treba pisati peticiju da ga se vise rijesimo...
Ako Dule Pacov ne bude izvukao nikakve pouke od sinoc treba sve ovo zaboraviti i utakmice repke gledati kao da je sjedeca odbojka...
Ako sta urade bice u medijima a do tad i ne znati da postoje...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Pa bas zato i kazem, kad mi s Pjanicem ne znamo sta treba s loptom bez njega samo mozes na counter igrati, i nac djece ala forrest gump i pressing utrenirat i vuc kontre pa jbt ga bar da ne setaju i razmisljaju na terenu...istrci im sve iz njih bar nek umorni odu kuci....zeljovac21 je napisao/la: ↑08 sep 2020, 10:48Mi smo zadnjih godina jedna velika 0 i bit cemo jos gori kad odu Dzeko i Pjanic. Igraci koji nisu mogli biti na klupi sada su nam glavni igraci. I sta ocekivati od takve reprezentacije nego samo da se covjek nervira i gubi zivce.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Na SP u Kataru ide 13 ekipa iz Europe.
Kvalifikacije - 10 mjesta
Kvalifikacije - 10 mjesta
Baraz - 3 mjestaThe 55 national teams will be divided into five groups of six teams and five groups of five, with the group winners qualifying directly to the finals.
Mi, prakticki, vec imamo osiguran baraz tako da su ove utakmice rezultatski nebitne.The 10 group runners-up would be joined by the best 2 Nations League group winners, based on the Nations League overall ranking, that finished outside the top two of their qualifying group. These 12 teams will be drawn into three play-off paths, playing two rounds of single-match play-offs (semi-finals and finals, with the home teams to be drawn), with the 3 path winners qualifying for the World Cup.
Bajevic svakako treba ukazati sansu Mirnesu Salihovicu i Belminu Kobilici, vrsni igraci federalne lige koji zbog poslovnih obaveza ne mogu igrati u vecim klubovima. Vjerujem da bi ih njihove radne organizacije pustile na okupljanje.
Protiv Italije i Poljske u 3 dana, i to oslabljeni, igrati egal utakmice je naznaka necega pozitivnog ma kako to u ovim izvanrednim okolnostima izgledalo. Sutra kad se ako Bog da kvalifikujemo na EP ne bih imao nista protiv da igramo slične egal utakmice protiv ovakvih ekipa u grupnoj fazi.
Nismo igrali u 3 dana protiv S.Irske i R.Irske/Slovacke vec protiv top reprezentacija Italije i Poljske.
Malo realnosti nije na odmet.
Necu uopce biti iznenadjen ako u oktobru pobijedimo Poljsku u gostima.
Nismo igrali u 3 dana protiv S.Irske i R.Irske/Slovacke vec protiv top reprezentacija Italije i Poljske.
Malo realnosti nije na odmet.
Necu uopce biti iznenadjen ako u oktobru pobijedimo Poljsku u gostima.
-
- Kontakt:
Jesmo. Višća 2 puta, i Ara sa lijeve strane kada je namjestio Višći 100% šansu.Tristan10 je napisao/la: ↑08 sep 2020, 09:07Jesmo li imali i jedan kvalitetan ubacaj sa strane u citavoj utakmici? Nismo, cak i ono kad je bio penal, koji je bio smijesan penal, nije bio kvalitetan ubacaj. Mi krila nismo imali. A o bekovima da ne pricamo. Stevanovic bi nam sinoc definitivno dobro dosao.
Željezničar za život cijeli!
Trenutno korisnika/ca: Homelander, jasmin10 i 29 gostiju.