UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Mi godinama unazad imamo iste probleme. Menadzerski igraci, trenutno su to Kvrzic, Civic itd. Demirovic i bez reprezentacije ostvari transfer u Bundesligu a Hodzic i Koljic i sa statusom reprezentativaca o tome samo mogu sanjati.
Drugi problem su navikane zvjezdice koje godinama unazad siluju reprezentaciju: Visca, Bicakcic, Besic, Begovic, Kolasinac itd. Trpimo ih zbog nekih kao zasluga a osim Visce sve rezervni igraci u svojim klubovima, a i Visca u reprezentaciji je mrtva ka.rina.
Treci problem su selektori iz doba bivse Jugoslavije. Redaju se kao na traci na klupi reprezentacije. Oni nam prezentiraju fudbal iz 1970-te i direktno rade ova prva dva problema. Ponekad se desi da odigramo dobro i onda poletimo ali se brzo vratimo u realnost. I tako u krug..
Da mi je dozivjeti selektora koji ce napraviti totalni restart. Ostaviti Dzeku i Pjanica, dodati Ahmedhodzica, Hadzikadunica, Demirovica itd. Da mi je docekati umjesto dugogodisnjeg forsiranja nekih znj formacija sa veznjacima ili Viscom po krilima, da vidim dva normalna krila, (pa makar bila iz Vrbanjuse) u reprezentaciji imam osjecaj da ne bih znao sta da radim od srece..
Drugi problem su navikane zvjezdice koje godinama unazad siluju reprezentaciju: Visca, Bicakcic, Besic, Begovic, Kolasinac itd. Trpimo ih zbog nekih kao zasluga a osim Visce sve rezervni igraci u svojim klubovima, a i Visca u reprezentaciji je mrtva ka.rina.
Treci problem su selektori iz doba bivse Jugoslavije. Redaju se kao na traci na klupi reprezentacije. Oni nam prezentiraju fudbal iz 1970-te i direktno rade ova prva dva problema. Ponekad se desi da odigramo dobro i onda poletimo ali se brzo vratimo u realnost. I tako u krug..
Da mi je dozivjeti selektora koji ce napraviti totalni restart. Ostaviti Dzeku i Pjanica, dodati Ahmedhodzica, Hadzikadunica, Demirovica itd. Da mi je docekati umjesto dugogodisnjeg forsiranja nekih znj formacija sa veznjacima ili Viscom po krilima, da vidim dva normalna krila, (pa makar bila iz Vrbanjuse) u reprezentaciji imam osjecaj da ne bih znao sta da radim od srece..
-
- Kontakt:
Bajevic je ovo pametno uradio. Isprobao nove momke i vidio na cemu stojimo. Ipak je ova liga nacija osmisljena samo da se ekipe malo uigraju pred kvalifilacije ili u ovom slucaju pred baraz. Vrijedjat covjeka na osnovu rezervne postave ne ide nikakoh1a2s3o4 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 22:46Jest mi kreteski post, ovo je u afektu.
Al ne mozes Menala i Duljevica na tribine poslat dok ti Hodzic na skrge dize. Pa to nema veze sa mozgom.
-
- Kontakt:
Pa vidite, realno, sansa je mozda 10% da mi ne zavrsimo posljednji u ovoj grupi (povratak natrag u ligu B)
Ako je ovako losa igra jer se eksperimentiralo za baraz, onda u redu, ali ako i u barazu bude ovakva igra, onda je bas katastrofa
Ako je ovako losa igra jer se eksperimentiralo za baraz, onda u redu, ali ako i u barazu bude ovakva igra, onda je bas katastrofa
- Ozymandias
- Kontakt:
Pa nije talumac, izvukao 1:1 sa Italijom u gostima sa jednom postavom i nakon tri dana izmijenja vise od pola sastava. Isprobava stvari za baraz i plus bi dvije tekme bile previse za neke u par dana. Dodaj na to Pjanketa da nosi sredinu i izgledat cemo vise nego pristojno pred baraz.amertiger je napisao/la: ↑07 sep 2020, 22:44U nedostatku prijateljskih utakmica selektor odlučio da da minutazu i nekim drugim igračima za koje je smatrao da mu mogu pomoći.
Ako je ovo gore tacno, onda je ovaj poraz sasvim OK i ako je na ovaj način uvidio ko mu može pomoći i odgovoriti zadatku za meceve baraza i dalje...
Ako prva rečenica nije tacna onda smo izgubljeni...
Zadnja izmjena: Ozymandias, dana/u 07 sep 2020, 22:50, ukupno mijenjano 1 put.
Civic je bio najbolji u nasem timu. Vrhunska predstava. Kvrzic ako Bog da od iduce godine mijenja Semeda u Barceloni. Sunce ti zarko ko igra u ovoj reprezentaciji.
Zadnja izmjena: Nimla_RZ, dana/u 07 sep 2020, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
Čelik Zenica 1945
-
- Kontakt:
Realan sam jasta. Nekvalitet u reprezentaciji je jasan, ali da u 90 minuta ne izgradis niti jednu akciju bez preskakanja igre i kontri je jadno. Jedino Sanicanin koji ima potencijala je izasao s loptom naprijed. U veznom redu nema niko da izadje, pokupi loptu i iznese je. Yebes sve kad mi nemamo ni naznake igre, to je ono sto smo pricali za Susica, jedino smo tada imali izradjene akcije i kakav takav sistem. Zato nam igraci i nisu umirali u 40 minuti.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 07 sep 2020, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Kuku kad se daje šansa novim igračima, kuku kad se koristi jedan isti tim. Forumski debili.
Nama nije mjesto u A ligi, realno je donji rang B lige, ili gornji rang C lige, tako da su i igra i rezultati u ove dvije utakmice sasvim solidni s obzirom na kadar kojim raspolažemo.
Nama nije mjesto u A ligi, realno je donji rang B lige, ili gornji rang C lige, tako da su i igra i rezultati u ove dvije utakmice sasvim solidni s obzirom na kadar kojim raspolažemo.
Visca i Koljic vise ne trebaju da se odazivaju na pozive reprezentacije.Pokazali su svoje kvalitete.A vas sarajevske miseve,koji ste dosli ovdje da prozivate da vas samo upoznam sa faktom gdje smo dosli,zbog vasih kretena Susica i Bazdarevica
Majke vam se naprcim bezobrazne
Majke vam se naprcim bezobrazne
Olimpić se zoveš ti,mi smo tvoji Fukovi
Pa šta ima ponavljat ko papagaj? Ako nema ništa pametnije reć neka šuti. Ko da većina nije vidila da su pali u igri...akisarajevo92 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 22:45Ne odgovara mnogima jer komentarise realnolet3 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 22:44Ni meni nije jasna ona prica Baljića.
U 55 minuti da padnu igracikao to je objašnjenje loše igre - kondicija....ma nije brate Elvire
lošiji smo u svim segmentima od poljaka: sporiji, nemamo agresivnosti kao oni, slabiji u duelima, lošiji tehnički igraci, pa i ta kondicija.
-
- Kontakt:
Meni je sasvim ok bio, pogotovo protiv Italije. Večeras mu je dosta lošije pasala ova promjena pozicije. I opet je Višći servirao zicer večeras.TheChief je napisao/la: ↑07 sep 2020, 22:48Hodzic ? Jesi li ozbiljan ?SudoHusika je napisao/la: ↑07 sep 2020, 22:47Amir, Hajradinović i Saničanin - odlični.
Ako je ova utakmica i ova Liga Nacija općenito poslužila za uigravanje i isprobavanje igrača i taktika, onda ok. Mislim da stručni štab sada jasno vidi na koga se može i treba računati.
Iz ove 2 utakmice, dobili smo Hajradinovića, Hadžiahmetovića, Cipetića i Saničanina što je jako pozitivna stavka. Uz kompletan kadar i pravi pristup kao protiv Italije, mi ćemo glat proći ovaj baraž.
Šehić
Cipetić, Šunjić, Saničanin, Kolašinac
Cimirot, Pjanić
Višća, Gojak, Hodžić
Džeko
Klupa: Koljić, Hajradinović, Menalo, Milošević, možda Bešić, Hadžiahmetović, Bičakčić. Ostaje da vidimo jos 2 Skandinavca na djelu.
Čivić i Kvržić realno nemaju šta tražiti u reprezentaciji.
Željezničar za život cijeli!
++++++++Kjosevski++++++++
Todorovic Kovacevic Zukanovic Civic
+++++Zakaric++++Besic+++++
+Duljevic++Loncar++Sabanadzovic
+++++++Koljic+++++++
Selektor: Amaw Osim
Dobitna kombinacija za euro, idemooo
Todorovic Kovacevic Zukanovic Civic
+++++Zakaric++++Besic+++++
+Duljevic++Loncar++Sabanadzovic
+++++++Koljic+++++++
Selektor: Amaw Osim
Dobitna kombinacija za euro, idemooo
NEMA NAZAD
- DonerKebab
- Kontakt:
Svako ko igra redovno u iole ozbiljnoj ligi i ozbiljnom klubu zasluzuje poziv. Kod nas jedino Dzeko i Pjanic odskacu kvalitetom da mogu i bez odlicne forme igrat za nas.
Begovic je rezerva 3 godine, Sehic makar brani.
Kvrzic nije za nas kao ni Civic. Onaj mali iz Sirokog i Kolasinac su za bekove.
Sanicanin i Sunjic igraju u divljim ligama ali makar igraju, Bico je rezerva u Hoffenheimu. Jednog dana Hadzikadunic i Ahmethodzic pojacanja.
Besic je klupa a vezni red neka budu Cimirot, Pjanic i Hadziahmetovic.
Krilo Visca i Gojak, Visca nije igrac koji je neki kvalitet ali ko je bolji od njega? Spic Edin Dzeko, pozovi brate Demirovica za klupu onaj iz Rumunije je smjesan.
Begovic je rezerva 3 godine, Sehic makar brani.
Kvrzic nije za nas kao ni Civic. Onaj mali iz Sirokog i Kolasinac su za bekove.
Sanicanin i Sunjic igraju u divljim ligama ali makar igraju, Bico je rezerva u Hoffenheimu. Jednog dana Hadzikadunic i Ahmethodzic pojacanja.
Besic je klupa a vezni red neka budu Cimirot, Pjanic i Hadziahmetovic.
Krilo Visca i Gojak, Visca nije igrac koji je neki kvalitet ali ko je bolji od njega? Spic Edin Dzeko, pozovi brate Demirovica za klupu onaj iz Rumunije je smjesan.
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!
Ja samo nzm kako je Visca najbolji igrac u Turskoj.
Ne sjecam se nijedne tekme u dresu repke da je opravdao taj epitet najboljeg igraca jedne lige.
Ne sjecam se nijedne tekme u dresu repke da je opravdao taj epitet najboljeg igraca jedne lige.
U ligama gdje nastupaju Poljaci nije bilo pauze zbog korone, ili su imali bolje video treninge od naše reprezentacije? Na svakih 10 minuta fudbala za koje su fizički spremni naši reprezentativci, Poljaci su spremni za 30.
- ASD
- Kontakt:
Ma da. Ni u ono vrijeme kad smo otišli na SP da smo igrali sa drugom postavom to ne bi bolje izgledalo, ja mislim da bi bilo čak i gore.
Kvalitetom inferiorni, nemaju dovoljno minuta u repci pa isprepadani itd.
Ovo se Šef htio lično uvjeriti na terenu koje su glavne prednosti, a koje mane kojeg igrača. Da li ih se može i kada ih se može upotrijebiti ako zafali koji igrač.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 07 sep 2020, 22:53, ukupno mijenjano 1 put.
Dječače, **** te Sušić više.Bundesliga je napisao/la: ↑07 sep 2020, 22:49Realan sam jasta. Nekvalitet u reprezentaciji je jasan, ali da u 90 minuta ne izgradis niti jednu akciju bez preskakanja igre i kontri je jadno. Jedino Sanicanin koji ima potencijala je izasao s loptom naprijed. U veznom redu nema niko da izadje, pokupi loptu i iznese je. Yebes sve kad mi nemamo ni naznake igre, to je ono sto smo pricali za Susica, jedino smo tada imali izradjene akcije i kakav takav sistem. Zato nam igraci i nisu umirali u 40 minuti.
Pogledaj tu ekipu i ovu sad, pa opet pogledaj onu ekipu i ovu sad...pa ponavljaj sve dok ne učiš razliku.
Jbt led, ko pokvarena ploča se ponavlja.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- PeppermintSA
- Kontakt:
Pa dovoljno je pogledati gdje nam igrači igraju. Dinamo juniore prodaje za 20 miliona u najjače svjetske klubove, a Gojaka ne može nigdje prodati. Aru prodao u Mađarsku. Sve je to škart, tj ima vise nedostataka nego kvalitete. I vraćamo se na početak - na razvoj tih igrača. Problem je omladinskim pogonima i u trenerima, jer se u mladjim kadetima treba odstraniti navika da kad primiš loptu, okreneš se prema svom golu, naprimjer, umjesto da se okrećeš prema protivničkom i pokušavaš igrati u dubinu. Ili da digneš glavu kako bi mogao okrenuti stranu. Ili centaršut. To se radi u pijetlicima i kadetima. Kod nas se to ne radi jer su kod nas treneri internet treneri. Radio u banci, skontao da bi htio biti trener, uplatio kurs savezu i postao trener bez da je poderao patike u životu. I zato se stancaju poluproivodi koji ne znaju fudbalsku abecedu ili ako imaš jedno dobro svojstva, imaju 8 loših. I zato se ti igrači nigdje ne mogu prodati, zato igraju po kasimpašama i pickama materinama. Dok Dinamovi omladinci, kad se prodaju odmah mogu konkurisati u najjačim klubovima jer su obučeni. U tu počinje i prestaje sva filozofija. Reprezentacija ti je ovakva zbog toga, ali to niko ne konta jer 99% našeg svijeta veze sa fudbalom nema.
- Chapman1886
- Kontakt:
fali ovdje sarić
Samo Sloboda | COYG
- JohnCleese
- Kontakt:
Čakiru Turčine haram ti bilo
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, sirBobbyMoore i 19 gostiju.