Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ghuraba
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Ghuraba » 07 sep 2020, 00:04

Neki bi se do besvijesti ponizavali. :facepalm: Nije ni cudo sto mi Bosnjaci svakih 50 godina fasujemo novi genocid...

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 07 sep 2020, 00:54

Drape je napisao/la:
06 sep 2020, 23:45
TMovac je napisao/la:
06 sep 2020, 23:36
Obzirom da se radi o djetetu od 18 godina, koje nema jos uvijek izgradjen karakter, ja bih ipak jos jednom pokusao. Da nas je odbio sa 24-25 godina, kada koliko toliko se moze smatrati zrelom osobom, pa ok. Ovako pokusati. Trebamo se boriti za svu nasu djecu.
On je već napravio izbor, to što još uvijek ima teoretske šanse da igra za BiH nema apsolutno ništa sa njegovim izborom koji je bio Švicarska, već sa odlukom selektora da ga ne ubaci u igru ovaj put. Ja se slažem da se trebamo boriti za svu našu djecu, ali do onog trenutka do kad ta borba ne postane patetična i samoponižavajuća. Kad igrač slaže Misketa, kad se odazove u Švicarsku i bahato poruči da je on ponosni Švicarac, za mene je to taj trenutak.
Tom istom Misimovicu smo bili druga opcija. Pa i Hajrovicu, Medunjaninu...
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 sep 2020, 01:11

Justin je napisao/la:
07 sep 2020, 00:54
Drape je napisao/la:
06 sep 2020, 23:45
TMovac je napisao/la:
06 sep 2020, 23:36
Obzirom da se radi o djetetu od 18 godina, koje nema jos uvijek izgradjen karakter, ja bih ipak jos jednom pokusao. Da nas je odbio sa 24-25 godina, kada koliko toliko se moze smatrati zrelom osobom, pa ok. Ovako pokusati. Trebamo se boriti za svu nasu djecu.
On je već napravio izbor, to što još uvijek ima teoretske šanse da igra za BiH nema apsolutno ništa sa njegovim izborom koji je bio Švicarska, već sa odlukom selektora da ga ne ubaci u igru ovaj put. Ja se slažem da se trebamo boriti za svu našu djecu, ali do onog trenutka do kad ta borba ne postane patetična i samoponižavajuća. Kad igrač slaže Misketa, kad se odazove u Švicarsku i bahato poruči da je on ponosni Švicarac, za mene je to taj trenutak.
Tom istom Misimovicu smo bili druga opcija. Pa i Hajrovicu, Medunjaninu...
Jesmo li i Ahmedhodžiću druga opcija? I on je kao i Misimović nastupao za U21 druge države a prvi put kad su ga iz našeg saveza pitali želi li igrati za Bosnu i Hercegovinu, pristao je.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 07 sep 2020, 01:41

Ghuraba je napisao/la:
07 sep 2020, 00:04
Neki bi se do besvijesti ponizavali. :facepalm: Nije ni cudo sto mi Bosnjaci svakih 50 godina fasujemo novi genocid...
Oni koji podrzavaju Vranjesa se kaze: glupi Bošnjo i ovakvi su najviše najebani bili u ratu. Kobeagi komšija i onda su noz u ledja dobili. Moj otac meni rekao i bio je Borac u Armiji BiH u tokom ratu. Nemoj nikada biti puno za svakim, voli svoje i poštivaj drugi satim je spominao Hrvate i Srbe. Isto tako bez obzir jesil vjernik ili ne vjernik. Ubijen si bio zbog ime, iako nisi bio puno povezan za Islamom nisi imao drugi izbor nego da budeš ubijen! Ognjen Vranješ ce biti i ostati dušman! Sve dok ne ljudi bude kao jedan protiv ovi mrzine, ce ostati uvijek ovako. Igrao je za svijeti dres podrzavao cetniku koji je ubio Muslimane i Katolike koji su svoj zivotu dali za BiH! Grijeh je Grijeh, a još veci Grijeh je podrzavati Grijeh!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2020, 07:59

Opet pitanje strategije saveza.
Ako mislimo da gradimo ozbiljnu reprezentaciju sa dostojanstvom i rejtingom,
Omeragiću bi treblo javno poslat poruku - da za Real sutra potpišeš, nema igranja za Bih.
To bi trebala bit poruka i za ubuduće.

Samo se bojim da će menadžerska ekipa, za pola godine, godinu, dvije, odradit poso ispod žita.
Omeragić će samo osvanut na spisku, do tad će se riješit procedure. ko što umalo ne bi sa Tankovićem.

Što se njegovih poziva tiče, teško će se nać na sljedećem spisku Švicaraca
ako nastavi ko u posljednjim tekmama Zuricha, neće ni u U21.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 07 sep 2020, 08:12

Harise je napisao/la:
07 sep 2020, 01:41
Ghuraba je napisao/la:
Oni koji podrzavaju Vranjesa se kaze: glupi Bošnjo i ovakvi su najviše najebani bili u ratu. Kobeagi komšija i onda su noz u ledja dobili. Moj otac meni rekao i bio je Borac u Armiji BiH u tokom ratu. Nemoj nikada biti puno za svakim, voli svoje i poštivaj drugi satim je spominao Hrvate i Srbe. Isto tako bez obzir jesil vjernik ili ne vjernik. Ubijen si bio zbog ime, iako nisi bio puno povezan za Islamom nisi imao drugi izbor nego da budeš ubijen! Ognjen Vranješ ce biti i ostati dušman! Sve dok ne ljudi bude kao jedan protiv ovi mrzine, ce ostati uvijek ovako. Igrao je za svijeti dres podrzavao cetniku koji je ubio Muslimane i Katolike koji su svoj zivotu dali za BiH! Grijeh je Grijeh, a još veci Grijeh je podrzavati Grijeh!
Kakva ti je to priča na sportskom forumu?

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 07 sep 2020, 08:21

PointBlank je napisao/la:
07 sep 2020, 08:12
Harise je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
Kakva ti je to priča na sportskom forumu?
Grozna mu je prica, da neko drugi ima ovakve ispade, dobio bi ban.
Drzi se Harise laksih tema, mani se pametovanja ziv bio.
Nije tvoje podrucje. Nemojte ti i tvoj babo pandorinu kutiju na ovom pdfu otvarati.
:nene:
tz tz tz tz tz tz

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 07 sep 2020, 08:27

Uđoh da pročitam šta se pisalo, i ovo mi je baš bolo oči.
J.ebo ti nas... od sporta do BHS etniciteta i problema

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 07 sep 2020, 09:59

sve i kad bi stopera morao igrati neko iz 1.lige fbih ne treba ga zvati vise nikad niti dovoditi u vezu s nasom zemljom

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 07 sep 2020, 11:03

QUARTERBACK je napisao/la:
07 sep 2020, 09:59
sve i kad bi stopera morao igrati neko iz 1.lige fbih ne treba ga zvati vise nikad niti dovoditi u vezu s nasom zemljom
Ne treba ga spominjati nikako. Svoje je izabrao

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 sep 2020, 11:23

Momak trenutno definitivno nema kvalitet za nasu A reprezentaciju, i dobio je poziv iskljucivo na bazi potencijala, sto je i dobro. Treba tako postupiti. On nas odbio, a mi se dodatno pojacali na toj poziciji sa dva mlada igraca koji odma mogu igrati. Nemam nista protiv da mu se opet nekad u buducnosti uputi poziv, u slucaju da on bude pokazao kvalitet a mi manjak na istoj poziciji. Ne vidim razlog za neki balkanski inat u ovim situacijama nego treba iskljucivo da bude fokus na dobit repeezentacije. Medunjanin je htjeo prvo da igra za Holandiju, pa je presao za nas, a stvarno smo imali koristi od njega. Samo ja na vidim neki kvalitet u Omeragicu, ali to je samo moje misljenje, sto naravno ne mora da znaci da je tacno.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 07 sep 2020, 11:35

Harise je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
**** i tebe i babu ti. Kad ste tolike patriote, što te nije naučio gramatiku našeg jezika? Seljačine obične nacionalističke.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 07 sep 2020, 11:35

Jel vas dobro?
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 07 sep 2020, 11:52

theKuPuS je napisao/la:
07 sep 2020, 11:35

**** i tebe i babu ti. Kad ste tolike patriote, što te nije naučio gramatiku našeg jezika? Seljačine obične nacionalističke.

Sta je rec? Jesi dobar ?

Pravo na misljenje ima svako, ali vrijeđanje je vec odraz nekulture.
Pa tako da se pitanje odgoja u ovom slucaju moze biti dvosmjerno.
Psovat, vrijeđat i nakon toga nekome držat lekciju. Ma hajde molim te..

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 07 sep 2020, 12:23

theKuPuS je napisao/la:
07 sep 2020, 11:35
Harise je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
Ja sam umjesto tebi civiliziran i ti nemaš ni pamet ni obraza da moraš vredjaci mog otca. Vidi se da si ti ostecen u glavi kakvi kompleksi imaš. Razlog zašto sam ovo napisao je, da nema nacionalizam ništa u sportu, a Vranješ sebi iztetovirao sebi cetnika. Ja govorim samo istinu da ovakvi ljudi nesmje igrati u reprezentaciju. Ti nisi ni seljaku ravan uz razlog da je tvoj nacin gubarski! PS svaki dan ucim nešto novo i hvala bogu procitam redovno forum da popravim svoju gramatiku dok ti iz ljubomore svaki dan vecu mrznju u sebe stvoriš! Nekog podrzavati za zlocin je nešto od najgorje sto se moze desiti. Ja cu uvijek volit svoje i poštivati druge, a necu nikada podrzavati Vranješa!

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 07 sep 2020, 15:33

Da ne zaboravimo ovog gaziju, ako smo se pogazili ponos zbog ovog propaliteta mozemo komotno i zbog puno perspektivnijeg Becira.

https://www.go**al.com/hr-ba/vijesti/dinamo-dobio-igraca-bez-dlake-na-jeziku-dzeki-porucio-da-je-ibra-/11zh2gbzvh1na1bs4q9rg2vlr7

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 07 sep 2020, 16:38

Tristan10 je napisao/la:
07 sep 2020, 11:23
Nemam nista protiv da mu se opet nekad u buducnosti uputi poziv, u slucaju da on bude pokazao kvalitet a mi manjak na istoj poziciji. Ne vidim razlog za neki balkanski inat u ovim situacijama nego treba iskljucivo da bude fokus na dobit repeezentacije. Medunjanin je htjeo prvo da igra za Holandiju, pa je presao za nas, a stvarno smo imali koristi od njega.
Bas tako, ni mene nije uvrijedio s ovim ... ako ne dobije poziv za sljedece Swiss okupljanje poslat mu lagano Juku da ga 'jukinski' odradi za sljedece kvalifikacije i mirna Svicarska ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 07 sep 2020, 18:01

DaVinci je napisao/la:
07 sep 2020, 16:38
Tristan10 je napisao/la:
07 sep 2020, 11:23
Nemam nista protiv da mu se opet nekad u buducnosti uputi poziv, u slucaju da on bude pokazao kvalitet a mi manjak na istoj poziciji. Ne vidim razlog za neki balkanski inat u ovim situacijama nego treba iskljucivo da bude fokus na dobit repeezentacije. Medunjanin je htjeo prvo da igra za Holandiju, pa je presao za nas, a stvarno smo imali koristi od njega.
Bas tako, ni mene nije uvrijedio s ovim ... ako ne dobije poziv za sljedece Swiss okupljanje poslat mu lagano Juku da ga 'jukinski' odradi za sljedece kvalifikacije i mirna Svicarska ... :zviz:
Ako hoce moze za nas igrati, ali nemoramo se moliti. Imamo razni štoperi i to su: Sanicanin, Sunjic, Bicakcic, Serbecic, Mujakic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Mihojevic, Satara, Jovicic, Graovac, Kovacevic, Dumic. Svi su dobri do soldini i trenutno ok za reprezentaciju. Mozemo i dalje pogledati dijasporu i pronac rješenje. Za sad je Muhamedbegovic ok i trebali njega dalje pratiti, ko zna mozda ce ko Zukanovic napraviti dobru karieru iznenado...

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2020, 18:42

DaVinci je napisao/la:
07 sep 2020, 16:38
To bi bila poruka svakom sljedećem igraću koji ima dileme, da nas može odbit bez posljedica.
Ako mu ne prođe s tom reprezentacijom, ima mjesta u kanti za otpdke. BiH.

Loša poruka koju smo već nekoliko puta poslali i igrači su je itekako shvatili.
Siguran sam da i Bećir negdje kalkuliše na taj način, a onaj menadžer je dao do znanja da nisu zatvoriena vrata BiH.
Da je znao da sa Bih nema zayebancije i nema hoćeš-nećeš, možda bi ovaj put izabro nas. I on je svjestan da će bit teško sa švicarskom konkurencijom.

Mislim da nijedan ozbiljan savez ne bi prešao preko direktnog i otvorenog odbijanja korektne ponude.
Nije to nikakav inat, nego prijeko potrebno držanje do principa i dostojanstva.
Za nacionalne timove vrlo važne stvari su dostojanstvo i kult reprezentacije.
Kako će nas neko poštovat, ako sami sebe ne poštujemo.

Kao što napisah prije, ako mislimo da pravimo zaokret ka ozbiljnoj reprezentaciji, prelaska preko ovih stvari ne smije biti.
Ako ćemo ko i dosad, onda bujrum Bećire, nisi ni prvi ni posljednji.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 sep 2020, 18:58

Nije problem u odabiru Svicarske vec u odnosu prema Misimovicu i svim ljudima u i oko reprezentacije. Zar je to tesko shvatiti?! S Hajrovicem i Medom je slucaj malo drugaciji bio ali ne opravdavam ni to.
Jedna od definicija licemjera jeste "kad obeca iznevjeri..."
Vrata pokajanja su otvorena :) ali ako se rijesi savjetnika koji su ga nagovorili da pogazi datu rijec...sanse za ovakvo sto su vrlo male ali eto...

Ovako:
Nece nam trebati ako Bog da.
Ako napravi ekstra karijeru onda je svakako izgubljen za nas i igrat ce za Švicarsku.
Ako bude los za Svicu onda je los i za nas.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 30 gostiju.