Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Pisi ti sta hoces ali gdje te god navedu u svijetu napisu bosanac i hercegovac. Boli svijet **** kao sto se vi izjasnjavate.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Kada u ti kao državljanin BiH popunjavas formular u Japanu i pita te nacionalnost ti reci "krempita" pa ces da odmoris malo u njihovim prostorijama za to. 

Ja sam siguran da svijet ovu repku smatra repku Bosne i Hercegovine. To je ono sto se racuna. A sad sta pojedinci misle to je nesto drugo. Ti primjera imamo svugdje. Neko misli corone ima neko da je nema. I sto drugi takvi primjera. Repka kad igra pise BiH i to se racuna.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
To je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Ti zelis da kazes da je neko pravi Bosnjackom dok ti taj narod nazivas plemenom.
U USA zivi nekoliko desetina kultura i naroda razlicitih, ali su svi Amerikanci. Al haj ti to objasni čovjeku iz Kukine monarhije.
- ASD
- Kontakt:
Sve je to meni jasno. I tako treba biti ali zbog naroda u BiH to nije moguće.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 sep 2020, 14:32To je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Ti zelis da kazes da je neko pravi Bosnjackom dok ti taj narod nazivas plemenom.
U USA zivi nekoliko desetina kultura i naroda razlicitih, ali su svi Amerikanci. Al haj ti to objasni čovjeku iz Kukine monarhije.
Ne samo u BiH, na većini Balkana je to tako.
Ne mora se niko tako ni izjasniti. Oni su to po difoltu cim imaju pravo nastupa za BiH. Lijep pozdrav.
Pišite o sportu, a međunarodno priznate pojmove prepustite pravnicima i političarama, živi bil.ASD je napisao/la: ↑06 sep 2020, 14:18
Gluposti pišeš.
Možeš se izjasniti kako hoćeš, i to stoji. Niko ne smije da dira jer je to tvoja nacionalnost.
Na popisu stanovništva, na upisu na fakultet itd.
U kodificiranom(pozitivitickom) pravu postoje i jasne beneficije ili ograničenja koja te sleduju na osnovu nacionalnosti.
Odgovori sam sebi na pitanje koje sam te pitao u postu prije ovoga. Šta upisujes ?
PozdravNacija (prema engleskom riječniku) = Skup svih stanovnika, naroda, etničkih skupina, pojedinaca, bilo koje vjeroispovijesti u okviru jedne DRŽAVE – NACIJE.
UJEDINJENE NACIJE = savez svih DRŽAVA (NACIJA) u svijetu / ispred UN zato samo vise ZASTAVE DRŽAVA.
Ne Ujedinjeni narodi, jer bi u tom slučaju ispred te institucije trebale visiti i zastave svih naroda: Roma, Gala, Eskima, Pigmeja, indijanaca – Šošona, Apača...,
NACIJA se pojavljuje u terminologiji, i stvarnosti, tek s početka 19. vijeka, a narodi su apsolutno stariji pojam i mnoge NACIJE jesu postale iz NARODA, jednog ili više njih.

Bosno moja poharana....
- invincible1921
- Kontakt:
Neces vjerovati ali Svicarska nema teritorijalne pretenzije i historiju sukoba..isto kad igrac predje u rivalski klubASD je napisao/la: ↑06 sep 2020, 13:41Pa u čemu je razlika između njega koji smatra Švicarsku kao svoju domovinu i nekoga ko smatra Hrvatsku?h1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 sep 2020, 13:32Omeragic je svojim ponasanjem ponizio sebe kao čovjeka, za nas nije nikakvo ponizenja. Čak sta vise pokazali smo profesionalnost. Skaouting i na vrijeme kontaktiranje igraca. Uradili smo sto je bilo do nas, ono sto je bilo do njega je problem. Svojim licemjerjem je pokazao kakav je covjek. On individualno. To sa nama nema nista. Nakon zadnjih izjava ne vjerujem da ce ga neko ozbiljno spominjati u kontekstu reprezentacije BiH.ASD je napisao/la: ↑06 sep 2020, 13:24Prvo kad smo kod poniženja.
Omeragić prije par godina obećavao da će doći u mladu repku i izradio. Naši mu ništa ružno nisu rekli jer se momak možda predomisli za par godina i opet ga zoveš za par godina obeća ti i opet izradi. Jel to poniženje?
Hajrović je odabrao Švicarsku ispred BiH pa se kasnije odlučio za nas.
Ovaj mali iz Njemačke rekao da voli BiH ali ne može doći jer ima 1 iz španskog jezika u školi ali uredno igra za njemačke mlade i opet ne dižeš buku jer možda momak htjedne za par godina.
Ako to nisu poniženja, hbg onda.
Znaš ti dobro šta sam ja mislio pod plemena, ovo nije reprezentacija nacije nego države.
Ovdje se radi o individualcima i njihovom ponasanju.
Ti si taj koji je okarakterisao nekoga kao pleme. Vjerovatno tu skupinu igraca. Pa sam te zamolio da to objasnis.
Ja sam isao induktivno, od pojedinacnih slucajeva. I dalje mi nisi rekao za pleme..
Kako nije reprezentacije nacije? Sta pricas ?
Pa to je bosanskohercegovacka nacija tj. reprezentacija. Pa i takmičenje se zove Liga nacija. Država je struktura, aparat, mehanizam...
Weber bi ti rekao da poradis na pojmovima.![]()
Znači, ovog prvog zvati poniženje, ovog drugog nije?
Pleme je izraz koji se koristi često u BiH kada se radi o nacionalnom grupisanju, ništa strano.
Naravno da nije reprezentacija nacije, ti se možeš nacionalno izjašnjavati kako hoćeš i igrati za BiH. U repci nam se jako malo ljudi izjašnjava kao Bosanci-Hercegovci nacionalno, ako se ijedan tako izjašnjava.
Uostalom dijasporci su ako nista rodjenj u svicarskoj ili njemackoj, a ovi zive u BiH 200 300 godina
=\_1921_/=
- ASD
- Kontakt:
Politiku zadrži za klixa.invincible1921 je napisao/la: ↑06 sep 2020, 16:23Neces vjerovati ali Svicarska nema teritorijalne pretenzije i historiju sukoba..isto kad igrac predje u rivalski klubASD je napisao/la: ↑06 sep 2020, 13:41Pa u čemu je razlika između njega koji smatra Švicarsku kao svoju domovinu i nekoga ko smatra Hrvatsku?h1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 sep 2020, 13:32
Omeragic je svojim ponasanjem ponizio sebe kao čovjeka, za nas nije nikakvo ponizenja. Čak sta vise pokazali smo profesionalnost. Skaouting i na vrijeme kontaktiranje igraca. Uradili smo sto je bilo do nas, ono sto je bilo do njega je problem. Svojim licemjerjem je pokazao kakav je covjek. On individualno. To sa nama nema nista. Nakon zadnjih izjava ne vjerujem da ce ga neko ozbiljno spominjati u kontekstu reprezentacije BiH.
Ovdje se radi o individualcima i njihovom ponasanju.
Ti si taj koji je okarakterisao nekoga kao pleme. Vjerovatno tu skupinu igraca. Pa sam te zamolio da to objasnis.
Ja sam isao induktivno, od pojedinacnih slucajeva. I dalje mi nisi rekao za pleme..
Kako nije reprezentacije nacije? Sta pricas ?
Pa to je bosanskohercegovacka nacija tj. reprezentacija. Pa i takmičenje se zove Liga nacija. Država je struktura, aparat, mehanizam...
Weber bi ti rekao da poradis na pojmovima.![]()
Znači, ovog prvog zvati poniženje, ovog drugog nije?
Pleme je izraz koji se koristi često u BiH kada se radi o nacionalnom grupisanju, ništa strano.
Naravno da nije reprezentacija nacije, ti se možeš nacionalno izjašnjavati kako hoćeš i igrati za BiH. U repci nam se jako malo ljudi izjašnjava kao Bosanci-Hercegovci nacionalno, ako se ijedan tako izjašnjava.
Uostalom dijasporci su ako nista rodjenj u svicarskoj ili njemackoj, a ovi zive u BiH 200 300 godina
Šunjić je skoro čitav živt u Hrvatskoj, Pongračić je rođen u Landshutu, a Marešić u Grazu.
Svica protiv njemacke sa 5 nazad ali opet ocekivano nece koristiti becira. A sumnjam da ce ga i kasnije ubacivati buduci da i ako budu vodili, nece rizikovati, a jos manje ako budu gubili da se kockaju sa njim.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Ljudi shvatite da je danas vrijeme masovnih pomjeranja ljudi gdje igraci imaju izbor i po 5 reprezentacija.... Ako je becir odlucio da igra za svicu nekrivim ga ni sekunde razumijem ga u potpunosti...naravno da bih ja volio da je izabrao bih ali njegova odluka nije veleizdaja niti bilo sta... S nase strane je uradzeno sve da on dodze pod nasu zastavu decko odlycio drugacije jbg idemo dalje...moramo se sad borit za gigovica burnica julardziju ovog maresica sunjica pa kako god ispadne...za svakog igraca se moramo borit jer nemamo niti cemo imati taj luksuz da mozemo tek tako dizati ruke od iole kvalutetnijeg igraca
Trigger je napisao/la: ↑06 sep 2020, 14:57Pišite o sportu, a međunarodno priznate pojmove prepustite pravnicima i političarama, živi bil.ASD je napisao/la: ↑06 sep 2020, 14:18
Gluposti pišeš.
Možeš se izjasniti kako hoćeš, i to stoji. Niko ne smije da dira jer je to tvoja nacionalnost.
U kodificiranom(pozitivitickom) pravu postoje i jasne beneficije ili ograničenja koja te sleduju na osnovu nacionalnosti.
Odgovori sam sebi na pitanje koje sam te pitao u postu prije ovoga. Šta upisujes ?
PozdravNacija (prema engleskom riječniku) = Skup svih stanovnika, naroda, etničkih skupina, pojedinaca, bilo koje vjeroispovijesti u okviru jedne DRŽAVE – NACIJE.
UJEDINJENE NACIJE = savez svih DRŽAVA (NACIJA) u svijetu / ispred UN zato samo vise ZASTAVE DRŽAVA.
Ne Ujedinjeni narodi, jer bi u tom slučaju ispred te institucije trebale visiti i zastave svih naroda: Roma, Gala, Eskima, Pigmeja, indijanaca – Šošona, Apača...,
NACIJA se pojavljuje u terminologiji, i stvarnosti, tek s početka 19. vijeka, a narodi su apsolutno stariji pojam i mnoge NACIJE jesu postale iz NARODA, jednog ili više njih.![]()
Moje pisanje se i odnosi na ove definicije.

Povećavaju se šanse da će se za četiri mjeseca pojaviti samoponižavajući post: "Bećir opet 90 minuta za Zurich. On još nije upisao službene minute za Švicarsku, trebalo bi opet pokušati."
Zato bi odlicno bilo da veceras dobije koji minut da se to za sva vremena rijesi.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- ASD
- Kontakt:
Zamislite da danas debituje pa poslije par godina zaigra za nas po novom pravilu. 

h1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 sep 2020, 21:50Trigger je napisao/la: ↑06 sep 2020, 14:57Pišite o sportu, a međunarodno priznate pojmove prepustite pravnicima i političarama, živi bil.ASD je napisao/la: ↑06 sep 2020, 14:18
Gluposti pišeš.
NACIJA se pojavljuje u terminologiji, i stvarnosti, tek s početka 19. vijeka, a narodi su apsolutno stariji pojam i mnoge NACIJE jesu postale iz NARODA, jednog ili više njih.![]()
Moje pisanje se i odnosi na ove definicije.![]()

Nije tebi bilo ni namjenjeno!

Bosno moja poharana....
- ASD
- Kontakt:
De mi sad objasnite, što ja kada se popisujem mogu birati koje sam nacionalnosti? Bošnjak, Srbin, Bosanac i Hercegovac, Hercegovac, Hercegovac i Hercegovac, Tadž Mahal, glineni golub itd.
Ja uopšte nisam govorio o tim definicijama nego o tome što je u praksi na ovim prostorima.
Ne morate odgovarati na ovaj post. Svakako raspravi i nije mjeato ovdje.
Ja uopšte nisam govorio o tim definicijama nego o tome što je u praksi na ovim prostorima.
Ne morate odgovarati na ovaj post. Svakako raspravi i nije mjeato ovdje.
Evo Becir nije izgubljen 

Sad ce mu za mjesec dana proradit krv bosanska i tetovirat ce ljiljane ne butini.
Pasce malo. 

@igrajlopte 🐦
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, perun i 40 gostiju.