Pitagora je napisao/la: ↑06 sep 2020, 13:29
Dobar je Sunjic igrac i Dinamo ga nije rado prodao, on sam je zelio ici kad je dosla ponuda od Birminghama.
Trenutno mislim da nije u Dalicevim planovima, mozda eventualno ako eksplodira pa se nametne svojim igrama u klubu ili napravi transfer negdje...
Tako je. Tu je bio uvijek neprikosnoveni Ademi te Moro...Sunjic je tada imao odličnu sezonu i odlucio se za transfer u Championship koji i ovdje na temi svi hvale. Ako se dobro sjecam oko 8 miliona je bio transfer i dobra plata je u pitanju, naravno.
Sad kad sam vidio tabelu koju je gore neko postavio iznenadio sam se pozicijom na kraju sezone jer znam da su dobro stojali vecim djelom a Sunjic je bio standardan, odmah u prvoj sezoni.
Otisao sam na rezultate i vidio da im nije pasala pauza zbog korone, u zadnjih 9 utakmica kad se nastavilo prvenstvo osvojili su samo 3 od 27 bodova...tu lezi razlog slabijeg plasmana.
Ja mislim da bi Sunjic bio dobra opcija, moguće i starter kod nas pored Pjanica...u najmanju ruku zdrava konkurencija. Pokusati i vidjeti ima li sta od toga.
Gigovic je potencijal, Burnic jos uvijek nedefinisan...njih jos uvijek valja cekati - koliko, niko ne zna.
Sunjic je vec isprofilisan igrac.
...da li bi bas bio pojacanje to nek struka ocijeni.