Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

japa
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la japa » 05 sep 2020, 12:21

AA23 je napisao/la:
04 sep 2020, 22:46
Znači Lacazette nema opravdanje sto je došao u raspali Arsenal, Arsenal koji je bio uništen sagom Alexisa, Wengerova zadnja sezona, jedna od najgorih sezona ikada, a Kondogbia i Kryczowiak imaju alibi?

:urnebes:
Pa genije Lakazete je dosao u Arsenal i odigrao taj jad sto je odigrao, ova dva nisu nikada dosli u Arsenal haha kakav mozak moras biti da to dvoje poredis. Cuj saga Alexisa, Wengerova zadnja sezona pa sta je bilo poslije toga? Jel to Alexis tri godine odlazio iz Arsenala? Ta sezona sto ti je izgovo mu je jos i bila najbolja, naredne dvije je bio sve gori i gori, los ti izgovor cuj Alexis :rol:

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 05 sep 2020, 12:34

A ova dvojica bi nešto bili u Arsenalu? :rol:

Na osnovu čega tvrdiš? Tvoja spika je baš qrac, al ono čisti qrac, ljudi ti spomenu čisto igrače i činjenice koje govore da su ti igrači za koje si govorio da su kvalitetni, propali i pokazali da su klasične prevare - ali ti tvrdiš nešto što nema nikakvu podlogu niti činjenicu.

Lacazetteova najbolja sezona je bila pod Emeryem, u još gorem Arsenalu, nego onom Wengerovom.

Yebeš mu mater volio bih da znam ko je ovaj paja, šta radi, jel neki gazda, uspješan insan, po postovima bi rekao da je predvidio i pojavu Korone, zna vjerovatno koje dionice treba pokupovati, koje ne treba, koje će da propadnu, yebo Tarota, ima ovaj forum paju

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 05 sep 2020, 12:57

Na osnovu cega ti tvrdis da ne bi? Nisu nikada zaigrali u Arsenalu, za razliku od levata koje ti velicas koji su zaigrali i pokazali da su klasicne prevare i ublehe. Oni su imali kvalitet samo je trebalo da odu u ekipu koja im odgovara jer jasno je da su to igraci koji nisu fudbalski velemajstori vec sistemski igraic koji mogu biti klasa u nekom odredjenom sistemu u drugom mogu biti teski prosjek.

I nemoj mi ti molim te o cinjenicama pricati, cinjenice su pokazala da je tvoj Lakazete mudo labudovo od 50 miliona na koje si ti bacao majmuna a on nije u stanju 15 golova zabiti u ligi, tu se ne vodis cinjenicama vec mantras svoju ublehasku spiku i mislis da je propali penaldzija neka igracina. Da li bi Kondogbia bio gora prevara od tvoga Xhake ili Lakazeta mozda bi, mozda ne bi, to ne mozemo znati jer nije dosao ali ono sto mozemo znati jeste kvalitet tih prevara sto su dosle za njih znamo sigurno da su prevare i ublehe.

I fasciniram sam kako likovi poput tebe imsle da moras biti Steve Jobs ili neka zvjerka sa Wall Streeta u zivotu da bi pogodio hoce li neko pojacanje biti dobro ili lose. Ono moras biti Tesla da predvidis da prosjecni penaldzija iz Francuske lige nije i nece postati napadac svjetske klase sto su takvi ko ti mislili i najavljivali kada smo ga kupili.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 05 sep 2020, 13:13

japa je napisao/la:
05 sep 2020, 12:57

Da li bi Kondogbia bio gora prevara od tvoga Xhake ili Lakazeta mozda bi, mozda ne bi, to ne mozemo znati jer nije dosao

I fasciniram sam kako likovi poput tebe imsle da moras biti Steve Jobs ili neka zvjerka sa Wall Streeta u zivotu da bi pogodio hoce li neko pojacanje biti dobro ili lose.
😭😭😭😂😂😂😂
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 05 sep 2020, 13:27

moraš biti paja, pa da znaš da li je pojačanje dobro ili loše, oprosti

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 05 sep 2020, 15:39

Moras samo ne biti voajeroljubac i sve je kristalno jasno, samo je dovoljno da pokusas biti objektivan. Vidjelo se iz aviona da penaldzija iz Lyona je klasu ispod Panjouda a ne da moze sta vise napraviti.

Ovaj brokulin post je klasican primjer tih vasih "cinjenica"

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 05 sep 2020, 17:06

Pricaju da pucamo i na Aourara i na Parteya. S obzirom da imamo mjesec dana da se skart rasproda mogli bi se obojica dovest i da konacno imamo kompletnu ekipu u zadnjih ne znam koliko godina.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 06 sep 2020, 18:33

To i jeste tvoj teren paja. Možeš pričati samo o nečemu što se nije desilo. Da utvrdimo: činjenica je da bi Kondgobia u Arsenalu bio možda dobar, možda ne bi bio dobar. To ti navodiš kao argument?

Šta meni ostaje da ti kontriram? Evo naći ću. Po meni je Lacazette bolji od Lewandoskog. Da je Lacazette otišao u Bayern on bi možda bio bolji, možda ne bi. Lacazette ima kvalitet, samo je trebao da ode u ekipu koja mu odgovara.

To nisu činjenice. Iz činjenica izvodiš teoriju. Ti iz svoje teorije tražiš činjenice i onda si u situaciji da moraš prešućivati, tražiti neke alternativne fakte što kaže Trump, relavitizirati (što možeš jer nisi vremenski ograničen kad ćeš odgovoriti na neki post) ne bi li neku činjenicu prilagodio svojoj teoriji.

Alternativa ti je kako rekoh da iz činjenica izvlačiš teorije. Puno manje možeš izvući ali makar puno tačnije.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 06 sep 2020, 18:56

Ja pricam zapravo o onome sto se desilo a to je da je Lakazete mudo labudove i veliki promasaj i prevara koja je dosla i placena kao neki napadac svjetske klase a ispostavilo se da je zestoki prosjek.

Ne, Lakazete da je otisao u Bayern on ne bi bio bolji ne bi bio ni blizu Lewi prosto zato sto je Lewandowski bio svjetska klasa i prije Bayerna i imao je rezultat za razliku od ovog penaldzije iz farmerske lige koji je bez penala i u takvoj ligi bio tek nesto malo iznad prosjeka. To su takodjer cinjenice. Tvoje poredjenje je glupo da ne kazem imbecilno, pricamo o destruktivcima igraci koji negdje su top negdje nisu, Kondogbia je bio top u Monaku otisao u losu ligu i to je to. Kada si crnac cija se igra zasniva na fizikalijama, destrukciji odlazak u seriju a dje se igra sporo, takticki uz nadmudrivanja u godinama kada se razvijas nije opcija, pitaj Vieiru..

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 06 sep 2020, 19:19

Pričaš o Kondgobiji koji nije došao u Arsenal (kao što nije došao ni Schniderlin, Krchowiak, Fellaini ali je došao Torreira) i kažeš možda bi bio dobar, možda ne bi. To si ti rekao, nemoj da citiram. Gdje je tu zaključak? Sutra kad svane može biti dan, može biti noć.

U drugom dijelu pričaš o Lacazetteu i kažeš da je on došao u Arsenal i da nije pokazao ništa (i to je diskutabilno). Ja tebi na osnovu tvojih teza izvodim zaključak da je Lacazette možda bolji od Diega Coste jer da je Lacazette otišao u Atletico Madrid možda bi bio bolji, možda ne bi.

Stvari koje ja govorim su imbecilne ali ne zato što ih ja govorim nego što tebi tvoje riječi bolje pojašnjavam.

I napadači su negdje top, negdje nisu. Henry je u Arsenalu bio svjetska klasa, a zajedno sa Ibrahimovićem su malo pokazali u Barceloni. Torres u Liverpoolu je bio najbolji napadač na svijetu, a Chelsea je jedva čekao da ga se riješi. I Bergkamp je imao slične probleme u Italiji kao Vieira (iako je grijeh Vieiru zvati destruktivcem ali eto, živimo u svijetu rasizma).

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 sep 2020, 00:01

Arnelv52 je napisao/la:
06 sep 2020, 19:19
Pričaš o Kondgobiji koji nije došao u Arsenal (kao što nije došao ni Schniderlin, Krchowiak, Fellaini ali je došao Torreira) i kažeš možda bi bio dobar, možda ne bi. To si ti rekao, nemoj da citiram. Gdje je tu zaključak? Sutra kad svane može biti dan, može biti noć.

U drugom dijelu pričaš o Lacazetteu i kažeš da je on došao u Arsenal i da nije pokazao ništa (i to je diskutabilno). Ja tebi na osnovu tvojih teza izvodim zaključak da je Lacazette možda bolji od Diega Coste jer da je Lacazette otišao u Atletico Madrid možda bi bio bolji, možda ne bi.

Stvari koje ja govorim su imbecilne ali ne zato što ih ja govorim nego što tebi tvoje riječi bolje pojašnjavam.

I napadači su negdje top, negdje nisu. Henry je u Arsenalu bio svjetska klasa, a zajedno sa Ibrahimovićem su malo pokazali u Barceloni. Torres u Liverpoolu je bio najbolji napadač na svijetu, a Chelsea je jedva čekao da ga se riješi. I Bergkamp je imao slične probleme u Italiji kao Vieira (iako je grijeh Vieiru zvati destruktivcem ali eto, živimo u svijetu rasizma).
A kakav ti zakljucak hoces? Zakljucak kakvi bi bili destruktivci i fizikaneri koji nisu potpisali za Arsenal iz danasnje perspektive njihovih karijera umjesto one perspektive u momentu kada su se povezivali sa Arsenalom?

Na osnovu mojih teza? Pobrkao si teze jer ocito nemas kapacitet da skontas sta sam napisao pa cu da ti objasni da ja nigdje ne tvrdim da su Kondogbia i nabrojani, bolji od Kantea, Casemira itd. kao sto ti proglasavas Lakazeta pogresnim interpretiranjem mojih teza boljim od Coste, Lewandowskog i drugih top igraca na toj poziciji. Ja tvrdi da su oni bolji od skarta koji je igrao a neki i sad igraju u Arsenalu, da sada ne nabrajam gomilu polovnjaka koje smo sto puta prezvakali ovdje.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 09 sep 2020, 17:57

Od potencijalno najboljeg roka u zadnjih X godina dosli smo do jednog od najgorih. :puke:

Willian nije los transfer pogotovo sto je bio na free ali u sustini nije bio toliko potrebna pozicija.
Popravila se ta odbrana Gabriel i Sidiba potencijalno beton stoperi (za sada samo macke u vreci). Nije savrseno ali nije ni lose bar se nesto radilo na popravci zadnje linije.
Ali od iduce sezone nema nista ako se ne poradi na veznom redu. Imamo ubijedljivo najgori vezni red od ovih ekipa sto se ocekuju u gornjem dijelu tabele! Za sada tu se nista nije uradilo (Sebaljosa ne racunam bio je tu i prosle godine). El Neny, Wilock i ESR ne prave razlikubi toga je i sam Arteta svijestan.

Doduse ne mozemo nikog ni dovoditi dok se ne rijesimo nekih igraca. Za registraciju stranaca nema vise mijesta dok neko ne ode.
Ali to dovodi do novih razocarenja. Zar je tako tesko uvaljati ove krseve pa i debelo ispod cijene?! OK, vecina ima preveliku platu gdje nigdje drugo nece dobiti (nije svako Miki) ali opet mogli su bar Holdinga da uvaljaju a evo i on ostaje?!
Kolasinac i Socrat su nekako prvi za odstrel ali nikakvih ponuda. Genduzija i ne zeli niko kad je debil. To je problem kad stvari iz svlacionice izadju vani. Laca bi isto mogao biti prodan. Ne mogu da shvatim da interesovanje Atletica nisu iskoristili za dobijanje Parteya...

Bez bar 2 igraca u vezi nemamo cemu da se nadamo. A evo sezona samo sto nije pocela i ako roka ima jos skoro pa mijesec. U oktobru je vec ludilo raspored koji bi nas mogao definisati na sredini tabele. Steta, Arteta ima volju i znanje ali kad debilna uprava ne prati. :puke:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 09 sep 2020, 19:24

Slazem se Gunner, nama treba jedan igrac svjetske klase koji nece biti toplo hladno nego da isporuci ono sto se od njega ocekuje.

Po meni najveci razlog za optimizam jeste fakat odlican posao u odbrani koji smo odradili, i tu ne pricam o Salibi i Gabrielu koji su prava ciljana pojacanja, nego o Artetinoj posveti cijeloi defanzivnoj semi. Doveli smo 3 4 defanzivna trenera, i trenera za prekide, i po zadnjih 10ak utakmica vidi se da se ozbiljno radi na branjenju.

Za onaj iskorak na sljedeci nivo, veza se treba pojacati
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 09 sep 2020, 19:36

Brokula je napisao/la:
09 sep 2020, 19:24
Slazem se Gunner, nama treba jedan igrac svjetske klase koji nece biti toplo hladno nego da isporuci ono sto se od njega ocekuje.

Po meni najveci razlog za optimizam jeste fakat odlican posao u odbrani koji smo odradili, i tu ne pricam o Salibi i Gabrielu koji su prava ciljana pojacanja, nego o Artetinoj posveti cijeloi defanzivnoj semi. Doveli smo 3 4 defanzivna trenera, i trenera za prekide, i po zadnjih 10ak utakmica vidi se da se ozbiljno radi na branjenju.

Treba i vjerovatno hoce do 6 oktobra, ali uvjeren sam da jedan bar od dvojca Aouar/Paerty dolazi, bilo bi bombasticno dovesti oba ali jedan je siguran bar ja to tako vidim, a od prodaja zavisi dal cemo dovesti obojicu, ako se rijesimo Kolasinca, Elnenya, Sokratisa, Guendouzija(pa makar i posudba), Toreirre, i par ovih mladjih na posudbe vjerujem da bi doveli obojicu, evo i Fabrizzio govori da cemo nastaviti pregovore sa Lyonom za Aouara, da smo s njegovim agentom u kontaktu i da ce kako se rok bude odmicao vjerovatno i Lyon popustiti s cijenom(mozda to i cekamo?), a za Paertya ja ne zelim da vjerujem da mi nemamo tih 45miliona za otkupnu klauzulu, ceka se samo da se oslobodi roster. :kafa:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 09 sep 2020, 21:06

Navodno PSG hoće da nam uvali Draxlera a mi njima Genduzija, ako je tako zadržati čupavog

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 09 sep 2020, 21:36

topnik1 je napisao/la:
09 sep 2020, 19:36
Brokula je napisao/la:
09 sep 2020, 19:24

Treba i vjerovatno hoce do 6 oktobra, ali uvjeren sam da jedan bar od dvojca Aouar/Paerty dolazi, bilo bi bombasticno dovesti oba ali jedan je siguran bar ja to tako vidim, a od prodaja zavisi dal cemo dovesti obojicu, ako se rijesimo Kolasinca, Elnenya, Sokratisa, Guendouzija(pa makar i posudba), Toreirre, i par ovih mladjih na posudbe vjerujem da bi doveli obojicu, evo i Fabrizzio govori da cemo nastaviti pregovore sa Lyonom za Aouara, da smo s njegovim agentom u kontaktu i da ce kako se rok bude odmicao vjerovatno i Lyon popustiti s cijenom(mozda to i cekamo?), a za Paertya ja ne zelim da vjerujem da mi nemamo tih 45miliona za otkupnu klauzulu, ceka se samo da se oslobodi roster. :kafa:
Vjerovatno gledaju da prvo rijese Aouarov transfer jer ima prostora za cjenkanje, sa Parteyom znas na cemu si i jedina je kvaka da nece jos neko uletit da ga pokupi tipa Barcelona. Torreira sigurno odlazi za nekih 25-30m sad kad se Fiorentina i Torino takmice :mrgreen: Bellerin blizu Pariza, Kola ode u Njemacku itd. Moze se fino parica ubrat.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 09 sep 2020, 21:58

Ne mogu Bellerina prežalit nikako.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 09 sep 2020, 22:09

Marsal je napisao/la:
09 sep 2020, 21:58
Ne mogu Bellerina prežalit nikako.
Ma ne vjerujem da ce on negdje ici ali ako ce se dovesti ova dva igraca u vezu, neka nose Bellerina, yebes ga :opaopa:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 09 sep 2020, 22:12

AA23 je napisao/la:
09 sep 2020, 21:06
Navodno PSG hoće da nam uvali Draxlera a mi njima Genduzija, ako je tako zadržati čupavog
:rol: :rol: da te obradujem odma nista od toga. Ko bi bio toliko lud da ti da Draxlera za onog antitalenta? Za Genduzija mozes dobiti nekog polovnjaka iz njihovih rezervi.

Bellerin je jedan od rijetkih igraca Arsenala koji donekle i moze biti koristan, prodavati njega a drzati onog slagirano Maitland Nilesa moze samo ekipa koja je slala Gnabrya u WBA da bi igrao Iwobi :rol:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 09 sep 2020, 22:20

Ovo podsjeca na stare dane na ovom pdfu, AA23 zabrinut da ne dobije Draxlera za Guendozija ko onomad kad je vladala panika da nam Real ne uvali Ramosa za Koscielnog :mrgreen: pa onda prica o Arteti i defanzivnim trenerima neodoljivo podsjeca kad je voajer doveo defanzivnog eksperta Boulda koji ce rijesiti odbrambene probleme.

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 6 gostiju.