harden je napisao/la: ↑08 sep 2020, 23:37
Hoce se usreciti.
Pa dobro Schick je bio dosta dobar u Leipzigu. Ja sam ranije govorio da bi i volio da tamo ostane. Ovo.je za njega gora opcija, samo što izgleda RB nije htio platiti ovu cifru koju je Bayer platio.
A generalno me Leverkusen posebno više ko klub ne zanima, niti od njih nešto posebno očekujem. Oni su imali tim da se normalno kvalifikuju za LP, ravnopravni su trebali biti s prve tri ekipe prije svega s RB-om i Dortmundom ( dobro oni ipak jesu i individualno nešto ispred). Oni su LP propustili, kvalitativno slabiji Gladbach im se ubacio ispred, a sada vrše rasprodaju, novac sav ne misle reinvestirati, a i pojačanja dovode izgleda bez pravog plana. Leverkusen trenutno je kada se sve sagleda u najgorem stanju u zadnjih 5-6 godina i više. Takva im je trenurna slika...Njihov najveći problem je što investitor tj faktički vlasnik(Bayer) daje dovoljno para da ne mogu propasti i da se plasiraju među prvih 5-6 ekipa, ali oni ne mogu ni naprijed. Od 2002. godine i finala LP oni ne mogu iskorak napraviti. Dometi su uglavnom osmina finala LP, a u prvenstvu i osvajanje 4. mjesta postaje problem, čak i 2. mjesto na koje su ranije znali zasjesti je san, jer su svjetlosnim godinama po mnogo čemu udaljeni od BVB-a. Leipzig ih je za 4 godine svog boravka u BuLi prestigao. Bilo kakav trofej im je san, jer DFB kup i Kup Uefa su podavno osvojeni.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland