Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Vucevich » 02 sep 2020, 19:22

h1a2s3o4 je napisao/la:
02 sep 2020, 18:40
Ma ne mislim da je taj lobi jak i za A tim. OK, ovo sa Danilovicem i Sabanadžovicem je kriticno :D , ali opet donekle mogu razumjeti te pozive. Puno igraca nije moglo da se odazove.
Gigovica sto prije, a Burnic nek se dobro skonta sta ce. Dal ce pokusavat za Njemačku ili ce ipak za nas. Mjesta ima za obojicu.

Gigovic, Burnic, Hadziahmetovic je bolje od Jajalo, Vrancic, Loncar, Prcic.
:shock: Može biti za nekoliko godina ali ne vidim uopšte na osnovu čega to možeš reći sad

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2020, 19:27

DrFilgud je napisao/la:
02 sep 2020, 19:13
Proguglaj.
Belgija - Izgubili
Grčka - Neriješeno
Albanija(prijateljska)- Pobjeda
Grčka - Neriješeno
Kipar - Izgubili
Gibraltar- Pobjeda (al to bi i sa Zahirovicem dobili)
Belgija- Izgubili
Finska- Pobjeda(ušo kad je sve bilo gotovo)
Grčka- Izgubili
Italija- Izgubili
Lichtenstein- Pobjeda

Znači kad se podvuce crta, sa Matom Jajalom u timu u njegovih 11 utakmica za A tim Bosne i Hercegovine smo 5 Izgubili, 2 neriješeno, i 4 dobili. Od te 4 jedna je prijateljska, a dvije su Gibraltar i Lichtenstein.
Neka Mate u Italiji, lijepo mu je. On sad u FK Sarajevo da se vrati bio bi na klupi.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 sep 2020, 19:29

Dakle, izgubili smo od Italije 3-0 zbog toga što je Jajalo ušao na teren u 77oj minuti, kada je rezultat već bio - 3-0 :lol:

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2020, 19:33

Vucevich je napisao/la:
02 sep 2020, 19:22
h1a2s3o4 je napisao/la:
Ma ne mislim da je taj lobi jak i za A tim. OK, ovo sa Danilovicem i Sabanadžovicem je kriticno :D , ali opet donekle mogu razumjeti te pozive. Puno igraca nije moglo da se odazove.
Gigovica sto prije, a Burnic nek se dobro skonta sta ce. Dal ce pokusavat za Njemačku ili ce ipak za nas. Mjesta ima za obojicu.

:shock: Može biti za nekoliko godina ali ne vidim uopšte na osnovu čega to možeš reći sad
Ma vec sad. Nema potrebe da Vrancic i Jajalo uzimaju mjesto nekom mlađem igraču koji to vrijeme može iskoristiti da se uigra i da napreduje. Burnic je mislim do ove sezone igrao za Njemacku U-21 i da je to jedan od razloga sto ga se nije zvalo. Sad je vrijeme da se to "zavrsi".

Kakvi crni Jajale i Vrancici. Svakako niti jedan od njih ne bi bio prvotimac. Bolje je onda na klubi imati momke koji zele da se dokazuju i moze im repka pomoc u razvoju, nego senatore od kojih znas sta da ocekujes. U vecini slucajeva nista. :D

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2020, 19:34

Vucevich je napisao/la:
02 sep 2020, 19:29
Dakle, izgubili smo od Italije 3-0 zbog toga što je Jajalo ušao na teren u 77oj minuti, kada je rezultat već bio - 3-0 :lol:
Ne sluzi tebe sposobnost čitanja bas najbolje, ha? Napisao sam u utakmicama u kojima je nastupio da se vidi rezultat. Eto pobjedili smp Finsku jer je on usao 15-ak minuta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 sep 2020, 19:39

h1a2s3o4 je napisao/la:
02 sep 2020, 19:34
Vucevich je napisao/la:
Ne sluzi tebe sposobnost čitanja bas najbolje, ha? Napisao sam u utakmicama u kojima je nastupio da se vidi rezultat. Eto pobjedili smp Finsku jer je on usao 15-ak minuta.
Kakve su ovo gluposti? Ne razumijem uopšte kakve veze rezultat protiv Italije može imati s time što je Jajalo ušao u 77', kada smo već gubili 3-0? Trebao ući i zabiti 4 golova da bi ti bio zadovoljan?

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 sep 2020, 19:43

Jedina utakmica koju pamtim da je Jajalo odigrao bas dobro jeste protiv Grcke na strani 1-1, kad nas je Bazdarevic vodio.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2020, 19:51

Vucevich je napisao/la:
02 sep 2020, 19:39
h1a2s3o4 je napisao/la:
02 sep 2020, 19:34
Vucevich je napisao/la:
Kakve su ovo gluposti? Ne razumijem uopšte kakve veze rezultat protiv Italije može imati s time što je Jajalo ušao u 77', kada smo već gubili 3-0? Trebao ući i zabiti 4 golova da bi ti bio zadovoljan?
h1a2s3o4 je napisao/la:
02 sep 2020, 19:04
Bio bi zanimljivo napraviti statistiku utakmica koje je Jajalo odigrao za nas i rezultata tih utakmica. Ja nekako imam osjecaj da kad je Jajalo u timu mi u vecini utakmica smo zijanili. :D
Ne racunam Gibraltare i Lichtensteine.
Evo kakve ljudino. O ovome se radi. Ja nisam napisao ni da je kriv ili niti zasluzan. Citaj malo. Ti si spreman da nesto okarakterises kao glupost, a i ne znas o cemu se radi ni zbog cega se nesto pise.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 sep 2020, 19:59

h1a2s3o4 je napisao/la:
02 sep 2020, 19:51
Evo kakve ljudino. O ovome se radi. Ja nisam napisao ni da je kriv ili niti zasluzan. Citaj malo. Ti si spreman da nesto okarakterises kao glupost, a i ne znas o cemu se radi ni zbog cega se nesto pise.
Pa ti si na osnovu toga rekao da bi on bio na klupi FK Sarajeva ( :rol: ), dakle očigledno si htio reći da jeste ;)

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2020, 20:12

Vucevich je napisao/la:
02 sep 2020, 19:59
h1a2s3o4 je napisao/la:
02 sep 2020, 19:51
Pa ti si na osnovu toga rekao da bi on bio na klupi FK Sarajeva ( :rol: ), dakle očigledno si htio reći da jeste ;)
Ja i dalje ne vidim gdje sam ja eksplicitno rekao da je kriv?
Statistika koju sam napisao je takva kakva jeste, a ti zakljucke izvodi sam. :)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 sep 2020, 20:15

Naravno da je glupost govoriti o Jajalu nesto takvo ako se ne uzmu sve cinjenice u obzir...
Od tih 11 utakmica samo 6 je poceo kao starter...dakle besmisleno ga je "kriviti" za preostalih 5.
Drugo, bio je u nezahvalnoj poziciji jer je u nekim utakmicama igrao sa samo jednim veznjakom pored sebe - Pjanicem. To je ona famozna 424 Bazdarevic-formacija prvi put u povijesti isprobana. Ni s Rahimicem ne bi bilo bolje...
Itd.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 20:45

To smo već izdiskutovali, Jajala je "ukopala" debitantska utakmica protiv premoćne Belgije i poraz 0-4.
Onda su raja jedva dočekala da ga otpišu, jer ko biva nije zadovoljio. Malo sarajevo - željo prepucavanne, malo nacionalizam, malo nedostatak "pravog"menadžera...
U stvari je većinu minuta odigro iznad (jadnog) prosjeka.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2020, 21:34

h1a2s3o4 je napisao/la:
ReX je napisao/la:
02 sep 2020, 16:52
h1a2s3o4 je napisao/la:
02 sep 2020, 16:43
Pozvat i Gigovica i Burnica. U cemu je problem ? Konkurencija je majka uspjeha.
To mozes ti misliti, ali politicki lobi u savezu se nebi slozio s tobom. Samo pogledaj mladu repku gdje ja ne pamtim kad smo zadnji put nekog igraca doveli pod nasu zastavu da igra naprimjer, a guraju se igraci iz prvih liga fbih i rsa kao i mnogi igraci iz plbih koji uopste ne zasluzuju poziv.

10 puta bolje.
@igrajlopte 🐦

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 sep 2020, 21:53

DrFilgud je napisao/la:
02 sep 2020, 20:45
To smo već izdiskutovali, Jajala je "ukopala" debitantska utakmica protiv premoćne Belgije i poraz 0-4.
Onda su raja jedva dočekala da ga otpišu, jer ko biva nije zadovoljio. Malo sarajevo - željo prepucavanne, malo nacionalizam, malo nedostatak "pravog"menadžera...
Prcić ima preko 100 utakmica u Ligue 1 (a ima tek 26 godina, kao i Duljević koji neki još uvijek smatraju mladim talentom), i Vrančić preko 70 utakmica u Bundesligi i 70 u Championshipu, ali ne mogu ništa dati reprezentaciji. Prcić zbog poluvremena protiv Izraela prije šest godina a Vrančić zbog... (ustvari, ne znam ni ja zbog čega, bukvalno nikad nije dobio pravu priliku u reprezentativnom dresu, jedino u Kirin Kupu gdje je odigrao solidno).

Jajalo kažu da nije ni za FK Sarajeva, zbog nepoznatih razloga, a da ovaj megatalenat Danilović napravi karijeru kao što je Jajalo, to bi se smatralo ogromnim uspjehom.

Mislim da je ova utakmica protiv Italije bila idealna prilika za njih da pokažu može li se na njih računati, pogotovo jer su Bajević i Čustović više puta rekli kako u ovim utakmicama baraža žele igrače sa iskustvom, a onda pozive šalju Daniloviću i Šabanadžoviću ali dobro...
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 02 sep 2020, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 22:01

Vucevich je napisao/la:
02 sep 2020, 21:53
DrFilgud je napisao/la:
02 sep 2020, 20:45
Prcić ima preko 100 utakmica u Ligue 1 (a ima tek 26 godina, kao i Duljević koji neki još uvijek smatraju mladim talentom), i Vrančić preko 70 utakmica u Bundesligi i 70 u Championshipu, ali ne mogu ništa dati reprezentaciji. Prcić zbog poluvremena protiv Izraela prije šest godina a Vrančić zbog... (ustvari, ne znam ni ja zbog čega, bukvalno nikad nije dobio pravu priliku u reprezentativnom dresu, jedino u Kirin Kupu gdje je odigrao solidno).

Jajalo kažu da nije ni za FK Sarajeva, zbog nepoznatih razloga, a da ovaj megatalenat Danilović napravi karijeru kao što je Jajalo, to bi se smatralo ogromnim uspjehom.
Tačno tako.
Prcić je sa 26. postigo što Hodžić, Koljić, Hadžiahmetović, Hajradinović neće skupa.
Ali nema veze, stručnjaci su ga otpisali.
Slično je sa Vrančićem.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 02 sep 2020, 22:06

Dzadzalo nema sta vise ponuditi ni u karijeri niti u reprezentaciji. Kroz toliku karijeru on ni u Udinama nije bio standardan, malo pa klupa.
Od mladzih pa i od Danilovica mozda bude nesto, igrao je za mladu rep. Po redoslijedu bi trebao u A rep.
Veci su problem Saban i Besic

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 sep 2020, 22:09

Covjek bi pomislio da ce Prcic, Vrancic itd. donijeti prevagu kad procita pojedine komentare. Ljudi nama treba friska krv u svim redovima. To nit su spomenuti igraci niti taj Danilovic.

Nama kvalifikacije za SP trebaju sluziti za uigravanje ekipe u vezi EP 24. a ne da se opet jedni te isti guraju dalje.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 sep 2020, 22:22

- Prcic nije igrao godinu dana i niko nije imao pojma gdje je dok se nije ukazao u sastavu u 1.kolu nove sezone.
- Jajalo je jos uvijek povrijedjen, ako sam dobro upratio.
- Vrancic je mozda i mogao biti pozvan ali ja uopce nisam razočaran sto nije jer stvarno ne znam sta bi to on mogao ponuditi u ovim utakmicama...u tom slucaju bolje dati priliku mladjima koji ce se bar boriti na terenu jer nam to i treba. Njegova tehnika bi dobro dosla protiv Lihtenštajna ali ne igramo protiv njih.
..
Dakle, dzaba se potezu njih trojica ovdje.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 sep 2020, 22:25

Maestro je napisao/la:
02 sep 2020, 22:09
Covjek bi pomislio da ce Prcic, Vrancic itd. donijeti prevagu kad procita pojedine komentare. Ljudi nama treba friska krv u svim redovima. To nit su spomenuti igraci niti taj Danilovic.

Nama kvalifikacije za SP trebaju sluziti za uigravanje ekipe u vezi EP 24. a ne da se opet jedni te isti guraju dalje.
Kada su ikada 'pogurani'? Elvis Sarić ima više nastupa za reprezentaciju od Prcića i Vrančića zajedno.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut i 35 gostiju.