Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TMovac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la TMovac » 02 sep 2020, 14:33

JonSnow je napisao/la:
02 sep 2020, 13:08
TMovac je napisao/la:
02 sep 2020, 11:46
JonSnow je napisao/la:
01 sep 2020, 22:07

Znači isti je ku.rac živjet u BiH i Norveškoj?
naravno. Ako nisi socijalni slucaj i ne zivis od socijale. Oni koji zive od socijale mogu reci da im je drzava sve dala. Svi ostali, koji rade, koji se bore, kreatori su svoje srece. 50% moje porodice zivi u Njemackoj jos od 1970-te godine ( ima ih vec cetvrta generacija rodjenih gore ). Majka mi je gore odrasla, skolu zavrsila. Ja sam zivio nekoliko godina. Njemacka mi je mogu reci druga domovina. Ali jednostavno nisam mogao bez Sarajeva. Ma koliko to nekima glupo zvuci. Uglavnom oni koji rade trude se, imaju pristojan zivot. Oni koji se ne trude, krpe kraj sa krajem. Tako da drzava nema nista sa tim. Sve je do pojedinca. Rodica i ja koji smo se vratili ovdje, imamo sasvim pristojne zivote. Tako da nije do drzave, do pojedinca je. Izvinjavam se adminima na offtopicu.
Do pojedinca je njegov financijski uspjeh, ali na kvalitet života ti utječu još neki faktori, koji nisu zanemarivi.
Kvaliteta zdravstva.
Pravosuđe.
Administracija.
Nivo korupcije.
Politička (ne)sigurnost.
Nivo kriminala
Sve su ove stavke van moći pojedinca, a bitno utječu na kvalitetu života.
Na kraju krajeva, postoje i ljudi koji žele da uz svoj rad žive normalnim životom i da u penziji nisu na granici siromaštva.
Nije to sve tako idealno kao sto mislis. to je vise filmska slika. Znas ono u serijama, filmovima, kako sve izgleda bajno sjajno. Realna slika je potpuno drugacija. Onaj dio Nijemaca koji ima srecu da imaju supruznika iz neke druge drzave ( Rumunija, Bugarska, Bosna, Hrvatska... ) sa nizim standardom obicno se sele u te drzave, jer ne mogu zivjeti normalno u Njemackoj od svoje penzije. Dosta ljudi ima koji su na rubu siromastva. dosta ih radi i tzv 1 euro jobs. Jako ih je pogodilo uvodjenje eura. Plate su ostale iste, a cijene svemu su skocile duplo. Arapi imaju svoju para-drzavu u Njemackoj. Ljudi se boje uzeti bolovanje, jer se boje da ce ostati bez posla. Rade bolesni, sve dok ne padnu sa nogu. Zakonski te naravno ne smije radi toga otpustiti, ali vjeruj nadje se nacin da te se rijesi. Mada naravno ko hoce raditi, moze zaraditi i sve to stoji. Ali daleko od toga da se radi o nekoj utopiji gdje je sve bajno sjajno.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 sep 2020, 15:40

Hoće li biti neko sa toliko malo samopoštovanja da će kroz 4 mjeseca pisati postove: "Bećir 90 minuta za Zurich. Inače on nije upisao službene minute za Švicarsku tako da bi trebalo opet pokušati sa njim."

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 02 sep 2020, 15:54

Moze li se probati dovesti Mirko Maric koji je prešao u Berluskonijevu Monzu Seriju B iz Osijeka gdje je iz jednog preloseg hrvatskog kluba zabio 20 golova i dijelio prvo mjesto HNL-a.
Rodjeni Mostarac. Igrao je dvije prijateljske za Hrvate 2017te. A sumnjam da imaju volje da ga zovu. Mozda jedino kada bi cudo pravio i ove sezone. Ali do tada, valjalo bi ga zvati. Ima 25 godina, valjda je svjestan da nece moci igrati za Hrvatsku.

Mijenjao je sportsko državljanstvo ali u u21 reprezentaciji. Neko je pricao na ovom forumu da se u ovim nizim kategorijama moze ekstra mijenjati. Ne bi imao problem sa dokumentima, samo bi mu Fifa trebala odobriti i rijeseno.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 sep 2020, 16:01

DeeWa je napisao/la:
02 sep 2020, 15:54
Moze li se probati dovesti Mirko Maric koji je prešao u Berluskonijevu Monzu Seriju B iz Osijeka gdje je iz jednog preloseg hrvatskog kluba zabio 20 golova i dijelio prvo mjesto HNL-a.
Rodjeni Mostarac. Igrao je dvije prijateljske za Hrvate 2017te. A sumnjam da imaju volje da ga zovu. Mozda jedino kada bi cudo pravio i ove sezone. Ali do tada, valjalo bi ga zvati. Ima 25 godina, valjda je svjestan da nece moci igrati za Hrvatsku.

Mijenjao je sportsko državljanstvo ali u u21 reprezentaciji. Neko je pricao na ovom forumu da se u ovim nizim kategorijama moze ekstra mijenjati. Ne bi imao problem sa dokumentima, samo bi mu Fifa trebala odobriti i rijeseno.
Baš nakon mog posta o samopoštovanju da neko napiše ovako nešto. Marić je već igrao za BiH pa se odlučio preći u Hrvatsku, od 20 golova 6 je dao iz penala i Osijek za koji je on igrao je bio kvalitetom među 3 najbolje ekipe u Hrvatskoj, a ne preloš hrvatski klub. Marić je limitiran napadač koji gubi duele i ne učestvuje u igri, ako zabije zabije.Trebao bi se barem informisati o preletaču kojeg bi pored Džeke i Demirovića htio gurati u reprezentaciju.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 16:14

Ljudi perekrižite Marića.
Nastupo za našu U19 u kvalifikacionim tekmama, promijenio sportsko državljanstvo i nastupo za Hrvate U21 u kvalifikacionim tekmama.
Ende, kaput dok/ako se pravila ne promijene.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 sep 2020, 16:24

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
02 sep 2020, 00:31
visegrad8392 je napisao/la:
01 sep 2020, 23:28
Slovenci vratili lovrica pod svoju zastavu, moram proces vracanja nastaviti (gigovic, omic, burnic, jakupovic, ...)!
Burnić sad samo ima zastavu BiH na IG :rol: :rol: , postavlja se pitanje da li nam treba vezni cvajtaš u reprezentaciji?

Gigović je već malo ozbiljnija opcija, Omić premlad, i Jakupović ne bi zvao..
Tesko da je mogao gluplji komentar...mogu igraci iz svedske lige igrati a da nemogu igraci iz cvajte koja je duplo jaca....jel vama jasno da je cvajta jaca od sve i jedne srednjoevropske lige i da je nivo belgijske i holandske...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 sep 2020, 16:26

Drape je napisao/la:
02 sep 2020, 16:01
DeeWa je napisao/la:
02 sep 2020, 15:54

Baš nakon mog posta o samopoštovanju da neko napiše ovako nešto. Marić je već igrao za BiH pa se odlučio preći u Hrvatsku, od 20 golova 6 je dao iz penala i Osijek za koji je on igrao je bio kvalitetom među 3 najbolje ekipe u Hrvatskoj, a ne preloš hrvatski klub. Marić je limitiran napadač koji gubi duele i ne učestvuje u igri, ako zabije zabije.Trebao bi se barem informisati o preletaču kojeg bi pored Džeke i Demirovića htio gurati u reprezentaciju.
Tu je isto i Prevljak. Ne vidim neku prednost Marica barem ono sto sam vidio.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2020, 16:35

Bolje imati Burnica u timu nego Sabanadzovica, Milosevica, Danilovica... :) Malo me cudi da on do sada nije vec "nas". Mlad je, skolovan, i sigurno ima mijesta za napredak (citaj igranje u Bundesligi).
@igrajlopte 🐦

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 sep 2020, 16:37

Burnića sam uzeo za primjer jer iignorišemo slične igrače poput Prcića i Vrančića, a Gigović ima 18 godina, je box to box igrač sličan Gojaku sa velikim potencijalom.

Ako Burnić bude redovan u cvajti, i pružio dobre partije, zvao bi ga ali pitanje je hoćemo li? Čitaj prvi argument.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2020, 16:43

Burnic je realno do sada i trebao dobiti poziv. Neznam sta tu steka na relaciji njega i saveza. Mozda nasi i nemaju ga u planu, ali to bi bila greska. S druge strane, Burnic da ne glumi "bosanskog sina" Dilavera pa da ceka do 30 godine da nesto vadi papire. Mars do ambasade, izvadi pasos i reci tu sam, to je ako zelis uopste igrati reprezentativni fudbal.
@igrajlopte 🐦

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2020, 16:43

Pozvat i Gigovica i Burnica. U cemu je problem ? Konkurencija je majka uspjeha.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 16:44

Burnić još nije odigro dobru sezonu čak ni u cvajti.
Realno nije pokazo da ima kvalitet za 23 igrača reprezentacije.
Pustite sad Šabanadžoviće i slične, znamo zašto su tu.

Razlika između Burnića i Gigovića je 4 godine.
Gigović može postati svjetska klasa, za Burnića bi već sad 1. bundesliga bila uspjeh.

Da se razumijemo, ako Burnić bude standardan, a klub mu dobro stajo u cvajti, treba ga pozvat.
Papire je već davno trebalo riješit, ukoliko ne postoje subjektivne ili objektivne prepreke.
Iako odavno mislim da tu ima neki karambol u komunikaciji.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2020, 16:52

DrFilgud je napisao/la:
02 sep 2020, 16:44
Burnić još nije odigro dobru sezonu čak ni u cvajti.
Realno nije pokazo da ima kvalitet za 23 igrača reprezentacije.
Pustite sad Šabanadžoviće i slične, znamo zašto su tu.

Razlika između Burnića i Gigovića je 4 godine.
Gigović može postati svjetska klasa, za Burnića bi već sad 1. bundesliga bila uspjeh.

Da se razumijemo, ako Burnić bude standardan, a klub mu dobro stajo u cvajti, treba ga pozvat.
Papire je već davno trebalo riješit, ukoliko ne postoje subjektivne ili objektivne prepreke.
Iako odavno mislim da tu ima neki karambol u komunikaciji.
Sve je to okej jarane ali mi se nemozemo voditi tom logikom "dok odigra dobru sezonu". Jer ako bi se vodili tom logikom, mi bi imali igraca vrh vrhova neki 5-7 koji bi se trebali naci na spisku, eto neka ih je 10 da kazemo.. To ne pije vode, taj argument po meni, jer nismo mi ni Hrvatska ni Srbija gdje imas neki roster od 30-40 igraca koji ne samo da su clanovi vec i igraju u top ligama evrope pa da kazemo eh taj ne igra dobro necemo ga zvati.
h1a2s3o4 je napisao/la:
02 sep 2020, 16:43
Pozvat i Gigovica i Burnica. U cemu je problem ? Konkurencija je majka uspjeha.
To mozes ti misliti, ali politicki lobi u savezu se nebi slozio s tobom. Samo pogledaj mladu repku gdje ja ne pamtim kad smo zadnji put nekog igraca doveli pod nasu zastavu da igra naprimjer, a guraju se igraci iz prvih liga fbih i rsa kao i mnogi igraci iz plbih koji uopste ne zasluzuju poziv.
@igrajlopte 🐦

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 sep 2020, 16:56

Mora se priznati da se na neki nacin lakse dise sad kad smo osigurali Ahmedhodzica i Hadzikadunica. Jos kad bi isli sledeci korak i ucinili isto sa Gigovicem i Marusicem. Nadam se da ce nam ovo dati optimizma za sledece korake, i da ce Misimovic pokusati da rijesi ove igrace.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 17:00

ReX je napisao/la:
02 sep 2020, 16:52
Sve je to okej jarane ali mi se nemozemo voditi tom logikom "dok odigra dobru sezonu". Jer ako bi se vodili tom logikom, mi bi imali igraca vrh vrhova neki 5-7 koji bi se trebali naci na spisku, eto neka ih je 10 da kazemo.. To ne pije vode, taj argument po meni, jer nismo mi ni Hrvatska ni Srbija gdje imas neki roster od 30-40 igraca koji ne samo da su clanovi vec i igraju u top ligama evrope pa da kazemo eh taj ne igra dobro necemo ga zvati.
Vidi, Burnića je trebalo pozvat u našu reprezentaciju čim je odigro 5 minuta u BL za Borusiju, prije četiri godine.
Sad govorim da igrama i statusom jednostavno ne zaslužuje da bude među 23.
Pjanić, Bešić, Jajalo, Krunić, Cimirot, Gojak, Vrančić, Prcić, pa i Lončar, sve to je obvjektivno ispred Burnića.
Nažalost on je i u Dresdenu kuburio s minutažom.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2020, 17:03

Dotuce me s tim spiskom igraca, Jajalo, Vrancic, Loncar, Prcic... Uh kakva nam je konkurencija u reprezentaciji. :roll:
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2020, 17:08

Evo ponovo sele Danilovica iz Borca. level 22.
@igrajlopte 🐦

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 17:09

ReX je napisao/la:
02 sep 2020, 17:03
Dotuce me s tim spiskom igraca, Jajalo, Vrancic, Loncar, Prcic... Uh kakva nam je konkurencija u reprezentaciji. :roll:
A yebi ga, svaki od njih bi imo mjesta u slabijim ekipama 1. BL.
Ok, možda Lončar ne bi, ali bi u cvajti sigurno bio standardan.

Ne treba miješati Burnićev potencijal, ako ga još ima, sa kvalitetom koji ima trenutno.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 02 sep 2020, 17:09

DrFilgud je napisao/la:
02 sep 2020, 17:00
ReX je napisao/la:
02 sep 2020, 16:52
Vidi, Burnića je trebalo pozvat u našu reprezentaciju čim je odigro 5 minuta u BL za Borusiju, prije četiri godine.
Sad govorim da igrama i statusom jednostavno ne zaslužuje da bude među 23.
Pjanić, Bešić, Jajalo, Krunić, Cimirot, Gojak, Vrančić, Prcić, pa i Lončar, sve to je obvjektivno ispred Burnića.
Nažalost on je i u Dresdenu kuburio s minutažom.
Ma sada je jasno da nikada nece biti kvalitet za Njemacku reprezentaciju, tako da nema potrebe za zurbom. Neka se dokaze prvo.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 17:12

ReX je napisao/la:
02 sep 2020, 17:08
Evo ponovo sele Danilovica iz Borca. level 22.
Đe ga sele?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], hurem, xinxee i 41 gost.