FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 01 sep 2020, 23:37

BordoSarajevo je napisao/la:
01 sep 2020, 21:09
Koliko je samo put šampiona i titula važna. Iz ove perspektive ni te grupe nisu neki bauk. Zaredaj 3-4 titule i bit ćeš nositelj u prvom kolu LP sigurno i tu su velike šanse da dobiješ lošu ekipu. U drugom kolu su već ozbiljnije ekipe ali ima i dosta ekipa koje se mogu proć. Da smo prošli a mogli smo bjeloruse, imali bi dvije meč lopte za grupe, evo da je bilo pošteno, udarali bi se sa Makabijem za grupe koji je bolji od nas ali bi imali šanse i mi sigurno.
Titule i kontinuitet je bitan, nije ni sreća toliko potrebna, potrebno je makar da ne budeš najveći peh ko što mi jesmo zadnjih godina.

Gledam ove protivnike ekipe iz regiona koji nisu na putu šampiona, Hajduk, Vojvodina, Osijek, Rijeka, Partizan, Lokomotiva.. tek kreću sa evropom a protivnici su Basel, Aris, Charloi, Galatasaraj, Standard Liege, Molde...
Malo nekad treba i rizikovat, da smo možda ove godine rizikovali sa još dva igrača, sad bi razglabali o Makabiju i dobrim šansama za historijski iskorak bh fudnala i dodatnim milionima koji bi nam na kraju donijele plus bez da većinski vlasnik pokriva.
Ako budemo ovako nastavili, mi smo blizu grupa, možda čak i ove godine al smo malo uyebali situaciju.
Potpuno se slazem sa ovim boldo/bold . Tesko cemo mi u ovom trenutku angazovati napadaca boljeg od Merse, a vala i desnog beka. U zadnjih 6-7 mjeseci smo likovali dovodjenjem TSS,Zinedina,produzenje Serbecica i Milicevica, pa evo Pejovica i Fanima. Pored nas svi konkurenti mogu sanjati ove.E sad nisu ovi dosli za klikere, to treba platiti, a oni opravdati ulozeno. Kako ? Minimalno PO.
Naravno i oslobodili se izdataka za Lazica,Gavrica,Mustafica(nesto se i uzelo), nadam se i bar dio izdataka za Milanovica,Resica,Kurdica,Sisica,Crnickog.

Samo se budala kocka u biznisu. Da bi doveli 3 dobra trebaju se osloboditi sredstva od manje dobrih. Dat ce Nam pare, ali ih nece bacati u bunar. Mi se trebamo osloboditi 5 nako dobrih(stariji i neperspektivni). Postujem ja Merhamet, ali ako ga drugi finansira tj. dovesti 3-jicu dobro dobrih i zadrzati na platnom spisku neperspektivne i drzati ih na Zapadu.

Za sada mi se cini da idemo u pravom smjeru, korak po korak. Niko nije mogao garantovati da cemo proci Velsane(sudjenje),a da ne pricamo o Brestu i sudijskoj kradji. Da smo imali top desnog beka i spica , sudija bi nas povalio.

Mislim da ako dohvatimo PO da ce Nam nagradni fond pomnoziti sa 3X. Prodali Stanojevica, doveli TSS,Zinedina i produzili Milicevica i Serbecica (oslobodili se gore navedenih). Prodali Mustafica , doveli Fanima i Pejovica(oslobodili plate za par gore navedenih).
U narodu kazu:"Tudja ruka svraba ne cese" ili "Lahko je tudjim q**** gloginje mlatiti". Mislim da idemo u pravom smjeru. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 01 sep 2020, 23:41

Pretjera ga brat malo al helem nejse 😁 da nije sta cvrcno,😁klubove koje poredi sa nama,su do juce igrali grupne faze lige prvaka,sto mi mozemo samo sanjati,nazalost,razumijem pozitiva al odvadi malo 😊,mi ne mozemo dovest spica i beka pa da bar probamo jedan brest izbacit,ne treba se bojati da dodje liverpul to stoji,samo treba rijesiti igracki kadar,kod nas bolan jos neki cruz u ekipi haman evo tri godine,izracunaj platne pa vidi koje su pare u pitanju....itd itd dinamo proda dijete od 18 god za 5-6 mil

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 sep 2020, 23:48

Historicar je napisao/la:
01 sep 2020, 21:38
miky_hz je napisao/la:
01 sep 2020, 21:13
Ma sad ako bi opet prvaci bili racunaj da cemo uci iduce sezone u ovu EL2 .To je 100%.Iz jednog takmicenja u drugo ako eventualno budes ispadao od LP do EL na kraju ces tamo u grupama zavrsiti
Ako budemo prvaci, teško cemo opet biti nositelji u prvom pretkolu, jer ce gotovo sigurno Malme, Helsnki, Maribor/Olimpija biti prvaci i upasti među nositelje, a imaju bolji koeficijent od našeg.A to novo Uefa takmičenje nije sigurno za narednu sezonu, korona je sve poremetila, tako je neki dan prenio jedan portal iz Srbije.
A ako opet budu Ararat,Tirana (sto da ne?,a nece puno vise hajrovati ove godine od nas) i jos neko iznenadi. Ako nista, za sljedece godine nam izlazi ona "0" nesretna i za 2 god bi mogli biti ozbiljan konkurent za nosioca, naravno sa ovom Titulom aBd.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 01 sep 2020, 23:54

Dođi Ognjene

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 01 sep 2020, 23:58

Boga mi ako kraljlavova kaze onda bi moglo bit nesto od toga, lav je znao pogodit ko niko

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 sep 2020, 00:00

Sanchez1987 je napisao/la:
01 sep 2020, 23:41
Pretjera ga brat malo al helem nejse 😁 da nije sta cvrcno,😁klubove koje poredi sa nama,su do juce igrali grupne faze lige prvaka,sto mi mozemo samo sanjati,nazalost,razumijem pozitiva al odvadi malo 😊,mi ne mozemo dovest spica i beka pa da bar probamo jedan brest izbacit,ne treba se bojati da dodje liverpul to stoji,samo treba rijesiti igracki kadar,kod nas bolan jos neki cruz u ekipi haman evo tri godine,izracunaj platne pa vidi koje su pare u pitanju....itd itd dinamo proda dijete od 18 god za 5-6 mil

Mene si bocnuo. Da je Cruz jedini,ni po jada. Evo moje misljenje Velkoski, brat Handze, brat Heba, Hodzic, Oremus (sa dolaskom Pejovica), mozda ima jos. Sto kaze @Pitar6785 , dati nekima sliku i buket bordo ruza , a nekim samo ruze.
Dali su oni puno FKS , ali i njima FKS 100x vise.
Taj iznos bi Nam pomnozio sa 3x i doveli bi 3 dobro dobra i zadrzali Rahmana i Tatar jos 1-2 god. Ili po okoncanju EL (nadam se na proljece :urnebes: ) prodati Rahmana i Tatara. Mersu ne dirati jos godinu, bar kao drugog spica(kartoni,povrede i sl.).

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 02 sep 2020, 00:03

Pitaristok je napisao/la:
01 sep 2020, 23:58
Boga mi ako kraljlavova kaze onda bi moglo bit nesto od toga, lav je znao pogodit ko niko
Čekamo da se @Gospodin oglasi.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 02 sep 2020, 00:14

amypitar je napisao/la:
01 sep 2020, 23:12
Ozegovic mi je dobar igrač, ali Adukor mi je nepotreban, ali ako tako želi Vino i Hadzija ok
Možda kontaju Oremuša blindirati na desnom bočnom, pa da Adukor bude za rotacije u veznom redu.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 02 sep 2020, 00:28

Samozdravlje je napisao/la:
02 sep 2020, 00:00

Mene si bocnuo. Da je Cruz jedini,ni po jada. Evo moje misljenje Velkoski, brat Handze, brat Heba, Hodzic, Oremus (sa dolaskom Pejovica), mozda ima jos. Sto kaze @Pitar6785 , dati nekima sliku i buket bordo ruza , a nekim samo ruze.
Taj iznos bi Nam pomnozio sa 3x i doveli bi 3 dobro dobra i zadrzali Rahmana i Tatar jos 1-2 god. Ili po okoncanju EL (nadam se na proljece :urnebes: ) prodati Rahmana i Tatara. Mersu ne dirati jos godinu, bar kao drugog spica(kartoni,povrede i sl.).
Pa to jest,ima ih jos al bar ponekad igraju,nesto doprinesu,al ovaj nije imao 10 min igre nepamtim,ono bas nista samo trening i kuca a plata ide kako ide 🙂

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 02 sep 2020, 00:36

02 sep 2020, 00:14
amypitar je napisao/la:
Ozegovic mi je dobar igrač, ali Adukor mi je nepotreban, ali ako tako želi Vino i Hadzija ok
Možda kontaju Oremuša blindirati na desnom bočnom, pa da Adukor bude za rotacije u veznom redu.
ma samo da nije onaj nargilas,sto se mene tice neka stave bilo koga,pa vidi bolan Salcina dijete dodje sa skroz druge pozicije na beka i opet razvaljuje, ovaj domuz tri godine na beku i to mu prirodna pozicija i opet ne zna osnovna pravila bekovske pozicije,cuj ej potrci malo pa kad ti ko doda loptu ti samo vrati nazad golmanu ili stoperu,i opet stani i nesto gledaj i sve tako :puke: ako dodjes slucajno u priliku da centriras ti je samo nabi na tribine :bow:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 sep 2020, 00:37

amypitar je napisao/la:

Oremus na beku nije nista bolji od starog Hebiba, sad poslije povrede ne znam .

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 sep 2020, 00:41

02 sep 2020, 00:28
Samozdravlje je napisao/la:
02 sep 2020, 00:00

Pa to jest,ima ih jos al bar ponekad igraju,nesto doprinesu,al ovaj nije imao 10 min igre nepamtim,ono bas nista samo trening i kuca a plata ide kako ide 🙂

Stoji to po 10-tak minuta, ako si sa tim zadovoljan onda im treba 30.06.2021 produziti ugovore. Ima jos nesto, ako se dovedu igrac-dva, onda je Nam zadovoljan kako napredujemo. To je super :tokralju:

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 02 sep 2020, 00:58

02 sep 2020, 00:36
amypitar je napisao/la:
ma samo da nije onaj nargilas,sto se mene tice neka stave bilo koga,pa vidi bolan Salcina dijete dodje sa skroz druge pozicije na beka i opet razvaljuje, ovaj domuz tri godine na beku i to mu prirodna pozicija i opet ne zna osnovna pravila bekovske pozicije,cuj ej potrci malo pa kad ti ko doda loptu ti samo vrati nazad golmanu ili stoperu,i opet stani i nesto gledaj i sve tako :puke: ako dodjes slucajno u priliku da centriras ti je samo nabi na tribine :bow:
Najbolje za sve bi bilo, da se sa Hodžićem sporazumno raskine ugovor, bilo bi najbolje to uraditi ovih dana, ali najkasnije do januara.Ako se ne može dovesti kapitalni desni bek, koristiti tu Oremuša, a Hebibović mu može biti zamjena.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 02 sep 2020, 01:29

Uozbiljite se, nema sanse za Ozegovica, a Adukor ce nazalost doci. Desni bek nam je bio potrebniji, Hebibovic ce se vratiti u formu ko zna kad, tesko da to bude do utakmice sa Astanom.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 02 sep 2020, 02:03

slika

Samo da mi je docekati da budus svi ovi navedeni u kondiciji i bez povreda da izadju protiv Astane/Buducnosti u ovoj formaciji.

Glat prolaz. Jos kada bi nam spic dosao kojim slucajem...
I da, ne znam sto, ja u malog Mustedanagica vjerujem nevjerovatno. Ako se Rahmanovic bude zajebavao, malom sve vise i vise sansi davati i gurati da igra.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 sep 2020, 06:56

Nema šanse da TSS počne. On je odlican za zadnjih 20-30 min da prelomi uakmicu.
Maknuti ovakvog Djokanovica iz prvih 11 bi bio grijeh veliki.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 02 sep 2020, 07:06

Bordo jutro! 🏆
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 02 sep 2020, 07:17

Al kako Pejović riješi gorući problem u veznom redu :tokralju:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 02 sep 2020, 07:31

Sto selama i ki.ta ašlama. I navrh kite kolut pite...
Drago mi je što me Uefa demantovala i dodjelila nam domaćinstvo, pa ne moramo letiti do obližnjeg, prijateljskog i nesvrstanog Kazakstana. Još da hoćemo na Koševu igrat, ihaj....
Mislim da je, trenutno, naš najjači sastav:
Kovačević
Oremuš - Šerbečić - Miličević - Salčin
Đokanović - Pejović
Fanimo -Rahmanović - Tatar
Ahmetović.
Nadam se da će dostići optimalnu formu i priuštiti nam puno radosti u narednom periodu.
Ono za šta ja mislim da je najvažnije, jest kako da upoznam jednu djevojku koju sam juče vidio na poslu? Radi u SFK 2000 i zategnuta je ko strijela. Ima par sitnih tetovaža po rukama. Može li mi iko pomoć, za života ću ga pjesmom darivati.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 02 sep 2020, 07:39

VenamaHrabrih je napisao/la:
02 sep 2020, 07:31
Sto selama i ki.ta ašlama. I navrh kite kolut pite...
Drago mi je što me Uefa demantovala i dodjelila nam domaćinstvo, pa ne moramo letiti do obližnjeg, prijateljskog i nesvrstanog Kazakstana. Još da hoćemo na Koševu igrat, ihaj....
Mislim da je, trenutno, naš najjači sastav:
Kovačević
Oremuš - Šerbečić - Miličević - Salčin
Đokanović - Pejović
Fanimo -Rahmanović - Tatar
Ahmetović.
Nadam se da će dostići optimalnu formu i priuštiti nam puno radosti u narednom periodu.
Ono za šta ja mislim da je najvažnije, jest kako da upoznam jednu djevojku koju sam juče vidio na poslu? Radi u SFK 2000 i zategnuta je ko strijela. Ima par sitnih tetovaža po rukama. Može li mi iko pomoć, za života ću ga pjesmom darivati.
Samira Hurem :urnebes:
ISTINA ZA VEDRANA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bordobijeli, ErosViverosViv, keli, Tarapi, THEC i 72 gosta.