Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

emir79
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la emir79 » 01 sep 2020, 22:25

DrFilgud je napisao/la:
01 sep 2020, 22:19
emir79 je napisao/la:
01 sep 2020, 22:09
Civilni pasos moras izvaditi sam. Za drzavljanstvo moras uraditi sve sam. Dokumente koji su ti potrebni moras izvaditi sam.
To ne radi savez, to ne radi niko drugi. Savez moze da se ukljuci i pobrine u kontaktu sa ministarstvom za civilne poslove da se to ubrza, ali tek kad se procedura pokrene. Sve ostalo moras sam, od pocetka vađenja rodnog lista.

Hoces li to shvatiti konacno? Sta sprijecava bilokog u Svicarskoj ili Svedskoj da imaju dvojna drzavljanstva. Nekog koga iole i 5% interesuje Bosna imace pasos BiH makar reda radi.
Glupises se neprestano , yebo te Sušić u prkno. Jesi li toliko udaren u glavu da nemas komentara, a da ne provuces njegovo ime.

Kompleksasu jedan.
Yebo nas je sušić sve redom, uz pomoć štetočina i maloumnika tvog kalibra. :roll:
Da hoćete sjahat konačno, pa da progledamo.
To su ti dokazali redom Bazdarevic, Robi pa i sad Bajevic koliko nas je Safet yebao...

Idiotima poput tebe je Safet bio kriv i za svjetsku ekonomsku krizu, a nakon njegovog odlaska vam jeza u guzi sve do danasnjeg dana.

Nema vise potezanja price odakle koji igrac dolazi, ko je kome menadzer, koliko igraca iz PL dobija sansu, ko je treci golma, ko je ciji rođak, komsija, prijatelj... Gdje repka odsjeda i trenira vise nije bitno, da li je Bajevic guzicom mrdno ni to nije bitno.
Da je Susic pozvao ovolike amatere danas bi sve gorilo.
Zato tišu i ne preseravaj se vise.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 sep 2020, 22:28

emir79 je napisao/la:
01 sep 2020, 22:25
Idiotima poput tebe je Safet bio kriv i za svjetsku ekonomsku krizu, a nakon njegovog odlaska vam jeza u guzi sve do danasnjeg dana.

Nema vise potezanja price odakle koji igrac dolazi, ko je kome menadzer koliko igraca iz PL dobija sansu, ko e treci golma, ko je ciji rođak, komsija, prijatelj... Gdje repka odsjeda i trenira vise nije bitno, da li je Bajevic guzicom mrdno ni to nije bitno.
Štetočine. Upropastili ste najbolju generaciju, gori ste od korone.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 sep 2020, 22:31

DrFilgud je napisao/la:
01 sep 2020, 22:28
emir79 je napisao/la:

Nema vise potezanja price odakle koji igrac dolazi, ko je kome menadzer koliko igraca iz PL dobija sansu, ko e treci golma, ko je ciji rođak, komsija, prijatelj... Gdje repka odsjeda i trenira vise nije bitno, da li je Bajevic guzicom mrdno ni to nije bitno.
Štetočine. Upropastili ste najbolju generaciju, gori ste od korone.

Ne znas ti ni ko ti glavu nosi, a kamo li da komentarises fudbal.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

NeumjesanTip
Kontakt:

Post Postao/la NeumjesanTip » 01 sep 2020, 22:53

Konstantno isti postovi od strane istih likova, kako vam više ne dosadi presipati iz šupljeg u prazno?! :crazy:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

R.I.P. Mamba

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 01 sep 2020, 23:28

Slovenci vratili lovrica pod svoju zastavu, moram proces vracanja nastaviti (gigovic, omic, burnic, jakupovic, ...)!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 sep 2020, 00:14

Sva 4 još nisu za naše A reprezentacije. Ovom prvom bi se nekako i moglo srediti da ga se osigura ali je kvalitetom igrač za mlade reprezentacije. Ovaj drugi je još mlad da bi se nešto sudilo, vidjet ćemo kako će ove godine proći u juniorskoj LP.
Treći je potpisao za dobar klub, vjerujem da bi mogao igrati, ali teško da je to za A reprezentacije.
Jakupović je daleko od repke. Mora neki iskorak napraviti.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 02 sep 2020, 00:27

Alen Halilovic je imao pravo da igra za Hrvatsku i nije domaci izdajnik jer je rodjen u Hrvatskoj, fudbalsku školu je prošao kros Hrvatsku i njegova mater Vanesa je Hrvatica. Njegov otac Sejad jest Bošnjo, ali odlucio za BiH jer su ga Hrvati šutnili! Haris Seferovic je iskreno prevaren od našeg Saveza. Ja poznajem njegovog rodjaka i rekao mi je. Da su prvo ocekivali da se izbori u Fiorentinu, pa onda Xamax i onda u Novaru. Napravio pasoš od BiH i postoje dokument kada je napravio. Svicarci su ga pozivali i jednom je ekstra odgadjo zbog povrede ali glavni razlog je da je cekao BiH 3 mijeseca nisu ništa konkretno radili i onda su mu Svicarci rekli da se mora odma odluciti. Ako sad ne donesi odluku nakon 2-3 dana onda je uvijek za uvijek izgubljen za njih. To je za njega velki rizik bilo i nije se uzdo od nesposobnog saveza u tadašnjoj vrijeme! Sto tice Muamer Tankovic on je smece kao igrac i smece od covjeka. BiH mu je poslala zahtjev u FIFI da promjeni športsko drzavljanstvo i poslje nekolko dani dobio je poziv od Svedske i molio našeg Savezu da tu proceduru anulira, da bi mogao za Svedsku da igra. Od njega nece ništa posebno biti u karieri...
Becir Omeragic je dokazo da je još dijete u glavi i uništi ce svoju karieru zbog toga. Da je pametan bio, pogledao bi gdje su Pjanic, Besic, Kolasinac, Begovic i Hajrovic završili kada su se odlucili za BiH da igraju u mladjm godinama. Juventus, Barcelona, Everton, Arsenal, Chelsea, AC Milano nisu mali ekipe u kojoj su igrali. Omeragic ce debitovati za A reprezentaciju i onda ce najmanji 2-3 godine igrati u mladu reprezentaciju! Pored Schär koji ce najmanji 4 godine biti u reprezentaciji standardan, Akanji i Elvedi koji ce cijelu karieru biti pored njega. Nece on daleko stic dok bi u BiH mozda za 19 godina vec bio standardan, uz malo srece mozda i nastup u Euro 2021! Harisa Seferovica su protiv Sjeverne Irske u Baraz za Svijetsko Prvenstvo 2018 zvizdali pljuvali kada je izašo iz terena nakon izmene i smatrali kao najgorjeg napadaca u historije Svicarske. Imam snimke kako su ga maltretirali, cak je plako poslje utakmice i preporucio svim iz bivše jugoslavije da ne igraju za Svicarsku jer nece za njih nikada biti Svicarac. Rekao svojoj zeni i familiju da bi dobi sina, da ce igrati za BiH. A Becir ponavlja istu grešku kao što se dešavalo za Seferovica. Jedna loša utakmica i njega ce smatrati kao nesposobnog jugo...
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 02 sep 2020, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 sep 2020, 00:31

visegrad8392 je napisao/la:
01 sep 2020, 23:28
Slovenci vratili lovrica pod svoju zastavu, moram proces vracanja nastaviti (gigovic, omic, burnic, jakupovic, ...)!
Burnić sad samo ima zastavu BiH na IG :rol: :rol: , postavlja se pitanje da li nam treba vezni cvajtaš u reprezentaciji?

Gigović je već malo ozbiljnija opcija, Omić premlad, i Jakupović ne bi zvao..
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 02 sep 2020, 00:41

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
02 sep 2020, 00:31
visegrad8392 je napisao/la:
01 sep 2020, 23:28
Burnić sad samo ima zastavu BiH na IG :rol: :rol: , postavlja se pitanje da li nam treba vezni cvajtaš u reprezentaciji?
Burnic jos ima potencijal da nesto postigne u karijeri i tek su mu 22 godine...

Bice zanimljivo vidjeti hoce li on biti prvotimac Heidenheim-a.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 02 sep 2020, 05:07

emir79 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
01 sep 2020, 22:19
emir79 je napisao/la:
01 sep 2020, 22:09
Civilni pasos moras izvaditi sam. Za drzavljanstvo moras uraditi sve sam. Dokumente koji su ti potrebni moras izvaditi sam.
To ne radi savez, to ne radi niko drugi. Savez moze da se ukljuci i pobrine u kontaktu sa ministarstvom za civilne poslove da se to ubrza, ali tek kad se procedura pokrene. Sve ostalo moras sam, od pocetka vađenja rodnog lista.

Hoces li to shvatiti konacno? Sta sprijecava bilokog u Svicarskoj ili Svedskoj da imaju dvojna drzavljanstva. Nekog koga iole i 5% interesuje Bosna imace pasos BiH makar reda radi.
Glupises se neprestano , yebo te Sušić u prkno. Jesi li toliko udaren u glavu da nemas komentara, a da ne provuces njegovo ime.

Kompleksasu jedan.
Yebo nas je sušić sve redom, uz pomoć štetočina i maloumnika tvog kalibra. :roll:
Da hoćete sjahat konačno, pa da progledamo.
To su ti dokazali redom Bazdarevic, Robi pa i sad Bajevic koliko nas je Safet yebao...

Nema vise potezanja price odakle koji igrac dolazi, ko je kome menadzer, koliko igraca iz PL dobija sansu, ko je treci golma, ko je ciji rođak, komsija, prijatelj... Gdje repka odsjeda i trenira vise nije bitno, da li je Bajevic guzicom mrdno ni to nije bitno.
Da je Susic pozvao ovolike amatere danas bi sve gorilo.
Ode ova rasprava u ku...c svaki put ali ovo si upravu 100%
Da je kojim slucajem Safet pozvao igraca koji nije vidio terena pola godina, je..li bu i dalje od matere.

Sven Tino je tad bio prva violina Hrvatske lige pa su mu spocitavali na svakom koraku a Šaban hadzija upisao pola minute za Aek..itd

Bosnjo je uvjek udarao sa manjim intenzitetom po Ćiri, Bajevicu pa cak i mutavom Sliškovicu..valjda ostao taj strah iz Yug

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 sep 2020, 08:10

Da je Susic ili Bajevic sad pozvao Tinu Susica iz Hajduk kad je bio u onoj formi, a u ovakvoj konkurenciji i okolnostima rijetko ko bi nesto prigovorio. Susic poslije prvenstva nije apsolutno nista napravio, doduse nije mu nesto ni glavni konkurent, Prcic. Ne bih rekao da nacionalnost ima neke veze sa pljuvanju po trenerima. Tek je Bajevic dosao, daj mu 2 utakmice losih rezultata i biti ce i na njega. Doduse, sad je isto teze pljuvati jer manje ljudi i prati reprezentaciju, i izbor kvalitetnih igraca je takodje manji. Prosinecki je prica za sebe. Njega smo realno trebali nabiti nogom poslije utakmice sa Finskom na strani.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 sep 2020, 11:46

JonSnow je napisao/la:
01 sep 2020, 22:07
TMovac je napisao/la:
01 sep 2020, 15:42
ham19 je napisao/la:
01 sep 2020, 15:05
Da se malo nadovezem na ovaj "slucaj" Becir Omeragic.
Momak ima moju punu podrsku
Svicaraka mu je sve dala i on sad treba da igra za nas??
Samo zato sto su mu roditelji iz BiH treba da igra za nas?
Ta ista Svicarka se pobrinula za njegove roditelje, pa onda i za njega.Puno bolje uslove ce imati nego kod nas...
Svi bi mi isto uradili, ali eto bosnjo voli da komentarise, a predao papire za njemacku i samo ceka kad da izbjegne odavde...
Po vama ispada da je potrebno samo otici iz Bosne, nebitno u koju drzavu i ta drzava ce ti sve dati. Ne moras ni raditi ni nista. Sve ces dobiti na lijepe oci. Kapat ce ti euri, dolari, franci, krune... tvoje je samo da sjedis, ceskas muda i kreses zenu. ljepota brate

Shvatite da niti jedna drzava na svijetu ne daje niti jednom gradjaninu nista. Daju mu njegovi roditelji koji su crncili, koji rade po 12 sati da bi prezivjeli. Pa opet svi ti igraci ce dokle god budu aktivno igrali upumpavati novac u drzave u kojima su rodjeni ( kroz transfere ). Tako da ce oni u svakom slucaju dati vise tim drzavama (cak i ako ne igraju za nju ), nego sto su dobili.
Znači isti je ku.rac živjet u BiH i Norveškoj?
naravno. Ako nisi socijalni slucaj i ne zivis od socijale. Oni koji zive od socijale mogu reci da im je drzava sve dala. Svi ostali, koji rade, koji se bore, kreatori su svoje srece. 50% moje porodice zivi u Njemackoj jos od 1970-te godine ( ima ih vec cetvrta generacija rodjenih gore ). Majka mi je gore odrasla, skolu zavrsila. Ja sam zivio nekoliko godina. Njemacka mi je mogu reci druga domovina. Ali jednostavno nisam mogao bez Sarajeva. Ma koliko to nekima glupo zvuci. Uglavnom oni koji rade trude se, imaju pristojan zivot. Oni koji se ne trude, krpe kraj sa krajem. Tako da drzava nema nista sa tim. Sve je do pojedinca. Rodica i ja koji smo se vratili ovdje, imamo sasvim pristojne zivote. Tako da nije do drzave, do pojedinca je. Izvinjavam se adminima na offtopicu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2020, 11:52

Svaka cast. Od A do Z.

slika
@igrajlopte 🐦

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 sep 2020, 12:03

Pojedinci misle da njemacka i ostale drzave ti bacaju pare u ruke a ti sjedis kod kuce. Nema od drzave nista ukoliko ne radis. Isto kao u BiH.
A pare koje te drzave ulazu u infrastrukturu, zdravstvo itd. su pare za koje si ri isao raditi. E sad sto BiH ne ulaze u te stvari je do naroda kojem to ocito nije problem pa dozvoljavaju politicarima da rade sto zele sa njihovim parama.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2020, 12:43

TMovac je napisao/la:
02 sep 2020, 11:46

naravno. Ako nisi socijalni slucaj i ne zivis od socijale. Oni koji zive od socijale mogu reci da im je drzava sve dala. Svi ostali, koji rade, koji se bore, kreatori su svoje srece. 50% moje porodice zivi u Njemackoj jos od 1970-te godine ( ima ih vec cetvrta generacija rodjenih gore ). Majka mi je gore odrasla, skolu zavrsila. Ja sam zivio nekoliko godina. Njemacka mi je mogu reci druga domovina. Ali jednostavno nisam mogao bez Sarajeva. Ma koliko to nekima glupo zvuci. Uglavnom oni koji rade trude se, imaju pristojan zivot. Oni koji se ne trude, krpe kraj sa krajem. Tako da drzava nema nista sa tim. Sve je do pojedinca. Rodica i ja koji smo se vratili ovdje, imamo sasvim pristojne zivote. Tako da nije do drzave, do pojedinca je. Izvinjavam se adminima na offtopicu.
Bravo ljudino.
Moze se primjetiti da si "okusio" njemacki stil zivota. Kod nas svi i dalje trube kako država treba da nam uradi ovo, kako ono. Al' to je jos naslijeđe iz socijalizma.
U sustini sve zavisi od pojedinca. Da imamo skup sposobnih pojedninaca, necu reci obrazovanih jer obrazovan ne mora nuzno da bude sposoban, Fahig jel, ja garanutujem da onda i birokratija po automatizmu mora da se popravi.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 02 sep 2020, 13:08

TMovac je napisao/la:
02 sep 2020, 11:46
JonSnow je napisao/la:
01 sep 2020, 22:07
TMovac je napisao/la:
01 sep 2020, 15:42

Po vama ispada da je potrebno samo otici iz Bosne, nebitno u koju drzavu i ta drzava ce ti sve dati. Ne moras ni raditi ni nista. Sve ces dobiti na lijepe oci. Kapat ce ti euri, dolari, franci, krune... tvoje je samo da sjedis, ceskas muda i kreses zenu. ljepota brate

Shvatite da niti jedna drzava na svijetu ne daje niti jednom gradjaninu nista. Daju mu njegovi roditelji koji su crncili, koji rade po 12 sati da bi prezivjeli. Pa opet svi ti igraci ce dokle god budu aktivno igrali upumpavati novac u drzave u kojima su rodjeni ( kroz transfere ). Tako da ce oni u svakom slucaju dati vise tim drzavama (cak i ako ne igraju za nju ), nego sto su dobili.
Znači isti je ku.rac živjet u BiH i Norveškoj?
Do pojedinca je njegov financijski uspjeh, ali na kvalitet života ti utječu još neki faktori, koji nisu zanemarivi.
Kvaliteta zdravstva.
Pravosuđe.
Administracija.
Nivo korupcije.
Politička (ne)sigurnost.
Nivo kriminala
Sve su ove stavke van moći pojedinca, a bitno utječu na kvalitetu života.
Na kraju krajeva, postoje i ljudi koji žele da uz svoj rad žive normalnim životom i da u penziji nisu na granici siromaštva.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 02 sep 2020, 14:04

odavde trenutno bjeze i porodice koje imaju finansijska primanja u nekoliko hiljada KM, razlozi su ovi koje je Jonsnow naveo i jos mnogo slicnih.

Ovdje ako imas zajednicko primanje 3-4 milje u porodici, mozes imati solidan, rekao bih dobar zivot. Pitanje je samo da li te nervira sve oko tebe,mozes li se iskljuciti iz nase svakodnevnice da te ona ne dotice. mislim da je jako tesko, ako si normalna osoba.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 14:11

Da, ja poznajem porodica i pojedinaca koji su otišli isključivo radi toksične atmosfere, nesređene države, nepovjerenja u institucije.
Bili su u gornjih 5 -10% po standardu, ali odoše.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2020, 14:31

JonSnow je napisao/la:
02 sep 2020, 13:08
Do pojedinca je njegov financijski uspjeh, ali na kvalitet života ti utječu još neki faktori, koji nisu zanemarivi.
Kvaliteta zdravstva.
Pravosuđe.
Administracija.
Nivo korupcije.
Politička (ne)sigurnost.
Nivo kriminala
Sve su ove stavke van moći pojedinca, a bitno utječu na kvalitetu života.
Na kraju krajeva, postoje i ljudi koji žele da uz svoj rad žive normalnim životom i da u penziji nisu na granici siromaštva.

Svaka od ovih stvari koje si napisao je tačna, nažalost.
Prije se pisalo kako nema poslova, nema ekonomije, nema perspektive. Sad vidim da se ljudi ne žale, u mjeri kao ranije, na te stvari. Budi dobar u tome sto radis i posao ti je manje vise zagarantovan. Programeri i u Bosni danas imaju preko 2 milje platu. Znaci sto si sposobniji imaces i vise love.
Tako je mislim i u ostalim branšama. Naravno imas zanimanja tj škola koje zavrsis i sa njima haman mozes raditi samo u državnoj službi. Pa eto, neka se svako snalazi. Al to po meni nije pametno.
Kvalitet zdrvastva također se slažem da nije najbolji, ali nije ni najgori. Kao i ostale stavke koje si nabrojao. Vecinu stvari možeš završavati i privatno. Osjetna je razlika kad moras nesto zavrsiti u privatnoj klinici, ili firmi. Svi su ljubazniji, vidi se da znaju da rade to sto rade, uglavnom. Al su ljubazni barem.
Čim u neku državnu ustanovu moras da odeš računaj odmah da ces naletit na nekog bahatog do zla boga, u neuređenu zgradu i blizak susret sa losom organizacijom tj neorganizacijom.
Apsolutno se slažem.
Ali sve te stvari nece doci Kofi Annan da nam promijenio. Te stvari moramo sami, kao društvo, skup sposobnih pojedinaca promijeniti.
Jer politicke partije su kao i firme. Rade na principu potražnja-ponuda. Ako vide da je narod mutav i sluntav nudice mu gluposti i onda ce vidjeti da mogu da rade sta hoce. Ali ako imas veću kriticnu masu koja hoce vidljive promjene u ovim stavkama koje su gore napisane onda oni moraju imati program i za njih. Naravno, treba uzeti u ozbzir i karakteristicnosti naseg politickog sistema. Sta se u sustini nas narod buni kad mi nemamo ni Ustav kojeg smo mi, narod, izglasali ?
Nikad se nismo ni izjasnili kako hocemo da se nama vlada. Al to je vec nesto drugo. Radije ce se ljudi prepirati oko nacionalizma, nego sto ce se boriti za individualna prava.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.