kad je to bila kvalitetnija nego sad sa ovoliko podjednako kvalitetnih timova?Denchi je napisao/la: ↑31 avg 2020, 23:16Posjeti nekog oftalmologa sto prijeKonzerva je napisao/la: ↑31 avg 2020, 23:00Ja ne pamtim da je ikad kvalitetnija premijer liga bila nego ove sezone, i to jos ujednaceno
borac, zeljo, sarajevo, siroki, zrinjski, tuzla i velez su u par deka sto bi se reklo...kad imas vise od pola lige podjednake kvalitete, ovo moze da poostri kvalitet jos vise, jer sudaranje sa podjednako kvalitetnim timovima podize se kvalitet igre i igraci se brze razvijaju.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
18/19 je bilo vise ekipa u egalu nego ove godine, cak i godinu prijeKonzerva je napisao/la: ↑31 avg 2020, 23:27kad je to bila kvalitetnija nego sad sa ovoliko podjednako kvalitetnih timova?Denchi je napisao/la: ↑31 avg 2020, 23:16Posjeti nekog oftalmologa sto prijeKonzerva je napisao/la: ↑31 avg 2020, 23:00Ja ne pamtim da je ikad kvalitetnija premijer liga bila nego ove sezone, i to jos ujednaceno
borac, zeljo, sarajevo, siroki, zrinjski, tuzla i velez su u par deka sto bi se reklo...kad imas vise od pola lige podjednake kvalitete, ovo moze da poostri kvalitet jos vise, jer sudaranje sa podjednako kvalitetnim timovima podize se kvalitet igre i igraci se brze razvijaju.
Trenutno uopste nisu podjednako kvalitetne ekipe, samo se jos niko nije odmakao jer se igra u evropi i rano je jos generalno i imamo drugacije uslove nego ranijih godina zbog korone.....
Sarajevo i zrinjski imaju odlican i sirok kadar igraca, gdje imaju idealnih 11 ali i rezerva hladno moze upasti u prvih 11...
Ovi ostali vecinom nemaju jos idealnu postavu i traze se vecinom je to jer im uglavnom fali po jedan igrac za liniju, ako imaju 2 dobra vezna treci je los pa se tu rotira sve sto imaju, u odbrani jedan stoper valja npr. A drugi su taraba pa neko stavi veznog kao eksperiment, neko ima jedno krilo pa na drugom probavaju beka,veznog,spica itd.
Daleko je to od egala sa prva dva spomenuta kluba, trenutno se drze tu su negdje po poenima , ali smijesno je nasilu pokusat tako opisat ligu jer ovi igraju na 3 fronta...ili sto zrinjski je lose startao u ligi a njihov kadar je mokri san komplet lige izuzev Sarajeva....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Svake godine, od skraćivanja broja timova na 12 (najbolje što se moglo desiti), kvalitet lige pravi pomak i to je jedina istina...ne veliki, ali pomaci su vidljivi...ako Bog da cim prije da se skrati i na 10 timova.
Taj "egal" nije mjerilo kvalitete lige.
Taj "egal" nije mjerilo kvalitete lige.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ove godine bi trebali preći neke lige po rankingu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- svrakino1921
- Kontakt:
Jos uvjek smo prvi na tabeli

Samo nek bude bez navijaca, za dvije godine ce liga cak biti i pozeljna....
- svrakino1921
- Kontakt:
U normalnim drzavama sa zakonima, da.
Kod nas bi do sada bar 5 tekmi bilo gdje bi u fokusu bio nacionalizam i fasisam i prekidi utakmica...
Vlado neobično direktan poslije utakmice, ipak je sad prvi
Janičić odbio ući sa klupe, Vlado kaže da je on odustao od izmjene

"Jeste bila inicijativa da to mjesto popuni desni štoper koji ima iskustva, međutim, desile su se neke nepredviđene okolnosti zbog kojih sam ja odustao od izmjene. Ja ne mogu dozvoliti određene stvari, ja odlučujem o svemu. Vratili smo Vojnovića, kojem je ta pozicija prirodna, a Dino Kalesić je momak koji se dobro snašao danas. To su neke naše interne stvari, a vrlo brzo ćete znati rezultat tih internih stvari", istakao je Jagodić.
Trener Borca mijenjao je već na poluvremenu, kada je umjesto Lukića ušao Marković.
"Nezadovoljan sam današnjom igrom Jove Lukića. Ali već sam rekao moramo da budemo strpljivi sa mladim igračima. Ne želim da isto gledam igrača koji ima 17 kao onog sa 21 i da gledam kao Janičića koji ima 34 godine. Ne gledam ih isto, ali oni isto žive od kluba. Mislim da Jovo može daleko više.
Milojeviću smo dozvolili da danas ne bude u konkurenciji jer smo željeli da pomognemo našem selektoru Slobodanu Starčeviću i reprezentaciji, a Vladan Danilović je dobio poziv u A selekciju. Čestitam mu, to je velika stvar za klub. I Jovo Lukić je reprezentativac , i on treba ujutro u 8 da bude tamo. Ali ostavio sam ga danas jer mi je trebao.
Od Markovića sam isto tako želio malo više pa nisam dobio. Bićemo strpljivi za mlade igrače, nećemo da budemo rigorozni, ali i oni moraju da shvate da moraju da iskoriste svoju priliku", poručio je Jagodić.
Trebali bi od septembra razmotriti bar da bude nešto gledaoca.
Poprilično sumorno izgleda ovako prazan stadion, čuješ trenere, igrače.
Poprilično sumorno izgleda ovako prazan stadion, čuješ trenere, igrače.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Prvi iza prvog
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- svrakino1921
- Kontakt:
svrakino1921 je napisao/la: ↑01 sep 2020, 12:25Bordo prijatelju zar Krupa nije dala gol u drugom poluvremenu

- svrakino1921
- Kontakt:
vise su golova zabili pa su zato ispred nas
prca nas Mladost non-stop
primili od Borca 6 komada

Ma ja
Ma kazem ja
Prvi iza prvog
Sta mislite koji cete bit poslije tekme sa zrinjskim?
Ma kazem ja
Prvi iza prvog
Sta mislite koji cete bit poslije tekme sa zrinjskim?
Prvi ispod trećeg haahah
- svrakino1921
- Kontakt:
Ode 50 000 marki iz buđeta KS u Zenicu
Svasta

Svasta

- forza_juve
- Kontakt:
Osim na aparatima, vec je imao u planu kako i sta sa 50 milja

❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
Kone ce izgleda do N. godine letati na relaciji Sarajevo- Tel Aviv....
Pola stocnog fonda BiH ima da zavrsi u Izraelu
Pola stocnog fonda BiH ima da zavrsi u Izraelu
Jel istina da je poslan dopis od strane ZeljA prema Uefi da se tekma registruje 3:0 za Macabi, jer se nema sredstava za prevoz do Izraela i nazad?
Mislim, ako je ovo tacno onda fkt je dno dotaknuto s druge strane Miljacke....
Mislim, ako je ovo tacno onda fkt je dno dotaknuto s druge strane Miljacke....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.