NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

TheChief
Kontakt:

Re: NBA 2019/2020

Post Postao/la TheChief » 26 avg 2020, 02:38

invincible1921 je napisao/la:
26 avg 2020, 02:28
majestic24 je napisao/la:
26 avg 2020, 02:04
NEZALAGANJE je napisao/la:
26 avg 2020, 01:34
Giannis DPOY, kako se i ocekivalo.
Pa i nije se bas ocekivalo,al ajd dobro

Imam.neki osjecaj da je ovo priprema terena da se Jamesu da mvp
Sumnjam...na kraju ce janis bit Mvp, dpoy, sta sve ne...a realno bas gorak ukus ti tk ostavlja kad skontas kako igra i da realno nije najbolji.

Jos kad se covjek sjeti one bruke na SP...
MVP mora biti. Ne zato zbog njegovih igara nego zbog konkurencije.

Ostali su Bron, Harden i on.

Bron - igra sa jos jednim superstarom. Samo po sebi bi trebalo biti dovoljno za diskvalifikaciju.
Harden - slab plasman tima.

Kada pogledas i ostale nemas kome dati osim Grku.
Davis - isto kao i za Brona.
Kawhi - nikako.
Neko iz Bostona ili Toronta - nikako.
Jokic, Doncic - nikako.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2020, 02:39

TheChief je napisao/la:
26 avg 2020, 02:38

Sumnjam...na kraju ce janis bit Mvp, dpoy, sta sve ne...a realno bas gorak ukus ti tk ostavlja kad skontas kako igra i da realno nije najbolji.

MVP mora biti. Ne zato zbog njegovih igara nego zbog konkurencije.

Ostali su Bron, Harden i on.

Bron - igra sa jos jednim superstarom. Samo po sebi bi trebalo biti dovoljno za diskvalifikaciju.
Harden - slab plasman tima.

Kada pogledas i ostale nemas kome dati osim Grku.
Davis - isto kao i za Brona.
Kawhi - nikako.
Neko iz Bostona ili Toronta - nikako.
Jokic, Doncic - nikako.
Ma ne kazem da nije zasluzeno ali ono...mozda sma subjektivan al jednostavno ovo mi je u rangu RW nagrade MVP...samo ovaj osvoji sve zive nagrade

Izgleda taj plasman tima sw jedino nije gledo kad je Harden pokredan
=\_1921_/=

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 avg 2020, 11:53

26 avg 2020, 01:34
Giannis DPOY, kako se i ocekivalo.

Kakve veze ima SP sa njegovim igrama u NBA??MVP nije nagrada za najboljeg igraca lige, vec najkorisnijeg!
Giannis to svakako jeste u ove zadnje 2 god, svidjao se on nekome kao igrac ili ne.Ekipa mu ima najbolji rekord lige,defanzivno i ofanzivno su u top 5, ima individualno strasne brojke i nema pomoc top saigraca kao sto James ima Davisa.Dakle, svi argumenti da ZASLUZENO bude MVP, a hoce li biti ili nece, to cemo vidjeti.Ipak smo vidjeli da mnogi s pravom glasa glasaju po nekim svojim licnim ubjedjenjima. ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2020, 11:57

26 avg 2020, 11:53

Kakve veze ima SP sa njegovim igrama u NBA??MVP nije nagrada za najboljeg igraca lige, vec najkorisnijeg!
Giannis to svakako jeste u ove zadnje 2 god, svidjao se on nekome kao igrac ili ne.Ekipa mu ima najbolji rekord lige,defanzivno i ofanzivno su u top 5, ima individualno strasne brojke i nema pomoc top saigraca kao sto James ima Davisa.Dakle, svi argumenti da ZASLUZENO bude MVP, a hoce li biti ili nece, to cemo vidjeti.Ipak smo vidjeli da mnogi s pravom glasa glasaju po nekim svojim licnim ubjedjenjima. ;)
:thumbup:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 26 avg 2020, 22:55

Zar još neko sumnja u to da će James biti MVP ove sezone?
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 26 avg 2020, 23:57

jose je napisao/la:
26 avg 2020, 22:55
Zar još neko sumnja u to da će James biti MVP ove sezone?
Giannis je MVP, zna se vec
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 avg 2020, 18:59

Justin je napisao/la:
21 avg 2020, 03:24
Fakersovci vec spremaju switch na Warriorse. Jeste, dobit ce Giannisa za panjinu Wigginsa i drugi pick na nikad gorem draftu. :urnebes:
Znalci ostaju znalci :kafa:

Čuj ove koji se trljaju na Wisemana :rol:

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 29 avg 2020, 19:37

SiamoNoi je napisao/la:
29 avg 2020, 18:59
Justin je napisao/la:
21 avg 2020, 03:24
Fakersovci vec spremaju switch na Warriorse. Jeste, dobit ce Giannisa za panjinu Wigginsa i drugi pick na nikad gorem draftu. :urnebes:
Znalci ostaju znalci :kafa:

Čuj ove koji se trljaju na Wisemana :rol:
Wiseman mi djeluje kao igrac koji je dominirao na visinu i snagu protiv slabije konkurencije. Ali ne pratim koledz kosarku bas pa ne bih da ga otpisujem vec. :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 29 avg 2020, 23:22

Wisseman izgleda uopšte nije opcija za GSW, ne uklapa im se nikako u sistem igre i nece biti sigurno biran kao 2 pik
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 30 avg 2020, 01:01

Justin je napisao/la:
29 avg 2020, 19:37
pa ne bih da ga otpisujem vec. :kafa:
Daleko od toga,al lik je nahajpan ko nitko i to traje evo već preko godinu dana.

Warriorsi će uzet vjerojatno Edwardsa ako ga Wolvesi ne uzmu.A lako moguće bi mogli posto ono sto njima treba bas i nije vrijedno prvog picka.Okogie i Culver nisu pokazali da će nešto prebitni bit u budućnosti pa je logično da probaju sa nekim tipa Edwards.Imat će najgoru obranu lige iduce sezone.

A onda Warriorsi mozda uzmu Wisemana,al kako bi ga trejdali.Eto i taj Haliburton se spominje,al ja nesto i ne vidim da će oni tog rookija ostavit u ekipi za iducu sezonu.

Hornetsima treba centar.Bit će zanimljivo vidjet hoće li uzet nešto od dostupnih ili će ići na veći talent.

Bullsi bi mogli Balla ako ga Hornetsi propuste radi centra.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 31 avg 2020, 21:13

jbg...

#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 avg 2020, 21:23

Sasvim logicno.Pokidao ligamente u augustu, a naredna sezona ce najvjerovatnije poceti za Bozic.Bitno je da se decko oporavi.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 31 avg 2020, 22:15

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 01 sep 2020, 12:04

TheChief je napisao/la:
31 avg 2020, 22:15
Žvaljo ubjedljivo najgoru povredu imao , horor pravi ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 sep 2020, 19:33

Clutch je napisao/la:
07 avg 2020, 23:46

Nosioc najbolje odbrane lige je Brook Lopez. Štiti obruč, vrši korekcije i komanduje odbranom u maniru velikog lidera što i jeste postao ovim Bucksima. Preuzimanja kod Bucksa i nema u nekoj većoj mjeri (dakle nebitno je što Lopez ne može preuzimati, mada se ni Giannis ne ističe u dobrom branjenju bekova), niti su nešto puno agresivni na perimetru. Relativno lako ćeš doći do šuta protiv njih iz vana, ali zato u reketu se nećeš dobro provesti. Razlog? Činjenica da timski čine sve da zaustave ulaze ali i Brook Lopez. Za razliku od Giannisa koji je 87. u kontestiranim šutevima, Lopez je 2. u kompletnoj ligi. Dakle iako Bucksi čine sve da ne dopuste šuteve na obruču, on je drugi. To znači da je nenormalno aktivan, uvijek dobro pozicioniran, uključen u akcije protivnika. Sama činjenica da Giannis hvata (nekontestirane) defanzivne skokove s historijskom brojkom dosta govori i o njihovim ulogama. Jedan je tu da pokrije, kontestira i zaustavi sve i svašta, a drugi je tu da bude u blizini obruča i uhvati defanzivni skok.

Vidi ovu reakciju u djeliću sekunde koja je posebno impresivna, a zatim u idućoj situaciji aktivnost, inteligenciju i ruke hobotnice. Čisto na brzinu primjeri sa zadnje utakmice.

Od Giannisa ovakve vrste korekcija ćeš rijetko vidjeti, nego klasično rotiranje, pravovremeno i dobro postavljanje (mada zna ući u probleme s ličnim greškama) i kao što se složišmo, dizajnom situacije koje ga izbacuju u prvi plan. Ne da to nema vrijednost, ima itekakvu, ogromnu, ali jasna je razlika u tome ko je glavna karika i nosioc te odbrane, barem meni.
To je taj post gdje si ti meni kao detaljno sve objasnio o ulozi Lopeza....

Sta ovaj post sadrzi sto ja ne pomenuh u nekoliko postova danas?

Dakle, upravo Lopezova nemogucnost da preuzima na perimetru dovodi do toga da MIL daje dosta otvorenih suteva za 3p i da su tu jako ranjivi.Odmah vidis njegov nedostatak i potpuno je nepojmljivo da igrac koji u danasnjem vremenu nema defanizvnu raznovrsnost bude DPOY. Kazes 2.po broju kontestiranih suteva? Pa logicno jbt.Em se on dobro postavlja, em je game plan da bude u dropu, em druge ekipe nece prestati napadati obruc samo zato sto je neko elitan u zastiti istog.To je osnovni segment kosarkaske igre, koji se ne moze izbaciti, makar pod kosem bio ne znam ti ko.

Da si rekao Giannis nije trebao biti DPOY zbog Simmonsa,Davisa ili Adebaya, dalo bi se raspravljati, ali ti kao neces da guras Simmonsa, jer je "tvoj", pa cemo lakse pucati po tome da je Lopez prvi defanzivac MIL. :roll:

Nadalje, barem znas da ja gledam utakmice i da mi statistika nije sve, ali mi ne mozes reci da je neko u 10oj sezoni naucio igrati odbranu do levela DPOYa! :o , a do juce tacku nije mogao braniti.To nije realno.
Kao sto rekoh, postoji vise razloga zasto je Lopez postao ucinkovit u odbrani (iskustvo, bolje pozicioniranje, game plan ekipe), ali isto tako igra sa covjekom koji mnogo toga pokriva, kojeg napadi gledaju da izbjegnu sto je moguce vise.Sjecam se dobro, jedne sezone je SA statisticki bio defanzivno bolji bez Kawhia, nego s njim na parketu, sto je totalni apsurd.Razlog je bio taj sto su napadi izbjegavali Kawhia i gledali da on sto vise coskari cuvajuci x igraca.Tad defanzivni brojevi ne mogu biti dobri.Koji god to igrac bio.Istu stvar, u manjoj mjeri, rade i Giannisu.Kazem u manjoj, jer je njega lakse skloniti ofanzivno u cosak nego li Kawhia, obzirom da Giannis ne moze cuvati PGove.Otuda vjerovatno i 87.mjesto kontestiranih suteva, koje si pominjao.

Zaista me cudi da ti ovakve stvari ne vidis ili prije da neces da vidis iz nekog razloga.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 01 sep 2020, 23:43

Je li ono Butler coskario i nije ucestvovao prije par godina u napadima jer je Kawhi bio na njemu ili sam fulio igrace, znam dobro da se to desilo u da je bilo igra 4 na 4 da se Kawhi isključi iz defanzive skroz samo da stoji uz njega :mrgreen:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 sep 2020, 02:05

Azpi je napisao/la:
01 sep 2020, 23:43
Je li ono Butler coskario i nije ucestvovao prije par godina u napadima jer je Kawhi bio na njemu ili sam fulio igrace, znam dobro da se to desilo u da je bilo igra 4 na 4 da se Kawhi isključi iz defanzive skroz samo da stoji uz njega :mrgreen:
Ne mogu se ni ja sjetiti ko je tacno bio, ali znam da se to radilo, pa su NBA statisticari govorili kako je odbrana SA, gledakuci tako, bolja bez Kawhia na parketu. :roll:

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 03 sep 2020, 02:50

Herro je igrac kakav Musa zamislja da jes. S kakvim samopuzdanjem igra frajer

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 sep 2020, 08:20

01 sep 2020, 19:33
Clutch je napisao/la:
07 avg 2020, 23:46

Nosioc najbolje odbrane lige je Brook Lopez. Štiti obruč, vrši korekcije i komanduje odbranom u maniru velikog lidera što i jeste postao ovim Bucksima. Preuzimanja kod Bucksa i nema u nekoj većoj mjeri (dakle nebitno je što Lopez ne može preuzimati, mada se ni Giannis ne ističe u dobrom branjenju bekova), niti su nešto puno agresivni na perimetru. Relativno lako ćeš doći do šuta protiv njih iz vana, ali zato u reketu se nećeš dobro provesti. Razlog? Činjenica da timski čine sve da zaustave ulaze ali i Brook Lopez. Za razliku od Giannisa koji je 87. u kontestiranim šutevima, Lopez je 2. u kompletnoj ligi. Dakle iako Bucksi čine sve da ne dopuste šuteve na obruču, on je drugi. To znači da je nenormalno aktivan, uvijek dobro pozicioniran, uključen u akcije protivnika. Sama činjenica da Giannis hvata (nekontestirane) defanzivne skokove s historijskom brojkom dosta govori i o njihovim ulogama. Jedan je tu da pokrije, kontestira i zaustavi sve i svašta, a drugi je tu da bude u blizini obruča i uhvati defanzivni skok.

Vidi ovu reakciju u djeliću sekunde koja je posebno impresivna, a zatim u idućoj situaciji aktivnost, inteligenciju i ruke hobotnice. Čisto na brzinu primjeri sa zadnje utakmice.

Od Giannisa ovakve vrste korekcija ćeš rijetko vidjeti, nego klasično rotiranje, pravovremeno i dobro postavljanje (mada zna ući u probleme s ličnim greškama) i kao što se složišmo, dizajnom situacije koje ga izbacuju u prvi plan. Ne da to nema vrijednost, ima itekakvu, ogromnu, ali jasna je razlika u tome ko je glavna karika i nosioc te odbrane, barem meni.
To je taj post gdje si ti meni kao detaljno sve objasnio o ulozi Lopeza....

Sta ovaj post sadrzi sto ja ne pomenuh u nekoliko postova danas?

Dakle, upravo Lopezova nemogucnost da preuzima na perimetru dovodi do toga da MIL daje dosta otvorenih suteva za 3p i da su tu jako ranjivi.Odmah vidis njegov nedostatak i potpuno je nepojmljivo da igrac koji u danasnjem vremenu nema defanizvnu raznovrsnost bude DPOY. Kazes 2.po broju kontestiranih suteva? Pa logicno jbt.Em se on dobro postavlja, em je game plan da bude u dropu, em druge ekipe nece prestati napadati obruc samo zato sto je neko elitan u zastiti istog.To je osnovni segment kosarkaske igre, koji se ne moze izbaciti, makar pod kosem bio ne znam ti ko.

Da si rekao Giannis nije trebao biti DPOY zbog Simmonsa,Davisa ili Adebaya, dalo bi se raspravljati, ali ti kao neces da guras Simmonsa, jer je "tvoj", pa cemo lakse pucati po tome da je Lopez prvi defanzivac MIL. :roll:

Nadalje, barem znas da ja gledam utakmice i da mi statistika nije sve, ali mi ne mozes reci da je neko u 10oj sezoni naucio igrati odbranu do levela DPOYa! :o , a do juce tacku nije mogao braniti.To nije realno.
Kao sto rekoh, postoji vise razloga zasto je Lopez postao ucinkovit u odbrani (iskustvo, bolje pozicioniranje, game plan ekipe), ali isto tako igra sa covjekom koji mnogo toga pokriva, kojeg napadi gledaju da izbjegnu sto je moguce vise.Sjecam se dobro, jedne sezone je SA statisticki bio defanzivno bolji bez Kawhia, nego s njim na parketu, sto je totalni apsurd.Razlog je bio taj sto su napadi izbjegavali Kawhia i gledali da on sto vise coskari cuvajuci x igraca.Tad defanzivni brojevi ne mogu biti dobri.Koji god to igrac bio.Istu stvar, u manjoj mjeri, rade i Giannisu.Kazem u manjoj, jer je njega lakse skloniti ofanzivno u cosak nego li Kawhia, obzirom da Giannis ne moze cuvati PGove.Otuda vjerovatno i 87.mjesto kontestiranih suteva, koje si pominjao.

Zaista me cudi da ti ovakve stvari ne vidis ili prije da neces da vidis iz nekog razloga.
Simmons i jeste zaslužio DPOY. Nemam ja šta glumiti pristrasnost ili nepristrasnost. Simmons je najbolji defanzivac u NBA. Em je lockdown, em gradi svih 5 pozicija, em je izvrstan playmaker na tom kraju. Ali ako već dajemo igraču iz ekipe koja je igrala najbolju odbranu, što apsolutno razumijem, onda je Brook taj koji je trebao dobiti.

Kawhi i Giannis poređenje :urnebes:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 sep 2020, 08:38

Zabit je napisao/la:
03 sep 2020, 02:50
Herro je igrac kakav Musa zamislja da jes. S kakvim samopuzdanjem igra frajer
Dobra usporedba.

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.