Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

jolicnikola
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la jolicnikola » 30 avg 2020, 16:58

ma ugasiti ovaj sport uopće, sve dosadno i predvidljivo, mislim da je odlaskom Rosberga sport izgubio svaki smisao, a ova sezona, vrhunac Mercedesa i Hamiltona i srozavanje na dno Ferarrija su kulminacija besmislenosti postojanja F1

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 avg 2020, 16:59

McLaren 2007 i 2008 uopšte nije bio bolji i brži od Ferrarija, bukvalno su bili u 5 deka u najgorem slučaju. Pogotovo ne 2008.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 30 avg 2020, 17:00

Hamilton samo iskorištava plodove koje je Mercedes kreirao. Treba i to znati. Isplatilo mu se da pređe u Merc 2012. kada nisu bili konkurentni. F1 je oduvijek bila sport u kojem je bolid uvijek dolazio više do izražaja nego vozač, tkd šta bi bilo kad bi bilo su priče koje se nikad neće desiti vjerovatno.

Po meni po suhoj brzini niko ne može sa Verstappenom. Siguran sam da bi uspio osvojiti WDC u jednakim uvjetima sa Hamiltonom, ali opet te stvari se vjerovatno neće zbiti.

Bilo je vozača (a i sada ih ima) koji su možda i brži od Hamiltona, samo nisu uspjeli kapitalizirati svoje umijeće iz različitih razloga. On je uspio, zato ima 6 titula, 89 pobjeda i preduslov da poobara sve rekorde. Svaka mu čast na svemu, ali će ga kroz budućnost uvijek pratiti priča da je imao mekušca za kolegu i da ga je Rosberg jednom spustio na drugo mjesto u poretku.
"We need to suffer. And we need to fight."

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 avg 2020, 17:00

2007 je bio realno kvalitetniji, 2008 eto necemo uzimati recemo da je Ferrari bio bolji. Kako god obrnes Hamilton ce do kraja sljedece sezone imati 9 puta najbolji bolid, takav luksuz niko nije imao
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 30 avg 2020, 17:03

BosniaBoston je napisao/la:
30 avg 2020, 16:57
AshburtonG je napisao/la:
30 avg 2020, 16:56
BosniaBoston je napisao/la:
30 avg 2020, 16:55

Vettel je 4 sezone imao najjaci bolid, Schumi 5 sezona, Alonso 2, Button 1, Raikkonnen nijednom...

Hamilton:2007,2008,2014,2015,2016,2017,2018,2019,2020

9 punih sezona! Do kraja karijere bar 10 ako ne i vise
2007 i 2008 nije imao ubjedljivo najjaci bolid. Mozda najbrzi, ali najbolji definitivno ne.
Eto te 2 godine cemo uzeti kao 1 sezonu posto je bolid bio malkicu bolji od Ferrarijevog. To je do kraja sljedece sezone 9 sezona, mnogo vise nego ostali u F1 historiji
Necemo uzet kao jednu, jer su to bili ravnopravni bolidi, te je u obje sezone odlucivao bod. Mogle su obje otic u njegove ruke, kao sto su mogle obje otici nekome drugome.

Opet postavljam pitanje. Je li ti ocekujes da on kaze, necu ja u najbolji bolid, jer nisam zasluzio tokom svih ovih godina skoro perfektne voznje bolida, pa me stavite u raspali Ferrari, da se malo ganjam za poene?

Jedan od najboljih vozaca u povijesti, potrefio se u stintu ozbiljne Mercedesove dominacije i to je to. Jedini argument, koji se protiv njega moze koristit je cinjenica da je izgubio titulu protiv Rosberga. I to je labavo, jer mnogi podcjenjuju kvalitet tog covjeka, a i motivaciju s kojom je on vozio protiv Hamiltona. Dokaz tome je i povlacenje, jer je znao da su mu se sve zvijezde poklopile i da nema sanse ni u sljedecih 10 sezona da voze. Malo realnosti ba. Ni meni nije najsimpaticniji lik, medjutim pricat o nekim Leclercima, Russelima i slicnim vozacima druge kategorije je neukusno. ;)

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 30 avg 2020, 17:04

Yebiga nije ovo atletika. Normalno je da će šampion imati najbolji bolid.
"We need to suffer. And we need to fight."

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 30 avg 2020, 17:05

ne bih da vas uvrijedim, ali mislim da svako ko prati današnju Formulu da je teški idiot i mazohista, il su Mercedesovi i Hamiltonovi fanovi (nek uživaju), jbg teško se nje odreći, al možda bi bilo bolje otarasiti se tog sporta do nekih boljih vremena, tu i tamo se dogodi neka dobra trka, al gledanje je odavno teško gubljenje vremena, treba čovjek naći neki pametniji posao u vrijeme održavanja trke

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 avg 2020, 17:07

Ne samo najbolji, već Mercedes već godinama ima daleko najbolji bolid. Imao je Ferrari prije par godina u prvom dijelu sezone tu negdje brzinu sa Mercedesom u prvom dijelu šampionata zbog snage motora koji se ispostavilo je zapravo bio nelegalan. Lik pobijedi i na kraju kao nešto na silu slavi jer je potrebno da se samo vozika u krug i ne pravi prevelike greške. Može čak praviti i male greške kao što radi Bottas i opet ga niko ne može preći.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 30 avg 2020, 17:10

a za Ferrari, mislim da se previše pljuje po njemu, mislim s pravom, prije svega na osnovu imena, tradicije, onoga što znači za F1 (za Formulu nije dobro to što je Ferrari tamo gdje se nalazi, tu Formula najviše gubi, na stranu sva dominacija Mercedesa), a Vettela, pošto je četvorostruki šampion, a u sportu kao i u životu ne živi se od stare slave
Zadnja izmjena: jolicnikola, dana/u 30 avg 2020, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 avg 2020, 17:10

30 avg 2020, 17:03
[
Necemo uzet kao jednu, jer su to bili ravnopravni bolidi, te je u obje sezone odlucivao bod. Mogle su obje otic u njegove ruke, kao sto su mogle obje otici nekome drugome.

Opet postavljam pitanje. Je li ti ocekujes da on kaze, necu ja u najbolji bolid, jer nisam zasluzio tokom svih ovih godina skoro perfektne voznje bolida, pa me stavite u raspali Ferrari, da se malo ganjam za poene?

Jedan od najboljih vozaca u povijesti, potrefio se u stintu ozbiljne Mercedesove dominacije i to je to. Jedini argument, koji se protiv njega moze koristit je cinjenica da je izgubio titulu protiv Rosberga. I to je labavo, jer mnogi podcjenjuju kvalitet tog covjeka, a i motivaciju s kojom je on vozio protiv Hamiltona. Dokaz tome je i povlacenje, jer je znao da su mu se sve zvijezde poklopile i da nema sanse ni u sljedecih 10 sezona da voze. Malo realnosti ba. Ni meni nije najsimpaticniji lik, medjutim pricat o nekim Leclercima, Russelima i slicnim vozacima druge kategorije je neukusno. ;)
2007 je imao najjaci bolid, 2008 ipak ferrari malo bolji. Znaci do sljedece sezone:2007,2014:2015,2016,2017,2018,2019,2020,2021 sve najjace bolide to je 9 puta vise nego bilo ko drugi ubjedljivo.

Da ti odgovorim. Niko ne može osporiti njegove uspjehe koje je zaslužio. Ali je sasvim bezukusno pričati o njegovim rekordima kao isključivi plod vozačkog umijeća. Čovjek je bio tu negdje sa Buttonom dok su bili kolege imali su jednak doprinos McLarenu. Rosberg ga je uzeo 2016 i 2014 je bilo neizvjesno do zadnje utrke. Cak mu je i Bottas parirao sa nekih 20 bodova zaostatka 2017e negdje do Singapura kad mu je bilo jasno rečeno da će biti vodonoša.

Svaki veliki vozač bi uradio ono što je on uradio. Mozda bi imao 5 pobjeda manje ili više ali bi konačni rezultat bio faktički isti. Schumi,Prost,Senna,Vettel,Hakkinen,Raikkonen,Button,Alonso...Da su imali Hamiltonovu sreću i uslove ne bi mogao poreći da bi imali isti broj titula.

Njemu prvenstveno svaka čast na odabiru prelaska u Mercedes i konstantnoj vožnji
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 30 avg 2020, 17:17

Nije imao najjaci bolid. 2007 i 2008 je Ferrari bio konstruktorski prvak. Mi zivimo u 2020, a ni ta sezona nije gotova. Kako ti znas sta ce bit do kraja ove, ili do kraja sljedece?

Niko ne spori da je covjek popusio od Rosberga titulu. I sam sam to spomenuo, kao kontraargument. Nigdje ja nisam spomenuo da je to iskljucivi plod vozackog umijeca, ne stavljaj mi rijeci u usta, koje nisam izgovorio i ne izvrci moje postove, onako kako tebi odgovara, da bi dokazao nesto nedokazivo. Vi tvrdite da je covjek prosjecan vozac, ja kazem da je jedan od boljih u historiji i o tome se prica. Neukusne su usporedbe sa nekim drugorazrednim vozacima, a ne tvrdnja da je covjek top5 vozaca svih vremena, po mnogim parametrima.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 avg 2020, 17:18

30 avg 2020, 17:17
Nije imao najjaci bolid. 2007 i 2008 je Ferrari bio konstruktorski prvak. Mi zivimo u 2020, a ni ta sezona nije gotova. Kako ti znas sta ce bit do kraja ove, ili do kraja sljedece?

Niko ne spori da je covjek popusio od Rosberga titulu. I sam sam to spomenuo, kao kontraargument. Nigdje ja nisam spomenuo da je to iskljucivi plod vozackog umijeca, ne stavljaj mi rijeci u usta, koje nisam izgovorio i ne izvrci moje postove, onako kako tebi odgovara, da bi dokazao nesto nedokazivo. Vi tvrdite da je covjek prosjecan vozac, ja kazem da je jedan od boljih u historiji i o tome se prica. Neukusne su usporedbe sa nekim drugorazrednim vozacima, a ne tvrdnja da je covjek top5 vozaca svih vremena, po mnogim parametrima.
2007 je Mclaren imao najvise bodova ali zbog varanja su im uzeli konstruktorske bodove ;)

Te usporedbe sa Lecom i Russelom jesu neukusne ali Max bi ga mogao uzeti
#Punoljetstvo

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 30 avg 2020, 17:19

Sto ce reci, da nisu bili konstruktorski prvaci na kraju ili?

Max bi bio blizu, kao i Rosberg, ali je previse zelen i dalje. Previse agresivan vozac. Za par godina vrlo moguce, trenutno ne bih rekao.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 avg 2020, 17:24

To je tvoje mišljenje, moje je drugačije ja to poštujem i ni za kog se ne moze reci da je 100% u pravu

P.S Mclaren bi bio konstruktorski prvak za tu godinu da nisu otkrili da su skupljali ferrarijeve podatke i oduzeli im sve bodove. Znaci istovremeno su imali i najbrzi i najsporiji bolid :mrgreen:
#Punoljetstvo

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 avg 2020, 17:28

Eno sad ispade Rosberg neka vozačina. Pa jbt ako mu je Rosberg uzeo titulu šta bi tek onda radio Verstappen u istom bolidu. I ne znam zašto ne bi mogli kao porediti Leclerca kao nekog ko ga može pobijediti? Nije da ga nije pobjeđivao prošle sezone kada je imao imalo konkurentan bolid. Vettel isto od prije 2 sezone recimo, pobijedio bi ga sigurno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 30 avg 2020, 17:31

Ovo samo zabari govore da je sport dosadan..pocnite navijati za Mercedes. :kafa:
Uzivanje je gledati kako Svabi ne mogu nista...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 30 avg 2020, 17:33

Velik si, Luise.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 30 avg 2020, 17:35

slika

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 avg 2020, 17:36

Kuknjavu kako F1 ne valja i kako je dosadna, slusat cemo sve dok Ferari ne bude imao najdominantniji bolid.
Da Ferari ovako dominira, niko se ne bi zalio, nego bi govorio kako je taj i taj vozac, najbolji ikad.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 30 avg 2020, 17:38

“More technology exists in Formula 1, and that’s right on the one hand,“ Briatore said in an interview on “The Insider”, the Italian blog of Betway.

“But on the other, if you want to see the real Formula 1, for me it is the difference between drivers who are gladiators and who are not.

“Theoretically, if all the cars were the same, let’s take for example GP2, I made it together with Bernie Ecclestone and the cars are the same.

“If you give these cars to Hamilton, Alonso, Vettel, Verstappen, the best 7 or 8 drivers, you will see incredible races. When the race ends there would be just a tenth of a second between one and another.

“Yes, technology is important, but technology always leverages the driver’s skill. This is what we have to think about.

“In our time in Formula 1, even in 96/97, the cars were pretty similar, the engines were pretty similar, and then you saw wonderful races.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.