Liverpool FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da li vjerujete u Kloppa i rebuilding?

1. Da
54
53%
2. Ne
47
47%

Ukupno glasova: 101

mirgerr
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la mirgerr » 29 avg 2020, 20:34

StevieG8 je napisao/la:
29 avg 2020, 20:26

Pa Keita ti je na isti fazon, gdje cemo s njim?
Moze komotno nogatrans.
Imace vjerovatno jos ovu sezonu da nesta pokaze i ako opet zakaze mislim da bi ga se moglo rijesiti.
Zasad je on jedna od zescih fula obzirom koliko se novca potrosilo na njega. Ali upravo zbog tog novca ce i imati tu priliku.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 avg 2020, 20:40

mirgerr je napisao/la:
29 avg 2020, 20:34
StevieG8 je napisao/la:

Moze komotno nogatrans.
Imace vjerovatno jos ovu sezonu da nesta pokaze i ako opet zakaze mislim da bi ga se moglo rijesiti.
Zasad je on jedna od zescih fula obzirom koliko se novca potrosilo na njega. Ali upravo zbog tog novca ce i imati tu priliku.
Sve je to divno al mi smo njega platili 60 miliona funti i uz to je 5 godina mlađi od Thiaga.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 29 avg 2020, 20:51

StevieG8 je napisao/la:
29 avg 2020, 20:40
mirgerr je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:

Moze komotno nogatrans.
Sve je to divno al mi smo njega platili 60 miliona funti i uz to je 5 godina mlađi od Thiaga.
Zato i kazem da je fula.
Mislim, kakvu korist imas od njega? Svako malo se zali na neku povredu i ceka se po nekoliko mjeseci da udje u neku formu. Da se razumijemo, i Thiago je sklon povredama, ali je frajer za klasu bolji od Keite. Isto tako, posljednje dvije sezone Thiago uopste nije bio toliko kritican. Prethodne sezone mozda da je propustio pet tekmi radi povreda.

Al kontam sta govoris i dijelim misljenje. Poenta je naci nekog dobrog, mladog veznjaka a koji nece biti sklon povredama jer ovi svi trenutni su kriticni sto se tice toga. Naravno, osim Wijnalduma koji hoce da ide.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 avg 2020, 21:21

Ajd da okrenemo pricu na nesto drugo, onaj Nike kacket koji Klopp nosi izgleda toliko jeftino i ruzno 🤢 vise mi je za baseball ili tako nesto.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 29 avg 2020, 22:06

Jedna klasična pripremna utakmica, samo što se na kraju pobjedniku dodijeli nekakav trofej. Bilo bi lijepo zbog statistike da su osvojili, al' nije da će mi teško pasti ovaj poraz.

Više mi je zasmetala igra, čini mi se da su momci dosta izgubili na motivaciji i oštrini. To je donekle i očekivano s obzirom na dvije velike titule i psihički i fizički napor koji su uložili u zadnje 3 sezone. E upravo zbog toga je ogromna šteta što uprava (vlasnici ili ko već) ne žele/ne mogu obezbijediti pare za kvalitetno osvježavanje ove pomalo iscrpljene ekipe.

Oscilacije mladih igrača su normalne pa me i ne čudi loša igra Williamsa ili Brewsterov promašaj, samo daj Bože zdravlja prvotimcima kako neko od neiskusnih ne bi izgorio jer ga se mora gurnuti u vatru.

I dalje smo top3 u EPL (top2 dok se Chelsea ne uigra) i od šampiona moraš očekivati borbu za titulu bez obzira što će ove sezone biti mnogo teže nego prošle.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 avg 2020, 22:09

slika

I dalje bitniji od CS-a :kafa: :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 avg 2020, 22:10

Otelo je napisao/la:
29 avg 2020, 22:09
slika

I dalje bitniji od CS-a :kafa: :kafa:
Kad vidim ove dresove pa se sjetim 17/18 :ljepota: kakav smo tad fudbal igrali, Zeljko vracaj se sve ti je oprosteno.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 29 avg 2020, 23:50

mirgerr je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:

Moze komotno nogatrans.
Dobro on jeste fula i povrede su ga itekako usporile, ovakvih tekmi kao dns cemo se nagledati u eplu gdje cemo imati 70% posjed

Tiago hendo ispred njih keita vjerujem da bi bez problema otkljucavali ovakve protivnike.

FAB na CB vratis, radije njega zrtvovati nego gledat loptu u nogama kod panjcuge gomeza.

Mi smo ovakve tekme prije lagano rjesavali kad je matip bio u prvoj jer lik ima iznadprosjecan pas za stopera, dns ona budala gomez sve pogresno radi

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 30 avg 2020, 00:22

Biće to puno bolje kad se vrati TAA, Matip je osim dodavanja znao sasvim solidno probiti prvu liniju pressinga i iznijet loptu sa svojim dugim žirafa nogama :kafa:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 30 avg 2020, 01:05

StevieG8 je napisao/la:
30 avg 2020, 00:22
Biće to puno bolje kad se vrati TAA, Matip je osim dodavanja znao sasvim solidno probiti prvu liniju pressinga i iznijet loptu sa svojim dugim žirafa nogama :kafa:
Ma realno ovo danas je bila prijateljska utakmica, ali budimo realni vama su falila dva igraca(Hendo i Trent), Arsenalu je falilo pola ekipe i niste nas uspjeli nadigrati bez obzira sto se igralo za miki maus trofej, to je vec opasan problem za Liverpol, imajuci u vidu da ste nas u zadnje vrijeme dobro punili :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 30 avg 2020, 01:18

topnik1 je napisao/la:
30 avg 2020, 01:05
StevieG8 je napisao/la:
Ma realno ovo danas je bila prijateljska utakmica, ali budimo realni vama su falila dva igraca(Hendo i Trent), Arsenalu je falilo pola ekipe i niste nas uspjeli nadigrati bez obzira sto se igralo za miki maus trofej, to je vec opasan problem za Liverpol, imajuci u vidu da ste nas u zadnje vrijeme dobro punili :mrgreen:
Ne znam sta da ti kazem, niko ovdje nije pretjerano optimistican s obzirom na situaciju. Ekipa je potrošena i fizički i psihički, osvojilo se sve sem miki maus kupova a kakve dvije sezone su se odradile u EPL to niko od nas nije mogao očekivati prije 3 godine. Uz sve to core ekipe ne postaje mlađi, stil je pomalo pročitan a potrebnih osvježenja ni na vidiku :silent: dodaj tome krnjavu predsezonu i haos zbog korone dobijes ovo.

Svaka ekipa kad tad dostigne zenit a zna se šta ide nakon toga osim ako ti trener nije Ferguson koji može da napravi 3-4 smjene generacija i da ostane jednako uspješan. Mene samo boli što uprava ne želi da podrži Kloppa koji je trenutno ako ne najbolji onda u bar top 3 trenera svijeta, takav se ne mijenja preko noći.

Vama svaka čast ali se ne bih previše zavaravao pogotovo ako ostanete bez Aubameyanga, grčevita borba za top 4 u svakom slučaju.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 30 avg 2020, 01:22

Unpopular opinion: Ja bih prodao jednog od Salaha ili Manea i pare spiskao tipa na Sancha. Cisto radi tog osvjezenja. Uz dolazak Thiaga normalno.

Puno je tri sezone sa istim coreom uz vec osvojene 2 najvaznije titule.

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 30 avg 2020, 02:00

Finn je napisao/la:
30 avg 2020, 01:22
Unpopular opinion: Ja bih prodao jednog od Salaha ili Manea i pare spiskao tipa na Sancha. Cisto radi tog osvjezenja. Uz dolazak Thiaga normalno.

Puno je tri sezone sa istim coreom uz vec osvojene 2 najvaznije titule.
Slicno razmisljam, samo bi Mbappe bio prioritet, a Sancho neka druga varijanta ako ne uspije sa Kylianom. :D

Spamm

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 30 avg 2020, 02:01

StevieG8 je napisao/la:
30 avg 2020, 01:18
topnik1 je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:
Ne znam sta da ti kazem, niko ovdje nije pretjerano optimistican s obzirom na situaciju. Ekipa je potrošena i fizički i psihički, osvojilo se sve sem miki maus kupova a kakve dvije sezone su se odradile u EPL to niko od nas nije mogao očekivati prije 3 godine. Uz sve to core ekipe ne postaje mlađi, stil je pomalo pročitan a potrebnih osvježenja ni na vidiku :silent: dodaj tome krnjavu predsezonu i haos zbog korone dobijes ovo.

Svaka ekipa kad tad dostigne zenit a zna se šta ide nakon toga osim ako ti trener nije Ferguson koji može da napravi 3-4 smjene generacija i da ostane jednako uspješan. Mene samo boli što uprava ne želi da podrži Kloppa koji je trenutno ako ne najbolji onda u bar top 3 trenera svijeta, takav se ne mijenja preko noći.

Vama svaka čast ali se ne bih previše zavaravao pogotovo ako ostanete bez Aubameyanga, grčevita borba za top 4 u svakom slučaju.
Ma nama je svakako grcevita borba za top 4,ali eto raduje Arteta donio nam je neku cvrstinu i djeluje da zna kako igrati protiv jaceg protivnika, nadat se boljim danima, ali opet ako se ne pojaca vezni red yebaji ga, a mislim da ce Liverpul opet doci na svoje ovo je bila vise prijateljska utakmica i nije pokazatelj neke snage, vidjet cemo u 3.kolu koliko mozemo, jasno je da bi nama tada apsolutno odgovarao ovaj danasnji rezultat, vama svakako nebi jer ste navikli da nas palijate u zadnje vrijeme :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 30 avg 2020, 02:11

topnik1 je napisao/la:
30 avg 2020, 02:01
StevieG8 je napisao/la:
30 avg 2020, 01:18
topnik1 je napisao/la:

Ma nama je svakako grcevita borba za top 4,ali eto raduje Arteta donio nam je neku cvrstinu i djeluje da zna kako igrati protiv jaceg protivnika, nadat se boljim danima, ali opet ako se ne pojaca vezni red yebaji ga, a mislim da ce Liverpul opet doci na svoje ovo je bila vise prijateljska utakmica i nije pokazatelj neke snage, vidjet cemo u 3.kolu koliko mozemo, jasno je da bi nama tada apsolutno odgovarao ovaj danasnji rezultat, vama svakako nebi jer ste navikli da nas palijate u zadnje vrijeme :mrgreen:
Falit ce mi utakmice protiv Arsenala sa Mustafiem i Sokratisom nazad :plac:

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 30 avg 2020, 13:47

Nesto kontam maloprije, Arsenal na Wembleyu haman domacin, ne znam kad su zadnji put tamo zijanili.
S druge strane Liverpool...

Jucerasnja utakmica, remi i poraz na penale.
Proslogodisnja sa Cityem, takodjer remi i poraz na penale.
18/19, gostovanje Spursima u ligi, pobjeda 1-2.
17/18, takodjer gostovanje Spursima i onaj tezak poraz 4-1. Taj poraz recimo i nije toliko los obzirom da je dosta prodrmao samog Kloppa i klub, i za mene on predstavlja jednu prekretnicu nakon koje se poceo stvarati neki novi Liverpool.
15/16, finale Liga kupa, remi sa Cityem i poraz na penale.
14/15, polufinale FA kupa, poraz od Ville 2-1.
U sezoni 11/12 se igralo cak u tri navrata na Wembleyu. Prvo finale Liga kupa protiv Cardiffa i pobjeda na penale, a kasnije u okviru FA kupa pobjeda u polufinalu protiv Evertona i poraz od Chelsea u finalu.

Cak pet utakmica za trofej od kojih je cetiri otislo na penale. Eh sad, ili se ne zna igrati na Wembleyu, ili se ne znaju dobijati penali :mrgreen:
Sve u svemu, tanka izdanja na Webleyu.

Spamm

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 31 avg 2020, 01:48

Izvinjavam se na upadu,ne mogu da vjerujem da Klopp nije osvjetio ekipu,pa jbg valja istim igracima pronaci motivaciju kad su sve osvojili zadnje 2 sezone...bas me to cudi od Kloppa :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 31 avg 2020, 03:22

delinjo je napisao/la:
31 avg 2020, 01:48
Izvinjavam se na upadu,ne mogu da vjerujem da Klopp nije osvjetio ekipu,pa jbg valja istim igracima pronaci motivaciju kad su sve osvojili zadnje 2 sezone...bas me to cudi od Kloppa :D
Nema para, krava sve pojela

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 31 avg 2020, 11:42

Sinoc je na BBC2 bio dokumentarac Liverpool FC: The 30 year wait.
Documentary examining the story of Liverpool’s quest to return to the top of English football by winning the Premier League. It is a revealing insight into why the club fell away after their domination of football in the 80s - how the club’s identity was shaped by both the tragedies of Heysel and Hillsborough, the struggle to keep up with the rapidly changing world of football, and the Jurgen Klopp revolution that has returned them back to the summit of the game.

Narrated by Liverpool fan Jason Isaacs, this is a story told by the people who shaped the club we see today, including contributions from managers Jurgen Klopp, Rafa Benitez, Roy Evans, Gerard Houllier and Brendan Rodgers, chief executives Rick Parry and Ian Ayre, key players in Liverpool’s history, including Mohamed Salah, Jordan Henderson, Virgil Van Dijk, Robbie Fowler, John Barnes and Michael Owen, and the man who revolutionised the club, owner John Henry.
Mozete ga pogledati na ovom linku: https://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/m ... 0year-wait uz onaj Hola free VPN na chromeu, a cak mislim da je i na rarbg-u vec izasao torrent.

Evo nasao sam nekoliko linkova

Spamm

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 avg 2020, 14:41

Dajemo 25 miliona za Thiaga, ovi hoć 30. Da li može kakva akcija da se organizira, svi po funtu i da se skupi?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.