Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Da bi nastupio za Švabe, moro je promijenit sportsko. Znači gotovo.
Zar nije to Kovac vec uradio, kad se odlucio za Srbiju? Ili je samo govorio da ce uraditi, a fakticki nije pa je sad opet u u21 kod nas? Mislim ako momak ne zeli za nas ok, nego me onako interesovalo kakav je status sa njim i kakva su pravila.
Mislim da je Kovač nastupio za Srbiju , pa se onda nešto zakačio s njima i prešo u našu mladu.
Prilikom tog prelaska je promijenio sportsko i više nije mogo nazad u Srbiju kad je htio.
Meni nije jasna situacija tog roberta volodera nikako. Ne poznajem lika, ali on je rodjen u Njemackoj. Znaci po nekoj logici trebalo bi da ima sportsko njemacko državljanstvo. Bosansko je dobio vjerovatno od roditelja i zaigrao za nas iako ne voli Bosnu u mladjim kategorijama. Onda je poslije zaigrao za njemce.
Mnogo je glup taj lik svakako kad je i pomislio da moze imati sanse u budućnosti da igra za njemce. Ono ekstra glup. U svakom slucaju ocito ga bosna ni sekunde ne privlaci.
A mozda vaze malo drugacija pravila u nizim kategorijama.
Mnogo je glup taj lik svakako kad je i pomislio da moze imati sanse u budućnosti da igra za njemce. Ono ekstra glup. U svakom slucaju ocito ga bosna ni sekunde ne privlaci.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Taj voloder moze jos igrati za BiH. Igrao je za njemce samo prijateljske tako da nije morao do sada mjenjati savez.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Čudan je taj Voloder, negdje sam pročitao da će možda igrati za Hrvatsku a možda i Bosnu, momak jednostavno ne zna gdje udara. I ovaj Kovač je nejasan, dobio je poziv, jel se izjasnio hoće li igrati?
Do kad će se cirkusanti iz saveza sramotiti?
Do kad će se cirkusanti iz saveza sramotiti?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Zašto se uopšte piše o njemu, nije ni među 10 potencijalnih stopera A tima BiH?

Sportsko državljanstvo se stiče, kad nastupiš za neku reprezentativnu selekciju jedne države. Mislim da treba bit takmičarska tekma, ali nisam siguran.DeeWa je napisao/la: ↑29 avg 2020, 20:37Meni nije jasna situacija tog roberta volodera nikako. Ne poznajem lika, ali on je rodjen u Njemackoj. Znaci po nekoj logici trebalo bi da ima sportsko njemacko državljanstvo. Bosansko je dobio vjerovatno od roditelja i zaigrao za nas iako ne voli Bosnu u mladjim kategorijama. Onda je poslije zaigrao za njemce.
Tad te FIFA registruje ko " fudbalskog državljana" te zemlje i nakon toga imaš pravo samo jednom promijenit sportsko državljanstvo.
Naravno, podrazumijeva se da moraš imati pasoš i ispunit uslove koji ti daju pravo nastupa za neku zemlju.
Voloder je rođeni Švabo, ali je imo naš pasoš i uslove da nastupa za BiH. Nastupo je za bh U17, u19 i bio registrovan ko bh "fudbalski državljanin".
Onda je odlučio da promijeni sportsko državljanstvo i nastupa za Švabe.
Jer je sa 19 godina u prvom timu njemačkog bundesligaša? 

Mislim da, ako si već registrovan ko igrač jedne zemlje, moraš promijenit sportsko da bi nastupio i u prijateljskim.
nisam siguran, ali čisto sumnjam da bi Švabe kretale u tu priču bez promjene sportskog. Čak i ako može igrati prijateljske.
Ma taj voloder vjerovatno ko i simunovic ne osjeca nista prema bosni i svejedno mu je pa je htio barem nesto probati u mladjim selekcijama. To mi je jedino logicno objasnjenje.
Mimo toga jedino objasnjenje bi bilo da je rijetko glup lik ako je mislio da ce ikada zaigrati za seniore njemacke. Da je iole pametan mogao je svakako nastaviti igrati kod nas u mladjim kategorijama dok ne vidi da li ce biti kvalitet pa tek onda presaltati se u njemce. Ali ocito nije.
Mimo toga jedino objasnjenje bi bilo da je rijetko glup lik ako je mislio da ce ikada zaigrati za seniore njemacke. Da je iole pametan mogao je svakako nastaviti igrati kod nas u mladjim kategorijama dok ne vidi da li ce biti kvalitet pa tek onda presaltati se u njemce. Ali ocito nije.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač HNK Hajduk pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus
Neko od dvojca Mujakic -Todorovic je pokupio izgleda,nema ni jednog u rosteru za utakmicu a navijaci u komentarima govore da je Todorovic pa sad

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Reklo bi se da je fasovao koronu ili na moru, ili u diskoteci. 

Ja cu vama objasniti zakon i situaciju od Roberta Volodera! Po zakonu smiješ ako si ispod u21 dva puta mijenati športsko drzavljanstvo. Ako si prešao u21 onda samo jednom imaš pravo da promijeniš športsko drzavljanstvo. Jozo Šimunovic je bio jedan slucaj i nije više mogao promjeniti športsko drzavljanstvo. Drugi slucaje su bili Drazen Lazic, Stjepan Radeljic i Stefan Kovac. Kovac i Radeljic su prvo nastupali za BiH. Onda su se odlucili za Srbiju i Hrvatsku da igraju, pa poslje su dobili nogu od njih, a kasnje su se vratili u BiH. Dva puta su mogli promjeniti proceduru takodje i za Drazena Lazica koji je prvo nastupao za Holandiju u17, kasnje za Srbiju u19 i na kraju za BiH u21. Sto tice Volodera, on je rodjen i odrasto u Njemackoj. Njegovi roditelji su Hrvati iz BiH i njegova prva odluka je bila Hrvatska! Nakon što je dobio nogu od Hrvati odlucio se za BiH gdje je nastupao za BiH u17 na EP i za U19. Pa poslje su vidili Njemci su o njemu potencijala i pitali su ga, da li uopste ima zelju da zaigra za Njemacku. Sigurno je razgovarao za roditeljima i odlucio se za Njemacku. Po svemu je to za njega najbolje rješenje. On je za nas zauvijek izgubljen.
Da vama bude sve jasno za Becir Omeragic, nije još prihvatio poziv kako imam informaciju od neki osoba. Razlog zašto je otac tako reagovo je, da ne bude mediski pritisak prema Beciru jer je trenutno u lošem stanju zbog toga, neki dan je postao 18 godina i vec ima velku odgovornost. On je dobio poziv sto ne mora odma znaciti da ce uopste otici na okuplanje. Moguce da ce ko Hajrovic u zadni trenutak odbiti poziv ko zna. Ovaj Romeo Mitrovic je obicna **** i jedini razlog zašto je menadzer od Becira je jednostavno takav da je isti menadzer od njegovog brata Nedima! Kada njegov brat u Tuzlu City igrao preporucio mu jedna osoba tamo da mu bude Romeo menadzer. Prija bi Adisa Husarica preporucio nego ovog panja! Nema na svijetu gorji medji od nas. Kakavi su to amateri koji odma pisaju da je izgubljen. Misimovic za sad nije ništa puno rekao osim što je iznenadjen i ništa više. On je tek izgubljen ako se pojavi na okuplanje i ako debitova za Svicarsku. Zato se nije oglasio jer nije definitivno dao odluku!
Imam još jedan edit jel iko od vas prati ovog malog Azura Mahmica? Debitovao za 16 godina za Celik u BH Premijer Ligu i vec za 17 godina je standardan u Mladost Doboj-Kakanj. Trenutno je pruzio dobre tekme protiv Zelje i Olimpika. Ja o njemu vidim velku budunosti! Trebali mu dati velku paznju jer ce biti nesto velko!
Da vama bude sve jasno za Becir Omeragic, nije još prihvatio poziv kako imam informaciju od neki osoba. Razlog zašto je otac tako reagovo je, da ne bude mediski pritisak prema Beciru jer je trenutno u lošem stanju zbog toga, neki dan je postao 18 godina i vec ima velku odgovornost. On je dobio poziv sto ne mora odma znaciti da ce uopste otici na okuplanje. Moguce da ce ko Hajrovic u zadni trenutak odbiti poziv ko zna. Ovaj Romeo Mitrovic je obicna **** i jedini razlog zašto je menadzer od Becira je jednostavno takav da je isti menadzer od njegovog brata Nedima! Kada njegov brat u Tuzlu City igrao preporucio mu jedna osoba tamo da mu bude Romeo menadzer. Prija bi Adisa Husarica preporucio nego ovog panja! Nema na svijetu gorji medji od nas. Kakavi su to amateri koji odma pisaju da je izgubljen. Misimovic za sad nije ništa puno rekao osim što je iznenadjen i ništa više. On je tek izgubljen ako se pojavi na okuplanje i ako debitova za Svicarsku. Zato se nije oglasio jer nije definitivno dao odluku!
Imam još jedan edit jel iko od vas prati ovog malog Azura Mahmica? Debitovao za 16 godina za Celik u BH Premijer Ligu i vec za 17 godina je standardan u Mladost Doboj-Kakanj. Trenutno je pruzio dobre tekme protiv Zelje i Olimpika. Ja o njemu vidim velku budunosti! Trebali mu dati velku paznju jer ce biti nesto velko!
-
- Kontakt:
Gledam ovog Cipetica veceras na Tusnju i mogu reci da smo dobili veliko pojacanje 

MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Amar Beganovic koji je vec za 20 godina kapiten u Slobodi je zasluzio poziv za A reprezentaciju umjesto ovog amatera! Advan Kadusic takodje trebao biti ispred njega! Smiješno da nema u mladu reprezentaciju mijesto za Melvina Osmica iz Veleza, ali zato ima mijesta za anti talenati Adrian Leon Barišic ili Rijad Sadiku.... Zbog ovakve nepravde oko mlade selekcije kvari se omladina u BiH. Glavni problemi du menadzerski lobi i nacionalni kljuc. Smiješno da bude jedan Filip Dujmovic izostavljen zbog Adnana Kanurica, zato sto mora jedan Katolik, Pravoslavac i Musliman biti medju 3 golmani... A trenutno je bolji od sva tri golmana!Wandelanoite je napisao/la: ↑30 avg 2020, 00:39Gledam ovog Cipetica veceras na Tusnju i mogu reci da smo dobili veliko pojacanje![]()
Sta se ono desava na instagramu malog sipca beqira. Zadnji pola sata sve neki azijati komentarisu 
A na onoj zadnjoj slici sto je postavio izbrisao sve komentare

A na onoj zadnjoj slici sto je postavio izbrisao sve komentare

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Igrac sa 19 godina koji je clan kluba iz prve Bundeslige, je vrijedno notirati i pratiti. Niko ne misli da je zasluzio poziv bazirano na tome, ali fino je znati da postoji takav igrac, i pratiti u slucaju da bude biljezio neke nastupe. Onda bi definitivno postao interesantan u kontekstu A reprezentacije. Dalje me interesovalo njegov status posto mi je cudno bilo mijenjanje tolikih reprezentacija, a nisam znao sta je njegova prica, i do cega je to tako, i sta je moguce po pravilima. Volodera ima ne samo Hrvata iz BiH nego isto drugih nacionalnosti, a nisam ni znao sta stoji iza njegove odluke. Fakticki se ispostavilo da je bosnaski hrvat, porijeklom iz Travnika, kojem je bio prioritet Hrvatska reprezentacija. Kad se tu nije dokazao presao je za BiH, i onda je nekako Njemacka vidila potencijal u njemu i osigurala ga. Igranje za BiH bi bilo igranje cisto radi interesa i nista vise od toga.
Ja sam bio ubijeđen da je Voloder Bošnjak.
Svi deru volove.
Svi deru volove.