FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Hordanjezla1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 29 avg 2020, 16:51

Klub zadugo nece biti samoodrziv jer se prave minusi godisnji od 4 miliona koje vlasnik mora da pokrije .

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 29 avg 2020, 16:51

Pitaristok je napisao/la:
29 avg 2020, 16:24
forza_juve je napisao/la:
29 avg 2020, 15:57
MortemHz je napisao/la:
29 avg 2020, 15:54

Kada grad i država budu ulagali 25% onoga što ulažu u Dinamo. Onda tek dolazi jačina lige koji su direktno oni napravili europskim iskoracima i slično.
Da da slazem se s tim, onako okvirno pitam za misljenje kada bi nama tako moglo svanuti. Za onoliko Sarajevo u BiH je sramota sto izdvajaju za FKS. Dadnu ono sto bas moraju dati.
Dzaba ti ulaganja ako su treneri u akademiji, kao sto je sad, nako...
Koliko dinamo ima igraca pod Ugovorom? Mnogo, mnogo vise nego mi. Prodaje li ih sve za te basnoslovne pare? Ne mnogo njih i ne znamo ode za dž! E sad o ovima za koje uzmu lovu: kao prvo Dinamo ima direktan prolaz svojim igracima u vise reprezentacija to su ostvarili lukrativnim nacinom, Tako su igracima pumpali cijenu i konkretno nekima preko broj a nastupa u reprezentaciji omogucili da se mogu prodati u Englesku, pod 2 hrvatska je u eu pa igraci nisu stranci u evropskim ligama I ono najvaznije mamic je rizikovao uvalio pare poslije igranja lige za opstanak i imao srece napravio rezultat i ostalo je historija. Tek poslije je dosao regionalni scouting I scouting po juznoj americi.I Nemojmo mastati o drzavnim parama toga Kod nas nece biti.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 29 avg 2020, 17:10

Hordanjezla1987 je napisao/la:
29 avg 2020, 16:51
Klub zadugo nece biti samoodrziv jer se prave minusi godisnji od 4 miliona koje vlasnik mora da pokrije .
Porez na platu je 70%
Plate su 6.5 mil.
Znaci mi na porez dajemo cirka 2 mil. Mozda sam lose sracunao. Dakle vec tu da je normalna drzava bi milion manje davali ili milion i po.

Pa onda da imas pomoc drzave kantona i opstine kao dinamo hajduk etc...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 avg 2020, 17:32

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 avg 2020, 16:27
bordobijeli je napisao/la:
29 avg 2020, 16:13
Na forumu a i opcenito najvise nemira i zablude unose ovi sto misle da imamo ogromne novce a nismo sposobni dovesti "kapitalce"
Trenutno nasa realnost je trener do 10 000 mjesecno, igraci isto tako. Zato se i dovode Fanimo, Milicevic, Pejovic, Zinedin . A onda covjek napise nije zadovoljan ocekuje vise ulaganja, onda ovi sto prizivaju top pojacanja napadnu ga sto hoce vise ulaganja i da je neprijatelj kluba. A oni svaki dan traze pojacanja
Igraci do 10.000?
Ok, ako ti tako kazes..
Ima ih par koji imaju vise, vecina je oko te cifre i manje.
Koliko ti misliš da imaju ??

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 avg 2020, 17:39

29 avg 2020, 17:32
29 avg 2020, 16:27
29 avg 2020, 16:13
Na forumu a i opcenito najvise nemira i zablude unose ovi sto misle da imamo ogromne novce a nismo sposobni dovesti "kapitalce"
Trenutno nasa realnost je trener do 10 000 mjesecno, igraci isto tako. Zato se i dovode Fanimo, Milicevic, Pejovic, Zinedin . A onda covjek napise nije zadovoljan ocekuje vise ulaganja, onda ovi sto prizivaju top pojacanja napadnu ga sto hoce vise ulaganja i da je neprijatelj kluba. A oni svaki dan traze pojacanja
Igraci do 10.000?
Ok, ako ti tako kazes..
Ima ih par koji imaju vise, vecina je oko te cifre i manje.
Koliko ti misliš da imaju ??
Ne bi javno, jer ovdje nije mjesto da se prica o tome..
Husref je imao vise od toga, ne bi cifru, ali nadji na klixu vijest iz juna prosle godine..
Pisao je i sc.sport za platu Susica, mozes i to naci...
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 avg 2020, 17:45

Imate fin. Izvjestaj

Podjelite budzet za plate na broj zaposlenih, da imate otprilike ideju

Akademci imaju 500 i 1000 u Akademiji, kome se produzi u seniorima malo se to poboljsa ali ne previse, plafon 2x ili 3x...
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 29 avg 2020, 17:46, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 29 avg 2020, 17:45

Pantelija je napisao/la:
29 avg 2020, 17:10
Hordanjezla1987 je napisao/la:
29 avg 2020, 16:51
Porez na platu je 70%
Plate su 6.5 mil.
Znaci mi na porez dajemo cirka 2 mil. Mozda sam lose sracunao. Dakle vec tu da je normalna drzava bi milion manje davali ili milion i po.

Pa onda da imas pomoc drzave kantona i opstine kao dinamo hajduk etc...
U ovakoj nepostenoj drzavi i ligi mi idemo da bude sve po pravilima ,gdje vecina lige prijavljuje minimalce ,Zrinjski to radi 15 godina i zbog jakog politickog lobija nikada to im nece doci na naplatu .
Meni je drago sto tako radimo ali je i nepravedno davati tolike pare drzavi koju boli k.za tebe i kad vidim sta rade zrinjski siroki tuzla siti i ostali ..
Mi imamo vlasnika i investitora sto nema Dinamo i Hajduk ,mi bi taj minus mogli pokriti i sami da akademija radi kako treba i da svake godine imamo bar dva eksponata za prodati za pristojnu svotu novca ,ali to dole je totalno zakazalo rezultati ove godine mladjih kategorija pokazuju da to ide silaznom putanjom .
I na kraju ljudi iz vrha kluba trebaju zapeti malo vise oko tog novca i na sve nacine naci ga da se to pokrije da ne mora covjek svake godine 4 miliona pokrivati ,ne cekati da sve dobiju na ruke ,npr ta 4 miliona je bolje sada u stadion uloziti ....

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 avg 2020, 17:46

GIS Husref u prvoj sezoni imao manje od 10 000, poslje duple povecano mislim na 13 000 i bio jedan od najplacenih, mozda 3-4 igraca da su vise ili na toj cifri. Osim je javno rekao da mu je 8000 plata.
Super su ovo novci za BIH al za beqiraja, Hajrovica i slicne nije dovoljno. A da ne spominjem sto su nekad spominjali keka, bjelicu pa ti nece ni da pricaju bez 80 000 mjesecno. Ponavljam stabilni smo, klub dobro radi al nismo još na nivou da dovodimo imena koja ste ovdje licitirali, ne sto hadzija ne zna nego sto nema za to šoldi.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 avg 2020, 17:50

29 avg 2020, 17:46
GIS Husref u prvoj sezoni imao manje od 10 000, poslje duple povecano mislim na 13 000 i bio jedan od najplacenih, mozda 3-4 igraca da su vise ili na toj cifri. Osim je javno rekao da mu je 8000 plata.
Super su ovo novci za BIH al za beqiraja, Hajrovica i slicne nije dovoljno. A da ne spominjem sto su nekad spominjali keka, bjelicu pa ti nece ni da pricaju bez 80 000 mjesecno. Ponavljam stabilni smo, klub dobro radi al nismo još na nivou da dovodimo imena koja ste ovdje licitirali, ne sto hadzija ne zna nego sto nema za to šoldi.
Husref je imao vise od toga i to bez ikakvih bonusa(govorim za novi ugovor), a uz bonuse je imao svotu koju nigdje u BiH ne bi imao(osim mozda u sisa city)
Znas li kolika je Susicu plata?Oremusu ?
Takodjer, ti ovdje ubrajas Milicevica kao prosjek igrca, a vjeruj da je za nase uslove kapitalac..pa momak ima dosta utakmica odigranih u Seriji B, a cak 2-3 i u Seriji A

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 avg 2020, 17:56

29 avg 2020, 17:50
29 avg 2020, 17:46
Husref je imao vise od toga i to bez ikakvih bonusa(govorim za novi ugovor), a uz bonuse je imao svotu koju nigdje u BiH ne bi imao(osim mozda u sisa city)
Znas li kolika je Susicu plata?Oremusu ?
Takodjer, ti ovdje ubrajas Milicevica kao prosjek igrca, a vjeruj da je za nase uslove kapitalac..pa momak ima dosta utakmica odigranih u Seriji B, a cak 2-3 i u Seriji A
Meni je Milicevic top, uopšte me nije briga kolika mu je plata, momak igra vrhunski. Juce sam pisao da od dolazaka investitora imamo 5 trofeja u pet godina sto znaci da se dobro radi. Ovo vise pisem sto vama zine guzica pa da vam je i beqiraja i beka vrhunskog pa kad bi i to doveli onda bi rekli još jedan stoper i uvijek tako. Radi se odlicno koliko para toliko muzike, vi pricom da ima para koliko hoces stvorite atmosferu da moramo sve derati po3_4 razlike.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 avg 2020, 18:05

Kako je samo teško igrati, kada ekipa igra bunker i ide na kontre. Evo gledam Liverpul, džaba igrači nema prolaza. Nikakvo čudo, kada mi igramo. :(

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 29 avg 2020, 18:10

Ja sam bio razočaran kad smo doveli Miličevića iz razloga što je imao prethodno tešku povredu i nije baš dugo igrao i mislio sam da će biti baš promašaj ali hvala Bogu, momak ovih zadnjih par utakmica igra i više nego solidno što je za pohvalu i ovo drugi put ponavljam, ništa mi draže nema kad nekog "popljujem" a igrač me popiša, samo da tako nastavi, što mu od srca želim. Isto je bilo i za Tatara :D Sad je red na Zinedina.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 avg 2020, 18:12

BordoSarajevo je napisao/la:
29 avg 2020, 18:10
Ja sam bio razočaran kad smo doveli Miličevića iz razloga što je imao prethodno tešku povredu i nije baš dugo igrao i mislio sam da će biti baš promašaj ali hvala Bogu, momak ovih zadnjih par utakmica igra i više nego odlično što je za pohvalu i ovo drugi put ponavljam, ništa mi držae nema kad nekog "popljujem" a igrač me popiša, samo da tako nastavi, što mu od srca želim. Isto je bilo i za Tatara :D Sad je red na Zinedina.
Popljuj i kad dodje novi igrac, donosis nam srecu :mrgreen:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 29 avg 2020, 18:13

Lelic slobodan :kafa:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 29 avg 2020, 18:13

29 avg 2020, 18:12
BordoSarajevo je napisao/la:
29 avg 2020, 18:10
Ja sam bio razočaran kad smo doveli Miličevića iz razloga što je imao prethodno tešku povredu i nije baš dugo igrao i mislio sam da će biti baš promašaj ali hvala Bogu, momak ovih zadnjih par utakmica igra i više nego odlično što je za pohvalu i ovo drugi put ponavljam, ništa mi držae nema kad nekog "popljujem" a igrač me popiša, samo da tako nastavi, što mu od srca želim. Isto je bilo i za Tatara :D Sad je red na Zinedina.
Popljuj i kad dodje novi igrac, donosis nam srecu :mrgreen:
Pejović je teška fula.
Citirajte me.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 29 avg 2020, 18:16

Milicevic- Serbecic je odlican stoperski par, samo da ne bude kakvih povreda.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 29 avg 2020, 18:37

Kovačević, Hodžić, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Pejović, Velkoski, Fanimo, Tatar i Ahmetović.Mislim da je ovo najboljih 11 sa Radnik.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 29 avg 2020, 18:47

Historicar je napisao/la:
29 avg 2020, 18:37
Kovačević, Hodžić, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Pejović, Velkoski, Fanimo, Tatar i Ahmetović.Mislim da je ovo najboljih 11 sa Radnik.
krle kako je izgledao protiv veleža nije više ni za dvije minute u overtime-u kad vodimo

VVVBK

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 29 avg 2020, 18:51

Ne uzme li Vinko 3 boda dole, nek se ne vraca.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 avg 2020, 19:04

mirzatele je napisao/la:
29 avg 2020, 18:16
Milicevic- Serbecic je odlican stoperski par, samo da ne bude kakvih povreda.
Meni je Miličević jako jako dobar igrač. Pozitivno me iznenadio. Ono što mi se najviše kod njega sviđa je pas i distribucija lopte, fantastičan je po tom pitanju. A što kažeš Šerba i on su se našli, odgovaraju jedan drugome. Da bar imamo još kakvog normalnog beka, odbrana bi beton bila.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.