FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Ahmoveliki
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ahmoveliki » 29 avg 2020, 15:37

N.Jelavic ode u Lokomotivu, a F.Macheda ode u C.Z
bas me interesuje kakav ce biti njihov ucinak ove sezone i isplati li se probati sa takvima...

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 29 avg 2020, 15:43

Ma ne isplati, bolje je da Ahmetović sa 35 igra po 90 minuta, zadužio nas je

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 29 avg 2020, 15:47

Makeda je bio na pragu Zvezde, ali izgleda da ce ostati u Panathinaikosu.Da je došao, imao bi platu 700.000 eura po sezoni bez dodatnih bonusa.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 avg 2020, 15:50

Historicar je napisao/la:
29 avg 2020, 15:47
Makeda je bio na pragu Zvezde, ali izgleda da ce ostati u Panathinaikosu.Da je došao, imao bi platu 700.000 eura po sezoni bez dodatnih bonusa.
Piši milion eura odmah. Ne znam da li ćemo mi ikad moći to izdvojiti za nekog igrača, jako teško.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 29 avg 2020, 15:52

Evo citam da je Dinamo odbio 10 miliona za stopera koji je tek napunio 18 godina jer navodno nisu zadovoljni ponudom i kao sada ode za 14. Sta mislite koliko nama treba da dodjemo bar do 25% tog nivoa. Na dobrom smo putu, akademija, evo stadion, odstete za igrace. Ali eto ugrubo koliko bi nam trebalo do nelih 25% sta radi Dinamo sa transferima.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 avg 2020, 15:54

forza_juve je napisao/la:
29 avg 2020, 15:52
Evo citam da je Dinamo odbio 10 miliona za stopera koji je tek napunio 18 godina jer navodno nisu zadovoljni ponudom i kao sada ode za 14. Sta mislite koliko nama treba da dodjemo bar do 25% tog nivoa. Na dobrom smo putu, akademija, evo stadion, odstete za igrace. Ali eto ugrubo koliko bi nam trebalo do nelih 25% sta radi Dinamo sa transferima.
Kada grad i država budu ulagali 25% onoga što ulažu u Dinamo. Onda tek dolazi jačina lige koji su direktno oni napravili europskim iskoracima i slično.

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 29 avg 2020, 15:57

MortemHz je napisao/la:
29 avg 2020, 15:54
Kada grad i država budu ulagali 25% onoga što ulažu u Dinamo. Onda tek dolazi jačina lige koji su direktno oni napravili europskim iskoracima i slično.
Da da slazem se s tim, onako okvirno pitam za misljenje kada bi nama tako moglo svanuti. Za onoliko Sarajevo u BiH je sramota sto izdvajaju za FKS. Dadnu ono sto bas moraju dati.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 avg 2020, 15:59

29 avg 2020, 14:56
fera je napisao/la:
29 avg 2020, 13:03
Surreal je napisao/la:
29 avg 2020, 12:49
Šta očekujete od Ace?
ništa apsolutno, da uzme mjesto nekom akademcu i onda ko gavric ode nakon jedne sezone.
Kad nasi skontaju da sa ovakvim igracima vise gubis nego sto dobijas cak i da odigra dpbru sezonu onda cemo krenuti u taj iskorak koji svi ocekujemo. Realno za nase uslove imamo dobre pare al ih dosta ode na ove bespotrebne igrace umjesto da se dovedu 2-3 prava igraca.
Sigurno ce samozdravlje to najbolje objasniti ako se ukljuci u raspravu.
Na osnovu čega si zaključio da je Pejović bespotreban igrač, na kojeg su bačene pare i koji ce uzimati mjesto akademcu ?
Sta zelis reci? Koja su tvoja ocekivanja od njega ?
Oremus ce sigurno igrati, tino kad je zdrav i jos sad tu imas pejovica sigurno da ce biti manja minutaza za mlade igrace. Ako je doveden da sjedi na klupi isto ne vidim neku pamet u tome da dovodis stranca eto da pojacas klupu al doduse mi drzimo cruza godinama u klubi radi sadake...
Znam da ti samo prizivas igrace svakog bi doveo al hajd molim te reci mi kakva je to dugorocna korist od ovog transfera igraca koji ima skoro 30 godina koji ce nakon sezonu dvije napustiti klub kad istekne ugovor.
Okrenuti se domacim mladim igracima koji ce napredovati i koje mozes prodati a stranca ako dovodis to treba biti igrac koji ce praviti razliku na terenu. I naravno dovoditi igrace ciljano na pozicije koje skripe a ne gomilati desetke a imas 2 beka u ekipi ukupno i od njih dvojice onaj desni je dobar samo kad mu se igra a lijevog povrede slomile bolji smo kad đani igra.
You are someone else I am still right here

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 avg 2020, 16:01

Mi nemamo mladog igraca na toj poziciji

Centralni vezni, organizator/orkestrator igre
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 avg 2020, 16:02

Denchi je napisao/la:
29 avg 2020, 16:01
Mi nemamo mladog igraca na toj poziciji

Centralni vezni, organizator/orkestrator igre
necemo ni imati jos par godina :-)

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 29 avg 2020, 16:08

MortemHz je napisao/la:
29 avg 2020, 15:50
29 avg 2020, 15:47
Piši milion eura odmah. Ne znam da li ćemo mi ikad moći to izdvojiti za nekog igrača, jako teško.
Dogovorili su ga negdje oko 400k...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 avg 2020, 16:13

Na forumu a i opcenito najvise nemira i zablude unose ovi sto misle da imamo ogromne novce a nismo sposobni dovesti "kapitalce"
Trenutno nasa realnost je trener do 10 000 mjesecno, igraci isto tako. Zato se i dovode Fanimo, Milicevic, Pejovic, Zinedin . A onda covjek napise nije zadovoljan ocekuje vise ulaganja, onda ovi sto prizivaju top pojacanja napadnu ga sto hoce vise ulaganja i da je neprijatelj kluba. A oni svaki dan traze pojacanja

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 avg 2020, 16:15

29 avg 2020, 15:57
MortemHz je napisao/la:
Da da slazem se s tim, onako okvirno pitam za misljenje kada bi nama tako moglo svanuti. Za onoliko Sarajevo u BiH je sramota sto izdvajaju za FKS. Dadnu ono sto bas moraju dati.
Čim dođe neki europski iskorak onda možemo očekivati nešto slično samo naravno u dosta manjoj cifri, recimo 3 miliona za najbolje igrače.
Jedno vodi drugom, osvajaj trofeje, pokaži se u europi pa ćete i strani klubovi primjetiti.
Mnogo ljudi zapostavlja ranking lige ali zbog toga mnogi igrači nisu došli ovdje da igraju a gdje su sve ostale stvari. Ljudi kada vide da si 40/55 liga u europi onda automatski znaju da ne moraju slati neke basnoslovne ponude.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 avg 2020, 16:17

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 avg 2020, 16:21

bordobijeli je napisao/la:
29 avg 2020, 16:13
Na forumu a i opcenito najvise nemira i zablude unose ovi sto misle da imamo ogromne novce a nismo sposobni dovesti "kapitalce"
Trenutno nasa realnost je trener do 10 000 mjesecno, igraci isto tako. Zato se i dovode Fanimo, Milicevic, Pejovic, Zinedin . A onda covjek napise nije zadovoljan ocekuje vise ulaganja, onda ovi sto prizivaju top pojacanja napadnu ga sto hoce vise ulaganja i da je neprijatelj kluba. A oni svaki dan traze pojacanja
Zar nije bolje da se dovedu 3 igraca gdje treba nego 6 od kojih ce mozda 3 opravdati ulozeno.
Meni ne smeta ni jedan igrac mozda se cini da pljujrm nesto al mi nije bila namjera, nisam nikad odusevljen kad se dovode stariji igraci.
Evo zinedina sad svi kritikuju govore da pojma nema a ja opet ocekujem vise od njega nego od pejovica jer zizu je mlad momak ima dosta vremena da napreduje i dođe sebi.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 29 avg 2020, 16:22

Milanovic u prvoj postavi protiv Mladosti
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 29 avg 2020, 16:24

29 avg 2020, 15:57
MortemHz je napisao/la:
Dzaba ti ulaganja ako su treneri u akademiji, kao sto je sad, nako...

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 avg 2020, 16:27

bordobijeli je napisao/la:
29 avg 2020, 16:13
Igraci do 10.000?
Ok, ako ti tako kazes..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 avg 2020, 16:28

- Malo macku teleca glava.
- Tribinu Istok zvati "TRIBINA FEDJE KUSTURICE" , tibinu Zapad podijeliti i zvati "Tribina Tan" i "Tribina Nam" :urnebes: . Jug ostaje Jug.
- Na moje veliko zadovoljstvo FKS nije zamisljen kao "Vardar", nego u nedostatku Zakona o sportu islo se ka tome da u narednih 8-10 god. postane samoodrziv Klub. Na tom smo putu. Nismo jos, ali smo na dobrom putu. Pogledajmo unazad 2014 sta smo imali i evo 2020 sta imamo.
- Pocastio nas neko Benkom,Delacem i slicnim igracima, bilo lijepo, ali ne ucinkovito.
- Repka trenira u Kampu FKS, a samo 6-7 god. unazad mi trenrali u Vogosci,Semizovcu,Ilijasu ni do Kaknja nismo mogli dobaciti.
- Zaboravljmo koliko smo cekali na trofeje. U 6 god. 3 Titule i 2 Kupa. Malo li je Pitari, a niso samoodrzivi Klub.
- Ne mozes zamisliti pocetnih 11 bez 3 igraca iz vastitog pogona, a na klupi jos 4-5 takvih. Sto kaze Ahbab igraju za mazalice.Njima dobro, zar ne ?
- "Proizvodimo" i za druge: Zeljkovic,Kadusic,Hadzic,Sadiku,Mustafic, Kurdic, Cataovic, Resic , al ih ima Mashala, a bit ce ih i vise aBd.
- 2013 bi nas ovaj Bres natamburao, a 2020 da ne bi sudija , mi bi bili u 3 pretkolu. Ni ove godine nismo rekli posljednju i ko zna ...
- Da li je moglo bolje- jeste. Nije nam trebao Jesic & comp. Unazadi nas to minimum 2-3 god.
- Sad hocemo RB i CF yebiga iz nekih razloga nije moglo. Da li je do Emira, mozda ?. Nisam protiv kritike, dapace, opusti se Bosanac kad osjeti moc i pare pred ocima. Neka kritike. Ibrakovica smo u zvijezde ukivali, dodje polupismeni "Pape" i brzo ga otjerasmo. Dosao pozitivni Emir, hvalili ga na sva usta i evo kritikujemo. Neka.
- Ono sto je nas plus je i to da imamo puno rezerve u starijim igracima i treba sacekati 30.06.2021 i vidjeti kako dalje. Bude li se tu postupilo u interesu kluba mi cemo biti SAMOODRZIV Klub vec 2022 g., a onda je samo nebo granica.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 29 avg 2020, 16:41

Samozdravlje je napisao/la:
29 avg 2020, 16:28
- Malo macku teleca glava.
- Tribinu Istok zvati "TRIBINA FEDJE KUSTURICE" , tibinu Zapad podijeliti i zvati "Tribina Tan" i "Tribina Nam" :urnebes: . Jug ostaje Jug.
- Na moje veliko zadovoljstvo FKS nije zamisljen kao "Vardar", nego u nedostatku Zakona o sportu islo se ka tome da u narednih 8-10 god. postane samoodrziv Klub. Na tom smo putu. Nismo jos, ali smo na dobrom putu. Pogledajmo unazad 2014 sta smo imali i evo 2020 sta imamo.
- Pocastio nas neko Benkom,Delacem i slicnim igracima, bilo lijepo, ali ne ucinkovito.
- Repka trenira u Kampu FKS, a samo 6-7 god. unazad mi trenrali u Vogosci,Semizovcu,Ilijasu ni do Kaknja nismo mogli dobaciti.
- Zaboravljmo koliko smo cekali na trofeje. U 6 god. 3 Titule i 2 Kupa. Malo li je Pitari, a niso samoodrzivi Klub.
- Ne mozes zamisliti pocetnih 11 bez 3 igraca iz vastitog pogona, a na klupi jos 4-5 takvih. Sto kaze Ahbab igraju za mazalice.Njima dobro, zar ne ?
- "Proizvodimo" i za druge: Zeljkovic,Kadusic,Hadzic,Sadiku,Mustafic, Kurdic, Cataovic, Resic , al ih ima Mashala, a bit ce ih i vise aBd.
- 2013 bi nas ovaj Bres natamburao, a 2020 da ne bi sudija , mi bi bili u 3 pretkolu. Ni ove godine nismo rekli posljednju i ko zna ...
- Da li je moglo bolje- jeste. Nije nam trebao Jesic & comp. Unazadi nas to minimum 2-3 god.
- Sad hocemo RB i CF yebiga iz nekih razloga nije moglo. Da li je do Emira, mozda ?. Nisam protiv kritike, dapace, opusti se Bosanac kad osjeti moc i pare pred ocima. Neka kritike. Ibrakovica smo u zvijezde ukivali, dodje polupismeni "Pape" i brzo ga otjerasmo. Dosao pozitivni Emir, hvalili ga na sva usta i evo kritikujemo. Neka.
- Ono sto je nas plus je i to da imamo puno rezerve u starijim igracima i treba sacekati 30.06.2021 i vidjeti kako dalje. Bude li se tu postupilo u interesu kluba mi cemo biti SAMOODRZIV Klub vec 2022 g., a onda je samo nebo granica.
:bow: :bow: :bow:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion, riki46 i 28 gostiju.